Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Δύο αδελφές συνελήφθησαν στη Θήβα για χρέη 1,5 εκ. ευρώ!

Δύο αδελφές συνελήφθησαν χθες στη Θήβα, για χρέη στο δημόσιο.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη, που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ...

Οι δύο αδελφές, 32 και 30 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με το LamiaReport.gr, δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Θήβα  .

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, το ύψος των οφειλών για την 32χρονη ανέρχεται στα 1.267.393,17 ευρώ, ενώ για την 30χρονη αδελφή της, στα 294.420,97 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Αλιάγας: Μέρκελ και Σόιμπλε σταματήστε να λέτε τους Ελληνες τεμπέληδες και κλέφτες

Σοκαρισμένος δηλώνει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας από την εικόνα που αντίκρυσε στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του και ενώ είχε μεσολαβήσει διάστημα έξι μηνών από την τελευταία φορά που είχε έρθει. 

Français : Nikos Aliagas au festival de Cannes.
. (Photo credit: Wikipedia)
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Matin» ο Νίκος Αλιάγας λέει πως «η Ελλάδα έτσι όπως την ήξερα, δεν υπάρχει πια». Οπως ο ίδιος εξηγεί σε αντίθεση με το παρελθόν που οι άνθρωποι έβγαιναν έξω και διασκέδαζαν, τώρα όταν έρχεται ο λογαριασμός κοιτούν αμήχανα και μοιράζονται τα έξοδα.


«Παλιότερα οι άνθρωποι στην Ελλάδα ήταν γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας» συνεχίζει ο παρουσιαστής.«Τώρα, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Γερμανία».
Ο Νίκος Αλιάγας αναφέρθηκε, επίσης, στις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. «Η μιζέρια βρίσκεται παντού.Είδα ακόμη και ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες να ψάχνουν στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι έχουν ταπεινωθεί». 

Μάλιστα, αναφερόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε πως θα πρέπει να πάψουν να λένε πως οι Ελληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες.  «Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα, ο Νίκος Αλιάγας αναφέρθηκε και στη «Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. «Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να της προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά!» κατέληξε.

Οι Τούρκοι υποκλίνονται στη Φιλίνη

Μια νέα καριέρα για την Ελένη Φιλίνη στη γειτονική Τουρκία. Η Ελληνίδα ηθοποιός, εκτός από το σίριαλ «Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ», όπου πρωταγωνιστεί στο πλάι του μεγάλου Τούρκου ηθοποιού Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ και το οποίο άρχισε ήδη να προβάλλεται εκεί, δέχθηκε πρόταση για ταινία μεγάλους μήκους, αλλά και για να τραγουδήσει σε νυχτερινά κέντρα της Πόλης.


Την ίδια στιγμή εισπράττει εγκωμιαστικά σχόλια από τον τουρκικό Τύπο για την ομορφιά της. «Πού την είχατε κρυμμένη;» και άλλα τέτοια γράφονται για την εξωτική ομορφιά της που παραπέμπει σε ηρωίδες της Ανατολής.

Η Ελένη το παρακάμπτει και μιλάει μόνο για τις βολιδοσκοπήσεις που δέχθηκε: «Οι κριτικές είναι πολύ καλές και τα σχόλια πράγματι συγκινητικά, αλλά αυτά δεν μου αρέσει να τα λέω εγώ. Μου πρότειναν να παίξω σε κοινωνικό δράμα και να τραγουδήσω. Αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω. Εχω δώσει τόσο βάρος σε αυτό που κάνω, γιατί πάει πολύ καλά και μου αρέσει και επικεντρώνομαι σε αυτό. Υγεία να έχουμε και βλέπουμε. Δεν μπορώ να σκορπίζομαι σε εκατό πράγματα. Καθετί θέλει τον χρόνο του. Εδώ οι άνθρωποι δουλεύουν 12 με 15 ώρες την ημέρα. Δεν βγαίνει διαφορετικά».

Η ζωή της Ελένης Φιλίνη μοιράζεται σε Τουρκία και Ελλάδα εκ των πραγμάτων, γιατί έχει και στη χώρα μας ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. «Πολύ πριν υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας στην Τουρκία είχα κλείσει για δύο ταινίες. Η μία γυρίστηκε ήδη και τώρα αρχίζουν τα γυρίσματα της δεύτερης. Πρόκειται για την “Αλλη εικονική πραγματικότητα”, την πρώτη ελληνική ταινία με σπέσιαλ εφέ του Παναγιώτη Λιακόπουλου, που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Θόδωρου Αντωνίου. Θα ενσαρκώσω τον ρόλο της θεάς Ηρας».

Οσο για το τουρκικό σίριαλ, η Ελένη Φιλίνη δήλωσε: «Είναι μια σπουδαία δουλειά στην οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν πολλοί Τούρκοι ηθοποιοί. Είναι υπερπαραγωγή, άρτια από τεχνικής πλευράς, με συνεργείο σαράντα δύο ατόμων, με μια εκπληκτική σκηνοθεσία του Κεμάλ Οζούν, με διευθυντή φωτογραφίας τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Μετέ Σενέρ. Είναι μια δουλειά δομημένη σωστά και χαίρεσαι να δουλεύεις, και το κλίμα είναι πολύ όμορφο» δήλωσε η Ελένη Φιλίνη.

Ηδη γυρίστηκε ο κύκλος των πρώτων έξι επεισοδίων, που τον χειμώνα θα προβληθούν από ελληνικό κανάλι, και τα γυρίσματα θα συνεχιστούν τη νέα σεζόν.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/ espresso

«Εβδομάδα Δράσεων για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό»(4-8 Ιουνίου)

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη οι σχολικές μονάδες έχουν προγραμματίσει από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου παρουσιάσεις δραστηριοτήτων, συνεργασίες, επισκέψεις και δράσεις στο χώρο του σχολείου ή σε άλλο επιλεγμένο χώρο.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο τοπικό περιβάλλον, προβολές, αφηγήσεις, δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, συνεργασίες με φορείς, παιχνίδια θησαυρού και πεζοπορία στη φύση.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα γίνει γιορτή με θέμα «Τα παιδία σε δράση , για το περιβάλλον, την υγεία , τον πολιτισμό» όπου οι μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα μεταφέρουν με το δικό τους τρόπο μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επιλογή υγιεινού τρόπου ζωής, τη συνάντηση με τον πολιτισμό και τη διατήρηση των πανανθρώπινων αξιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παπαδημητρίου (9 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι)Συμμετέχουν τα σχολεία Ειδικό Νηπιαγωγείο,1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, Νηπιαγωγείο Βατώντα , Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Σχολείο Κωφών Χαλκίδας, 1ο, 9ο,, 18ο, 19ο ,21ο , 25ο Δ. Σχ. Χαλκίδας και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το "πλωτό παλάτι" των Πατίστα - Χρουσαλά για χρέη 1 εκ. ευρώ

"Έδεσαν το κότερο του Λέοντα" είναι ο τίτλος του ένθετου Real Life, που κυκλοφορεί αύριο με τη Real News.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ  το "πλωτό παλάτι" των Πατίστα - Χρουσαλά για χρέη 1 εκ. ευρώ που έχει ο εφοπλιστής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το "Mirage"  το πολυτελές κότερο που απέκτησε ο Λέοντας Πατίστας μετά το γάμο του με τη Μαριέττα Χρουσαλά έγινε στόχος του ΣΔΟΕ και όλα δείχνουν ότι το "παλατάκι" του ζεύγους  δεν ήταν... γούρικο!

Επικεφαλής η Ντόρα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ

Με την Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του επικεφαλής, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στην δεύτερη θέση περνάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στην τρίτη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τέταρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης που σημαίνει ότι για να εκλεγεί θα πρέπει να αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αυτή την φορά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ως εξής.
1. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη του Κωνσταντίνου
2. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα. Αρεοπαγίτης Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα. Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.
3. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου. Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και με το περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, για τη δράση του, συνελήφθη την 'Ανοιξη του 1974. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης.
4. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος. Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογράφος.
Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και την τηλεόραση του MEGA, διευθυντής στο MEGA Κύπρου, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».
5. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου. Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης. Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε. Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».
6. Αναστασία Σαλή - Παπασαλή του Βασιλείου. Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας. Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Πτυχιούχος-Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων τεχνικών εκθέσεων, ερευνητικών εργασιών. Συμμετείχε σε σειρά αρχαιολογικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων.
7. Σταύρος Παπαγεωργίου του Βασιλείου. Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Επαγγελματική Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.
Από το 2002, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατέστη 'Ατομο με Αναπηρία. Από το 2011 είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.
8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου. Οικονομολόγος. Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.
9. Σωτήριος Βαχαβιώλος του Ιωάννη. Πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE. Διδακτορικό από το Columbia University. Μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Physical Acoustics Cooperation, η οποία μετονομάστηκε σε MISTRAS Group, Inc. Η εταιρία του απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, σε 85 γραφεία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πρωτοπόρος για την προστασία και συντήρηση υποδομών.
10. Αθανάσιος Γιαννόπουλος του Λάμπρου. Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Υπουργός
11. Δήμητρα Λυγούρα του Γεωργίου. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.
Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.
Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ.
12. Δημήτρης Τσομώκος του Παναγιώτη. Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Κάτοχος Διδακτορικού του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α.
Έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

Αύριο ο ποδηλατικός γύρος στα Ψαχνά

Αύριο Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 8ος ποδηλατικός γύρος στην πόλη των  Ψαχνών.

Ο ποδηλατικός γύρος διοργανώνεται από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές του Δημοτικού αλλά και άλλων ηλικιών.

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην Κεντρική πλατεία της πόλης.


messapianews.gr

Θα ξαναδούμε τους "Ραδιο Αρβύλα" και την επόμενη σεζόν;

Πριν καλά - καλά προλάβουν να αποχαιρετίσουν το κοινό τους, οι fan της εκπομπής άρχισαν ήδη τις ερωτήσεις για το πότε θα ξαναδούν την παρέα του Αντώνη Κανάκη σε νέες τηλεοπτικές περιπέτειες.
Η τηλεθέαση της εκπομπής άλλωστε, για τη σεζόν που πέρασε, έδειξε ότι το τηλεοπτικό κοινό της δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση, ακόμα και σε ένα δύσκολο τηλεοπτικό τοπίο.

Όπως διαβάζουμε στην Espresso λοιπόν, οι "Ράδιο Αρβύλα" αναμένεται να συζητήσουν με τον ΑΝΤ1 και να υπογράψουν αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο. Μετά βέβαια από τις εκλογές...

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η τηλεοπτική παρέα, θέλουν να συνεχίσουν. Το θέμα είναι, αν θα γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Εν αναμονή λοιπόν, αν και όλα, προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Πολιτικά: Ράμπα καθέλκυσης μικρών σκαφών

Αρχίζει η κατασκευή ράμπας καθέλκυσης μικρών σκαφών στη θέση "Μικρός Μώλος" στην Τοπική Κοινότητα των Πολιτικών. Ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει τόσο στην τουριστική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και ολόκληρου του Δήμου.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κας Γερακούδη, παραχωρήθηκε απ' ευθείας στο Δήμο το δικαίωμα χρήσης  τμήματος αιγιαλού εμβαδού εκατόν δέκα πέντε τμ. ( 115,00 τμ. ) για την κατασκευή ράμπας καθέλκυσης μικρών σκαφών στην θάλασσα στην θέση «Μικρός Μώλος» - Τ.Δ. Πολιτικών,  Διρφύων – Μεσσαπίων, Ν. Ευβοίας.

Η απιστία του βγήκε... ξινή!

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ λίγο μετά τις 11, όταν η αστυνομία Φθιώτιδας δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν 50χρονο απόστρατο αξιωματικό... 


Ο 50χρονος τρομοκρατημένος κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι τρεις κακοποιοί τον ακινητοποίησαν στην περιοχή της Ροδίτσας και με την απειλή δυο καλάσνικοφ και ενός πιστολιού του πήραν το αυτοκίνητό του, αφού πρώτα τον έδεσαν σε ένα δέντρο.

Στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, σήμανε συναγερμός. Στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία και αστυνομικοί οπλισμένοι "χτένιζαν" όλη τη νύχτα την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας αλλά και της ανατολικής Φθιώτιδας για τον εντοπισμό των δραστών και του ασημί αυτοκινήτου που πήραν από το θύμα.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι το "θύμα" να πει την αλήθεια στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή δεν υπήρξαν καλάσνικοφ και ληστές, αλλά ένα ροζ ραντεβού με μια "φίλη" του Αλβανίδα, το οποίο δεν εξελίχθηκε όπως αυτός το ονειρευόταν.

Σύμφωνα με τα όσα τελικά εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς ο 50χρονος, είχε πάει με τη "φίλη" του σε αγροτικό δρόμο μεταξύ της Μαγνησίας και της Ροδίτσας, κοντά στις γραμμές του τρένου.

Στις 10.30 το βράδυ εμφανίστηκαν 3 άγνωστοι άνδρες, πιθανότατα ομοεθνείς της φίλης του, οι οποίοι αφού τον έδεσαν σε ένα δέντρο, πήραν το αυτοκίνητό του μαζί με την Αλβανίδα και εξαφανίστηκαν.

Όταν, μετά από 40 λεπτά περίπου, κατάφερε να λυθεί, περπάτησε μέχρι το περίπτερο στην πλατεία της Νέας Μαγνησίας και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία.

Έτσι φοβούμενος να πει για το ροζ ραντεβού, αφού είναι παντρεμένος, σκαρφίστηκε την ιστορία με τα καλάσνικοφ και τους κακοποιούς.

Stars System: Aνάδρομη Αφροδίτη και ερωτικές σχέσεις.

Στο Stars System αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει την έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη στις 4 Ιουνίου.


Ακόμη, τι δείχνει το ωροσκόπιο της Τουρκίας για τη σχέση της με την Ελλάδα αλλά και για το μέλλον της;

Τέλος, μάθετε εάν έχετε ανάδρομη Αφροδίτη στο ωροσκόπιό σας και τι σημαίνει αυτό για τις ερωτικές σας σχέσεις.

Stars System, την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 14:15, στον Alpha.

Πρόστιμο 1.200 ευρώ το στρέμμα για τους παράνομους αμπελώνες

Άρχισαν οι έλεγχοι για τους παράνομους αμπελώνες τόσο στο Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων όσο και σε ολόκληρο το Νομό της Εύβοιας. 


Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία είχα δημοσιεύσει και εμείς προ ημερών, όσοι έχουν φυτέψει αμπέλια μετά από τις 31 Αυγούστου του 1998 και τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή κρασιού, χωρίς όμως να έχουν λάβει τη σχετική άδεια φύτευσης, τότε τιμωρούνται με ξερίζωμα του αμπελιού και με πρόστιμο.

Ειδικότερα μετά από τους ελέγχους που θα γίνουν από Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ευβοίας, όσοι έχουν φυτέψει παράνομα αμπέλια, καλούνται από αυτούς που θα κάνουν τους ελέγχους να τα ξεριζώσουν άμεσα. Αν δεν υπακούσουν τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1.200 ευρώ το στρέμμα

 messapianews.gr

Χαλκιδέος έζησε εφιάλτη στην Φθιώτιδα!

Τον ακινητοποίησαν με την απειλή 2 καλάσνικοφ και ενός πιστολιού.

Του πήραν το αυτοκίνητο τον έδεσαν σε ένα δένδρο και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Στυλίδας από την συνοικία της Νέας Μαγνησίας προς την Ροδίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr το θύμα, απόστρατος αξιωματικός του στρατού από την Χαλκίδα που διατηρεί εξοχικό στην Ανατολική Φθιώτιδα πήγαινε επίσκεψη σε ένα φίλο του. Μετά τις 10 το βράδυ και ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του είδε μπροστά του 3 άνδρες. Οι δύο από αυτούς κρατούσαν καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι.

Τον ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητο, και υπό την απειλή των όπλων τον έβγαλαν από αυτό. Τον έδεσαν σε ένα δένδρο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Περίπου μία ώρα μετά το θύμα κατάφερε να λυθεί και ενημέρωσε την αστυνομία που έκανε εκτεταμένες έρευνες, χωρίς όμως να εντοπίσει τους ληστές που σύμφωνα με την καταγγελία είναι αλλοδαποί, πιθανότατα Αλβανικής καταγωγής.

Το "Πρωινό mou" έφυγε για Τήνο για την βάφτιση του μικρού Γιάννη Λιάγκα!

Η οικογένεια Λιάγκα αναχώρησε για την Τήνο το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά την εκπομπή. Η Φαίη και ο Γιώργος ανυπομονούν για την Κυριακή που θα βαφτίσουν τον πρίγκηπα τους. Μαζί με το ζευγάρι ταξίδεψε και η ξαδέρφη της παρουσιάστριας.

Σήμερα το πρωί έφυγε για το νησί και η υπόλοιπη παρέα του “Πρωινό mou”. O Άκης Πετρετζίκης, η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έφυγαν μαζί και φρόντισαν να κάνουν το ταξίδι τους διασκεδαστικό!

Ο σεφ της εκπομπής μάλιστα “κάρφωσε” τους συνεργάτες του ανεβάζοντας στο twitter μία φωτογραφία που τους δείχνει να κοιμούνται μέσα στο πλοίο.

Η βάφτιση του μικρού Γιάννη αναμένεται να μείνει σε όλους αξέχαστη και ετοιμάζεται ένα μεγάλο party!

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Η φυγή του ΟΑΕΕ θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες πολίτες

Με την 160/28-5-2012 απόφαση του, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.. 



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ΟΑΑΕ να διακόψει την λειτουργία του γραφείου του στο Αλιβέρι, στο πλαίσιο περικοπής δαπανών. 

Το τμήμα του ΟΑΑΕ στο Αλιβέρι καλύπτει μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και προβληματική συγκοινωνία, που περιλαμβάνει την Κύμη, τις Κονίστρες, το Αυλωνάρι, το Αλιβέρι, τα Στύρα, το Μαρμάρι ,τη Κάρυστο, την Αμάρυνθο, το Γυμνού και το νησί της Σκύρου. Έχει 3.500 ασφαλισμένους και δέχεται περισσότερες από 50 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα. 

Με τα δεδομένα αυτά, η προβαλλόμενη αιτιολογία, ότι με την διακοπή της λειτουργίας περιστέλλονται οι δαπάνες λειτουργίας του ΟΑΕΕ, από την περικοπή του ενοικίου των γραφείων, αποτελεί ανεπίτρεπτη μεταφορά μεγαλύτερου οικονομικού βάρους στις πλάτες των ασφαλισμένων, που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, επωμιζόμενοι το οικονομικό βάρος της μετακίνησης και την απώλεια του χρόνου. Έτσι δεν περιστέλλεται αλλά εντείνεται η οικονομική κρίση. 

Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, προσέφερε στον ΟΑΕΕ, για να στεγάσει το γραφείο του περιοχής Αλιβερίου, την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Μηλακίου. Απ΄ότι φαίνεται δεν τους ικανοποίησε η λύση αυτή και επιμένουν στην απόφαση τους. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, συγκροτεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, πολιτικές δυνάμεις, όλες τις παρατάξεις, τα σωματεία, και την εξουσιοδοτεί να συναντηθεί με εκπροσώπους του οργανισμού και του αρμόδιου Υπουργείου για να δεσμευτούν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.. 

Το δίκαιο αίτημα μας, αναγνώρισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των φορέων της Περιφέρειας, των όμορων Δήμων Καρύστου και Σκύρου, (των οποίων οι δημότες θίγονται επίσης από την άδικη και παράλογη αυτή απόφαση), των Τοπικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Do or die – Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:00)

Τα... ψέμματα τελειώσαν. Μετά από μία εντυπωσιακή σειρά τελικών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν από δύο νίκες και ξεκινώντας -σχεδόν- από την ίδια αφετηρία απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ, γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ο νικητής στέφεται πρωταθλητής και ο χαμένος πάει απογοητευμένος σπίτι του.


Για τους “ερυθρόλευκους” θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, για τους “πράσινους” το 10ο συνεχόμενο και 14ο την τελευταία 15ετία.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται πιο “καυτό” από ποτέ καθώς η δίψα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι τεράστια και συνοδεύεται από την αυτοπεποίθηση που έδωσε το... έπος της Κωνσταντινούπολης. Η προτετοιμασία των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο παρόντα, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, οι “πράσινοι” έχουν τους δικούς τους λόγους να θέλουν όσο τίποτα αυτή τη νίκη. Έχουν ακούσει πολλά για τα αποθέματα τη ενέργειας τους και περί τέλους της αυτοκρατορίας τους στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουν να δώσουν ηχηρή απάντηση. Παράλληλα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με το θολό μέλλον των Γιαννακοπουλων και του Ομπράντοβιτς -και ενδεχομένως κάποιων παικτών- αυξάνουν το κίνητρο και δίνουν τον χαρακτήρα του “κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι” στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια.

Η τελευταία προπόνηση διεξήχθη με την παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ την αποστολή θα συνοδέψει στο Φάληρο ο ανιψιός του, Δημήτρης, σε μία κίνηση που προκάλεσε έναν “μίνι πόλεμο” ανάμεσα στους “αιωνίους”.

Οι διαιτητές του μεγάλου τελικού θα γίνουν γνωστοί λίγη ώρα πριν το τζάμπολ Στη διαδικασία αναμένεται να μπουν τα ονόματα των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα, Τόμι Σχινά, Γιώργου Τανατζή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και Γιάννη Φούφη, ενώ εκτός κληρωτίδας θα μείνουν οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, που βρίσκονται στην Ισπανία για σεμινάριο της FIBA.

Το NewsIt θα βρίσκεται από νωρίς στο ΣΕΦ για να σας μεταφέρει με φωτογραφίες, βίντεο και λεπτό προς λεπτό ενημέρωση όλα όσα συμβαίνουν στην κορυφαία “μάχη” των δύο καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη.

Μαφιόζικη εκτέλεση - Ενας νεκρός, χαροπαλεύει ο αδερφός του

Άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο, επειδή επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητο τους.


Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Βουτσά 83 στην Καισαριανή.

Τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών, κοιμόταν στο διαμέρισμα τους όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί. Αμέσως πετάχτηκαν στο μπαλκόνι και είδαν δύο ή τρία άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να προσπαθούν να κλέψουν το όχημα.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδελφό του κατέβηκαν στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες. Εκείνοι όμως, όταν τους είδαν, χωρίς δισταγμό άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να πλήξουν θανάσιμα στο στήθος τον 30χρονο, ενώ άλλη μια τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά τον 32χρονο, ο οποίος βρίσκεται στο χειρουργείο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Αντιφασιστική διαδήλωση στη Χαλκίδα

Αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες στην πόλη της Χαλκίδας την οποία διοργάνωσαν, η Πακιστανική κοινότητα, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και άλλοι φορείς.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Αγ. Νικόλαο, κινήθηκε στην Αβάντων, στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν από Σουβάλα και κατέληξαν ξανά στο σημείο εκκίνησης, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα και οι συμμετέχοντες έδωσαν την υπόσχεση ότι ο αγώνας τους θα ενταθεί.

Αρνήθηκε να τους δώσει ελεημοσύνη και... την πήραν με το ζόρι!

Απίστευτο θράσος είχαν δύο νεαροί άνδρες που υποδύονταν τους επαίτες.

Όπως γράφει το flashnews.gr δράστες είναι ένας 18χρονος Έλληνας και ένας 17χρονος Αλβανός που λήστεψαν έναν 60χρονο χθες το απόγευμα στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Αρχικά, ζήτησαν από το θύμα ελεημοσύνη ωστόσο στη συνέχεια χωρίς να χάσουν λεπτό και με την άσκηση σωματικής βίας απαίτησαν από αυτόν να τους παραδώσει τα χρήματα που έφερε.

Όταν ο 60χρονος αρνήθηκε, ο 18χρονος τράβηξε βίαια τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στο λαιμό του και μαζί με το συνεργό του τράπηκαν σε φυγή

Αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον 17χρονο, ενώ ο 18χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που έφθασε άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: "Με τα δόντια" θα κρατήσουμε το ΙΚΑ στην περιοχή...

Με την 160/28-5-2012 απόφαση του, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες διαχεόμενες φήμες κατάργησης των τοπικών καταστημάτων του ΙΚΑ στη Κύμη και στο Αλιβέρι. 

Είναι βέβαιο ότι παρόμοια εξέλιξη θα αντιμετωπίσει την δυναμική αντίδραση και του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας γιατί, πραγματικά, θα είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, άδικης και παράλογης απόφασης. 

Η περιοχή του Δήμου μας, στην οποία κατοικούν μονίμως 40.000 περίπου κάτοικοι, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, που στη μία άκρη της, στη Κύμη, διαθέτει αναπτυσσόμενο λιμάνι εθνικής σημασίας καθώς επίσης εξυπηρετεί και το νησί της Σκύρου και στην άλλη της άκρη, στο Αλιβέρι, βιομηχανική ζώνη. 

Ταυτόχρονα όλη η περιοχή χαρακτηρίζεται από σημαντική τουριστική κίνηση και οικοδομική δραστηριότητα. 

Το πλήθος των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, σε συνδυασμό με τον δυσπρόσιτο χαρακτήρα της περιοχής και το δύσβατο οδικό της δίκτυο, επιβάλλουν την διατήρηση και των δύο υποκαταστημάτων, τα οποία άλλωστε έχουν αντικείμενο εργασιών για αριθμό υπαλλήλων μεγαλύτερο από αυτόν που απασχολούν. 

Πιθανή κατάργηση των υποκαταστημάτων θα μεταφέρει σημαντικές δαπάνες, στους ασφαλισμένους και στις επιχειρήσεις, δυσανάλογα μεγαλύτερες από την όποια μείωση των εξόδων του ιδρύματος. 

Με τέτοιες αποφάσεις δεν καταπολεμιέται αλλά βαθαίνει η ύφεση, αφού, απλώς, μεταφέρεται στη κοινωνία, το κόστος των υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένο να διατηρεί το ίδρυμα προκειμένου να εξυπηρετεί ανεκτά τους ασφαλισμένους, την τοπική κοινωνία και οικονομία και μάλιστα σε μία εποχή που η τοπική οικονομία δεν έχει περιθώρια να δεχτεί άλλα κόστη. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, συγκροτεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, πολιτικές δυνάμεις, όλες τις παρατάξεις, τα σωματεία, και την εξουσιοδοτεί να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΙΚΑ και του αρμόδιου Υπουργείου για να δεσμευτούν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.. 

Το δίκαιο αίτημα μας, αναγνώρισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των φορέων της Περιφέρειας, των όμορων Δήμων Καρύστου και Σκύρου, (των οποίων οι δημότες θίγονται επίσης από την άδικη και παράλογη αυτή απόφαση), των Τοπικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Απογοητευτικά τα πρώτα μηνύματα για την πορεία της τουριστικής κίνησης

Αρνητικό μήνυμα εκπέμπει ο εγχώριος τουρισμός για το τριήμερο του Αγίου πνεύματος, το πρώτο ουσιαστικό τεστ για τη φετινή τουριστική περίοδο. Μιλώντας με ξενοδόχους... μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τόνισαν ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το μέτωπο του εγχώριου τουρισμού είναι απογοητευτική και δύσκολα όπως πιστεύουν θα αλλάξουν τα δεδομένα για φέτος.

Σταχυολογώντας μεταξύ των στοιχείων που αφορούν εγχώριους προορισμούς κοντινών αποδράσεων, η Πελοπόννησος καταγράφει ήδη μείωση κρατήσεων πάνω απο 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μαγνησία, ένας καθαρά παραδοσιακός προορισμός για αποδράσεις τριημέρου.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και για τη Μύκονο για το τριήμερο, χωρίς ωστόσο να δίδονται ακριβή ποσοστά της μείωσης των κρατήσεων.

Εάν στα παραπάνω δεδομένα προστεθούν και οι απώλειες από τις προσφερόμενες τιμές των ξενοδοχείων για τα δωμάτια (εκκινούν και απο 20 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις), τότε η κατάσταση μόνο ως αποκαρδιωτική περιγράφεται για τους επιχειρηματίες του κλάδου, που το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι να σώσουν την επιχείρηση τους, όπως σημειώνουν.

Για την διάσωση της παρούσας κατάστασης η ΠΟΞ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιάννης Ρέτσος ετοιμάζει σχέδιο τόνωσης του εγχώριου τουρισμού, με διάθεση δωματίων των μελών της Ομοσπονδίας σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σε ό,τι αφορά τέλος, τα τελευταία στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής (ΕΞΑ-Α) για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 η Αθήνα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πτώση σε πληρότητες να αγγίζει το 13% (46,9%), τη μέση τιμή δωματίου να μειώνεται κατά 5,7% (87,84 ευρώ) και τη μείωση στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο, να φθάνει το 18,7% (41,22 ευρώ).

Τα προβλήματα του ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ στο τραπέζι

Πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη του Προέδρου του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Στέφανου ΜΠΑΣΙΝΑ μαζί με τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Κώστα ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ, στο χώρο του ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ.
  Στη συνάντηση που ακολούθησε με το Σωματείο Εργαζομένων, ενημερώθηκαν εκτενώς για εργασιακά θέματα και λειτουργίας των Ναυπηγείων.

 Σε κοινή γραμμή ειπώθηκε ότι, θα παρακολουθούνται από κοντά τα προβλήματα του χώρου και θα αντιμετωπίζονται άμεσα προς το συμφέρον των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Γκένσερ: «Πολλά τα λάθη από τους Έλληνες αλλά και από την ΕΕ»

«Πολλά λάθη και όχι μόνο από τους Έλληνες», αλλά κι από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγιναν στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης, τόνισε... ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, μιλώντας νωρίτερα σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Γκένσερ θεωρεί ως βάση του προβλήματος το γεγονός οτι «όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ, όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνεις δεν έλαβε υπόψη ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις», αλλά επισήμανε ότι «πρέπει κανείς να τηρεί τα συμφωνηθέντα».

Ο κ. Γκένσερ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν διαθέτει δικαίωμα συναπόφασης σε όλα τα θέματα», ενώ κατέληξε σημειώνοντας:

«Με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήσαμε ένα μοντέλο για το μέλλον του κόσμου, να μην υπαγορεύουν πλέον οι "Μεγάλοι" στους "Μικρούς" τι πρέπει να κάνουν και οι λαοί να είναι ισότιμοι και να αντιμετωπίζουν αλλήλους με σεβασμό. Όλα αυτά είναι η Ευρώπη και αυτά δεν πρέπει να χαθούν».

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα. Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για... μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέσα στο λογαριασμό αλλά σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έγινε υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιστατικό της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου, επανέρχεται στην δημοσιότητα μετά από έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο: «Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ' όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το επίμαχο θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης».

Εργατικό Κέντρο: Η ΑΓΕΤ Ηρακλής προχώρησε σε μειώσεις μισθών

English: 25 kg bags of Blue Circle/Lafarge cement
English: 25 kg bags of Blue Circle/Lafarge cement (Photo credit: Wikipedia)
"Η Εταιρία ΑΓΕΤ_ΗΡΑΚΛΗΣ θυγατρική της Γαλλικής Πολυεθνικής Lafarge, προχώρησε σε μονομερής περικοπές μισθών στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας.
Οι αποικιοκρατικές λογικές τους και οι «εμπνευστές» του μνημονίου στοχοποιούν το εργοστάσιο της Χαλκίδας για μια ακόμη φορά".


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει:

Σημειωτέων ότι στα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου και στα κέντρα διανομής δεν έχει γίνει η παραμικρή μείωση.
Προχωρώντας και πιο πέρα από τα μνημόνια και γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους την ίδια την συντεταγμένη πολιτεία, αφαίρεσαν αυθαίρετα μέρος του μισθού.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φορείς, (Περιφέρεια, Δήμο κ.λ.π.), τα κόμματα και τους πολιτευτές, να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ.
Οι λογικές του μνημονίου και οι εμπνευστές τους  « ακυρώθηκαν» από τον Ελληνικό Λαό και σίγουρα δεν θα περάσουν στους εργαζόμενους.
Enhanced by Zemanta

Ορθούλα Παπαδάκου: Η απίστευτη καταγγελία ότι... έφαγε ξύλο! (video)

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στα "Κορίτσια για Σπίτι" η Ορθούλα Παπαδάκου, όπου προκάλεσε σοκ με την ομολογία της ότι κάποιος την χτύπησε άσχημα!

Το γιατί το περιέγραψε η ίδια στην κάμερα της εκπομπής...

Επίσης μίλησε για την προσωπική της ζωή και την απόφασή της να αποκτήσει άμεσα ένα παιδί.

Εξήγησε γιατί δεν θέλει να το μεγαλώσει στην Ελλάδα, αλλά στη Νέα Υόρκη.Εξήγησε το λόγο που δεν θα ξαναπήγαινε στο Survivor και μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που της δημιούργησε, ακόμα και για την βία που υπέστη.

Επίσης αποκάλυψε αν θα έλεγε και πάλι ναι για να συμμετέχει στις "Νοικοκυρές".

Το συχνό λούσιμο κάνει καλό!

Οι απόψεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς «Μην λούζεστε συχνά, δεν κάνει», είναι μύθος και πρόκειται για απόψεις του Μεσαίωνα.

Οι δερματολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα να λουζόμαστε κάθε μέρα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα, ειδικά για άτομα εκείνα που εκκρίνουν πολύ σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το δέρμα του τριχωτού και οι τριχοθύλακες πρέπει να καθαρίζονται σωστά, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σωστή ανάπτυξη της τρίχας, διαφορετικά εμποδίζεται η αναπαραγωγή και η ανάπτυξη της τρίχας και δημιουργούνται τα ανάλογα προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε μαλλιά μας να λαδώνουν και τα λούζουμε καθημερινά με το κατάλληλο σαμπουάν.

Όσον αφορά τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά προϊόντα ή φυτικά προϊόντα (και πάλι από το φαρμακείο) καθώς είναι πολύ πιο έμπιστα για τα μαλλιά σας.

Συμβουλευτείτε όμως τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας καθοδηγήσει σωστά. Δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί πρώτα οποιοδήποτε πρόβλημα και να πάτε «αναγκαστικά» στον δερματολόγο.

Συμβουλευτείτε τον ούτως ή άλλως έστω για μια φορά, ώστε να ενημερωθείτε σωστά για την υγεία των μαλλιών σας, για τα προϊόντα που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καθώς και για τις βιταμίνες μαλλιών που ενδεχομένως να χρειαστείτε.
dete.gr

69χρονος ομογενής αποφοιτά μαζί με τους γιους του!

Μάθε παιδί μου γράμματα λένε, παραδοσιακά, οι γονείς στα παιδιά τους. Στην περίπτωση, όμως, του 69χρονου ομογενή Τομ Δημάκη, που ζει στο Λιν της Μασαχουσέτης, ο ίδιος όχι μόνο... παρότρυνε τα παιδιά του να σπουδάσουν, αλλά αποφοίτησε μαζί τους, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Τομ Δημάκης, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, αποφοίτησε με δίπλωμα ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων, μαζί με τους τρεις γιους του, Ανδρέα, Τιμόθεο και Ηλία, από το πανεπιστήμιο «Suffolk» της Βοστώνης.

Διακαής πόθος του κ. Δημάκη ήταν να πάει για ανώτερες σπουδές, μετά από την επιστροφή του από τον πόλεμο του Βιετνάμ, το 1967, αλλά δεν υπήρχε ποτέ χρόνος διαθέσιμος, καθώς εργαζόταν νυχθημερόν στην επιχείρησή του «Old Neighborhood Foods», συνεχίζοντας την επιχειρηματική παράδοση της οικογένειάς του.

Η εκπλήρωση του ονείρου δεν ήταν και πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ.Δημάκης αφιέρωνε αρκετό χρόνο, με τους τρεις γιους του, για τη μελέτη των μαθημάτων στη Σχολή Επιχειρήσεων «Sawyer», του πανεπιστημίου του «Suffolk». Έπαιρναν μαζί τα ίδια μαθήματα, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται μαζί στην επιχείρησή τους, η οποία σήμερα απασχολεί 375 άτομα.

Σε δήλωσή του στον αμερικανικό ραδιοσταθμό «WBZ 1030», ο γιος του, Τιμόθεος, είπε, πως ο πατέρας του τώρα μιλά για εγγραφή στη Νομική Σχολή, αν και ο ίδιος δεν το πιστεύει.

Ο ευτυχής ομογενής είναι από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν, της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και οι δωρεές του ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, τονίζει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Σημειώνεται, ότι η Μασαχουσέτη, όπου φέτος αποφοίτησαν 67.000 άτομα από τα εκατό και πλέον κολέγια και πανεπιστήμια της, θεωρείται από τις επιφανέστερες πανεπιστημιουπόλεις και ακαδημαϊκά κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

Φ. Σκορδά: Δείτε την αυστηρή δίαιτά της 7 μέρες την εβδομάδα!

Αν νομίζετε ότι το κορμί της Φαίης, που όλοι θα θαυμάσουμε και στη βάφτιση του γιου της την Κυριακή, είναι τυχαίο... γελιέστε! Ιδού η δίαιτά της κι όποιος αντέχει ας την κάνει...
 Η ίδια δεν φάνηκε να επηρεάζεται καθόλου από την πρόσφατη εγκυμοσύνη της και δείχνει πιο fit από ποτέ.

Πώς διατηρείται όμως σε αυτή τη φυσική κατάσταση;

1η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και ένα τυρί του τοστ άπαχο
Μεσημεριανό
Σαλάτα μαρούλι με τόνο
Απογευματινό
μήλο με γιαούρτι 2%
Βραδινό
90 γραμμάρια κοτόπουλο (ψητό ή στον ατμό) με όσπρια
2η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι, 1 αυγό βραστό
Μεσημεριανό
δύο φέτες ολικής άλεσης με τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
Απογευματινό
2 μανταρίνια
Βραδινό
φιλέτο γαλοπούλας με πράσινη σαλάτα
3η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι
Μεσημεριανό
1 μπολ πράσινη σαλάτα με αυγό βραστό
Απογευματινό
2 μανταρίνια
Βραδινό
1 σαλάτα με τόνο
4η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως
Μεσημεριανό
Πράσινη κοτοσαλάτα
Απογευματινό
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
Βραδινό
2 μπιφτέκια γαλοπούλας πράσινη βραστή ή ψητή σαλάτα
5η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι 2 κράκερ ολικής άλεσεως
Μεσημεριανό
1 αυγό βραστό, 1 μπολ πράσινη σαλάτα
Απογευματινό
ένα μήλο, ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Βραδινό
ένα φιλέτο σολομό με πράσινη σαλάτα
6η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι 1 αυγό βραστό
Μεσημεριανό
ένα φιλέτο μοσχαρίσιο με γιαούρτι
Απογευματινό
Μισή μπανάνα
Βραδινό
τονοσαλάτα
7η Ημέρα
Πρωινό
Καφές ή τσάι 1 κούπα δημητριακά ολικής άλεσεως με γάλα χαμηλών λιπαρών
Μεσημεριανό
ένα φιλέτο κοτόπουλο ψητό 1 κούπα μαρούλι 1 κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών
Απογευματινό
1 μπανάνα 1 φρυγανιά ολικής άλεσεως
Βραδινό
Φρουτοσαλάτα με 5 φρούτα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εισαγγελική παρέμβαση κατά των φαρμακοποιών που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση

Πόλεμος φαίνεται πως ξεκινάει μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ αφού τώρα παρεμβαίνει και ο εισαγγελέας


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν, λόγω των μεγάλων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελάκος, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

Ερέτρια: Ξεψύχησε στην άσφαλτο ένας 30χρονος - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο ενώ περπατούσε

Ένας 30χρονος πεζός έχασε την ζωή του σε τροχαίο γύρω στις πέντε το απόγευμα στην Ερέτρια, όπως αναφέρει το evianews.com

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της πόλης, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε έναν αλλοδαπό. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει βαριά χτυπημένος στο οδόστρωμα.

"Είσαι καλά;" του φώναξε ο 40χρονος οδηγός αλλά δυστυχώς δεν πήρε καμμία απάντηση. Επικράτησε πανικός ενώ ήρθε και ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά ήταν αργά μιας και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Metron Analysis: Ν.Δ. 27,1 ΣΥΡΙΖΑ 26,4

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σήμερα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση 11,2% παίρνει το ΠΑΣΟΚ, 5,7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4,4% το ΚΚΕ, 3,9% η Χρυσή Αυγή, και 6,7% η ΔΗΜΑΡ.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27,1 και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ 13,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 4,7% και ΔΗΜΑΡ 8%.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜΑΡ - Αναγνωστάκης: Ξεκάθαρες θέσεις για τις εργασιακές σχέσεις και την ανταγωνιστικότητα

Οι εργασιακές σχέσεις έχουν εδώ και καιρό ελαστικοποιηθεί στη χώρα μας. Κατακτήσεις του εργατικού κινήματος έχουν εκμηδενιστεί. Είναι αναγκαία λοιπόν η ανάπτυξη ενός πλέγματος δράσεων με στόχο:
- Την Προστασία των εργαζομένων.

- Την Πάταξη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας

-Την Άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που μείωσε τους

κατώτατους μισθούς και επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,

σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό πρόγραμμα ενίσχυσης της

ανταγωνιστικότητας.

-Τη Σταδιακή βελτίωση των κατώτατων μισθών καθώς ανακάμπτει η οικονομία.

-Την Έμφαση στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων και ενίσχυση των Συλλογικών

Διαπραγματεύσεων.

-Την Επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας και στρατηγικό σχέδιο

μακροπρόθεσμων στόχων, μετά από εκτεταμένο κοινωνικό διάλογο.

Η απαίτηση για μείωση του μισθολογικού κόστους, εκτός από κοινωνικά άδικη είναι και αναποτελεσματική, σε σχέση με τον στόχο της ανταγωνιστικότητας.

Η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων μεταξύ αυτών το μισθολογικό κόστος, το μη μισθολογικό κόστος , η παραγωγικότητα της εργασίας και το γενικότερο οικονομικό – φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο που προσφέρει μία χώρα στις επιχειρήσεις.

Η δομή της ελληνικής οικονομίας καθώς και η μη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδήγησαν το προηγούμενο διάστημα στην άσκοπη απώλεια μεγάλου μέρους των θυσιών του λαού, στο βωμό πενιχρών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η μείωση των αμοιβών ως μέσο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας οδηγεί μακροπρόθεσμα στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Η αναστροφή της καθοδικής πορείας των μισθών και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων είναι ένας στόχος που μπορεί να διεκδικηθεί με την προϋπόθεση της ενεργοποίησης ενός συνολικού προγράμματος, που θα αντιμετωπίζει τους άλλους παράγοντες που καθηλώνουν την ανταγωνιστικότητα. Άξονες ενός τέτοιου προγράμματος θα είναι:

- Ο περιορισμός του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% με πρόβλεψη αντικατάστασης των απωλειών που θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η καταπολέμηση διαφθοράς, η έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης, η δημιουργία σταθερού φορολογικού συστήματος, η βελτίωση της λειτουργίας του κρατικού τομέα και η βελτίωση των υποδομών.

- Η υποστήριξη των επιχειρήσεων μέσα από τη λειτουργία αναβαθμισμένων δομών στήριξης για την πληροφόρηση, την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και την οργάνωση δικτύων διανομής.

- Η εκπόνηση στρατηγικής εξαγωγών και ενός τριετούς σχεδίου ανάπτυξης τους,

που θα αξιοποιεί το σύνολο των ευκαιριών που αναδύονται.

Στόχος πρέπει να είναι στο τέλος του 2013, μέσω της καθιέρωσης της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των βελτιώσεων στα πεδία των επιβαρυντικών προς την ανταγωνιστικότητα παραγόντων, να επιτύχουμε την ανάκτηση της απώλειας κατά 22% του κατώτατου μισθού. Το ίδιο διάστημα θα πρέπει να επιτύχουμε την αντιμετώπισης της εκτεταμένης υπερεκμετάλλευσης μέσω της ανασφάλιστης εργασίας με την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος ελέγχου από τις επιθεωρήσεις εργασίας και το ΙΚΑ και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.

Αυτό το νέο πλαίσιο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας πρέπει να αποτυπωθεί σε μια νέα συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πρόγραμμα και θέσεις.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι η Αριστερά της ευθύνης.

Ίδιο παραμένει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοια

Ίδιο παραμένει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και το μόνο που αλλάζει είναι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων αφού σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο η εκλογή των βουλευτών θα γίνει με λίστα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολιτικού Οργάνου του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η σειρά εκλογής των υποψηφίων μπαίνουν σύμφωνα με των αριθμό σταυρών που έλαβε ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές τη 6ης Μάη.

Ετσι για την Εύβοια η σειρά του ψηφοδελτίου έχει ως εξής :

Αποστόλου Ευάγγελος

Ακριώτης Γεώργιος

Λεβέντης Νικόλαος

Λιβανίου Ζωή

Ντόβολης Βασίλειος

Μόκκα Ειρήνη

Γεωργακόπουλος Δημήτριος

Δαύλιας Κωνσταντίνος

Αυλωνάρι: Κάνουν δίαιτα αλλιώς δεν κάθονται εκεί!

Μπορεί η ομάδα να τα πηγαίνει καλά και αρκετοί φίλαθλοι να μαζεύονται στα γήπεδα, ωστόσο το πρόβλημα των κατοίκων είναι ένα....

Μία καλύτερη εξέδρα. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που βρήκαμε στο γκρουπ του facebook avlonari such a lovely place, μεταβίας χωράνε 20 άτομα, με άδειο στομάχι για να παρακολουθήσουν το ματς.

Αν φάνε κανένα κοψίδι, τότε για τιμωρία βλέπουν όρθιοι τον αγώνα

Περιβαλλοντικές Δράσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου) και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Χαλκιδέων επικεντρώνει τις δράσεις του στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και στον καθαρισμό των παραλιών. 


Για την ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ έχει προγραμματιστεί:

1. Η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, προχωράει σε καθαρισμό των παραλιών.
Στους καθαρισμούς θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι και μηχανήματα της Δ/νσης Καθαριότητας καθώς και παιδιά Δημοτικών Σχολείων, στα οποία θα έχουν δοθεί γάντια.

Θα καθαριστούν οι παραλίες: Ροδιές (Κανήθου), Αστέρια, Σουβάλα, Κουρέντι, Φάρος, Παπαθανασίου, Συκιές, Λιανή ΄Αμμος, ΄Εξω Παναγίτσα (στο Ορφανοτροφείο).
Θα συμμετέχουν συνολικά 550 παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο, 4ο, 5ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 18ο, 19ο και 21ο Χαλκίδας και Μύτικα.

2. Η Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής, προχωράει σε καθαρισμό των παραλιών στο Φάρο και στην Παραλία Αυλίδας, με τη συμμετοχή των παιδιών των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων των δύο κοινοτήτων.
(Στο Βαθύ Αυλίδας, όπως και στη Δροσιά. ήδη πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δράσεις αυτήν την εβδομάδα.)

3. Η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Επιτρόπων του Β΄ Βρεφονηπιακού Δημοτικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, διοργανώνει γιορταστική δράση, με το σύνθημα «φυτεύουμε λουλούδια, δίνουμε χρώμα και ζωή».
Παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, του Β΄ και των παραρτημάτων του Δ΄ και Ε΄ Παιδικών Σταθμών και του Νηπιαγωγείου, θα ενημερωθούν για την αξία του πράσινου στη ζωή της πόλης, θα φυτέψουν λουλούδια στο χώρο απέναντι από την είσοδο του Κάστρου Κανήθου και στη συνέχεια θα κάνει το καθένα μια δική του ζωγραφιά για την πόλη μας και το πράσινο.
Λόγω του εργάσιμου της ημέρας δεν επιτρέπεται τελικά να σχηματισθεί ο απαραίτητος αριθμός δυτών ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση καθαρισμού του βυθού της παραλίας Χαλκίδας, στο Στρογγυλό, από τον Ευβοϊκό Σύλλογο Ελεύθερης και Αυτόνομης Κατάδυσης.

Ο Κατσούλης, η "Χαλκίδα" και ο Κουτσαύτης!

Χρήστος Κουτσαύτης, Παντελής Θαλασσινός, Μαντώ Λεοντή

Αφιερωμένη στον στιχουργό Ηλία Κατσούλη ήταν η χθεσινή μουσική βραδιά στον ΙΑΝΟ.


Άννα Φόνσου - Πίτσα Παπαδοπούλου
Ακούστηκαν τραγούδια από την σπουδαία συλλογή του, από τους : Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστα Μάντζιο, Γεωργία Γρηγοριάδου και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη. 

Φυσικά συμμετείχε φιλικά και ο Παντελής Θαλασσινός, που ήταν και από τους βασικούς του συνεργάτες.

«Χαλκίδα», «Με τα φτερά του έρωτα», «Εισιτήριο στη τσέπη σου», «Πόνος άπονος», «Καράβια χιώτικα», «Στο παραλίγο της αντοχής», «Του Παραδείσου λεμονιά», «Τα Σμυρναίικα τραγούδια», «Κράτα για το τέλος», είναι μερικοί τίτλοι τραγουδιών του, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με τις φωνές γνωστών τραγουδιστών, όπως αυτή του Παντελή Θαλασσινού, του Γιώργου Νταλάρα και της Χάρούλας Αλεξίου.

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει ο Χρήστος Κουτσαύτης στον οποίο οφείλουμε και το πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ο Παντελής Θαλασσινός σε.. δράση!

Ένωση Ταμυναίων Πολιτών: να μείνει αναλλοίωτο το άκρο της Παραλίας του Ποντικού

Ο πλωτός γερανός,  στην παραλία του "Ποντικού" στο Αλιβέρι
Επιστολή απέστειλε η Ένωση Ταμυναίων Πολιτών στο ΔΕΣΦΑ για την διαδρομή αγωγού από την παραλία στη θέση «ποντικού» και κατάδυση αυτού.

Πριν από 15 ημέρες συνεργεία, κατ’ εντολή της  εταιρίας σας, ξεκίνησαν εργασίες για την υπόγεια σύνδεση του αγωγού με την απέναντι ακτή Καλάμου.

Το σημείο της υπογειοποίησης έχει ορισθεί από την μελέτη στο άκρο της παραλίας του «Ποντικού». Μίας παραλίας  που είναι ο μοναδικός πνεύμονας αναψυχής στον δοκιμασμένο τόπο μας, γιατί βρίσκεται σε σχετικά ασφαλή απόσταση από κάθε είδους μόλυνση,  όπως στάχτες, πετρέλαιο, σκουπίδια  απόβλητα των εργοστασίων ΔΕΗ, ΑΓΕΤ, και ΒΙΟΤΕΧΝΙΏΝ καθώς και τα λύματα του υπολειτουργούντος βιολογικού καθαρισμού

Διαπιστώνουμε ότι:

1. Ο αγωγός χαράζεται αρκετά μέσα στο μήκος της παραλίας και καθιστά αδύνατη και ίσως επικίνδυνη οποιαδήποτε θαλάσσια δραστηριότητα.

2. Ο χρόνος που επελέγη είναι ακατάλληλος. Ήδη έχει καταληφθεί αρκετή παραλία και θα υπάρξει άμεσο πρόβλημα στους λουόμενους, οι οποίοι  άρχισαν να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα.

Η αναπτυξιακή διάσταση του έργου,  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών για μια ζωή σε αρμονία με τη φύση, σε έναν από τους λίγους εναπομείναντες θαλάσσιους χώρους που προσφέρουν μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής, στην λεηλατημένη περιβαλλοντικά περιοχή του Αλιβερίου.

Ο σύλλογός μας είχε  κοινοποιήσει στους πολίτες, μέσω της τριμηνιαίας εφημερίδας του «Π.Ο.Λ.Ι.Τ.Η.Σ , αρ.φύλλου 25, Ιουνιος 2011»,  τη διαβεβαίωση της εταιρίας σας ότι το τοπίο θα μείνει αναλλοίωτο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τους λουόμενους.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας το γρηγορότερο για τα δύο θέματα που προκύπτουν και κυρίως για τον χρόνο  αποπεράτωσης. 

Οι Ποδηλάτες Χαλκίδας με την Ψυχολόγο τους...

Οι Ποδηλάτες Χαλκίδας σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Κατερίνα Μπαρώτα σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Χώρος 'Καντούρος' Δύο Δέντρα
Θέμα: Ποδήλατο - Όχημα για μια νέα στάση ζωής.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ποδηλάτες Χαλκίδας

ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ: Ανακύκλωση Ηλεκτρικών - Ηλεκτρονικών Συσκευών


Α ν α κ ύ κ λ ω σ η Ηλεκτρικών - Ηλεκτρονικών Συσκευών και μπαταριών θα γίνει το Σάββατο 02 Ιουνίου 2012, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Νέων Στύρων (Ηρώο).

 

Σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Νέων Στύρων καλεί τους κατοίκους να πάνε τις άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές στην πλατεία για να ανακυκλωθούν.


Αυτοκτόνησε ο αντιστράτηγος ε.α. Θαν. Γκοτσόπουλος επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Νεκρός βρέθηκε χθες το πρωί ο αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς έφερε τραύματα από το δικό του όπλο, στο κεφάλι και στο στήθος. Βρέθηκε κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπου ήταν επικεφαλής της προσωπικής του φρουράς.

Ο Αθανάσιος Γκοτσόπουλος ολοκληρώνοντας τη θητεία του στη Μεσσηνία υπηρέτησε για 2 χρόνια ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

Ο Μύρωνας Στρατής live στα Νέα Στύρα

Ο Μύρωνας Στρατής με ανεβαστική διάθεση, φορτώνει στις αποσκευές του τα καινούργια του τραγούδια και με την εξαιρετική μπάντα του, ταξιδεύει 2 Ιουνίου στα Νέα Στύρα Ευβοίας για μια νέα συναυλιακή περιπέτεια.


Σε ένα live πρόγραμμα δυναμικό και εξωστρεφές ο Μύρωνας εκτός φυσικά από το προσωπικό του υλικό παρουσιάζει εξαιρετικές διασκευές σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες που όλοι
έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.
Μύρωνας Στρατής + band live

Σάββατο 2 Ιουνίου, Crystal Bay-Νέα Στύρα Ευβοίας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...