Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βαγγέλης Αγγέλου: "Ολα μπορούν να αλλάξουν με τη ψήφο μας"!


Ο Βαγγέλης Αγγέλου "οργώνει" την Εύβοια και μεταδίδει την αισιοδοξία  της ΔΗΜΑΡ   που έχει διακηρύξει ότι "όλα μπορούν να αλλάξουν με τη ψήφο μας"!


Ο Βαγγέλης Αγγέλου στον Μαλακώντα με καλούς φίλους
Η μακρόχρονη φιλία του με τον Φώτη Κουβέλη  και η ένταξή του από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ στο κόμμα αποτελούν  την εγγύηση για να συνεχίσει δυναμικά την πολιτική του δράση και μέσα από την Βουλή για το καλό της Εύβοιας.

Με φίλους στο Αλιβέρι
Ο Βαγγέλης Αγγέλου βρέθηκε την Πρωτομαγιά στον Μαλακώντα, την Ερέτρια,  στο Αλιβέρι και το Θεολόγο και μετέφερε σε όλους τους πολίτες τη δυναμική της ΔΗΜΑΡ που "θέλει και μπορεί να αλλάξει την πολιτική του μνημονίου που καταδίκασε τη χώρα μας"

Εύβοια: “ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ” οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια των περιοδειών τους στην Εύβοια.

Αιτία είναι το γεγονός ότι, αγανακτισμένοι πολίτες καραδοκούν και τους επιτίθενται φραστικά όπου και αν τους δουν.

 Μάλιστα, είναι γνωστό ότι αυτή τη φορά η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων έχει αλλάξει άρδην. Δηλαδή δεν εμφανίζονται στον κόσμο, στα καφενεία και τις καφετέριες, αλλά προτιμούν τις κλειστές συγκεντρώσεις με πολιτικούς φίλους, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σοβαρά επεισόδια, σε κάποια από τα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, γιαουρτώματα, γιουχαρίσματα και άλλα.

Η μπάλα βέβαια παίρνει και υποψηφίους άλλων κομμάτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σε μικρότερο βαθμό τέτοια επεισόδια.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι των μικροτέρων κομμάτων γίνονται δεκτοί από τον κόσμο, έστω με σκεπτικισμό αλλά και διάθεση συζήτησης.




http://soropoulos.wordpress.com/

ΑΡΤΑΚΗ: Ένοπλη ληστεία για.. ψίχουλα από τρεις κουκουλοφόρους

Ένοπλη ληστεία για.. ψίχουλα έκαναν τα μεσάνυχτα σε παραλιακό καφέ-μπαρ της Αρτάκης.


Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο καφε -μπαρ και με πιστόλι απείλησαν τον 28χρονο σερβιτόρο του καταστήματος που εκείνη τη στιγμή έκλεινε τους λογαριασμούς.

Του βούτηξαν το τσαντάκι του που είχε 110 ευρώ !

Ένας από τους κουκουλοφόρους άρπαξε κι ένα κινητό τηλέφωνο από τον άτυχο σερβιτόρο.

Το Α.Τ. Αρτάκης, στο οποίο έγινε η καταγγελία ψάχνει τους δράστες που μάλλον είναι από την περιοχή.

Προσκυνηματική εκδρομή από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Μητρόπολης

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Δαδί Παρνασσού, διοργανώνει την Πέμπτη 10 Μαΐου ( με ώρα αναχώρησης στις 8 το πρωί), το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας.

Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ και τα έσοδα της εκδρομής θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. 
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλ. 2221084585 ( π. Γρηγόριος) και 6985860479 (π. Ιερόθεος).

Σαμαράς: Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ

Με επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς και στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο.

Κατηγόρησε τα κόμματα ότι ασχολούνται με το χθες και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο. Συγκεκριμένα για την Αριστερά είπε ότι «έδιωχνε τις επιχειρήσεις, τους τουρίστες και τις επενδύσεις από τη χώρα» και ότι «χάιδευε τους κουκουλοφόρους».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πτώση Μετεωρίτη στην προϊστορική λίμνη του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου

Ομιλία της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας με Ομιλητή τον κ. Δημήτριο Σακελλαρίου (Δρ. Γεωλογίας και Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και Θέμα Ομιλίας "Πτώση Μετεωρίτη στην προϊστορική λίμνη του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου: Παρουσίαση αποτελεσμάτων πολυεπιστημονικής έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών".

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μάη και ώρα 18.00 στην μικρή αίθουσα του Ισογείου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κων/νου 48).

Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα επιβάλει την κυβερνητική συνεργασία της Αριστεράς

«Εδώ και αρκετές μέρες το φάντασμα μιας δημοκρατικής κυβέρνησης της Αριστεράς πλανιέται πάνω από την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά «των δυνάμων του πλούτου της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας», βάζοντας και πάλι στο στόχαστρό του κανάλια, τα οποία δεν κατονόμασε.
Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού σχηματισμού στην Ομόνοια, ανέφερε για άλλη μία φορά πως όλες αυτές οι δυνάμεις «σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο και έναν μόνο εφιάλτη: Την κυβέρνηση της Αριστεράς και ανησυχούν πάρα πολύ, φοβούνται μη τυχόν και τη Δευτέρα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για το λαό και για τον τόπο». «Καλωσορίζουμε το φόβο τους και τις λυσσαλέες επιθέσεις τους, έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται έχουν δίκιο να μας πολεμάνε ... Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός» συνέχισε, διαμηνύοντας πως «τ όπλα που θα μας δώσει ο λαός δεν τα καταθέτουμε, η εντολή δεν θα επιστραφεί, η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Για «εξαπάτηση» κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ η Α. Παπαρήγα

Για εξαπάτηση κατηγόρησε τις αντιμνημονιακές δυνάμεις «με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ», η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινή δήλωσή της, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα της είναι δύναμη πάλης και ελπίδας.

Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «όποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι «δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ» και το άλλο στέλεχος να λέει ότι «θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους"».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΚΑΝΗΘΟΣ: Θέατρο με τρόφιμα και φάρμακα αντί εισιτηρίου


Tο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ σε συνεργασία με το ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ ανεβάζει την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" στις 4 ΜΑΙΟΥ ώρα 9.15 στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  σε σκηνοθεσία ΡΑΝΙΑΣ ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΕΡΗ .


* Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΑΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ .

* Αντί εισιτηρίου , δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα !

* Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ !  

* Παίζουν : Τηλέμαχος Ζήκος, Ελένη Δημηροπούλου, Χρύστα Δημαρέλου, Αλέξης Μάρη, Αλέξανδρος Μάνος, Γιώργος Θεοχάρης, Βασίλης Δεμερτζής, Φωτεινή Γιαννακού, Σοφία Γαβριήλ, Ελένη Τσαγανάκη, Αχιλλέας Γρύλλος, Στέφανος Βασιλείου, Γιώργος Γαβριήλ, Έβελιν Δημηροπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Παπαγιάννης.

* Σκηνοθεσία : Ράνια Νταλαχάνη και Βασίλη Βαλέρης.

* Φωτογραφία : Δέσποινα Πιλάτη-Ιωάννου.

* Σκηνικά κοστούμια : Πολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας.

Παιδιά φύτεψαν λουλούδια στο Πάρκο Λαού

Λουλούδια στο Πάρκο Λαού  φύτεψαν το πρωί τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών (πλην Α΄) και του Νηπιαγωγείου του Δήμου.

Ήταν μια πρωτοβουλία με στόχο την επαφή των παιδιών με τη φύση, την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης (είχε προηγηθεί και η συμμετοχή τους στην αναδάσωση στα καμμένα τα Ριτσώνας),

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία του ΔΟΠΠΑΧ, της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας και της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που έδειξαν ότι ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί μια «μεγάλη αγκαλιά» για μικρούς και μεγάλους και ότι στους κυρίαρχους σκοπούς του συμπεριλαμβάνεται η καλλιέργεια του σεβασμού όλων προς τη φύση.

Θ. Αναστασιάδης: «Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η εκπομπή μου του χρόνου» (VIDEO)

Η εκπομπή "Μεσημεριανή Μελέτη" βρέθηκε στα παρασκήνια της εκπομπής «ΟΛΑ 12»! Ο Θέμος Αναστασιάδης μίλησε για την «κόντρα» του με τον Βαγγέλη Περρή, για τα πρωινά και για το «Όλα 12»! 

«Στο πρωινό του Mega υπάρχει περισσότερη χημεία, τα παιδιά του Ant1 το παλεύουν» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.


Και δεν δίστασε να δηλώσει: «Του χρόνου δεν θα ήθελα να συνεχιστεί η εκπομπή μου... Αλλάζουν οι εποχές και πρέπει ο καθένας να δει τις προτεραιότητές του... Η χρονιά αυτή μου αφήνει την αίσθηση ενός συνεχούς αγώνα ενάντια στα πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν γίνονται... προσπαθεί, προσπαθείς, αλλά στο τέλος δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμείς, γιατί έτσι είναι οι συνθήκες τριγύρω... και έχω ένα μεγάλο ερωτηματικό για του χρόνου, αν θα υπάρχει επόμενη χρονιά»!

Δείτε το video

Ιστιαία: Πέταξαν την ηρωϊνη από το παράθυρο αλλά ήταν αργά...

Αργά χθες το απόγευμα στην Ιστιαία Ευβοίας, αστυνομικοί της Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και ακινητοποίησαν το Ι. Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, ιδιοκτησίας του 33χρονου, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, απέρριψαν από το παράθυρο του συνοδηγού μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή συμπαγούς βράχου, μεικτού βάρους (21,35) γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν αμείωτα.

300.000 ευρώ «κόστισε» στο Δημόσιο η υπόθεση της... ζαρντινιέρας

Χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της... ζαρντινιέρας.

Το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο επίσης είχε προσδιορίσει το ύψος της αποζημίωσης στο ίδιο χρηματικό ποσό κρίνοντας ότι πρέπει ν' αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στο νεαρό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου με την αγωγή που είχε καταθέσει ο Κύπριος σπουδαστής διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε, μετά το περιστατικό, παρουσίασε αγχώδη διαταραχή και συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα και παρακολουθείται από ειδικούς γιατρούς.

Ερέτρια: Βρήκε τον άντρα της νεκρό σε μία λίμνη αίματος

Άκουσε πυροβολισμό, έτρεξε και... βρήκε τον άντρα της νεκρό έξω από το σπίτι! 


Πρόκειται για έναν 66χρονο.

Όλα έγιναν το μεσημέρι.

Ο 66χρονος βγήκε από το σπίτι του και πήγε σε απόσταση λίγων μέτρων, στο τροχόσπιτο.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Η γυναίκα του βγήκε να δει τι είχε συμβεί και πάγωσε όταν αντίκρισε τον άντρα της νεκρό και δίπλα του μία καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί της Ερέτριας κάνουν έρευνες για να διαπιστώσουν αν ο θάνατος του 66χρονου οφείλεται σε αυτοκτονία, σε ατύχημα ή σε εγκληματική ενέργεια.

Η Ελένη δεν θυμόταν ότι είχε δουλέψει μαζί με τον Περρή στην ίδια εκπομπή!

Ελένη Μενεγάκη: "Έτσι ξεφτιλίζομαι κάθε φορά"!
Απίστευτος ο διάλογος μεταξύ Ελένης Μενεγάκη και Βαγγέλη Περρή σήμερα το μεσημέρι. Κάνοντας μια ανασκόπηση στην επαγγελματική πορεία του Περρή, η Ελένη έμαθε/άκουσε για πρώτη φορά ότι εργάζονταν μαζί στην ίδια εκπομπή τη δεκαετία του '90! Η παρουσιάστρια έμεινε έκπληκτη με το ...νέο!

Η κουβέντα τους είχε ως εξής:

Ε: Σε γνωρίσαμε όταν ήσουν ο άνθρωπος - ορχήστρα στη Ρούλα.
Β: Ψεύδεσαι! Όταν με γνώρισες κυρία Μενεγάκη...
Ε: Που ήσουνα;
Β: Ήμασταν στη Mega Banca και δουλεύαμε μαζί!
Ε: Αλήθεια το λες; ...Έτσι ξεφτιλίζομαι κάθε φορά! Αλήθεια το λες τώρα;
Β: Βέβαια! Στο Mega Banca Show.
E: Θα κλάψω! Αλήθεια το λες;


Δείτε το βίντεο

Χαλκίδα: Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας - Ομιλίες για την Οστεοπόρωση

«Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία». Μ ΄αυτό το θέμα διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12 – 2ος όροφος).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή και άλλα θέματα.

Στην διάρκεια της  εκδήλωσης  θα γίνει  δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας, και θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι εξετάσεις θα γίνουν  την Παρασκευή 11 Μαΐου (από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και 5-8 το απόγευμα) και το Σάββατο 12 Μαΐου ώρες (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι) στο 3ο όροφο του κτηρίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22210-60885, 22210 23510.

Δύο γυναικάρες έπαιξαν σφαλιάρες για...έναν ποδοσφαιριστή!!!

Είναι όμορφη, ασχολείται με τον χώρο της δημοσιογραφίας και διατηρεί σχέση με ποδοσφαιριστή. Ίσως παίζει στη Super League, ίσως και όχι! Αυτό το στοιχείο δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε, γιατί τους… δίνουμε στεγνά!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μεταμφιέζονταν σε καλόγριες για να αποσπάσουν κοσμήματα

Ντύνονταν μοναχές και έλεγαν πως είναι καλόγριες στην Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης.

Έτσι, έπαιρναν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Ο λόγος για τέσσερις γυναίκες ηλικίας 24, 41, 49 και 55 χρόνων, που έπεσαν στα χέρια αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών έφτασαν στα ίχνη τους μετά από καταγγελία δύο ηλικιωμένων γυναικών.

Οι γυναίκες υποστήριξαν πως οι "μοναχές" προσποιούνταν ότι είναι καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τις προσέγγισαν και τις έπεισαν να τους δώσουν από ένα χρυσό δαχτυλίδι για την... ενίσχυση της Ιεράς Μονής.

Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 105,50 ευρώ, τρία χρυσά δακτυλίδια, μία χρυσή αλυσίδα, μία χρυσή καρδιά μενταγιόν, 10 σταυρουδάκια και 43 εικόνες του Αγίου Ραφαήλ και του Χριστού.

Τα δύο χρυσά δακτυλίδια αποδόθηκαν στις παθούσες.H 41χρονη και η 49χρονη συνελήφθησαν για τα ίδια αδικήματα και στις 8 Απριλίου στη Βέροια.


Πηγή:  thestival.gr

Μαχαίρωσε πεινασμένο αδέσποτο σε ταβέρνα

Όλη τη βαρβαρότητα του αποφάσισε να δείξει ένας απάνθρωπος νταής στο Ηράκλειο της Κρήτης , όταν επιτέθηκε με μαχαίρι σε αδέσποτο σκύλο με σκοπό να το «τιμωρήσει».

Το σοκαριστικό γεγονός διαδραματίστηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Το άτυχο αδέσποτο, ένα αρσενικό ημίαιμο μύρισε τα ξεροψημένα κρέατα, που είχε το γιορτινό τραπέζι της μια παρέα στις εργατικές κατοικίες, και πεινασμένο καθώς ήταν πλησίασε αναζητώντας λίγη τροφή.

Ο απάνθρωπος δράστης, μέλος της παρέας, βλέποντας το ζώο να έρχεται και θέλοντας να του δώσει ένα μάθημα που τόλμησε να πλησιάσει τα φαγητά, άρπαξε το χασαπομάχαιρο και το τραυμάτισε με μένος..

Ζωόφιλοι που έτυχε να είναι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον δράστη και οδηγήθηκαν όλοι στο τμήμα όπου ύστερα από λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το τραυματισμένο σκυλί μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κτηνιατρίο Μηλαθιανάκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τη παρέμβαση του Σωματείου της Ζωόφιλης Δράσης και τη μηνυτήρια αναφορά, σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του δράστη και κινήθηκε διαδικασία για αυτόφωρο για την απρόκλητη επίθεση και κακοποίηση αδέσποτου.

Τρίκαλα: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε... να τα φάει όλα!

Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία... έχει πολλές ελπίδες να τα καταφέρει, αν και εφόσον χρειαστεί!

Ένα ασυνήθιστο στοίχημα έβαλε το βράδυ της Τετάρτης (02-05-2012) στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, ο υποψήφιος Βουλευτής του νομού με το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γατσέλης και επονομαζόμενος «Μαρινάκης».

Ο κ. Γατσέλης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr έβαλε το στοίχημα, πάνω από την σχάρα που ψήνονταν δεκάδες σουβλάκια και λουκάνικα με τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς «Καλή Καρδιά» και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Σωτήρη Τζέλη.
«Αν δεν εκλεγώ βουλευτής, θα τα φάω όλα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής που έχει σπουδάσει στην Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

Η ΔΗΜΑΡ σε Ν. Αρτάκη και Ψαχνά

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, κλιμάκιο υποψηφίων και στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς θα επισκεφθούν τη Ν. Αρτάκη και τα Ψαχνά για να συνομιλήσουν με πολίτες, επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής.

Ζητούσαν εργάτες συγκομιδής και πήγαν 19 Ελληνες και 4.885 Αλβανοί

Παρόλο που η ανεργία, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ το κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για εργατικά χέρια προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθείας και της Πέλλας, είχε ανταπόκριση απο 19 μόνο Έλληνες.

Η προσφορά εργασίας, συνίστατο σε 6 μέρες την εβδομάδα, και συνοδευόταν απο έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ, αλλά δε φάνηκε να συγκίνησε ιδιαίτερα τους ντόπιους, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Πριν δύο εβδομάδες η Ενωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.
Η αίτηση θα γινόταν ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.

Στους 19 Ελληνες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός.

Δάκρυα στην Αμάρυνθο για 26χρονο παλικάρι

Θρήνος στην Αμάρυνθο για 26χρονο παληκάρι, έχασε την μάχη να κρατηθεί στην ζωή.
Από αργά σήμερα το απόγευμα, η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος μιας και ένα 26χρονο παιδί αφού πάλεψε στο νοσοκομείο για να κρατηθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Πρόκειται για έναν ελεύθερο επαγγελματία που διατηρούσε επιχείρηση στην Αμάρυνθο. Ο άτυχος νέος πριν από μερικές ημέρες για άγνωστο λόγο έπεσε από ένα άλογο κατά την διάρκεια βόλτας.
Δυστυχώς το πέσιμο στο έδαφος αποδείχθηκε μοιραίο. Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πάλεψε για να κρατηθεί στην ζωή, τελικά δεν τα κατάφερε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.
evianews.com

Α. Δημητρίου: “Οι gay με έχουν ως πρότυπο!"

Για τους άντρες της ζωής τους, τους ανθρώπους που την πρόδωσαν, την επιλογή της να απέχει από την πολιτική, τις πλαστικές επεμβάσεις, τα botox, τους gay και τις γυναίκες που την φλερτάρουν μίλησε η Άντζελα Δημητρίου σε μια ειλικρινή συνέντευξη.
Η γνωστή τραγουδίστρια δεν φοβάται να πει την ηλικία της και αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο “Εγω!” ότι έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις και botox. “Είμαι 56 και έχω νικήσει το χρόνο. Μόνο τον Θεό φοβάμαι και σέβομαι”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Φυσικά (σ.σ. και έχω κάνει πλαστικές επεμβάσεις). Δεν φοβάμαι να το πω. Έχω κάνει επίσης πολλά Botox τα τελευταία έξι χρόνια και συνεχίζω να κάνω. Μην ξεχνάς ότι όλες οι σταρ του εξωτερικού κάνουν. Δεν είναι κακό”.
Για τη σχέση της με την πολιτική, η Άντζελα δήλωσε ότι αν και της έχουν κάνει πολλές φορές πρόταση να συμμετέχει, προτιμά να απέχει. “Να ασχοληθώ με την πολιτική; Αρκετές φορές μου έκαναν πρόταση, αλλά δεν θέλω. Δικαίωμα μου δεν είναι;”, είπε και δήλωσε ότι θα ψήφιζε με τα χίλια την Βάνα Μπάρμπα.
Παράλληλα, η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια εξομολογήθηκε πως έχει δεχτεί φλερτ από γυναίκες και δήλωσε πως οι gay την θεωρούν πρότυπό τους. “Ναι έχει συμβεί. Λειτούργησα αυθόρμητα και φιλικά σαν να μην έγινε τίποτα... Είναι κάτι που στην αρχή σοκάρει”, είπε και πρόσθεσε: “Μην ξεχνάς ότι το περισσότερο πελατολόγιο μου ήταν gay. Τους αγαπώ πολύ και τους τιμώ, γιατί είναι πολύ μοναχικά άτομα. Με έχουν πρότυπο. Και όχι μόνο τώρα, επί χρόνια. Όπως είχαν την συγχωρεμένη την Αλίκη. Τους αγαπώ, είναι πολλοί καλοί φίλοι, τους εμπιστεύομαι. Μου αρέσει που μιμούνται το πώς μιλάω και το πώς κοιτάω”.
Τέλος, για όλους εκείνους που την έχουν πληγώσει δήλωσε: “Με έχουν πονέσει, αλλά το ξεπερνάω. Δεν γυρίζω πίσω. Αν σκεφτείς πόσοι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό... δεν πρέπει να αναλώνεις το χρόνο σου με πράγματα που δεν αξίζουν”.

Πρωτομαγιά στην Αγία Τρίτη με "Τ΄ ΑΛΩΝΑΚΙ"

Καθιερώθηκε πλέον, το πρωτομαγιάτικο γλέντι του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου "Τ΄ ΑΛΩΝΑΚΙ", που πραγματοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά, στην Αγία Τρίτη, που βρίσκεται μετά τον Παγώντα. 

 

Μέλη του συλλόγου, αλλά και αρκετοί ήταν οι φίλοι που χάρηκαν την Πρωτομαγιά, αφού χόρεψαν με την παραδοσιακή ορχήστρα που φρόντισε ο σύλλογος να υπάρχει.

ΒΙΝΤΕΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Τις κάλπες στοιχειώνει η ανεργία στην Εύβοια"

Έξι ημέρες πριν την κρισιμότερη στα χρονικά της μεταπολίτευσης, προσφυγή στις κάλπες και οι μηχανές της προεκλογικής μάχης των υποψηφίων στην Εύβοια τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Αν και η λιτότητα του Μνημονίου προκάλεσε δραστικές περικοπές σε φυλλάδια και αφίσες, οι υποψήφιοι στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες επιδόθηκαν στον αγώνα  διεκδίκησης ψήφων μέσω… διαδικτύου.
Ωστόσο, τα διλήμματα για την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος παραμένουν πολλά. Ψήφος σε κόμμα βάσει ιδεολογικής ταύτισης ή ψήφος σε παράταξη που υπόσχεται την έξοδο από την κρίση;
Το NEWS 247 σε αποκλειστική συνεργασία με το lamiastar.gr "ταξίδεψε" μέχρι τη Χαλκίδα και συνομίλησε με πολίτες όλων των ηλικιών.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησιού ομολογούν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ωστόσο, δηλώνουν μπουχτισμένοι από προεκλογικές δεσμεύσεις που σπάταλα μοιράζουν υποψήφιοι κομμάτων, καθώς όπως αναφέρουν "τον πρώτο λόγο πλέον έχει η τρόικα".
Αυτό που προδιαγράφεται μέχρι στιγμής είναι ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί σχεδόν αποκλειστικά από το κυρίαρχο συναίσθημα με το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες το εκλογικό σώμα. Ωριμότητα ή οργή και αγανάκτηση;
"Θέλουμε να δώσουμε ζωή σε μικρότερο κόμμα και να ρίξουμε ψήφο εκδίκησης στα μεγάλα κόμματα που μας έφτασαν στον πάτο", αναφέρει η κυρία Κατερίνα από τη Χαλκίδα.
Με το φάντασμα της ανεργίας να στοιχειώνει τις φιλοδοξίες τους, ο Θανάσης, φοιτητής Φιλολογίας και η νεαρή συμφοιτήτριά του Πόπη συμμερίζονται την άποψη ότι μια λάθος επιλογή του εκλογικού σώματος θα μπορούσε να θέσει τη χώρα μας εκτός Ε.Ε., ενώ συμφωνούν ότι: "Μας προβληματίζουν άλλα πιο σημαντικά θέματα από το ποιος θα κερδίσει στις εκλογές. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε".
Στον αντίποδα, ο κύριος Αρτέμης που ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην πόλη της Χαλκίδας, έχει σταθμίσει την πολιτική κατάσταση. "Εδώ που φτάσαμε, μόνο η ΝΔ μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας προς το καλύτερο".
Να σημειωθεί ότι στην Εύβοια, η ανεργία το τελευταίο διάστημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με το επίσημο ποσοστό να ξεπερνά το 20%. Στους νέους ηλικίας 18 έως 34, η Εύβοια βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταθλητές - νομούς, με ποσοστό που αγγίζει το 55%.
Εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο (ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ, ΔΑΡΙΓΚ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΕΜΠΟ, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μακρύς κατάλογος ανέργων, ο οποίος καθημερινά εμπλουτίζεται.
Οι πτηνοτροφικές μονάδες στενάζουν υπό το ζυγό της κρίσης και ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες υπολειτουργούν, φέροντας ολοένα και περισσότερους εργαζομένους αντιμέτωπους με τον εφιάλτη των μειώσεων σε μισθούς, της αύξησης των ωραρίων και της εκ περιτροπής εργασίας.


Τι θα ψηφίσουν πολίτες στην Εύβοια από News247

Ποιοί συνταξιούχοι εξαιρούνται απο τις μειώσεις του μνημονίου

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην οποία αναφέρονται και διευκρινίζονται οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων.

Με βάση το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται

α) κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών (παρ.1)

β) κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, (εξαιρούνται από ορισμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι αναπηρίας).

Με το Ν. 4038/2012 εξαιρέθηκαν από τη μείωση συνταξιούχοι, οι οποίοι και πριν την εφαρμογή του νόμου είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας αλλά συνταξιοδοτήθηκαν με άλλες διατάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αλλά η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η αδικία υπέστησαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι, αν και είχαν αποδεδειγμένα αναπηρία, προτίμησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος.
Οι συντάξεις της κατηγορίας αυτής είχαν περιληφθεί στις μειώσεις, ενώ συνταξιούχοι με αναπηρίες με τις ίδιες παθήσεις και με τα ίδια ποσοστά είχαν εξαιρεθεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα επιστραφούν όλα τα ποσά που παρακρατήθηκαν απο τους συνταξιούχους που είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας πριν από την εφαρμογή του νόμου 27/10/11 για τις μειώσεις. Η Πιστοποίηση θα γίνει απο τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Στις περιπτώσεις που η αναπηρία επήλθε μετά από αυτή την ημερομηνία, οι συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Πως επηρεάζουν τα αντισυλληπτικά, τη γυναικεία ερωτική επιθυμία

Ενώ η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι είναι πολύ συχνό σύμπτωμα στις γυναίκες που επισκέπτονται το παθολογικό ιατρείο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άνδρες. Η άποψη των ιατρών πάνω στο θέμα αυτό είναι οτι σχεδόν το 40 % των γυναικών υποφέρουν απο τη συγκεκριμένη διαταραχή και πρόσφατα έχει εστιαστεί η προσοχή μας πάνω στην πιθανή σχέση των φαρμάκων που χρησιμοποιούν κυρίως οι γυναίκες, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια .

Στις “sexless relationships” , όταν αυτό συμβαίνει ενώ πριν τα ζευγάρια λειτουργούσαν φυσιολογικά , η αναζήτηση των αιτίων θα πρέπει να περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο να φταίει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Εννοείται οτι δεν παραγνωρίζουμε την πρωταρχική σημασία της καλής σχέσης, της καλής επικοινωνίας ανάμεσα στα ζευγάρια στο θέμα αυτό.

Κανείς δεν φανταζόταν 50 χρόνια πριν, όταν έμπαινε στη ζωή των γυναικών το «χάπι » που έδινε τον απόλυτο έλεγχο στην αναπαραγωγική διαδικασία και τον δρόμο της καριέρας , οτι θα ήταν δυνατόν να «παγώνει» την σεξουαλικότητα, διαταράσσοντας τη φυσιολογική ορμονική έκκριση στη διάρκεια του κύκλου.

Το χάπι όμως λειτουργεί δίνοντας στο σώμα την εντύπωση οτι βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Η ωορρηξία, που συμβαίνει κατα το μέσον του κύκλου, καταστέλλεται μαζί με τις ορμόνες (οιστρογόνα που κάνουν τη γυναίκα να νιώθει όμορφα και τεστοστερονη που είναι η βενζίνη της γυνακείας libido ) οι οποίες συμβάλλουν στην ερωτική επιθυμία.

Θα έπρεπε λοιπόν να το περιμένουμε ! Τουλάχιστον όσοι γνωρίζουμε απο φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος .Το χάπι που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να οδηγεί σε «σίγαση» τη γονιμότητα, δε θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο και στην ερωτική επιθυμία.

Η έξαρση των ορμονών της επιθυμίας κατά την εβδομάδα πριν την ωορρηξία, προετοιμάζει την γυναίκα ακριβώς για αυτό: τη σύλληψη. Και εμείς σχεδόν την καταργούμε.

Η εβδομάδα αυτή μέσω των ορμονών κάνει τη γυναίκα ελκυστική, να λάμπει, απο τα μαλλιά μέχρι το δέρμα και το πρόσωπο. Αλλά και στη συμπεριφορά υπάρχει επίδραση, που συνήθως τείνει να την κάνει να είναι δεκτική , ρομαντική και εστιασμένη στον αγαπημένο της. Ολα σε αυτή την εβδομάδα οδηγούν στο να νιώθει και να είναι καλά . Ενα ξεχωριστό δώρο του θεού στη γυναίκα. Ακόμα και μελέτες υπάρχουν για το πώς σε αυτή την περίοδο συμπεριφέρονται οι άνδρες.Τι δηλαδή εκπέμπει μια γυναίκα . Και είδαν σε μια μελέτη που έγινε στο New Mexico, πόσο ποιο διαφορετική ήταν η συμπεριφορά τους και πόσο πιο θετικά επηρεάζονταν. Ακόμα και η γλώσσα του σώματος και η ομιλία αλλάζουν αυτές τις ημέρες.

Συμβατά με αυτές τις παρατηρήσεις είναι και τα αποτελέσματα μεγάλης μελέτης σε φοιτήτριες της Ιατρικής στη Γερμανία, και στις οποίες η χρήση του αντισυλληπτικού συνδεόταν με προβλήματα στην ερωτική συμπεριφορά, σε σύγκριση με εκείνες που δεν το έπαιρναν η χρησιμοποιούσαν άλλη μέθοδο. Τα προβλήματα που ανέφεραν ήταν : διαταραχές στην libido, προβλήματα με τον οργασμό, την ικανοποίηση, την διέγερση, την επιθυμία, προβλήματα πόνου κατά την επαφή κλπ.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ασφαλώς οτι βρήκαμε την απάντηση στο ερώτημα της αιτιολογίας της μειωμένης ερωτικής επιθυμίας. Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν και να ερευνήσουμε. Η κόπωση, η κατάθλιψη, τα φάρμακα για την κατάθλιψη αλλά και φάρμακα για άλλες παθήσεις όπως η επιληψία, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, το άγχος αλλά και τα φάρμακα για το άγχος, προβλήματα στη σχέση , έχουν την συμμετοχή τους.

Αν μια γυναίκα είναι σε μια σχέση αγάπης με καλή υγεία και ξαφνικά χάνει το ερωτικό ενδιαφέρον η δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πριν ,μετά την έναρξη χρήσης του χαπιού, αξίζει να το ψάξει, ξεκινώντας απο την μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιεί.
iatropedia.com

Το προφυλακτικό σώζει ζωές… μην το ξεχνάς

Δύο είναι οι χρήσεις του προφυλακτικού. Η χρήση του ως μέτρο αντισύλληψης και η προστασία που μας παρέχει στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε την σεξουαλική επαφή με ασφάλεια.

Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Αναστάσιος Καλατζής χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Η χρήση του προφυλακτικού έχει αποδειχθεί ότι σε μεγάλο βαθμό μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού HIV (AIDS).

Πρόσφατες έρευνες που έγιναν στην Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που σχετίζονται με τον ιό HPV,αναφέρουν ότι η χρήση του προφυλακτικού μείωνε την πιθανότητα μόλυνσης των συντρόφων και περιόριζε τη διάρκεια της μόλυνσης και ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση της συχνότητας της μετάδοσης των HPV λοιμώξεων.

Υπάρχει επίσης ισχυρή ένδειξη, ότι η χρήση προφυλακτικού προστατεύει ακόμα και τις γυναίκες από την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σε μία από τις μεγαλύτερες επιδημιολογικές μελέτες των τελευταίων ετών (JSM, 2010) που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και βασίζεται σε δείγμα 5.865 πολιτών ηλικίας 14 έως 94 ετών αναφέρεται ότι τα αγόρια έως 17 ετών ανέφεραν χρήση προφυλακτικού στο 80% των περιπτώσεων, ενώ τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας στο 58%. Ωστόσο, τα ποσοστά μειώνονταν σημαντικά στους ενήλικες.

Οι ενήλικοι άνδρες ανέφεραν χρήση προφυλακτικού στο 20% των επαφών και οι γυναίκες στο 18,4%. Εντυπωσιακό δεδομένο είναι ότι στους ενήλικους μειώνεται σημαντικά το ποσοστό χρήσης προφυλακτικού ανά δεκαετή αύξηση της ηλικίας. Οι έφηβοι και οι νεώτεροι σε ηλικία είναι εκείνοι που είναι περισσότερο υπεύθυνοι στη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Παρατηρείται το φαινόμενο ότι κάποιοι άντρες με τη χρήση προφυλακτικού έχουν προβλήματα στην στύση τους, δεν υπάρχει διάρκεια και πολλές φορές και καθόλου στύση.

Σε πολλά άτομα έχει αρνητική επίδραση στην σεξουαλική ικανοποίηση. Επηρεάζει τον αυθορμητισμό των επαφών και αναστέλλει την ερωτική διάθεση λόγω της διακοπής των ερωτικών περιπτύξεων για την τοποθέτησή του. Μερικοί άντρες παραπονούνται ότι δεν εφαρμόζουν σωστά ή βρίσκουν δύσκολη την εφαρμογή τους. Η αισθητικότητα είναι ένα άλλο θέμα που ενοχλεί άντρες και γυναίκες στην χρήση του προφυλακτικού. Επίσης, σε μικρό ποσοστό, υπάρχουν άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία στο υλικό κατασκευής των προφυλακτικών.

Η απόφαση είναι δική μας. Ποίο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα;

Ποιοι, πότε και πώς θα κάνουν φέτος φορολογική δήλωση

Αμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2011.Τα οκτώμισι εκ. των φορολογουμένων θα έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους και τον τρόπο υποβολής.

«Χειρόγραφα» θα κληθούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, καθώς και οι συνταξιούχοι και στους οποίους έχουν ήδη ταχυδρομηθεί τα νέου τύπου έγγραφα.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά. Ήδη έχον ταχυδρομηθεί 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε όσους έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί από την υπηρεσία.

Οι επιστολές περιέχουν το username, τον κωδικό, τον κλειδάριθμο και τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω ίντερνετ.

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους για να τον προμηθευτούν.

Από φέτος υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση:

Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και όσοι την υποβάλλουν μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Αυξήθηκε η χρηματοδότηση των δήμων

Θετική εξέλιξη, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης την αύξηση, κατά 15,5 εκατ. ευρώ, της χρηματοδότησης των δήμων από... τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), καθώς, από 133,5 εκατ. ευρώ του προηγούμενου μήνα η χρηματοδότηση ανήλθε για τον Απρίλιο στα 149 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και μετά από πρόταση που είχε καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ωστόσο, ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει κόκκινη γραμμή η απόδοση των 450 εκατ. ευρώ, τα οποία, εκ παραδρομής,δεν έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων της χώρας, διότι τότε οι ΟΤΑ α' βαθμού θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
parapolitika.gr

Eνισχύσεις και αποζημιώσεις 4,5 εκατ. ευρώ


Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.600 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους... 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το β' εξάμηνο του 2011.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια ( βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ ) σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

Επίσης, στους λογαριασμούς των παραγωγών θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2008.
dealnews.gr

«Αντίδοτο» ο ύπνος στα γονίδια του πάχους

Ο πολύς και καλός ύπνος μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε την γενετική προδιάθεση προς την παχυσαρκία, αναφέρουν...Αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 1.088 ζεύγη διδύμων, άλλοι εκ των οποίων ήταν πανομοιότυποι και άλλοι όχι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο περισσότερο κοιμόντουσαν, τόσο αμβλυνόταν η επίδραση των γονιδίων της παχυσαρκίας που είχαν κληρονομήσει από τους γονείς τους.

«Το γενικό συμπέρασμα της μελέτης μας είναι πως όσο λιγότερο κοιμάται κανείς, τόσο περισσότερο συμβάλλουν τα γονίδιά του στο πόσο ζυγίζει, ενώ αντιθέτως όσο περισσότερο κοιμάται τόσο λιγότερο καθορίζουν τα γονίδιά του το βάρος του», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ναθάνιελ Γουώτσον, νευρολόγος και ένας εκ των διευθυντών του Κέντρου Ιατρικής Ύπνου στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ύπνος και σωματικό βάρος σχετίζονται, αλλά στην παρούσα μελέτη διερευνήθηκε η τυχόν επίδραση του ύπνου στα γονίδια.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές θεώρησαν ως έχοντες έλλειψη ύπνου όσους εθελοντές κοιμόντουσαν λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ. Φυσιολογικό ύπνο είχαν όσοι κοιμόντουσαν μεταξύ 7 και 8,9 ωρών, ενώ... υπναράδες ήταν όσοι υπερέβαιναν τις 9 ώρες κάθε βράδυ.

Η μέση ηλικία των εθελοντών ήταν τα 37 χρόνια, ενώ η μέση διάρκεια του ύπνου 7,2 ώρες.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Sleep» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου (AASM), η πρώτη παρατήρησή τους ήταν πως οι εθελοντές που κοιμόντουσαν περισσότερο απ' όλους, ήταν πιο αδύνατοι σε σύγκριση με όσους κοιμόντουσαν λιγότερο απ' όλους.

Σε επίπεδο γενετικής, όμως, τα ευρήματα ήταν ως εξής:

* Για τους διδύμους που κοιμόντουσαν περισσότερο από 9 ώρες κάθε βράδυ, οι γενετικοί παράγοντες ευθύνονταν για το περίπου 32% των παρατηρούμενων διακυμάνσεων του σωματικού βάρους.

* Για τους διδύμους που κοιμόντουσαν κάτω από 7 ώρες κάθε βράδυ, οι γενετικοί παράγοντες ευθύνονταν για το 70% των διακυμάνσεων του βάρους.

* Για τους διδύμους που κοιμόντουσαν 7-9 ώρες, οι γενετικοί παράγοντες ευθύνονταν για το 60% των διακυμάνσεων του βάρους.

Όπως εξήγησε ο δρ Γουώτσον, τόσο οι ανάγκες μας σε ύπνο όσο και ο Δείκτης Μάζας Σώματος (δηλαδή η αναλογία σωματικού βάρους προς τετράγωνο ύψους) είναι κληρονομούμενα χαρακτηριστικά, αλλά ως φαίνεται αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Αν και ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός πίσω από αυτή την αλληλεπίδραση δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, ο δρ Γουώτσον πιστεύει πως ο ύπνος πρέπει να επηρεάζει χαρακτηριστικά όπως η πείνα, ο κορεσμός της, η αποθήκευση λίπους και ο μεταβολισμός, τα οποία σαφέστατα καθορίζουν το σωματικό βάρος.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης της πείνας και μειώνει εκείνα μίας άλλης ορμόνης που διεγείρει το αίσθημα του κορεσμού της (οι ορμόνες αυτές είναι η γκρελίνη και η λεπτίνη).
dete.gr

Μείωση 100.000 θέσεων εργασίας φέτος για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Η Ελλάδα προσελκύει περισσότερους από 17,5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, συμβάλλοντας κατά 15% στο ΑΕΠ της χώρας.

Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό κυμαίνονται συνήθως στις 650.000 και αντιπροσωπεύουν το 16,5% του συνόλου.

Ωστόσο, τα πράγματα φέτος φαίνονται πολύ διαφορετικά, αφού μετά την οικονομική κρίση και τις διαμαρτυρίες σε όλη την επικράτεια, ο τουρισμός προβλέπεται να πέσει στο 15% σε σύγκριση με το 2011, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλειες θέσεων εργασίας της τάξης των 100.000.

Καταγγέλλουν «καταχρηστικές πρακτικές» σε βάρος οφειλετών της ΕΤΕ

Την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ζητάει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) διότι, τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από καταναλωτές που διατηρούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό μισθοδοσίας και ταυτόχρονα είναι οφειλέτες καταναλωτικών δανείων ή πιστωτικών καρτών.

Οι καταγγελίες αφορούν στο ότι η Εθνική Τράπεζα ακύρωσε χωρίς καμία ειδοποίηση τις χρεωστικές κάρτες των υπερχρεωμένων πελατών της, αφαιρώντας τους το δικαίωμα ανάληψης χρημάτων από τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τόσο η ακύρωση καθ' αυτή όσο και το γεγονός ότι έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση αποτελούν ένα αυθαίρετο, καταχρηστικό και αντικοινωνικό μέτρο της τράπεζας και παραπέμπουν σε πρακτικές εκδίκησης, σχολίασε η ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Ανεργοι νέοι, απολυμένοι, υποβαθμισμένοι επιστήμονες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, υπερχρεωμένοι "ανακρίνουν" υποψήφιους

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία νέα ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.

Τρία εικοσιτετράωρα πριν από την κάλπη, άνεργοι νέοι, απολυμένοι, υποβαθμισμένοι επιστήμονες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, υπερχρεωμένοι στις τράπεζες, θύματα της γραφειοκρατίας και της εγκληματικότητας, μιλούν στην εκπομπή για την καθημερινή τους πραγματικότητα και θέτουν τα ερωτήματά τους στους πολιτικούς σχετικά με το τι θα κάνουν για αυτούς την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Στα ερωτήματα των πολιτών και στη Γιάννα Παπαδάκου θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Ψυχάρης, Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανδρέας Παπαδόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σταυρούλα Αντωνάκου, Επικεφαλής Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας, Νίκη Αραμπατζή, Υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θάνος Τζίμερος, Πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά και Ιωάννα Στεφανάκη, Υποψήφια στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 3 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

ΣτΕ: Διαγράφονται τα πρόστιμα αυθαιρέτων αν παραδοθούν οικειοθελώς προς κατεδάφιση

Διαγράφονται όλα τα πρόστιμα, ανεξαρτήτως ύψους, που έχουν επιβληθεί ως αποζημίωση διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών εντός δασικής έκτασης, εφόσον οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων τα παραδώσουν οικειοθελώς για κατεδάφιση, σύμφωνα με το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, ερμηνεύοντας τη δασική νομοθεσία και τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν κατασκευαστεί αυθαιρέτως σε δάσος ή δασική ή αναδασωτέα έκταση, έκριναν ότι οι δυσμενείς για τους πολίτες συνέπειες αίρονται αν οι αυθαίρετες κατασκευές παραδοθούν οικειοθελώς προς κατεδάφιση.

Δηλαδή στις περιπτώσεις αυτές οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής αποζημίωσης που τους έχει επιβληθεί με σχετικό πρωτόκολλο για τη διατήρηση των αυθαιρέτων σε «όποιο ποσό και αν έχει ανέλθει αυτή».

Η συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία λήφθηκε η απόφαση, έχει ως εξής: Τον Δεκέμβριο του 1994 διατάχθηκε από το νομάρχη Ανατολικής Αττικής η κατεδάφιση τμήματος κατοικίας, μάντρας και περίφραξης, τα οποία κατασκευάστηκαν αυθαίρετα τον Μάρτιο του 1993 σε δημόσια δασική έκταση στη θέση «Καμίνη-Κακή Θάλασσα» του δήμου Κερατέας Αττικής (η έκταση αυτή τον επόμενο χρόνο κηρύχθηκε αναδασωτέα).

Ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κατά της πράξης κατεδάφισης, η οποία από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απορρίφθηκε το έτος 1996. Από την άλλη πλευρά, το 1998 ο δασάρχης Λαυρίου με σχετικό πρωτόκολλο επέβαλε ειδική αποζημίωση ύψους 39.005 ευρώ για διατήρηση αυθαιρέτου κτίσματος επί 1.691 ημέρες.

Κατά του πρωτοκόλλου του δασάρχη ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου άσκησε και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης προσφυγή, η οποία έγινε δεκτή και ακυρώθηκε το επίμαχο πρωτόκολλο, καθώς οι αυθαίρετες κατασκευές παραδόθηκαν οικειοθελώς προς κατεδάφιση από τον ιδιοκτήτη τους.

Ποιό κόμμα έκανε πρόταση στην Ελεονώρα Μελέτη να κατέβει βουλευτής; [βίντεο]

Κι όμως υπάρχει κάποια από την σόου-μπιζ που της έγινε πρόταση να είναι υποψήφια βουλευτής κι εκείνη- οπως ισχυρίζεται τουλάχιστον-αρνήθηκε.

Δεν είναι άλλη από την Ελεονώρα Μελέτη η οποία μιλώντας στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη στον Αντ1 αποκάλυψε την πρόταση που της έγινε.«Μου έχει γίνει πρόταση. Είναι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα!».

Η Ελεονώρα Μελέτη στη συνέχεια μίλησε για την κριτική που δέχεται για την εκπομπή της στο Star λέγοντας

«Θεωρώ ότι είμαστε από τις πιο light εκπομπές στον τρόπο που χειριζόμαστε τα θέματα. Τώρα που πήγαμε μεσημέρι, κάποιοι μας είπαν ότι για να μη σας φάνε λάχανο πρέπει να γίνετε πιο κίτρινοι!».
Σε ερώτηση των παρουσιαστών για το ποιος είναι ο νέος της έρωτας, η Ελεονώρα επανέλαβε τρεις φορές: «Δεν έχω αμόρε»!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...