Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

"Μέσα από τα δικά μου μάτια" τέσσερις γενιές της Αριστεράς.

Μαρία Μπακλαβά, Λουκάς Τύμπας, Βαγγέλης Αγγέλου, Λούλα Τύμπα, Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, Κατίνα Ψαριανού, Σπ. Παπαγεωργίου

Τρεις γενιές της Αριστεράς συναντήθηκαν για να τιμήσουν την... τέταρτη!


Στο Μπούρτζι , έγινε η συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ και των αδελφών Δημητρίου της οικογένειας του Καπετάν Νικηφόρου, του αντάρτη που συνοδεύοντας τον Άρη Βελουχιώτη συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοπόταμου, της μεγάλης αντιστασιακής πράξης που έφερε πιο κοντά την ήττα τον Γερμανών στο ρωσικό μέτωπο.

Οι αδελφές του Δημητρίου, Λούλα Τύμπα και Κατίνα Ψαριανού (του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ), έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον Σπύρο Παπαγεωργίου υποψήφιους βουλευτές Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ και  την Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Η κα Λούλα Δημητρίου - Τύμπα παρουσίασε το βιβλίο της "Μέσα από τα δικά μου μάτια" που μόλις κυκλοφόρησε και σημειώνει ξεχωριστή επιτυχία.

Η Ελένη Αλατά αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Καπετάν Νικηφόρου, ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε τους δεσμούς της ΔΗΜΑΡ με την αριστερή παράδοση και ο Σπύρος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στους αγώνες του λαού της Εύβοιας την περίοδο της Κατοχής και τους συνδύασε με τη σημερινή κατάσταση.

"Το βιβλίο της Λούλας Δημητρίου - Τύμπα είναι χρήσιμο αλλά και απαραίτητο για την ιστορία της Αριστεράς" τόνισε ο Βαγ. Αγγέλου κλείνοντας την εκδήλωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...