Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Προτάσεις Φ. Κουβέλη στον Π. Πικραμμένο για διεκδικήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, πρότεινε τη διεκδίκηση στη Σύνοδο Κορυφής μιας σειράς μέτρων που «είναι δυνατό να ανακουφίσουν την κοινωνία» και «να κινητοποιήσουν την παραγωγική μηχανή»

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Πάνο Πικραμένο έχει ως εξής:
 "Θέλω να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες, που σήμερα διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις, κάθε επιτυχία. Το μέλλον της Ελλάδας είναι δικό τους. Πρέπει να το κερδίσουν.

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρωθυπουργό προκειμένου να με ενημερώσει, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι μεγάλες. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει μια σειρά προτάσεων και μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία και να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή, αλλά και να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την ανεργία που καλπάζει.

Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζουμε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου-όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η ΔΗΜ.ΑΡ. και είχαμε επιμείνει-, να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από τη χρονική επιμήκυνση, να διεκδικήσει την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Είναι δυνατόν και πρέπει να τεθεί από τον πρωθυπουργό, η ανάγκη να υπάρξει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που, δυστυχώς, ενώ το πρόγραμμα πλησιάζει προς το τέλος της διαδρομής του-με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων-βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση και αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Σήμερα, οι προτάσεις αυτές είναι περισσότερο από ποτέ ρεαλιστικές και είναι απολύτως αναγκαίο να προβληθούν και να διεκδικηθεί η αποδοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής".

Μόνο ηλεκτρονικά η δήλωση για εισοδήματα από 12.000 € και άνω

Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και όχι στην Εφορία ή τα ταχυδρομεία στέλνει φέτος το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που... υποχρεούνται να λύσουν τον γρίφο της φορολογικής δήλωσης και να αποφύγουν παγίδες και λάθη που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Ολοι, πλην συνταξιούχων, που το 2011 είχαν ατομικό εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και αν υποβάλουν δήλωση με τον παραδοσιακό τρόπο, η Εφορία δεν θα την αναγνωρίσει και κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για μη υποβολή ή για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Από την υποχρέωση αυτή, εξαιρούνται μόνο όσοι απέκτησαν τον προηγούμενο χρόνο εισοδήματα από συντάξεις ανεξαρτήτως ύψους, εκτός και αν, πέραν των εισοδημάτων από συντάξεις, απέκτησαν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχαν σε επιχειρήσεις.

Οι αμιγώς συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ είτε προαιρετικά μέσω Διαδικτύου.

Οσοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δηλαδή να έχουν τους σχετικούς κωδικούς (κλειδάριθμους), για να ανοίξουν τη σχετική ηλεκτρονική πύλη.

Ανεξάρτητα από το αν έχουν εισόδημα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση:

- Οσοι αγοράζουν οχήματα, πλοία αναψυχής, αεροσκάφη όσοι έχουν στην κυριότητά τους επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ. ή φορτηγό αεροσκάφος, κότερο ή θαλαμηγό ή άκατο ή σκάφος αναψυχής.

- Οσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε εταιρεία.
- Οσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων πάνω από 600 ευρώ τον χρόνο.
- Οσοι αγοράζουν ακίνητα ή ανεγείρουν οικοδομή.
- Οσοι διατηρούν μία ή περισσότερες κατοικίες.
- Οσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον λαμβάνουν επιδοτήσεις ποσού άνω των 1.500 ευρώ, για προϊόντα φυτικής παραγωγής ή 2.250 ευρώ, για προϊόντα ζωικής παραγωγής.

Κλειδάριθμοι - 130.000 η πρώτη παρτίδα

Με συστημένη επιστολή θα σταλούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων οι κλειδάριθμοι σε όσους φορολογούμενους δεν είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet. Να σημειωθεί ότι ήδη η πρώτη παρτίδα των επιστολών, περίπου 130.000, από τις συνολικά 320.000 που αναμένεται να αποσταλούν, βρίσκονται στο ταχυδρομείο.

Οι φορολογούμενοι που δεν είναι πιστοποιημένοι μπορούν να ελέγξουν μέσω του www.gsis.gr αν θα λάβουν την επιστολή.

Αν διαπιστώσουν ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενδεχομένως, λόγω λαθών, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια εφορία -και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr- για να αποκτήσουν τον κλειδάριθμο και στη συνέχεια να μεταβούν στην Εφορία για να λάβουν τους κωδικούς.

Αναλυτικό οδηγό εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αγαπητοί υποψήφιοι,
Με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη, επιμονή και νηφαλιότητα.

Αυτές τις μέρες, ζείτε όλοι σας μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που πιθανά θα σηματοδοτήσει το μέλλον σας και θα χαράξει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής σας.

Μαζί με τις ευχές μου, θα΄θελα να επισημάνω, ότι αν η είσοδος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η αρχή, η αποτυχία δεν είναι το τέλος. Η πρώτη ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο έναν καινούργιο κύκλο στην ενήλικη ζωή σας και η δεύτερη είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη των δυνάμεων και ανασυγκρότηση των σχεδίων σας.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας που έχετε να δώσετε. Και ανοίγει έναν από τους πολλούς δρόμους που έχετε να πάρετε στη ζωή σας. Το πιο σημαντικό είναι αυτές οι εξετάσεις να γίνουν η αφετηρία για την κατάκτηση της γνώσης αλλά και για τη δημιουργία μιας συγκροτημένης κι ελεύθερης προσωπικότητας.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως εσείς οι νέοι είστε η πιο σημαντική προτεραιότητα μιας σύγχρονης κοινωνίας, εύχομαι να κατακτήσετε τους στόχους σας και να δικαιωθούν οι επίπονες και πολύχρονες προσπάθειές σας.

Παπαδημούλης: "120 κομματικές-ρουσφετολογικές προεκλογικές μεταθέσεις στο ΥΠΟΙΚ"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης καταγγέλλοντας τις προεκλογικές μεταθέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ίδια ώρα που οι συνεταίροι του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «όλα τα δεινά του κόσμου», οι γνωστές ψηφοθηρικές τακτικές τους καλά κρατούν και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 9-4-2012 έως 11-5-2012 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του Υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).

Το σχετικό υλικό με τα αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις προεκλογικές μεταθέσεις είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενο στο γραφείο τύπου.

Ούτε η πρόσφατη ανακοίνωση νέας υστέρησης δημοσίων εσόδων τουλάχιστον κατά 15%, ούτε η διάλυση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους από τον αναχρονιστικό και πελατειακό τρόπο διοίκησης που για χρόνια εφάρμοσαν εναλλάξ, φαίνεται να πτοούν τους συνεταίρους του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξακολουθούν να «φροντίζουν» για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με μοναδικό κριτήριο τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις και προαγωγές.

ΚΑΛΩ
Την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο σε όλα τα Υπουργεία και να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

ΖΗΤΩ
Να ακυρωθούν και να επαναξιολογηθούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση όσες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά, όπως οι ανωτέρω μετακινήσεις των υπαλλήλων του Υπουργείο Οικονομικών καθώς και όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις προμηθειών και ανάθεσης έργων της τελευταίας στιγμής ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού της πρόσφατης λαϊκής – εκλογικής καταδίκης των ρουσφετολογικών και αδιαφανών πρακτικών.»

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Σεβασμιώτατος στη ΣΚΙΑΘΟ: Στην Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων

Συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, με αφορμή τις εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνουν κατά το φετινό έτος 2012 η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Δήμος Σκοπέλου, για την συμπλήρωση 1650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου (25-2-362 μ.Χ.), 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου (1612 μ.Χ.) και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου (1712 μ.Χ.).
Το πρωί της Κυριακής ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου, στο οποίο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. 

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, καλωσορίζοντάς Τον εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του ευσεβούς Λαού της Σκοπέλου και ευχαριστώντας Τον με θερμούς λόγους για την τιμητική παρουσία Του στο Νησί για τους εορτασμούς που η Ιερά Μητρόπολις εφέτος διοργανώνει. Ευχαρίστησε ακόμη και τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς, ενώ προσέφερε στον Μακαριώτατο ως αναμνηστικό δώρο, μία Ιερά Εικόνα του Αγίου Ρηγίνου και ένα ζεύγος δικηροτρίκηρα για να ευλογεί τον λαό του Θεού.
Αντιφωνόντας, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον άγιο Χαλκίδος και εκ μέρους των λοιπών Αρχιερέων, ενώ, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, και μεαφορμή την συμμπλήρωση 1650 ετών από τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ρηγίνου, αναφέρθηκε στην τιμή προς τους Αγίους της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι οι Άγιοι είναι τα αληθινά πρότυπα των ανθρώπων κάθε εποχής, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι μόνο άν ακολουθήσουμε ως πρόσωπα, αλλά και ως κοινωνία το παράδειγμά τους, τον τρόπο της ζωής τους, θα αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερείας Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Περιφερειακούς Συμβούλους, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γεώργιος Μιχελής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορέστης Παπχρήστου, ως εκπρόσωπος του Δημαρχου κ. Πέτρου Βαφίνη και πλήθος ευσεβών Σκοπελιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό ναό και τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να τιμήσουν τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιό τους και του Υψηλούς προσκεκλημένους.
Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής παρέθεσε επίσημο γεύμα στον Μακριώτατο και τους Σεβασμιωτάτους, κατά την διάρκεια του οποίου Τον καλωσόρισε εκ μέρους των κατοίκων της Νήσου. Ο Μακαριώτατος αντιφωνόντας τον κ. Δήμαρχο εξέφρασε την χαρά του για την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας των Βορείων Σποράδων και του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου με την Δημοτική Αρχή Σκοπέλου για τη συνδιοργάνωση λατρευτικών και εν γένει πνευματικών εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι μόνο μέσα από τέτοιες συνεργασίες για το καλό του Λαού και του Τόπου, μπορούν να έλθουν ουσιαστικά καλύτερες ημέρες, όταν από το «εγώ», φτάσουμε στο «εμείς».

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος εγκαινίασε την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ, στην Χώρα Σκοπέλου, με την παρουσία πλήθους Σκοπελιτών.
Στην προσφώνησή του ο Μακαριώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές γι’ αυτή την ωραία πρωτοβουλία τους, εξέφρασε την χαρά του για την ύπαρξη και λειτουργία χώρων πολιτισμού, τονίζοντας ότι Λαός χωρίς πολιτισμό δεν έχει ιστορία.
Εκ μέρους της διοργανώντριας Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και τους Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, μίλησε ο Αρχιμ. Αλέξιος Πᾳπασταμούλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την πρωτοβουλία πραγματοποιήσεως όλων των Εκδηλώσεων, τον Δήμαρχο Σκοπέλου και τους καλούς του συνεργάτες για την προθυμότατη στήριξή τους, τους κ. Γεώργιο και κ. Μάχη Δρόσου για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου για την πραγματοποίηση της Εκθέσεως και την εν γένει συμβολή τους, την καλλιτέχνιδα κ. Περιμένη για την κατασκευή εγκαυστικών Εικόνων και την έκθεσή τους (μία εξ’ αυτών μάλιστα, προσέφερε η κ. Περιμένη στον Μακριώτατο κ. Ιερώνυμο), τον συντηρητή έργων τέχνης κ. Μιχαήλ Λαρεντζάκη για την πολύτιμη συμβολή του, το αγιογραφικό εργαστήρι και τους μαθητές του γνωστούς Αγιογράφου, καθηγητού κ. Γεωργίου Κόρδη για την συμμετοχή τους στην έκθεση και όλους τους φανερούς και αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας.
Μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης, όλοι κατευθύνθηκαν για ένα περίπατο στην πανέμορφη και γραφική παραλία της Σκοπέλου.

Στη ΝΔ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δράσης

Τη Νέα Δημοκρατία πρόκειται να στηρίξει ενεργά ο Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΡΑΣΗΣ+ΦΙΣ.


Στη δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι μετά την 6η Μαΐου η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην και πως στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, «από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στο λαό».

Παράλληλα σημειώνει ότι, «είναι επιβεβλημένο η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση».

«Γι αυτό, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά την Νέα Δημοκρατία. Στην τόσο κρίσιμη για την χώρα εκλογική μάχη, δεν περισσεύει καμία ψήφος, αν θέλουμε να κτίσουμε από κοινού, μία ισχυρή, σύγχρονη και υπερήφανη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ», προσθέτει.

Ο κ. Σταυρίδης καταλήγει λέγοντας ότι, «για τους πιο πάνω λόγους, δηλώνω ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα. Θα στηρίξω όμως ενεργά την Νέα Δημοκρατία».

ΙΣΤΙΑΙΑ: Μετακινηθείτε τσάμπα και οικολογικά!

Μια φθηνή μεν - αποδοτική δε, οικονομική και προπάντων οικολογική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις μας στην πόλη, προτείνει αποκλειστικά στο ΙΣΤΙΑΙΑ ΝΙΟΥΖ και τους αναγνώστες του ο κ. Τάσος Αναστασίου καθηγητής βιολογίας.

Πρόκειται για έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που εγκαταστάθηκε στο κέντρο του μπροστινού τροχού ποδηλάτου μετατρέποντας το σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο!

Την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα έχει αναλάβει συστοιχία μπαταριών που τοποθετήθηκε στην πίσω σχάρα του ποδηλάτου εντός αδιάβροχης προστατευτικής θήκης. Μπαταρίες ικανές να προσφέρουν μεγάλη αυτονομία κίνησης με μικρό χρόνο φόρτισης.

Ο έλεγχος γίνετε με ηλεκτρικό γκάζι στην δεξιά λαβή του τιμονιού, εφάμιλλο με γκάζι μοτοσυκλέτας. Το συγκεκριμένο κιτ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο, με μέγιστα αποτελέσματα σε σύγχρονα ποδήλατα.

istiaianews

Μίνα Ορφανού: Οι αποκαλύψεις για την αλλαγή φύλου!

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για την αλλαγη φύλου και αποκάλυψε το πρόσωπο που τη στήριξε όσο κανείς! H Μίνα Ορφανού, σίγουρα, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση "τρανσέξουαλ"...

Και, σίγουρα, αυτός δεν είναι ο χαρακτηρισμός που καθορίζει τη ζωή και την καριέρα της...

ΛΑΡΚΟ: Απαράδεκτες οι μειώσεις μισθών λέει η.. ΝΔ !

O Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Ταυρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο εν μέσω προεκλογικής περιόδου η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να σχεδιάζει, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, μειώσεις μισθών. Τέτοιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να ληφθούν στη διάρκεια του βίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

http://www.nd.gr/web/secretary-syndikalismou

Η ανεργία βασιλεύει στα ΜΜΕ

Τα δύο τελευταία χρόνια χάθηκαν 1.300 θέσεις εργασίεας μόνο από τις εισηγμένες επιχειρήσεις των media.

Στο δρόμο βρίσκονται εκατοντάδες άνεργοι από την "Ελευθεροτυπία" και το Alter αλλά και από τα περιοδικά και τις εφημερίδες...

Όπως διαβάζουμε στο ΠΑΡΟΝ, κάνεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχει τον ακριβή αριθμό των ανέργων, μακροχρόνια και των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πολιτική ενίσχυσης και στήριξης των ανέργων της ΕΣΗΕΑ έφθασε στα όρια της εξαιτίας του μεγάλου πλέον αριθμού αλλά και επειδή το ταμείο άδειασε.

Το αποτέλεσμα είναι να καυγαδίζουν με το χειρότερο τρόπο άνεργοι για 500 ευρώ Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Μέσα σε αυτό το κλιμα, αρχίζουν με καθυστέρηση τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων της ΕΣΗΕΑ.
Λίγο πριν την έκρηξη των ανέργων δημοσιογράφων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 22 Μαϊου και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 15 Ιουνίου.

Η επιλογή των αιτήσεων θα γίνει μέσω μοριοδότησης με κριτήρια την ηλικία και το χρόνο ανεργίας. Μετά τη λήξη των σεμιναρίων η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως θα δώσει εκπαιδευτικό επίδομα...

newsit

ΔΡΟΣΙΑ: Δύο τραυματίες από σύγκρουση ΙΧ. μα τζίπ του Λιμενικού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Ι.Χ. και τζιπ του Λιμενικού έγινε στη Δροσιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του ΙΧ , ένας 28χρονος, στις 6 το πρωί ενω κατευθυνόταν από τη Χαλκίδα προς Δροσιά, στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το τζιπ του Λιμενικού.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς και ένας από τους τρεις λιμενικούς που επέβαιναν στο τζιπ.

Γίνονται ανακρίσεις για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης.

2 VIDEO: Σίγησε η φωνή των Bee Gees

"Έφυγε" ο Ρόμπιν Γκιμπ, ένα από τα τρία αδέλφια που δημιούργησαν το θρυλικό συγκρότημα της ντίσκο, Bee Gees. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Πριν από έναν μήνα περίπου ο 62χρονος Γκιμπ νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από πνευμονία. Πάντως τα κατάφερε και επανήλθε, αλλά τελικά δε θα άντεχε για πολύ...

Ο Γκιμπ γεννήθηκε στο Νησί Μαν ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία το 1949. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Μάντσεστερ και μετά στην Αυστραλία όπου ο Ρόμπιν, ο Μορίς και ο μεγαλύτερος αδελφός τους Μπάρι άρχισαν την καριέρα τους δημιουργώντας το συγκρότημα Bee Gees.

Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη συνεδρίαση του ΕΛΚ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς την Τετάρτη 23 Μαΐου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να έχει συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες χωρίς να αποκλείεται να συζητήσει το θέμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν πως οι συναντήσεις κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, τονίζοντας το αρκετά θετικό κλίμα που υπάρχει για τον πρόεδρο της ΝΔ στην Ευρώπη.

Ντ. Κάμερον: "Οι Έλληνες στις εκλογές θα επιλέξουν την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ"

Σε ομιλία του στο Σικάγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του  ΝΑΤΟ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, επεσήμανε πως «οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές του επόμενου μήνα ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ», ενώ κάλεσε την ευρωζώνη να ετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια  για κάθε περίπτωση.

Παράλληλα, απέρριψε τις εκτιμήσεις πως η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8)  που τελείωσε χθες στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ ήταν μια αποτυχία. Μάλιστα, ανέφερε: «Νομίζω πως βοήθησε να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των οικονομικών ηγετών του κόσμου και ιδιαίτερα να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των μελών της ευρωζώνης».

Σύλληψη 3 ημεδαπών για ληστεία ταχυδρομικού διανομέα

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση που είχε διάπραξη ένοπλη ληστεία, σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στην Κερασίτσα Αρκαδίας, στις αρχές του Φεβρουαρίου 2012.

Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (19-5-2012) το πρωί, 3 ημεδαποί ηλικίας 34, 49 και 48 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται ακόμα 3 μέλη της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη διάπραξη ένοπλης ληστείας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την 1-2-2012 το πρωί, στην Κερασίτσα Αρκαδίας, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τον Ιανουάριο 2012, από τα Βριλήσσια Αττικής, ακινητοποίησαν ταχυδρομικό διανομέα, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και με την απειλή πιστολιών, του αφαίρεσαν το όχημα, καθώς και το σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, ένα μαχαίρι καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

http://newsplus.gr

ΥΠΕΞ Τουρκίας: "Αισθάνομαι «Μακεδόνας»"

Κατά τη βράβευσή του σε εκδήλωση Σκοπιανής ομογενειακής οργάνωσης στο Σικάγο, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε: «Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της "Μακεδονίας", αλλά επίσης αισθάνομαι "Μακεδόνας"» και επεσήμανε πως παραλαμβάνει το βραβείο εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων των Σκοπίων.

Παράλληλα, διακήρυξε πως ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Σκοπίων και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο και επεσήμανε πως η ΠΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα, ενώ η Τουρκία για την επόμενη χιλιετία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα για τις Πανελλήνιες ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα

Αρχίζουν οι πανελλήνιες ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 21 Μαΐου.

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει τη Δευτέρα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.
Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί, και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη, 22 Μαΐου.
Ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή εξέλιξη των εξετάσεων, διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου, μετά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.
Η κα Κιάου τόνισε, ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά και εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι".
Σε ερώτηση αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με εξετάσεις η υπουργός απάντησε :
"Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Όλη η διαδικασία και τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμα τους ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω".

Μ. Μόντι: "Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ"

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε πως η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση θα βρουν μια λύση προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

O κ. Μόντι σημείωσε: «Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Όμως, δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ. Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα που είναι κρίσιμο για τη χώρα, και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα, να παραμείνει στο ευρώ θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα.»

Παράλληλα, επεσήμανε: «Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, η ό,τι απομένει απ΄ αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση. Δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ΄ έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη».

Οι 4 κρυψώνες λίπους στο σώμα σας και πώς θα τις... λιώσετε

Δείτε τα κλασικά hotspots του λίπους στη γυναικεία σιλουέτα...

και πώς να τα εξαφανίσετε χωρίς νυστέρι.

Σημείο κλειδί: Στήθος
Ζήτω! Λίπος εκεί ακριβώς που το θέλετε! Αλλά μην βιάζεστε να χαρείτε. Αν ξαφνικά ανεβήκατε ένα νούμερο στο σουτιέν σας, ίσως σημαίνει ότι σύντομα θα αδιαθετήσετε. Και αν πραγματικά το στήθος σας έχει μεγαλώσει, χωρίς να έχετε πάρει βάρος, ίσως το έχετε παρακάνει με το τσιγάρο ή το ποτό. Σε αυτή την περίπτωση, η υφή του δέρματος στο στήθος σας θα θυμίζει αρκετά αυτή της κυτταρίτιδας, γιατί το συκώτι σας δεν θα δουλεύει σωστά λόγω τοξινών.
Διορθώστε το: Καπνίζοντας και πίνοντας λιγότερο φυσικά. Επίσης, όσο πιο "δυνατό" είναι ένα ποτό, τόσο περισσότερο επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, οπότε προτιμήστε ποτά με λιγότερο αλκοόλ.
Σημείο κλειδί: Χέρια
Ακόμη και αν διατρέφεστε σωστά και γυμνάζεστε 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να έχετε χαλάρωση και συσσωρευμένο λίπος στα μπράτσα και το εσωτερικό των χεριών σας. Καταρχήν, μπορείτε να κατηγορήσετε την μαμά σας για τα γονίδια που σας κληροδότησε και, επιπλέον, πρέπει να ξέρετε ότι ελάχιστες ασκήσεις είναι αρκετά αποτελεσματικές στο συγκεκριμένο σημείο.
Διορθώστε το: Ενσωματώνοντας στην διατροφή σας καλά λιπαρά, γιατί είναι αυτά που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε τα κακά. Αρχίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα, όπως φρέσκο τόνο και σολομό. Επίσης, γυμνάζετε συστηματικά τους τρικέφαλους (τους μυς στο πίσω μέρος των μπράτσων σας) με βαράκια του ενός κιλού.
Σημείο κλειδί: Στομάχι
Δυστυχώς, οι περισσότερες από εμάς είμαστε γενετικά καταδικασμένες να έχουμε περισσότερο λίπος σε αυτή την περιοχή σε σχέση με τους άντρες. Επιπλέον, οι μεγάλες αυξομειώσεις της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση, όπως και η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, γιατί τα οιστρογόνα ενεργοποιούν τα ένζυμα που ευθύνονται για την αποθήκευση λίπους.
Διορθώστε το: Μειώνοντας την κατανάλωση αλκοόλ και σταθεροποιώντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας. Τρώτε πρωινό και υγιεινά σνακ μέσα στην ημέρα, για να κρατήσετε την ενέργειά σας σε υψηλό επίπεδο και να αντισταθείτε σε ένα παχυντικό σνακ αργότερα. Και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, ίσως ήρθε η ώρα για ένα τσεκ-απ, γιατί το επίμονο πάχος στο στομάχι ίσως είναι πρόωρο ίχνος διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης ή καρδιοπάθειας.
Σημείο κλειδί: Γοφοί, μηροί, γλουτοί
Αν κάνετε καθιστική ζωή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσετε συσσωρευμένο λίπος σε αυτές τις περιοχές, γιατί το λεμφικό σας σύστημα, που βοηθάει στην αποβολή των παχυντικών τοξινών, επιβραδύνεται αισθητά. Επιπλέον, αν η διάθεσή σας είναι στα κάτω της, υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε βάρος σε αυτές τις περιοχές.
Διορθώστε το: Βάζοντας στο πρόγραμμά σας συχνούς περιπάτους για να αδειάσετε το μυαλό σας. Δοκιμάστε επίσης μασάζ σώματος με την ειδική βούρτσα, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και συνεχίζοντας προς τα πάνω. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία, καταπολεμάει την κυτταρίτιδα και βοηθάει το λεμφικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Και μην ξεχνάτε το νερό. Περίπου 1½ λίτρο καθημερινά είναι απαραίτητο για να δείτε αποτελέσματα.

ncosmo

Το σπαράγγι είναι αφροδισιακό. Σας προτείνουμε θρεπτικά πιάτα!

Το σπαράγγι είναι ένα άγριο χόρτο και άρχισε να καλλιεργείται στην Ελλάδα από το 1960. Το βρίσκουμε την άνοιξη απο Μάρτιο εως Μάιο.
Περιέχει 90-95% νερό. Ανάλογα με το χρώμα τους διακρίνονται σε άσπρα, ιώδη και πράσινα.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γιούλη Φραγκιαδουλάκη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc. Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Μερικές από τις ιδιότητες του σπαραγγιού είναι:
Διουρητικό
Αφροδισιακό
Αντικαρκινικό
Ενισχυτικό μνήμης

Το σπαράγγι είναι πλούσιο σε :
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Φυλλικό οξύ
Θειαμίνη (Β1)
Ριβοφλαβίνη (Β2)
Νιασίνη (Β3)
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Ε
Καροτένιο
Φώσφορο
Ασβέστιο
Μαγνήσιο
Κάλιο
Νάτριο (χαμηλή περιεκτικότητα)
Ασπαραγίνη (η οποία έχει διουρητική δράση)
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να έχει την ικανότητα να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Περιέχει επίσης φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την μειωμένη απορρόφηση του λίπους.
Το κάλιο, η βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ που περιέχει έχουν αντιγυραντικές ιδιότητες (καθυστερούν το γήρας).
Λέγεται ότι το σπαράγγι θεωρείται ως αφροδισιακό λόγω του σχήματος του.
Το φυλλικό οξύ που περιέχει βοηθά στην αποτροπή των βλαβών του DNA, έτσι φαίνεται ότι μπορεί να προλάβει ορισμένες μορφές καρκίνου.
Άλλη μια ιδιότητα του φυλλικού οξέος είναι η μείωση του πόνου της φλεγμονής και η μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ προλαμβάνει την οστεοπόρωση και βοηθάει στην πήξη του αίματος.

Προτάσεις για νόστιμα πιάτα με σπαράγγι

Φτιάξτε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα….
Σούπα
Ομελέτα
Βραστά (σαλάτα)
Στο wok (κινέζικο ρύζι)
Στη σχάρα ή στο φούρνο (με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο)
Ζυμαρικά & Ρυζότο με σπαράγγι
Κέικ αλμυρό ή Πίτα με σπαράγγι
Ψάρι με σπαράγγι
Κεφτεδάκια με σπαράγγι
Κοτόπουλο & Χοιρινό ή Μοσχάρι με σπαράγγι
Τάρτα με σπαράγγι
Σουφλέ με σπαράγγι
Σαγανάκι με σπαράγγι

Με το μαγείρεμα μειώνονται κάποια θρεπτικά συστατικά όπως :
Θερμίδες (-6 kcal)
Πρωτεΐνες (- 0,3gr)
Υδατάνθρακες (- 1,4gr)
Κάλιο (- 95mg)
Νάτριο (- 1 mg)
Φώσφορος (- 12mg)
Σίδηρος (- 0,4mg)
Θειαμίνη (- 0,5mg)
Νιασίνη (- 0,1mg)
Φυλλικό οξύ (- 10 mg)
Βιταμίνη Ε (- 0,79mg)

Έτσι το ιδανικό είναι να καταναλώνουμε το σπαράγγι, ωμό ώστε να λαμβάνουμε το μέγιστο από τα θρεπτικά συστατικά που μας χαρίζει.
life2day.gr

Μαλακώντας: Χτύπησαν και έκλεψαν 95χρονο

Τον χάρο με τα μάτια του είδε 95χρονος άνδρας όταν ξύπνησε και είδε πάνω από το κρεβάτι του τρεις ληστές.
 
Οι δράστες κρατούσαν μαχαίρι και λοστό. Τον απείλησαν, τον χτύπησαν και ζήτησαν τα χρήματά του. Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι για όλα.

 Ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr, τους έδωσε 800 ευρώ, εκείνοι πήραν και την καραμπίνα του και εξαφανίστηκαν.

Το περισταστικό συνέβει 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην Μαλακώντα στην Εύβοια. Η αστυνομία που ενημερώθηκε έκανε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως να εντοπίσει τους ληστές.

ΣΟΚ - Κάνηθος: Τον δολοφόνησαν αφού τον λήστεψαν, τον φίμωσαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα!

Φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα βρέθηκε τελικά ο άτυχος 79χρονος στο συνοικισμό Κάνηθος γεγονός που οδήγησε την αστυνομία σε άμεση αναζήτηση των ληστών που τον δολοφόνησαν.

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, βρέθηκε ο 79χρονος μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας του, δίπλα στο κρεβάτι, φιμωμένος με μονωτική ταινία και δεμένος στα χέρια και στα πόδια με πλαστικά καλώδια (κλιπς).

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, διαπιστώθηκε διάρρηξη παραθύρου της οικίας του, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση αντικειμένων, καθώς ο θανών διέμενε μόνος του.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, ενώ στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και ο χρόνος θανάτου.

Η παρουσίαση του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΥΣΊΑ....
H παρουσίαση του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, με θέμα: «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας» θα γίνει τη Δευτέρα.
Το πάνελ των ομιλητών αποτελείται από τους: 
1. Δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, 
2. Εκτελεστικό Γραμματέα Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, 
3. Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Υπεύθυνο τουριστικής προβολής κ. Νίκο Πέππα, 
4. Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ, 
5. Αντιδήμαρχο Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνο τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Κων/νο Ρουσόπουλο, 
6. Πρόεδρο ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.Ζλακώνη Λίλιαν, 
7. Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Αγ. Ιωάννου Ρώσου Μόσχας κ.Σίμο Κεδίκογλου.

Άντε να δούμε πότε θα έρθουν οι Ρώσοι για επενδύσεις στην Εύβοια ή για τουρισμό, εκτός αν η "δραστηριότητα" εξαντλείται σε συνέδρια και τα ... κουνέλακια του ρώσικου Playboy (καλοδεχούμενα είναι ιδιαίτερα από τον.. αντρικό πληθυσμό, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα)...

Ο Αρχιεπίσκοπος και 4 Μητροπολίτες στη Σκόπελο

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 το μεσημέρι, έφτασαν στην πανέμορφη και γραφική Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, άπαντες προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται, με αφορμή τις εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνουν κατά το φετινό έτος 2012 η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Δήμος Σκοπέλου, για την συμπλήρωση 1650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου (25-2-362 μ.Χ.), 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου (1612 μ.Χ.) και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου (1712 μ.Χ.).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ
Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες με τις τίμιες συνοδείες των, έφθασαν στην Σκόπελο το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου έγιναν δεκτή με επισημότητα αλλά και σεμνότητα από τον Ιερό Κλήρο της Νήσου, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Νήσου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κασσανδριανό, τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γεώργιο Μιχελή και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Διοικητές των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, εκπροσώπους πολιτιστικών Συλλόγων, παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές σκοπελίτικες στολές, τα οποία καλωσόρισαν τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιωτάτους, προσφέροντας τους λουλούδια, παιδιά των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων της Νήσου και πλήθος ευσεβών Σκοπελιτών, οι οποίοι αυθόρμητα προσήλθαν για να καλωσορίσουν τους Υψηλούς προσκεκλημένους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου των.
Μετά από μια σύντομη ξεκούραση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, οι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος κ. Μιχελής και ο Αστυνομικός Διοικητής, επισκέφθηκαν πρώτα την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όπου μετά από μιά σύντομη Δέηση στο Καθολικό της, ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τις δύο γερόντισσες Μοναχές, την Ηγουμένη Σωφρονία και την Ματρώνα, οι οποίες επί ήμισυ και πλέον του αιώνος ασκούνται εκεί και «φυλάσσουν» τον Τόπο αυτό και τους εν Αυτώ Αγίους, σε συνεργασία με τον εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο, Εφημέριο της Γλώσσας Σκοπέλου.

Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, την οποία φροντίζει ο αγιορείτης ιερομόναχος Διονύσιος Ξενοφωντινός. Μετά από την Δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, οι άγιοι Αρχιερείς και οι συνοδοί των έγιναν κοινωνοί της αβραμιαίας φιλοξενίας του π. Διονυσίου, με τα παραδοσιακά μοναστηριακά κεράσματα.

ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
Τελευταίος σταθμός υπήρξε η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου, όπου ασκείται η Ηγουμένη Μοναχή Μαριάμ, που μαζί με την πρωτοβουλία και την ανύστακτη φροντίδα του εκτελούντος χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής Αρχιμ. Αλεξίου Παπασταμούλου, έχουν επιδοθεί στην συντήρηση και ανάδειξη των ιερών Εικόνων και λοιπών ιστορικών κειμηλίων, ώστε να σωθούν από την φθορά του χρόνου. Όλοι θαύμασαν ιδιαιτέρως τον εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο δεσποτικό θρόνο, ο οποίος συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, δι’ εξόδων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού, με τον συντονισμό του π. Αλεξίου και την φροντίδα εθελοντριών κυριών, φίλων της Μονής, παρετέθη δείπνο στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους Μητροπολίτες και τους συν αυτοίς.

Κατά την Κυριακή 20 Μαΐου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, σε απ’ ευθείας αναμετάδοση από τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το απόγευμα θα εγκαινιάσει την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ, στην Χώρα Σκοπέλου.

Πήγε στον κρατούμενο γιο της ηρωίνη μέσα σε σαμπουάν!

Πήγε στον κρατούμενο γιο της ηρωίνη μέσα σε σαμπουάν!Το σαμπουάν που πήγε να δώσει στον κρατούμενο γιο της μια μητέρα, δεν έκανε… σαπουνάδα! Μέσα, υπήρχαν δυο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη...
αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αστυνομικούς στα κρατητήρια του τμήματος Ρόδου.
Η 44χρονη μητέρα μετέφερε αρκετά πράγματα κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου στον 23χρονο γιο της. Μεταξύ αυτών ήταν και το μπουκάλι με το σαμπουάν, στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένες τις δυο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3,3 γραμμαρίων και έστειλαν την μητέρα να κάνει… παρέα στο γιό της πίσω από τα κάγκελα!
Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η 44χρονη είχε παραλάβει το σαμπουάν με τα ναρκωτικά από έναν φίλο του κρατουμένου γιου της, ο οποίος δεν βρέθηκε και αναζητείται.
Σε βάρος του και σε βάρος μητέρας και γιου που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναφέρει το protothema.gr, σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών σε κρατητήρια.
http://greekznews.blogspot.com

"Γίνε Αγρότης": Σύνθημα - πρόκληση για νέους και όχι μόνο

"Γίνε Αγρότης": Μ΄αυτό το σύνθημα - πρόκληση γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από μία ομάδα εξειδικευμένων ανθρώπων από την Χαλκίδα και από όλη την Εύβοια, για την δημιουργία δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων Αγροτών της υπαίθρου και των Τελικών Καταναλωτών των αστικών κέντρων.


Λίγα λόγια από τους υπευθύνους αυτής της συγκεκριμένης προσπάθειας που πήρε τον τίτλο "Γίνε Αγρότης":
Ξεκινήσαμε το φιλόδοξο εγχείρημά μας με σκοπό να αναδιοργανώσουμε, να ανατρέψουμε, να «σπάσουμε» την αγορά και να προσφέρουμε μια καινοτόμο υπηρεσία δημιουργώντας ένα εργαλείο για να φέρουμε σε άμεση επαφή-επικοινωνία παραγωγούς και καταναλωτές. Η ιδέα προέκυψε από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος και συγκέντρωσε μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους με κοινό όραμα "μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο αστικό κέντρο".

Είσαι αγρότης;
Εάν είσαι αγρότης, πλέον μπορείς εύκολα να διαθέσεις το χωράφι σου προς ενοικίαση και να επωφεληθείς από την συνεργασία μας. Τα προϊόντα που θα παράγεις για λογαριασμό των πελατών σου, θα διατίθονται προς πώληση απευθείας στον τελικό καταναλωτή χωρίς να εμπλέκονται μεσάζοντες.
Σκοπός μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε νέους Αγρότες να απευθυνθούν σε καταναλωτές δίχως πολλούς ενδιάμεσους εμπόρους και δίχως όλα τα λοιπά έξοδα.
Αναζητούμε πάντα νέους συνεργάτες που θα υποστηρίξουν και θα αξιοποιήσουν το έργο μας και θα παράγουν προϊόντα, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πελατών μας, με την εγγύηση και την αξιοπιστία της βιολογικής καλλιέργειας.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα "Γίνε Αγρότης".
Γίνε Αγρότης!!
Τ: 22210-22293
Δ: Αβάντων 8, Χαλκίδα
S: www.gineagrotis.gr

Προσλήψεις στον Δήμο Ερέτριας

Πέντε νέους υπαλλήλους, μέσω του προγράμματος “Επιχορήγηση επιχειρήσεων των ΟΤΑ για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 – 64 ετών” του ΟΑΕΔ, προσέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Ερέτριας.

Συνολικά δώδεκα άνεργοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων εργασίας από τους οποίους οι πέντε είχαν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για το οποίο και έλαβαν το σχετικό συστατικό σημείωμα από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, με βάση τις ανάγκες της ΔΕΥΑΕ, αρχικά είχε προγραμματίσει να προσληφθούν τέσσερα άτομα μέσω του εν’ λόγω προγράμματος, δεδομένου όμως ότι θα εξαιρείτο ένας άνεργος που δύσκολα μπορεί πλέον να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας, ο Δήμαρχος κος Βασίλης Βελέντζας, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, πρότεινε και αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να προσληφθούν όλοι όσοι είχαν τα απαραίτητα προσόντα.

Οι πέντε νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά (27) μήνες, είκοσι τέσσερις (24) μήνες επιχορήγηση και στη συνέχεια ακολουθούν (3) μήνες δέσμευση, κατά τη διάρκεια των οποίων ο εργοδότης οφείλει να μη μειώσει τον αριθμό του επιχορηγούμενου προσωπικού του.

Η ΔΑΠ πρώτη και στα ΤΕΙ της Εύβοιας...

Η παράταξη ΔΑΠ (που πρόσκειται στη ΝΔ) είναι η νικήτρια στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Η ΔΑΠ κέρδισε, άλλη μια χρονιά, τις αδιάφορες φοιτητικές εκλογές και στα δύο τμήματα (Σχολή Τεχνικών Εφαρμογών) και (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας).

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Στο Σ.Τ.ΕΦ. σε σύνολο ψηφισάντων 1051 πήραν:  ΔΑΠ 619 (64,2%), ΠΚΣ 223 (του ΚΚΕ) 22,3%, ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) 133 (13,3%)

Στο ΣΔΟ: ΔΑΠ 490 (71,4%), ΠΑΣΠ 107 (15,1%), ΠΚΣ 94 (13,4%).

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ήταν η φοιτητική παράταξη, που κέρδισε και συνολικά στις φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα που χρόνια έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους και δεν αποτελούν "πολιτικό πρόκριμα" στην ζωή του τόπου.

"AΠΛHPΩTOI" οι εργαζόμενοι της ΣEΛMAN

Με ένα πανό που γράφει μόνο τη λέξη "AΠΛHPΩTOI" οι εργαζόμενοι της ΣEΛMAN έβγαλαν στα φόρα, για άλλη μια φορά τα προβλήματά τους. 


Το πανό φιγουράρει στην είσοδο του εργοστασίου και γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους χιλιάδες οδηγούς που περνούν καθημερινά από το σημείο.

Το προσωπικό έχει μείνει απλήρωτο και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η διοίκηση δεν τους ενημερώνει καν πότε σκοπεύει να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σταδιακές απολύσεις κάθε μήνα.

Έγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ερέτριας

Οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ερέτριας για τη σχολική περίοδο 2012- 2013 θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 15 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου.


Οι αιτήσεις εγγραφών – επανεγγραφών θα υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό Ερέτριας από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 πρωί κατά τις εργάσιμες ημέρες.

 Τις ίδιες ώρες μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι γονείς σχετικά με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και απασχόλησης, που πρέπει να καταθέσουν μαζί με την αίτηση.

Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις λέει ο κ. Ρουπακιώτης

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων. 


Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να φύγει η Ελλάδα από την μέγγενη των μνημονιακών νόμων.

Όσον αφορά τη μετενέργεια ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι επιχειρείται συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει μορατόριουμ μέχρι το τέλος Ιουνίου και η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την κάλπη της 17ης Ιουνίου να εξετάσει το ζήτημα εξαρχής.

"Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" από τη Θεατρική Ομάδα Ανθηδόνας -VIDEO

Η φωτό από την αθηναϊκή παράσταση
Η Θεατρική Ομάδα Ανθηδόνας (Θ.Ο.Α) ανεβάζει τη σύγχρονη κωμωδία, των Ρήγα-Αποστόλου «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» σε διασκευή Ευαγγελίας Τζανέτου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα τη Κυριακή 27  Μαΐου, την Δευτέρα 28 Μαΐου και την Τρίτη 29 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ..
Παίζουν τα μέλη της Θ.Ο.Α: Τασία Ρουμπή, Χριστόφορος Καρέγλης, Σπύρος Αλυσανδράτος, Στέλλα Παπασυμεών, Λορέττα Αντωνοπούλου, Σούλα Καρέγλη, Φωτεινή Γκάβαλη, Γιάννης Παγώνας και Γιάννης Παπασυμεών.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι της Ευαγγελίας Τζανέτου, η σκηνογραφία της Γιούλης Ζέρβα-Παπαδά, η κατασκευή σκηνικών του Γιώργου Πούρη, υποβολέας είναι η Σοφία Λιάκου,  τα ηχητικά και τους φωτισμούς επιμελείται η Σίσσυ Παγώνη και το μακιγιάζ κάνει η Νανά Ροδοπούλου.

Αντιμνημονικακό και το Επιμελητήριο της Εύβοιας!

Αντιμνημονικακό και το Επιμελητήριο της Εύβοιας! Το Διοικητικό Συμβούλιο  ζητάει από την κυβέρνηση, που θα προκύψει στις προσεχείς εκλογές να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του μνημονίου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης ζητάει τη λήψη μίας σειράς μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων. Το ψήφισμα απευθύνεται σε Βουλευτές, σε Δήμους, Εφορίες, σε οργανισμούς ( ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ). Το πλήρες κείμενο, που υιοθετήθηκε από το σύνολο των Επιμελητηριακών συμβούλων, είναι το εξής: 

1.Να κυβερνηθεί η χώρα μας άμεσα και αποτελεσματικά από μια κυβέρνηση σοβαρών προθέσεων και υπεύθυνης εκπροσώπησης στο εξωτερικό, με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση των δυσβάσταχτων όρων της δανειακής σύμβασης, σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

2. Να ενταχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε καθεστώς διάσωσης, ανάλογα του άρθρου 99 για τις μεγάλες επιχειρήσεις και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για τους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, να σταματήσουν οι διώξεις, τα αυτόφωρα και οι κατασχέσεις που επιβαρύνουν το κλίμα και σκοτώνουν την αγορά.

3.Να διασφαλιστεί ότι οι ενισχύσεις προς τις τράπεζες θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία και να υπάρξει «κούρεμα» των κεφαλαιοποιημένων τόκων καθώς και ρυθμίσεις με μείωση των επιτοκίων πιστωτικών καρτών επιχειρηματικών στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

4. Να εκλογικευτούν οι φορολογικοί συντελεστές εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων συνδέοντας την απασχόληση με φορολογικά κίνητρα για τις συνεπείς επιχειρήσεις. Να υπάρξει άμεση μείωση όλων των συντελεστών του ΦΠΑ, στο πλαίσιο ενός άμεσα εφαρμόσιμου νέου και δίκαιου εθνικού φορολογικού συστήματος.

5.Να «παγώσουν» όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλες τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2012, χωρίς πρόσθετα τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις και πανωτόκια, ώστε να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους και να σταματήσουμε την επιδημία των λουκέτων και της ανεργίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...