Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τα ... "κρυφά ταλέντα" του Μιχάλη Ασλάνη

Τα ... "κρυφά ταλέντα" του στη  ζωγραφική, το κολάζ και τα γλυπτά παρουσίασε σε γνωστό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας ο Χαλκιδέος Μιχάλης Ασλάνης.

Εμφανώς αδυνατισμένος και ανανεωμένος, πόζαρε με τα έργα του αλλά και με μερικούς από τους φίλους του ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Μάκης Τσέλιος και ο Γιάννης Καζανίδης, η Τζένη Οικονόμου , η Μπέλλα Αδαμοπούλου, η Λάουρα Χατζηβαγγέλη κ.α.

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα από γονείς που κατάγονται από την Μικρά Ασία. Από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό.

Το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του.

Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.Εκτός από ρούχα, ο Μιχάλης Ασλάνης συνεργάζεται με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...