Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Π.Καμμένος: Ήρθε η ώρα κυβέρνησης εθνικού σκοπού

Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ.

Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ.

Το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει, απάντησε σε σχετική ερώτηση, «δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνούν μόνο στα οικονομικά. Διαφωνούμε, επεσήμανε, σε εθνικά θέματα, όπως πχ αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα ελληνοτουρκικά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, που έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό, που θέλει να πάρει πίσω την Ελλάδα η οποία είναι σκλαβωμένη στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και τα όργανά τους, έγινε κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι. Αλλαξε η μεταπολίτευση και τα κόμματα του παρελθόντος αποτελούν πλέον μια μειοψηφία που στηρίχθηκε σε προεκλογικό χρήμα, σε πλαστογραφίες και σε επιθέσεις κάτω από τη μέση, ανέφερε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας τελείωσαν, και πλέον χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, πρόσθεσε, και καλούμε όλους να τις δουν και αν τις αποδέχονται, να τις στηρίξουν.

Ήδη, υποστήριξε ο κ. Καμμένος, υπάρχουν βουλευτές που φαίνεται ότι εκλέγονται και ακολουθούν διαφορετικό σκεπτικό από αυτό των ηγετών τους και αύριο, εκτίμησε, θα αλλάξει τελείως το πολιτικό σκηνικό... Eμείς θα ακολουθήσουμε την επιταγή του Συντάγματος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς παίρνουν εντολές από τον Φούχτελ, τον Ράιχενμπαχ και τον Σόιμπλε, κατέληξε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης τεχνοκρατών απάντησε: «Ποια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Τους τεχνοκράτες τους διορίζουν οι τραπεζίτες όχι ο λαός».

Τσίπρας: Ο λαός ζητά αριστερή κυβέρνηση

Για ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ευρώπη και Ελλάδα, από την λαϊκή ετυμηγορία του εκλογικού σώματος έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι δεν το έχουν καταλάβει οι Βενιζέλος, σαμαράς αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ευρώπη και Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «πρόκειται για ειρηνική επανάσταση, ένα μήνυμα ότι οι λαοί δεν μπορούν να υπομείνουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας»

«Η κυρία Μέρκελ πρέπει να αντιληφθεί ότι η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί ήττα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι τα Μνημόνια έχουν πλέον απονομιμοποιηθεί: «Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια νέα μέτρα χωρίς βάρβαρα Μνημόνια. Δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο την δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας με στόχο μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας»

Μιλώντας για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «τα κόμματα που υπέγραψαν τα Μνημόνια αποτελούν μειοψηφία» και σημείωσε με νόημα ότι «οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από την λαική ετυμηγορία»

«Ο λαός απέδειξε στις κάλπες ότι η σωτηρία δεν περνάει μέσα από τα Μνημόνια» τόνισε και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αν σχηματιστεί τελικά κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως ζήτησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό θα οφείλεται «σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει τη λαϊκή βούληση». Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η λαϊκή βούληση που προκύπτει από τις κάλπες είναι υπέρ μιας αριστερής κυβέρνησης.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος» και τόνισε ότι: «Κατανοούμε ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός προσώπου αλλά επιβράβευση μιας πρότασης, της πρότασης μας για την ανατροπή του Μνημονίου. Αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κερδίσει μια σχετική πλειοψηφία».

«Μόνη μας δέσμευση ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο της δυστυχίας.»

«Από αύριο συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή όσους δεν έχουν δύναμη, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας στην πατρίδα μας», κατέληξε.

Σαμαράς: Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για την παραμονή στο Ευρώ και την τροποποίηση του Μνημονίου

Πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Έθεσε ως όρους την κοινή πίστη στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ανάγκη τροποποίησης όρων του Μνημονίου.

Πρόκειται για μια μάλλον υπεύθυνη στάση, αν και δεν νομίζω ότι τα νούμερα βγαίνουν. Αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσουν 151 έδρες, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος 3ος να τους βοηθήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Καλλιθέα Αμαρύνθου: ΝΔ: 73, ΣΥΡΙΖΑ: 48

Στο εκλογικό τμήμα της Καλλιθέας του Δήμου Αμαρύνθου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη δεύτερη θέση μπροστά από τη ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έμεινε πίσω και από τη Χρυσή Αυγή:

ΕΛΑΒΑΝ:
ΝΔ: 73
ΣΥΡΙΖΑ: 48
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 28
ΠΑΣΟΚ: 20
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 16
ΛΑΟΣ: 11
ΚΚΕ: 11

Στρόπωνες: Πρωτιά Ν.Δ - Δεύτεροι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Στο 17ο τμήμα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων (Στρόπωνες) προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 73 ψήφους και ποσοστό 30,8%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 57 ψήφους και ποσοστό 24,05%, η Χρυσή Αυγή με 31 ψήφους και 13,08% και:

ΠΑΣΟΚ 29, ΛΑΟΣ 13, ΔΗΜΑΡ 12, ΣΥΡΙΖΑ 10, ΚΚΕ 4, ΔΗΜ.ΣΥΜ 2, ΠΕΙΡΑΤΕΣ 1, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 1, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1, ΔΡΑΣΗ 1, ΚΟΙΝ.ΣΥΜΦΩΝ. 1.

ΛΟΥΚΙΣΙΑ: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία

Πρώτη με 72 ψήφους η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε στο 314ο τμήμα του Δήμου Χαλκιδέων (Λουκίσια). Τα υπόλοιπα κόμματα έλαβαν: 

ΣΥΡΙΖΑ 69
ΠΑΣΟΚ 65
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 43
ΚΚΕ 40
ΔΗΜΑΡ 38
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 37
ΛΑΟΣ 11 
ΟΧΙ 11
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 5
ΔΗ.ΣΥ 4
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 4
ΔΡΑΣΗ 3
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2
Μ-Λ ΚΚΕ 1

Έβγαλε πρώτος το μαχαίρι κατά του Βενιζέλου ο Πάγκαλος!

Βγήκαν κιόλας τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το κακό αποτέλεσμα στις εκλογές -πολύ περισσότερο εάν το κόμμα βγει τρίτο- προκαλεί στελέχη, να κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος.

Πρώτος ο Θεόδωρος Πάγκαλος σήκωσε την παντιέρα της αμφισβήτησης, λέγοντας ότι κακώς το κόμμα του -δια του Ευάγγελου Βενιζέλου- είπε ότι για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία των δύο κομμάτων με 51%.

«Το Σύνταγμα δεν λέει κάτι τέτοιο, η συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί με την κατάκτηση 151 εδρών» είχε ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης.

Προχώρησε δε περισσότερο, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα λόγο στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, αφού «δεν μου ζήτησαν τη γνώμη μου ποτέ, προφανώς υπήρχαν άλλοι καλύτεροι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με άγριες διαθέσεις για την ηγεσία.

Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αποδοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η γιαγιά λιάζεται και τα.. κομματόσκυλα αγωνιούν

Η Γιαγιά δεν σκοτίστηκε για τις εκλογές. Και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα καλά έκανε. Η φωτό του Χρ. Κουτσαύτη εύγλωττη.

Και η πλαζ στο Κουρέντι, έκανε "εγκαίνια" με πιτσιρίκια αλλά και οικογένειες που  άφησαν τα... κομματόσκυλα να αγωνιούν για τα αποτελέσματα.




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις εκλογές

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ με συναδέλφους του από το Δήμο Χαλκιδέων
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΑΚΗ  
ΔΥΟ ΓΛΥΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ στο 271 τμήμα στο Λύκειο Κανήθου  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ   
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΝΙΟΣ φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 

ΟΛΑ ΤΑ αποτελέσματα του exit poll ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ- ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα του 80%  του exit poll 

 ΝΔ 20 -17 , ΣΥΡΙΖΑ 18,5 - 15,5 ,  ΠΑΣΟΚ 17 - 14, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  12- 10, ΚΚΕ 9,5 - 7,5 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8 - 9 , ΔΗΜΑΡ 6,5 - 4,5, ΛΑΟΣ 3,5 - 2,4 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, 3,5 - 2,5 , ΔΗΣΥ 2,8 - 2, ΔΡΑΣΗ 2,8 -2 , ΔHMIOYPΓIA ΞANA 1,9-2,5

  Τα κανάλια με τα επιτελεία τους έβγαλαν μόλις τις προβλέψεις τους για τις εκλογές.. Δείτε αναλυτικά όλες τις προβλέψεις..

 






Άγνωστη…ψηφοφόρος: «Περιμένουμε πλούτη από αύριο»

«Πλούτη. Πλούτη αγόρι μου περιμένουμε από αύριο το πρωί», φώναξε χαμογελαστή μία ηλικιωμένη κυρία εξερχόμενη από εκλογικό τμήμα, καθώς μόλις είχε ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Το ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό, μετά από μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι, δεν μπορούσε παρά να κρατήσει ήρεμο το κλίμα την ημέρα των εκλογών .

Εκλογές και εκλογίκευση; Τιμωρία ή προοπτική; Στην «αναζήτηση» της ψήφου και των προθέσεων ήρθε και η Google να προσφέρει βοήθεια με ένα νέο Doodle στην αρχική της σελίδα αφιερωμένο στις σημερινές κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Οργισμένοι, φοβισμένοι, αγανακτισμένοι, προβληματισμένοι, ήρεμοι, αβέβαιοι, άνεργοι και εργαζόμενοι, οι πολίτες «αντιμετωπίζουν» σήμερα την κάλπη με ερωτήματα.

«Από τις 7 το πρωί έως τις 11 έχουν προσέλθει 90 εκλογείς από τους 799 εγγεγραμμένους», στο 861 εκλογικό τμήμα του 37ου εκλογικού διαμερίσματος, πληροφορεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος και προσθέτει ότι μέχρι στιγμής «όλα έχουν κυλήσει ομαλά, με απόλυτη διαδικαστική τάξη».

Η κ. Μαρία, αφού είχε ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, κάθεται ήρεμη ξεφυλλίζοντας τα ψηφοδέλτια. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα αναγκαστούνε να συναινέσουν τα κόμματα για να έχει μια κυβέρνηση η χώρα», λέει. «Όσα περισσότερα κόμματα τόσο το καλύτερο», προσθέτει από δίπλα η φίλη της κ. Φωτεινή.

«Θα έχουμε ένα ‘κοκτέιλ’ τη Δευτέρα και δεν θα ξέρουμε τι θα το κάνουμε», λέει η Δέσποινα. «Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όλα είναι προκαθορισμένα. Δεν έχουν νόημα αυτές οι εκλογές», λέει ο Γιώργος και ανεβαίνει στη μηχανή του φεύγοντας-τρέχοντας. «Να γίνει επιτέλους κάτι, να υπάρξει αντίλογος», λένε, έστω και διστακτικά, από την μεριά τους οι νεαροί Σταύρος και Θέμης.

Οι Έλληνες σήμερα ψηφίζουν, αν και νιώθουν απογοητευμένοι, περιμένουν ένα καλύτερο αύριο και ελπίζουν σ’ αυτό.

Καραμανλής: Ούτε λέξη , αλλά ... "αγκαλίτσες" με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Στο 342ο εκλογικό τμήμα της Α΄ Θεσσαλονίκης ψήφισε, στις 9.50 το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση τους δημοσιογράφους.

Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, υποψήφιοι βουλευτές, ο Παν. Ψωμιάδης και μέλη της ΝΔ, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.

Ο κ. Καραμανλής ήταν ο 61ος που ψήφισε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα

Φεύγοντας έκανε ... "αγκαλίτσες" με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον κάλεσε να πιούν καφέ στην Αθήνα!

Στ. Μάνος: Να κάνει ο καθένας ό,τι θεωρεί σωστό

«Αν ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι λέει η καρδιά του, αν κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγει σωστό αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ειμαι αισιόδοξος, χαρούμενος γιατί έφερα στην πολιτική με τη ΔΡΑΣΗ πολλούς νέους ανθρώπους και νομίζω ότι αυτό θα μετρήσει, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Δράσης προσήλθε για να ψηφίσει στο 114 εκλογικό τμήμα, στην οδό Ευφρονίου, στο Παγκράτι.

Πήγε να ψηφίσει οπλοφορώντας

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί σε εκλογικό κέντρο στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας, όταν 30χρονος πήγε να ψηφίσει, έχοντας στην κατοχή του αντίγραφο (ρέπλικα) όπλου χειρός.

Ειδικότερα, όταν ο 30χρονος μπήκε στο 134ο εκλογικό τμήμα, στην περιοχή Τριαντέικα του δήμου Νεάπολης ς, άρχισε να φωνάζει, μεταξύ άλλων, προς όσους περίμεναν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα «προσέξτε τι θα ψηφίσετε».

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος διέκρινε ότι 30χρονος είχε στη ζώνη του ένα όπλο και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στο εκλογικό τμήμα, κατάφεραν να συλλάβουν τον 30χρονο, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Επεισόδιο με Καμμένο στη Σαμοθράκη

Με φουσκωτό τελικά ταξιδεύει αυτή την ώρα προς τη Σαμοθράκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο σκάφος του λιμενικού που θα μετέφερε τον κ. Καμμένο, το συνεργείο της ΕΡΤ, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του προέδρου, υπήρχε επίσημο έγγραφο για την μεταφορά στη Σαμοθράκη με σκάφος του λιμενικού, όμως ο υπολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης αρνήθηκε να μεταφέρει με το σκάφος και το συνεργείο της ΕΡΤ.

Αν και όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, δεν δόθηκε λύση και ο κ. Καμμένος βρήκε φουσκωτό σκάφος, με το οποίο αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος και το συνεργείο της ΕΡΤ κατευθύνονται στην Σαμοθράκη.

Πηγές του κόμματος, κάνουν λόγο για απαράδεκτο γεγονός και τονίζουν ότι κάποιοι εξακολουθούν να δουλεύουν με κομματικά κριτήρια.

Μπέρδεψε τα..."Ε" ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος στον Οξύλιθο

Μπέρδεψε τα..."Ε" ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος στον Οξύλιθο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και παραλίγο να τινάξει την εκλογική διαδικασία στον αέρα.

Όλα ξεκίνησαν από μια παρανόηση σχετικά με το Ε που αναγράφεται σε όλα τα όνοματα του εκλογικού καταλόγου.

Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος  θεώρησε ότι αφορά Ετεροδημότες και ΔΕΝ τους άφησε να ψηφίσουν ενώ το σωστό είναι ότι ήταν χαρακτηριστικό της Εύβοιας.

Δόθηκαν εξηγήσεις και μετά από μικρή ταλαιπωρία οι πρώτοι, άτυχοι, ψηφοφόροι τελικά ψήφισαν!

Γ. Παπανδρέου: Να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού

Στις σημερινές εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προοδευτικό για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, στο Καλέτζι Αχαΐας  ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων, είπε πως «έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, δρόμο δύσκολο για να ορθοποδήσει η χώρα, για να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, χωρίς εξαρτήσεις, ελεύθερη».

Ξέρουμε ότι και δυνατότητες έχουμε και πλούτο και ανθρώπους, είπε ο κ. Παπανδρέου. Δεν είμαστε μακριά αρκεί να βαδίσουμε σταθερά, χωρις πισωγυρίσματα, ειδικά τώρα που γυρίζει ο τροχός στην Ευρώπη και φυσάει άνεμος προοδευτικός, είπε.

Κ. Παπούλιας: Ο πολίτης επιλέγει για το μέλλον του

Για «υπέρτατη στιγμή της δημοκρατίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, και τόνισε πως ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας.

Υπογράμμισε δε πως «πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει από Δευτέρα».

Κώστας Καρράς: Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος ηθοποιός

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο Κώστας Καρράς...

 Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχασε την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, με αντίπαλο τον καρκίνο, στα 76 του χρόνια.

Ολα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Κώστας Καρράς έμαθε ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη. Ο ηθοποιός και πολιτικός υποβλήθηκε σε θεραπεία, η οποία όμως δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λ. Κατσέλη: Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα

Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας, είπε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. 

Σήμερα είναι ώρα ευθύνης, ο πολίτης έχει στα χέρια του την τύχη των παιδιών του. Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία της χώρας,ας πιστέψουμε 

Κουβέλης: Ψηφίζουμε για να παραμείνει η χώρα ζωντανή και η κοινωνία όρθια

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίστηκε ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως σήμερα ο λαός αποφασίζει για το πώς θέλει να πορευθεί η χώρα και η κοινωνία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα οι Ελληνίδες και οι 'Ελληνες ψηφίζουν για να είναι η Ελλάδα ζωντανή και η κοινωνία όρθια».

Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτινή, καθώς μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας επιστρέφει επιτέλους η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη, δήλωσε βέβαιος πως ο λαός θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ότι θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Δες σε ποιό τμήμα ψηφίζεις!

Ήρεμα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Εύβοια, Σε 440 εκλογικά τμήματα σε όλο το νομό έχουν μοιραστεί οι Ευβοιώτες εκλογείς. Δικαίωμα ψήφου έχουν 204.421 ενήλικοι Ευβοιώτες, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι ψηφοφόροι από το δήμο Χαλκιδέων ψηφίζουν στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:





 













Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα σε ηλικία 85 ετών η Μαρίκα Μητσοτάκη. Η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην Αθήνα επέστρεψε από την Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η 82χρονη σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και 13 εγγόνια.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε τη δυστυχή συγκυρία να χάσει τη μητέρα της ανήμερα της εκλογικής μάχης που δίνει. Η 6η Μαΐου φαίνεται πως είναι σημαδιακή και για άλλους λόγους για την κυρία Μπακογιάννη. Σήμερα έχει γενέθλια, ενώ 6 Μαΐου ήταν και η μέρα που διεγράφη από τη ΝΔ το 2010!

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Κώστας Χαϊνάς της ΔΗΜΑΡ: Ο μοναδικός που κοινοποίησε τις εκλογικές του δαπάνες

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΊΝΑΣ στην εκδήλωση που οργάνωσε στο ΛΟΥΣΥ
Ο Μοναδικός υποψήφιος που έσπευσε να κοινοποιήσει τις εκλογικές του δαπάνες με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου είναι ο Κώστας Χαϊνάς της ΔΗΜΑΡ

Την επιστολή του δημοσιεύουμε για να αποτελέσει υπόδειγμα για ΟΛΟΥΣ τους άλλους που  αργά ή γρήγορα πρέπει να πράξουν το ίδιο. 

Για να δούμε και πόσο ειλικρινείς είναι.

Αγαπητοί φίλοι

Επειδή θα πρέπει να μαθαίνουν οι πολίτες τα έξοδα του κάθε κόμματος και του κάθε υποψήφιου βουλευτή για την προεκλογική καμπάνια του.
Επειδή θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα έσοδα του κάθε κόμματος και του κάθε υποψήφιου βουλευτή.
Δημοσιεύω σήμερα με την λήξη της προεκλογικής περιόδου τα έξοδα μου και τις πηγές των εσόδων μου.


Περιγραφή Εξόδου
Στοιχεία Παραστατικών
Ποσό
%





1
Παράβολο
Δ.Ο.Υ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 16667/17-4-2012
146,74 €
4%
2
Εκτύπωση Φυλλαδίου
ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ Α. & ΣΙΑ ΟΕ ΑΕΠ-011395-26/4/2012
1.217,70 €
36%
3
Διανομή Φυλλαδίου
DADA 79-4/5/2012 
615,00 €
18%
4
Ενοικίαση Αίθουσας Ξενοδοχείου για την διοργάνωση πολιτικής συζήτησης
LUCY HOTEL 70742-27/4/2012
553,50 €
16%
5
Καταχώρηση πολιτικού Άρθρου
Γ.ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ 7035-27/4/2012
369,00 €
11%
6
Διάφορα έξοδα (Διαμονή Καρύστου, βενζίνες κ.λ.π.)
ΚΑΡΥΣΤΙΟΝ HOTEL 9934-29/4/2012, αποδείξεις πρατηρίων και εστιατορίων
500,00 €
15%






Σύνολο

3.401,94 €
100%


Δεν δέχθηκα καμιά οικονομική ενίσχυση από κανέναν.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τη δουλειά μου, ενός σκληρά εργαζόμενου από δέκα χρονών παιδί.


Κώστας Χαϊνάς
Υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

195 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις Σπέτσες με συνοδεία ...Λιμενικού σκάφους!

Την προβλεπόμενη Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του έτους πραγματοποίησαν στις Σπέτσες οι μαθητές και των τριών Τάξεων του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 οδικός διαμέσου Κόστα. Συμμετείχαν 195 μαθητές και 16 Συνοδοί διδάσκοντες του σχολείου.
Η αποστολή έφθασε οδικώς στην Κόστα μέσω Κορίνθου και από εκεί διεκπεραιώθηκε στο νησί με 5 ναυλωμένα πλοιάρια.

Η συμπεριφορά των μαθητών και η εκτέλεση των οδηγιών που τους είχαν δοθεί, ειδικά για την διαδικασία του διάπλου ( Κόστα – Σπέτσες ) ήταν άψογη και απολύτως πειθαρχημένη, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των υπευθύνων.

Για λόγους συμπληρωματικής ασφάλειας από την έναρξη έως το τέλος του διάπλου των σκαφών, μας συνόδευσε το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, γεγονός το οποίο συνέβη για πρώτη φορά, προκαλώντας τον εντυπωσιασμό όλων των παρευρισκομένων αλλά και των κατοίκων στις Σπέτσες όταν αντελήφθησαν το λόγο για τον οποίο έφτασαν όλα τα σκάφη μαζί στο λιμάνι.

Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές στην προβλήτα του νησιού, δόθηκαν οδηγίες, και όσοι επιθυμούσαν επισκέφθηκαν το Ιδιωτικό Μουσείο ‘’Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα’’ . Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους αφού πρώτα είχε γίνει μια σχετική ιστορική ενημέρωση από τον σημερινό ιδιοκτήτη του σπιτιού και απόγονο της οικογένειας.

Ταυτοχρόνως άλλη ομάδα μαθητών που συμμετείχε σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα το προηγούμενο σχολικό έτος με τίτλο ‘’ Καρνάγια κ Ταρσανάδες, Ναυτικά επαγγέλματα που χάνονται’’, και οποίοι είχαν ολοκληρώσει 3ημερη Πολιτιστική Εκδρομή στις Σπέτσες τον Απρίλιο του 2011, μετέβησαν μαζί με τρεις καθηγητές πεζοί στο καρνάγιο του κ Κλείσα Ιωάννη το οποίο είχαν επισκεφθεί για 2 ημέρες πέρυσι και έδωσαν αναμνηστικό στον ιδιοκτήτη. Επίσης είδαν την πρόοδο της εργασίας ενός έτους σε μεγάλα ξύλινα σκαριά που κατασκευάζονταν και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου στην κοινότητα των καραβομαραγκών καθώς και πάλι προσπαθούν να τους εκδιώξουν από εκεί όλους. Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ντάπια ( Νέο Λιμάνι ) με Θαλάσσια Ταξί.


Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο του Μουσείου Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα για την άψογη ξενάγηση, τους ιδιοκτήτες των ναυλωμένων σκαφών για την προσοχή που επέδειξαν, τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου κ Κλείσα Ι. για την εξυπηρέτηση, αλλά ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Λιμεναρχείου στο Πόρο Χέλι Αντιπλοίαρχο κ Στρατόπουλο Κων/νο και το προσωπικό αυτού για την κατανόηση και την ευαισθησία που επέδειξαν για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου.

Die Zeit: Οι Έλληνες στις 7 Μαΐου θα ξυπνήσουν σε άλλη εποχή

Με το κλείσιμο της κάλπης μετά τις 6 Μαΐου, η Die Zeit εκτιμά ότι θα κλείσει και μια ολόκληρη εποχή, αυτή της πολιτικής οικογενειοκρατίας.

Σε εκτενές δημοσίευμά της γίνεται σχολιασμός όλων των κομμάτων που συγκεντρώνουν δημοσκοπικά ποσοστά εισόδου στη Βουλή, από το ΚΚΕ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι ηγέτες του κάθε κόμματος, ενώ επισείει τον κίνδυνο κατάρρευσης των μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που δεν επαρκέσουν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων για να συνασπιστούν.

"Όταν οι Έλληνες ξυπνήσουν μετά την 6η Μαΐου θα έχει τελειώσει μια ολόκληρη εποχή" υποστηρίζει ο σχολιαστής της.

"Οι κομματικές δυναστείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα υπάρχουν πια, γιατί τους αποδίδεται ευθύνη για την πολιτική λιτότητας, τη διαφθορά αλλά και το νεποτισμό.

Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν διψήφια ποσοστά στα κόμματα διαμαρτυρίας. Στο Κοινοβούλιο θα σχηματιστεί μια αντιπολίτευση που δεν θα έχουν ξαναζήσει οι Έλληνες", σημειώνει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutche Welle.

Χατζηνικολάου: «Θα ψηφίσω κόμμα για να στείλω μήνυμα! Δεν γουστάρω το γαμημ... το μνημόνιο!»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στείλουν δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν δεχόμαστε πια όλα αυτά που συμβαίνουν .έτσι ώστε τόσο οι εταίροι μας όσο και η νέα κυβέρνηση να νιώθουν "καυτή" την ανάσα του λαού:

«Να τη χ...ω αυτή την ευρωζώνη που τα παιδιά της πεινάνε στα σχολεία», τόνισε ο κορυφαίος άνκορμαν και τάχθηκε κατά των "μνημονιακών κομμάτων":

«Θα ψηφίσω κόμμα με τη λογική του να στείλω μήνυμα! Δεν γουστάρω το "γαμημ... μνημόνιο", δεν το κρύβω, ειδικά με τον τρόπο που το εφάρμοσαν οι πολιτικοί μας», επεσήμανε σε έντονο ύφος.

Πού θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Δείτε σε ποια τμήματα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των κομμάτων...

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στο 231ο Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων, στις 12 το μεσημέρι.

- Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην Αθήνα, σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης.

- Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης (περιοχή Σκεπάρνη).

- Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο

- Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Καλέντζι Αχαΐας.

- Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης (Κρήτης 88).

- Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο 1275ο εκλογικό τμήμα Αθηνών, στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης (Ανατολικής Ρωμυλίας & Θεσσαλίας) στις 11:30 το πρωί.

- Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο σχολικό συγκρότημα Παλαιού Φαλήρου, στις 12 το μεσημέρι.

- Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 633ο Τμήμα, που λειτουργεί στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κερκύρας – Κασταλλίας – Χιλιανδαρίου 2-4 στις 11 π.μ.

- O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου (Χαλκίδος και Οδυσσέως), στις 10 π.μ.

- Ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος σε εκλογικό τμήμα του νομού Έβρου, στον οποίο είναι υποψήφιος.

- Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στο Γυμνάσιο του Βενεράτου στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στις 10 το πρωί.

- Η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, στο 1625ο εκλογικό τμήμα, στο 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζωγράφου (Υδάσπου 18 και Ταξίλου), στις 9 π.μ.

- Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, στο Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, στις 10.30 το πρωί.
newsit

Η Αγία Σοφία βρίσκεται μέσα στα 20 ωραιότερα κτήρια στον πλανήτη

Ένα κτήριο που μιλάει στην καρδιά των περισσοτέρων Ελλήνων, βρίσκεται και στην λίστα με τα 20 ωραιότερα οικοδομήματα του πλανήτη! Ο Λόγος για την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Την λίστα έφτιαξε μέσω ενός φωτορεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, και εκεί περιέχονται κτήρια από όλον τον κόσμο και όλους τους πολιτισμούς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ουρανοξύστης The Shard στο Λονδίνο, τνη δεύτερη θέση καταλαμβάνει άλλο ένα κτίριο στην Αγγλία το «Chatsworth», ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται και ένα από τα αριστοργήματα της ελληνικής Ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού, η Αγία Σοφία, η οποία ξεχωρίζει για την μεγαλοπρέπειά της και την επιβλητικότητά της.

«Οι Έλληνες θα κάνουν την παλαιά φρουρά να πληρώσει»

Σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος βλέπουν οι New York...
Times από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

«Μαζί με τις εκλογές στη Γαλλία και το κύμα κατά των μέτρων λιτότητας που σαρώνει την Ευρώπη, οι εκλογές στην Ελλάδα αναμένεται να έχουν σαφή επίδραση στο μέλλον του ευρώ» γράφει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα.

Κάνει μάλιστα λόγο για «τέλος εποχής» και τονίζει ότι «κατά τις εκλογές, οι Έλληνες θα κάνουν την παλαιά φρουρά να πληρώσει», επικαλούμενο και το σημαντικό πλήγμα που αναμένεται να δουν τα μεγάλα κόμματα στα ποσοστά τους αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...