Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Την έπιασαν σε σούπερ-μάρκετ να κλέβει τρόφιμα

Μια 40χρονη γυναίκα συνελήφθη επ' αυτοφώρω για κλοπή χθες το μεσημέρι Δευτέρα 30 Μαΐου σε σούπερ-μάρκετ στην Παραλία Αυλίδας.

Η 40χρονη μπήκε στο κατάστημα ως πελάτισσα και πήρε τρόφιμα συνολικής αξίας 32 ευρώ. Αντί, όμως, να τα πληρώσει τα έκρυψε στην τσάντα της.
Τη στιγμή που έβγαινε από το σούπερ-μάρκετ χτύπησε το αντικλεπτικό σύστημα, το οποίο και την πρόδωσε. Οι υπεύθυνοι την ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία που τη συνέλαβε.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα. Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση.

http://www.egnomi.gr/

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ από το θέατρο Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνέντευξη τύπου του Δ.Σ του θεάτρου  Χαλκίδας σε κατάστημα της πόλης.

Πολλά μέλη του θεάτρου ήταν παρόντα , οι δύο σκηνοθέτες Γιώργος Σμπυράκης και Κώστας Παπαθεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του θεάτρου κ.  Μάριος Μεσσίνης, και βεβαίως το Δ Σ

Το θέατρο Χαλκίδας είναι σωματείο πολιτισμού με έδρα την Χαλκίδα και έτος ίδρυσης το 1981.

30 χρόνια δράσης στο χώρο της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής, έχει στο ενεργητικό του παραγωγές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με μεγάλη συμμετοχή κοινού- θεατών και κυρίως συμμετοχή ανθρώπων που προσέφεραν τόσο διοικητικά όσο και ως συντελεστές μόνο με την δύναμη της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς.

Πολίτες όλων των ηλικιών και πάρα πολλοί νέοι εκφράστηκαν μέσα από το θέατρο Χαλκίδας ως ηθοποιοί , τραγουδιστές, σκηνογράφοι, μουσικοί, ενδυματολόγοι .

Το θέατρο Χαλκίδας συνεργάστηκε με την Δημοτική αρχή του Δήμου της Χαλκίδας αλλά και με πολλούς άλλους δήμους στην Εύβοια και πέρα από αυτήν, με πολιτιστικούς συλλόγους ,σωματεία και άλλους φορείς.

Καταξιωμένοι Σκηνοθέτες ήρθαν στην πόλη για σκηνοθετήσουν ερασιτέχνες ηθοποιούς όπως για παράδειγμα: Δημήτρης Θεοδώρου, Πέπη Οικονομοπούλου, Τάσος Παπαδάκης, Λένα Φιλίποβα .

Μαζί μας πρωτόπαιξαν παιδιά που σήμερα θαυμάζουμε όλοι την πορεία τους: η Γαλήνη Τσεβά, ο Αργύρης Αγγέλου, η Καλή Δαύρη, οι σημερινοί σκηνοθέτες μας Γιώργος Σμπυράκης και Κώστας Παπαθεοδώρου και τόσοι άλλοι.

Για πάνω από 5 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής σκηνοθέτης αλλά και <<ψυχή>> του Θ.Χ ήταν ο καθηγητής φιλόλογος και σκηνοθέτης Γιάννης Κατσάνος που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στο πέρασμά του και έβαλε τον πήχη του θεάτρου αλλά και του πολιτισμού στην πόλη πολύ ψηλά.

Τέλος οι άνθρωποι που κρατήσανε τη διοίκηση το υ 25 και πλέον χρόνια και που ο κάθε ένας έβαλε ένα λιθαράκι στην ιστορία του θεάτρου, ο Νίκος Χατζηγιάννης, ο Μπάμπης Καραγιαννίδης, ο Γιάννης Κουτσαυλής, ο Μάριος Μεσσίνης, η Έφη Ζερζελίδου ήταν οι πρόεδροι που από το 81 και μετά έχτιζαν το Θ.Χ.

Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να γίνει αν οι συμπολίτες μας φίλοι –χορηγοί δεν στήριζαν οικονομικά ετούτη την προσπάθεια.

Αξιότιμοι φίλοι του πολιτισμού

Το θέατρο Χαλκίδας έχει στο ενεργητικό του και τις δύο τελευταίες παραγωγές του που έλαβαν χώρα το φθινόπωρο και το χειμώνα 2010-2011.
Ντοκιμαντέρ με θέμα το Εύριπο και τους ανθρώπους του με τίτλο <<ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ… κόντρα στα ρεύματα> που προβλήθηκε στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και απέσπασε τιμητική διάκριση.

Η σκηνοθεσία ήταν του Θοδωρή Βένερη η μουσική επένδυση του Δημήτρη Κικίδη, το σενάριο της Ζωής Λιβανίου και η έρευνα των : Ζωής Λιβανίου, Μίνας Χρυσοπαίδου, και Δήμητρας Σουλιωτάκη.

Χορηγός του ο Δικηγορικός σύλλογος Χαλκίδας
Παράσταση για παιδιά και μεγάλους με το έργο του moris meterligk <ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΥΛΙ> σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σμπυράκη.

Στην παράσταση πήραν μέρος πάνω από τριάντα ηθοποιοί και συντελεστές και δόθηκαν 17 παραστάσεις στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Την παρακολούθησαν 2500 χιλιάδες θεατές (κυρίως παιδιά από σχολεία από την Εύβοια και την Βοιωτία.

Μεγάλος χορηγός Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας

Σήμερα ετοιμάζονται δύο θεατρικές παραστάσεις για το καλοκαίρι 2011 που έχουν σαν στόχο την ψυχαγωγία του κοινού, την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου, την συμμετοχή του ντόπιου δυναμικού , την ανάγκη έκφρασης μέσα από την τέχνη του θεάτρου των ανθρώπων της πόλης, την ανάδειξη του νέου <<Καλλικρατικού >> δήμου Χαλκίδας που εκτός του φυσικού κάλους του οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα επιπέδου.

Τέλος η γνωριμία και η επισκεψιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας με την αφορμή παράστασης που θα λάβει χώρα δίπλα σε αυτούς για πρώτη φορά.

Αγαπητοί φίλοι.

Μέσα στις σημερινές συγκυρίες , της οικονομικής κατάστασης, της έλλειψης πόρων (κυρίως για πολιτισμό), της κρίσης των αξιών, του κλεισίματος του κάθε έναν από εμάς στον δικό του μικρόκοσμο η απάντηση του Θ.Χ θα είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.

Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθειά μας οικονομικά και ηθικά για να βγούμε όλοι μαζί αλώβητοι από την όποια κρίση.

Οι παρουσίαση των δύο θεατρικών παραστάσεων , ο προϋπολογισμός και όλα τα άλλα έγγραφα υπάρχουν στον φάκελο που σας καταθέτουμε.

Το θέατρο Χαλκίδας υπάρχει γιατί εσείς το έχετε κρατήσει έως σήμερα.
Δώστε του την ευκαιρία να κάνει ετούτο το ταξίδι παρέα σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...