Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οι τέσσερις της ΝΔ που ζητούν... μετωπική σύγκρουση με την Τρόικα

«Πρώτα αποδεικνύουμε την προθυμία μας για διαρθρωτικές αλλαγές και κατόπιν ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου». Σε αυτή τη γραμμή έχει κατασταλάξει η κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη της ότι είναι η ενδεδειγμένη τακτική απέναντι στην Τρόικα...

Διαφορετική άποψη πρεσβεύουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», ορισμένα στελέχη του Μαξίμου, αλλά και υπουργοί. Θεωρούν ότι θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής να ενημερωθεί η Τρόικα για τις προθέσεις της Αθήνας ως προς τις αλλαγές στους όρους δανειοδότησης της χώρας.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο Γιάννης Μουρμούρας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η άποψη των στελεχών αυτών, προφανώς «εδράζεται» σε μια βασική αρχή: Πώς στις διαπραγματεύσεις, όταν η μία πλευρά δεν «εγγράφει» αιτήματα ή και αξιώσεις, τότε ο χρόνος που κυλά συχνότατα επιβεβαιώνει τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»...

Στον αντίποδα κινείται βεβαίως η άποψη, η οποία τελικά επικράτησε: Η χώρα οφείλει να φανεί αξιόπιστη, να αμβλύνει την καχυποψία των Ευρωπαίων και, όταν διαπιστώσει ότι το έχει καταφέρει, να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Υπέρμαχοι της γραμμής αυτής ήταν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης, αντίστοιχα.

Αναγνωστάκης: Ερώτηση στη Βουλή για την "Αρέθουσα"

Στη χθεσινή συνεδρίαση (2-7-2012) του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων, παρευρέθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και τοποθετήθηκε για τα ζητήματα:

1. Αποχαρακτηρισμός και διάσωση κτηρίων Γεωργιάδη.

Συντάχθηκε με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου, που έθεσε το ζήτημα και συμφωνήθηκε να κατατεθεί κοινή ερώτηση στη βουλή, για να αποτραπεί πιθανή κατεδάφισή τους. Ο Δ. Αναγνωστάκης επιδοκίμασε και στήριξε πολιτικά τόσο την απόφαση του Δημάρχου και του Δ.Σ. να μην επιτρέψουν την έκδοση άδειας πιθανής κατεδάφισης των κτηρίων όσο και την παράλληλη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ανάδειξη του ενιαίου αρχαιολογικού και πολιτιστικού χώρου της Αρέθουσας.

2. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που λειτουργεί στη θέση Μικρό Βαθύ στα διοικητικά όρια ΔΕ Αυλίδας.

Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, από το σύνολο των εκπροσώπων φορέων και φυσικών προσώπων, που τοποθετήθηκαν για το θέμα της γνωμοδότησης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τουΤσιμεντάδικου. Άπαντες συμφώνησαν, όπως και ο Δ. Αναγνωστάκης, στην αρνητική γνωμοδότηση στα επιχειρούμενα σχέδια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και επιδοκιμάστηκε η ομόφωνη απόφαση της αρνητικής γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δ. Αναγνωστάκης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα διάφορα εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής: ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, κλπ, πρότεινε στο Δήμαρχο Χαλκιδέων, ως επικεφαλής στο μεγαλύτερο δήμο και της έδρας του νησιού μας, την πραγματοποίση μιας ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ τόσο στο δήμο της Χαλκίδας όσο και στις άλλες περιοχές της Εύβοιας. Τα αποτελέσματα αυτής της κοινής προσπάθειας ίσως να αποτελούσαν και το πλαίσιο μιας στοχευμένης πολιτικής ανάπτυξης που τόσο χρειάζονται η τοπική μας οικονομία και οι πολίτες της Εύβοιας.

3. Αποκλεισμός δήμου Χαλκιδέων από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο.
(Παύση χρηματοδότησης προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι", παύση χρηματοδότησης λοιπών δράσεων και δομών κοινωνικής πολιτικής).

Ο Δ. Αναγνωστάκης καταδίκασε τον αποκλεισμό του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και των υπόλοιπων Δήμων της Εύβοιας, από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου και δήλωσε την πρόθεσή του για συμπόρευση στην προσπάθεια ανατροπής της σχετικής απόφασης, που οδηγεί στο περιθώριο εκατοντάδες συμπολίτες μας, που ανήκουν κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Enhanced by Zemanta

Εντατικά ... τριμερή μαγειρέματα για νέους «αρχηγούς» σε φορείς και ΔΕΚΟ

Ποιος είπε ότι διαπραγματεύσεις, αυτήν την περίοδο, γίνονται μόνο με... την Τρόικα; Γίνονται επίσης μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης και έχουν ως αντικείμενο την επιλογή των νέων ηγετών στους φορείς του Δημοσίου.

Η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα – και ισχυρότερος εταίρος της συγκυβέρνησης- έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο. Μεταξύ αυτής και του ΠΑΣΟΚ συντελούνται κατά βάση οι επαφές και οι... τριβές.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά πρόσωπα «εξωκομματικά και υπερκομματικά» και ετοιμάζεται για μία περισσότερο συγκροτημένη παρέμβαση επί του θέματος, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «τα Νέα». Παρέμβαση, ανεξαρτήτως των προγραμματικών δηλώσεων και «με βασικό κριτήριο τα πρόσωπα που θα προταθούν να έχουν διακριθεί στους τομείς τους».

Οι επικείμενες αλλαγές «αλλαγές βάρδιας» στις ηγετικές θέσεις των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων του Δημοσίου θα γίνουν σε τρία στάδια. Στο πρώτο... σετ κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθούν: Το Ταμείο που προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ.

Στο δεύτερο στάδιο αναμένεται να συμπεριληφθούν ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται ή τελούν υπό καθεστώς «εξυγίανσης», όπως οι συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ.

Αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ

Για το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό του Αντώνη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι ήδη μέλος της διοίκησης του Ταμείου κι ως εκ τούτου τυχόν επιλογή του θα πληροί και το κριτήριο του «μηδενικού χρόνου». Εν ολίγοις, είναι ήδη εξοικειωμένος με το αντικείμενο κι έτσι δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και... εκμάθησης. Χρόνος που δεν είναι διαθέσιμος, αν σκεφθεί κανείς ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αρμόδιος υπουτρός Γιάννης Στουρνάρας θεωρούν κατεπείγον θέμα την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων – και μάλιστα «σαρωτικών».

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν «πέσει στο τραπέζι» για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ είναι, αντιστοίχως,αυτά του Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και του Παναγιώτη Αθανασόπουλου. Ο κ. Αθανασόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθόλου δεν ενθουσιάζονται με το πρόσωπο του κ. Αθανασόπουλου κι ως εκ τούτου, εάν η ΝΔ επιθυμεί... διακαώς την εκ νέου τοποθέτησή του, ενδέχεται να ενταθούν οι... διακριτικοί τσακωμοί των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Όπως είναι γνωστό, τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας ανέλαβε ήδη ο Αλέκος Τουρκολιάς, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συνελήφθη 32χρονος για απόπειρα κλοπής στη Χαλκίδα

Συνελήφθη, χθες (02-07-2012) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:30΄ το βράδυ, ο 32χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει εστιατόριο, το οποίο ανήκει στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, πλην όμως αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που περιπολούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή, εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον δράστη.

Κατά την διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι, μία πένσα, ένα κλειδί και ένα ζευγάρι γάντια μίας χρήσεως.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ξυλοφόρτωσαν Αλβανό εραστή - Tον... πέρασαν για κλέφτη!

Θα το θυμάται για πολύ καιρό ο ερωτύλος Αλβανός αυτό που του συνέβη προχθές στην Οιχαλία Τρικάλων.

Όλα κυλούσαν ήσυχα στην κεντρική πλατεία όταν ξαφνικά στις 12.30 ξημερώματα Δευτέρας μία κραυγή ηλικιωμένης γυναίκας που αναφωνούσε "κλέφτης κλέφτης" δόνησε την ατμόσφαιρα.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση νεαρών που καθόντουσαν στην πλατεία και θαμώνων των καφενείων

που έσπευσαν προς την οδό Μουσών (στο στενό της πρώην Δ.Ε.Υ.ΑΠ.Ο) από όπου ακουγόταν οι κραυγές.

Ένας αλβανός, όπως μας δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, με τις φωνές , βγήκε τρέχοντας από ένα σπίτι που κατοικούσαν ομοεθνής του και ξεκίνησε μία καταδίωξη με μηχανάκια και τρεχαλητό για την σύλληψή του στους δρόμους και στα στενά της Οιχαλίας.

Τελικά κατάφεραν να τον πιάσουν έξω στο ποτάμι και αφού έπεσαν κάμποσες ψιλές τον μετέφεραν στο σπίτι όπου πριν είχε κάνει την εισβολή στην οδό Μουσών.

Οι χειροδικίες συνεχίστηκαν στην πλατεία της Οιχαλίας από γνωστούς του ζευγαριού που μαζεύτηκαν στο σπίτι και σταμάτησαν όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία.

Από την προανάκριση που διεξήχθη μεταξύ του ζευγαριού και του συλληφθέντος, που διαμένει στο Ζάρκο Τρικάλων, η γυναίκα ομολόγησε ότι τον νεαρό τον γνώριζε και ότι μπήκε στο σπίτι για να την "ανταμώσει"!

Τώρα μετά από την δυσάρεστη εξέλιξη που πήρε το προχθεσινό ειδύλλιο ανυπομονούμε να μάθουμε ποιος θα είναι αυτός που θα συνεχίσει να τις χαρίζει "λουλούδια".

Επαφές Κεδίκογλου με εκδότες

Κύκλο επαφών με εκδότες και ανθρώπους του χώρου των ΜΜΕ ξεκινά ο Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι αποφασισμένος να ανοίξει μια ευρεία συζήτηση για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ενόψει και των αλλαγών που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, επιθυμεί να συζητήσει, στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το πως μπορούν τα ελληνικά ΜΜΕ να συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, καθώς η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για αλλαγή σε όρους του Μνημονίου.

Συνεργάτες του Σίμου Κεδίκογλου επισημαίνουν με νόημα ότι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιθυμεί να χάσει χρόνο, αλλά σκοπεύει να ανοίξει από το ξεκίνημα κιόλας της θητείας του, θέματα ακανθώδη, τα οποία παραμένουν εκκρεμή επί σειρά ετών.
Enhanced by Zemanta

Διπλή ληστεία με ριφιφί στην Πανεπιστημίου

Διπλή ληστεία με ριφιφί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και κοσμηματοπωλείο σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στην Πανεπιστημίου 65, αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια, αφού πρώτα άνοιξαν τρύπα στον τοίχο, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο από όπου αφαίρεσαν τιμαλφή άγνωστης αξίας.

Το ριφιφί διαπιστώθηκε στις 8:20 το πρωί.

Σύγκρουση φορτηγού με δίκυκλο στο δρόμο Πλατάνας- Παραλίας Κύμης.

"Φορτηγό" και δίκυκλο "αγκαλιάστηκαν" χθες το πρωί στο δρόμο Πλατάνας- Παραλίας Κύμης.

Η πλαγιομετωπική σύγκρουση φορτηγού με δίκυκλο είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 69χρονος οδηγός του δικύκλου, κάτοικος Κύμης.

Ο τραυματισμένος οδηγός της μοτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ανακρίσεις κάνει η Τροχαία.

H «Εμπόλεμη Ζώνη» αποκαλύπτει πώς συντελέστηκε το «αθλητικό θαύμα» της Ανατολικής Γερμανίας

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η δύναμη των μπλε χαπιών εξακολουθεί να διατηρεί 8 παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ, ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά υπεραθλητών δηλώνει περήφανος, τα θύματα μιας κρατικής πολιτικής προπαγάνδας μέσω του αθλητισμού πληθαίνουν…
Το νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «14.25», που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 23.10, αποκαλύπτει πώς συντελέστηκε το «αθλητικό θαύμα» της Ανατολικής Γερμανίας, τις δεκαετίες ‘70 και ’80, με τη μυστική χορήγηση αναβολικών σε χιλιάδες νέους και νέες.
Οι συντελεστές της σειράς εντοπίζουν μετά από 20 χρόνια τον εγκέφαλο του προγράμματος και επικεφαλής αθλίατρο της εθνικής ομάδας και συναντούν δύο από τα θύματά του, που κατέκτησαν χρυσά μετάλλια και κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ έχοντας ντοπαριστεί εν αγνοία τους.
Σήμερα, η χορήγηση ανδρογόνων και στεροειδών έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στη σφαιροβολία γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 1986, ενώ ο πολιτικός που πρότεινε στη βουλή της Δυτικής Γερμανίας να μιμηθεί τις μεθόδους της Ανατολικής, πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 23.10 στο MEGA, το νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» με τίτλο «14.25», σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Σωτήρης Δανέζης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Δημήτρης Γεράρδης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Βασίλης Σαμούρκας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΗΧΟΣ:  Δημοσθένης Ιωάννου
ΜΟΝΤΑΖ / ΜΙΞΑΖ:  Κώστας Χριστακόπουλος, Αλέξανδρος Κωνστάντης
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ:  Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

ΑΛΙΒΕΡΙ: Τραυμάτισε οδηγό μοτό και τον εγκατέλειψε

Ασυνείδητος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου τραυμάτισε 29χρονο δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο.

Ο θρασύτατος οδηγός του ΙΧ αναζητείται από την Αστυνομία Αλιβερίου.

Το ατύχημα έγινε χθες το πρωί στο Αλιβέρι.

Ευτυχώς, ο 29χρονος τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΑΥΤΗ είναι η "Κυβέρνηση" του ΣΥΡΙΖΑ

Την δική του σκιώδη κυβέρνηση συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη στενότερη και καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο του κυβερνητικού έργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τρίτη ορίστηκαν οι επικεφαλής των επιτροπών κυβερνητικού ελέγχου, ενώ συγκροτήθηκε και η ομάδα παρακολούθησης του Μνημονίου.
Ως υπεύθυνοι των τομέων ελέγχου ορίστηκαν οι εξής:
  • Επί των θεμάτων Οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • Επί των θεμάτων Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης
  • Επί των θεμάτων Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης
  • Επί των θεμάτων Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα
  •  Επί των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η Ρένα Δούρου
  •  Επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος
  •  Επί των θεμάτων Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  •  Επί των θεμάτων Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας
  •  Επί των θεμάτων Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου
  •  Επί των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου
  •  Επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη
  •  Επί των θεμάτων Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος
  •  Επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης
  •  Επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς
  • Επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου.
Συγκροτήθηκε, επίσης, επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.
Επιπλέον, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτηρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Χαλκίδα: 19χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο... σπίτι του!

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 19χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 19χρονου στην πόλη της Χαλκίδας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν 23 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,60) έως (2,30) μέτρα περίπου, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες και σε ειδικά περιφραγμένο χώρο (παρτέρι) στην αυλή της οικίας του.

Ο 19χρονος συνελήφθη και τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

''Να απομoνωθούν οι καουμπόηδες και να μην γυρίσει ο δολοφόνος''!

Να απομονωθούν όσοι ταράζουν την ειρηνική ζωή στον Προφήτη Ηλία επιδιώκουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν με το πένθος για το χαμό του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην περιοχή, με τους κατοίκους σύμφωνα με το cretalive.gr, να απευθύνονται... πολύ ψηλά: στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να έρθουν στο χωριό και να ακούσουν τους πολίτες να διηγούνται όσα έχουν περάσει και περνάνε, όλα εκείνα που οδήγησαν στο διπλό μακελειό του Προφήτη Ηλία.

"Στόχος μας δεν είναι να "λιθοβολήσουμε" κανένα, αλλά να πολεμήσουμε την ουσία του κακού" - είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Προφήτη Ηλία, Νίκος Μαρτιμιανάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του χωριού είναι "να απομονωθούν ... οι "καουμπόηδες"
Όπως είπε ο ίδιος, ήδη, γίνονται κάποιες ενέργειες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, ενώ αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα που επικρατεί είπε ότι το κλίμα είναι ήρεμο αλλά "τον ήρεμο ποταμό ... φοβάμαι"!
Όσο για την οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, δεν έχει επιστρέψει στο χωριό, κάτι που αποτελεί, άλλωστε αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Όπως είπε ο κ.Μαρτιμιανάκης "η τοπική κοινωνία θεωρεί αυτονόητο ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν", ωστόσο άγνωστες είναι οι προθέσεις της οικογένειας που επί δεκαετίες ζουν στον Προφήτη Ηλία, διατηρούν περιουσία και δουλειές.

Ο Γιάννης Λεμπέσης στον Θεολόγο

Ο Γιάννης Λεμπέσης θα βρίσκεται με την κομπανία του Λαϊκή Στράτα το Σάββατο 7 Ιουλίου, στον πανέμορφο Θεολόγο Ευβοίας.

Η συναυλία-λαϊκό πανηγύρι θα γίνει δίπλα σε μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Ευβοίας, την Παναγία Θεολόγου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ολύμπια 2012» που διοργανώνει ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος του χωριού.

Η πανδαισία λαϊκού τραγουδιού και χορού με Ρεμπέτικα, Σμυρναίικα, Δημοτικά, Νησιώτικα και επιλεγμένα Λαϊκά τραγούδια θα συνδυαστούν με το μαγευτικό φυσικό τοπίο.

Συνελήφθησαν η γυναίκα και τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη

Συνελήφθησαν την Τρίτη τα παιδιά και η σύζυγος του προφυλακισμένου Μάκη Ψωμιάδη, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που αφορά στην υπόθεση υπεξαίρεσης των ταμείων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο ανακριτής είχε καλέσει τη γυναίκα και τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη σε απολογία, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιόν του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Πρωταθλημα ποδηλασίας ενόπλων δυνάμεων στο Μαντούδι

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη στην περιοχή του Μαντουδίου την Κυριακή 1η Ιουλίου το πρωτάθλημα ποδηλασίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Την διοργάνωση του αγώνα είχε αναλάβει ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και τον παρακολούθησε πλήθος κόσμου κάτοικοι του Μαντουδίου αλλά και των γύρω περιοχών. Πρωταθλητής ανεδείχθη ο Γιάννης Ταμουρίδης της Πολεμικής Αεροπορίας στο ατομικό , ενώ στο ομαδικό πρώτευσε ο στρατός ξηράς. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ταμουρίδης ,πολυνίκης πρωταθλητής Ελλάδος, έχει πάρει ήδη την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου όπου και θα μας εκπροσωπήσει.

Δεύτερος στο ατομικό κατετάγη ο Παύλος Χαλκιόπουλος της Ελληνικής Αστυνομίας και τρίτος ο Αλέξανδρος Μελισόβας του Πολεμικού Ναυτικού. Στο ομαδικό την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελληνική Αστυνομία και την τρίτη η Πολεμική Αεροπορία. Στον αγώνα έλαβαν μέρος εκτός των άλλων ο Ηλίας Περικλής, ο Χρήστος Βολικάκης και ο Ζαχαρίας Βολικάκης που επίσης έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τζαχρήστος , οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Καντζούρας (είχε την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα και απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια όλων), κ. Ιωάννης Στεργίου και Νικόλαος Μουστάκας και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Εκ μέρους των Ενόπλων δυνάμεων ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ συνταγματάρχης κ. Δαβιώτης Λάμπρος Υποδιευθυντής της Σχολής Πεζικού, ο αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας κ. Γρηγοράκης Εμμανουήλ, ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ αντιπλοίαρχος κ. Αριστείδης Παπαποστόλου , ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ αντιπλοίαρχος Π.Ν κ. Ανδριόπουλος Σπυρίδων και πολλοί άλλοι επίσημοι. Το γενικό συντονισμό της άψογης από κάθε άποψη διοργάνωσης είχε ο Πλωτάρχης του Π.Ν κ. Γεώργιος Μαργιωλάκης.

 http://voriaevia.blogspot.gr

Κατέβασε το μαγιό 11χρονης και προσπάθησε να τη βιάσει!

Στα χέρια της αστυνομίας ο Αλβανός δράστης - Η μάνα της μικρής, που έβλεπε με τα μάτια της όσα συνέβαιναν, έσωσε την κόρη της...


Ποινικές διώξεις για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικη και για απόπειρα βιασμού άσκησε χθες (02-07-2012) ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος ενός 17χρονου Αλβανού, που φέρεται να επιχείρησε να βιάσει μια 11χρονη Ροδίτισσα!

Σύμφωνα με τη dimokratikionline.gr, την 1η Ιουλίου στις 17.00 το απόγευμα, ο δράστης φέρεται να οδήγησε το θύμα σε ερημική τοποθεσία με καλαμιές, κοντά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προσπάθησε ανεπιτυχώς, καθόσον τον αντιλήφθησαν οι γονείς της ανήλικης, να έλθει σε επαφή μαζί της.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και μία ώρα αργότερα, παρουσιάστηκε μόνος του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και συνελήφθη.

Η 11χρονη βρισκόταν, όπως έγινε γνωστό, στην πίσω πισίνα του καταστήματος. Ο δράστης έπαιζε μόνος του με μια μπάλα και κάλεσε την ανήλικη να παίξει μαζί του. Η ίδια αρνήθηκε αρχικώς αλλά μετά, όταν συνέχισε να την προσκαλεί, τον πλησίασε για να τον ρωτήσει τι ήθελε. Την πήρε τότε από το χέρι, την τράβηξε στο ερημικό σημείο και της έβγαλε το μαγιό.

Η ίδια αντιστάθηκε και το ανέβαζε αλλά ο 17χρονος συνέχιζε να της το κατεβάζει. Εβγαλε και το δικό του και η ανήλικη αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να την αναγκάσει σε επαφή. Τους εντόπισε η μητέρα της που τον χαστούκισε και τράβηξε την ανήλικη μακριά. Ο 17χρονος εξαφανίστηκε...

Εξεταζόμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε την ηλικία της. Υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ήταν να την φιλήσει.

50 προσλήψεις στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Τριακοσίων Δέκα Τέσσερων (314) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Ευβοίας, εκ των οποίων τα 50 στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης - Αγίας Άννας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στα δημοτικά καταστήματα Λίμνης, Μαντουδίου και Αγίας Άννας από την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012.

4 νέες φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τέσσερις νέες φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
 
Τις φωτογραφίες «ανέβασε» η ιστοσελίδα pheme.gr. Σ’ αυτές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, διακρίνεται και ο πρώην υπερυπουργός ο οποίος συνομιλεί στο κοινόχρηστο τηλέφωνο.

Δίπλα στο κρεβάτι του έχει τοποθετήσει δύο ανεμιστήρες κι ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα ψύξης για τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Μαρμάρι: Αποτυπώνει πάνω σε ψωμί τον πλούτο της «Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς».

Μια ξεχωριστή έκθεση στο Μαρμάρι, αποκαλύπτει το ταλέντο  της Αλεξάνδρας Ψαρρή, η οποία επηρεασμένη από την παράδοση αποτυπώνει επάνω σε ψωμί τον πλούτο της «Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς». 
 
Tην Παρασκευή 13/07/2012 στο Λαογραφικό Μουσείο στο Μαρμάρι και ώρα 21:00 μ.μ.εγκαινιάζεται η πρωτότυπη αυτή έκθεση.

Διάρκεια από 13 έως 20 Ιουλίου 2012

Γνωστός ηθοποιός δουλεύει σε τυροπιτάδικο στον Πειραιά

Ο Δημήτρης Γεροδήμος, γνωστός από τον Λάκη το Γλυκούλη και την συμμετοχή του σε δεκάδες άλλες τηλεοπτικές σειρές, αναγκάστηκε -λόγω κρίσης- να επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση προκειμένου να βγάλει προς το ζην.

Κλεμμένα Όνειρα, 7 θανάσιμες πεθερές, Οι εντιμότατοι κερατάδες, Μια στιγμή δυο ζωές, Το πιο γλυκό μου ψέμα και Το σπίτι δίπλα στην θάλασσα. Μερικές μόνο από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα ο ανερχόμενος ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος. Το όνειρο του οποίου να κάνει καριέρα στην υποκριτική είναι ένα ακόμη από τα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Για να εξασφαλίσει τα προς το ζην ο αγαπητός ηθοποιός αναγκάστηκε να επιστρέψει και να δουλέψει στην επιχείρηση με τυρόπιτες που διατηρεί η οικογένειά του στον Πειραιά. Εκεί δηλαδή όπου τον εντόπισαν οι δημοσιογράφοι του Star.

Αμάρυνθος: «Άρωμα και χρώμα» Ελλάδας

«Άρωμα και χρώμα» Ελλάδας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια πλημμύρισε το βράδυ της Κυριακής 1 Ιουλίου η κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου.

Την φαντασμαγορική εκδήλωση με θέμα: «οι Έλληνες και στα δύσκολα γλεντάνε», διοργάνωσε το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου.

Χορευτές όλων των ηλικιών ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές ξεσήκωσαν, για περισσότερες από δύο ώρες όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με τους παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του πνευματικού κέντρου του Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου συνοδευόμενο από τον εφημέριο πατ. Γεώργιο.

Σημειώνεται ότι το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου διοργάνωσε από το Φθινόπωρο του 2011 μέχρι και τις αρχές του Καλοκαιριού του 2012 δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χωρών σε δημότες όλων των ηλικιών.

Και όπως είπε ο πατ. Κυριάκος λόγω της οικονομικής κρίσης και του χρόνου τα μαθήματα θα είναι δωρεάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Λουλακά καθώς όλοι οι αντιδήμαρχοι, Κώστας Γαρέφαλος, Σοφία Καραμπέτσου, Χρίστος Ραγιάς και Βασίλης Πετράκης.

Η καφεΐνη ασπίδα για τον καρκίνο του δέρματος

Μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έναν πολύ συνηθισμένο τύπο καρκίνου του δέρματος αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που πίνουν καφέ. Σύμφωνα με έρευνα σε δείγμα 113.000 ανθρώπων... εκείνοι που έπιναν τρεις ή και τέσσερις καφέδες την ημέρα είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα.

«Πιστεύω θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ενδείξεις για τις ωφέλιμες συνέπειες της κατανάλωσης καφέ», σημείωσε η εκ των συντακτών της έρευνας Jiali Han, καθηγήτρια δερματολογίας κι επιδημιολογίας στο Boston’s Brigham and Women’s Hospital και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με την ίδια, διαπιστώνεται επίσης σύνδεση με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη και νόσο του Πάρκινσον. «Δεν θα συνιστούσα κατανάλωση καφέ, βάσει μόνο αυτής της μελέτης, αλλά προσθέτει κάτι καλό στον κατάλογο», πρόσθεσε.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιθεώρηση Cancer Research ρίχνει φως σε ένα τύπο καρκίνου του δέρματος που πλήττει 2,8 εκατ. Αμερικανούς κάθε χρόνο.

Η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ δεν είχε τις ίδιες ωφέλειες, αναδεικνύοντας την καφεΐνη σε προστατευτικό παράγοντα.
medicalnews.gr

Αλιβέρι: Και μοτό στη μάχη της φωτιάς

Ενισχύθηκε σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού ειδικά τροποποιημένη, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί περιπολίες σε δασικές περιοχές με αποτελεσματικότητα και ευελιξία, εντός και εκτός δρόμου.

Οι επιχειρησιακές ανάγκες αυτή τη περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες για το έργο της Πυροσβεστικής και η αποτελεσματικότητα του έχει άμεση σχέση με την κάλυψη μιας περιοχής που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών, με όσο το δυνατόν πιο πυκνή διασπορά δασικών περιπολικών.

Ο έλεγχος για πιθανούς επίδοξους εμπρηστές, η επιτήρηση, η προφύλαξη και η αμεσότητα της επέμβασης στο τόπο του συμβάντος παίζουν καθαριστικό ρόλο στην αποτροπή μεγάλων σε έκταση πυρκαγιών και στην ελαχιστοποίηση των ενάρξεων.

Μάθετε πως θα έχετε τα τέλεια φρύδια

Τα φρύδια, αν δεν τα έχετε βγάλει σωστά, μπορούν να τονίσουν πολλά χαρακτηριστικά του προσώπου σας και φυσικά να αναδείξουν τις όποιες ατέλειές σας. Γι’ αυτό πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή όταν πιάνετε το τσιμπιδάκι…

Για να μην τα καταστρέψετε

Εάν παίρνετε το τσιμπιδάκι για να αφαιρέσετε ελάχιστες τρίχες που έχουν βγει, στην πραγματικότητα δεν καθαρίζετε τα φρύδια σας, τα καταστρέφετε… Η πιο σωστή κίνηση είναι να βγάζετε τα φρύδια σας μετά από δύο τουλάχιστον εβδομάδες.

Σταματήστε να αφαιρείτε πολλές τρίχες από τις άκρες τους. Τουλάχιστον πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο διότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμά τους.

Αυτό που πρέπει πάντως να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε ένα πινέλο πλάγια από τη μύτη σας προς το τελείωμα του ματιού. Θα καταλάβετε που πρέπει να είναι η άκρη του φρυδιού.

Σταματήστε το μεγεθυντικό καθρέφτη και βγάλτε τις τρίχες με τον κανονικό ακόμη κι αν δεν τις βλέπετε όλες. Είναι προτιμότερο να αφήσετε κάποιες παρά να αλλοιώσετε το σχήμα τους.

Και μην παίρνετε ψαλίδι για να τα κουρεύετε. Καλό είναι μόνο να τα χτενίζετε…

Πρόσκληση για εγγραφη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και Συνέλευση στην Χαλκίδα στις 5 Ιούλη

Η απόφαση της Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής (ΠΣΕ) του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαπίστωσε την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί - μετά από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα μεγάλο ποσοστό- εκτίμησε ότι απαιτείται ένα αντίστοιχο άλμα στην όλη δομή και συγκρότηση του πολιτικού μας σχήματος.
Απαιτεί την υποδοχή στην οργανωμένη δράση ενός μεγάλου αριθμού πολιτών , την ενεργοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς και την έναρξη μιας ενοποιητικής διαδικασίας του πολιτικού μας χώρου χωρίς καμία τάση εσωστρέφειας .

Οι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρέπει να διαμορφώσουν έναν ομοιογενή χώρο που να συγκροτεί μια ριζοσπαστική αριστερή πολιτική ταυτότητα.

Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη ανασυγκρότησης και ενοποίησης ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ .

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να πάρει μόνο έναν οργανωτικό χαρακτήρα αλλά να μετατραπεί σε μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία η οποία θα τονώσει τα ριζοσπαστικά και αριστερά του χαρακτηριστικά και θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς , μαζικό, λαϊκό που θα είναι το πολιτικό σχήμα της πλουραλιστικής αριστεράς όπου θα συνυπάρχουν ρεύματα από την κομουνιστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και ριζοσπαστική οικολογία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συγκροτηθεί στην βάση ενός προγράμματος αντίπαλου στον νεοφιλελευθερισμό με προοπτική την σοσιαλιστική αλλαγή στην χώρα μας (ορίζοντας μας είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία) , ενός κυβερνητικού προγράμματος απόλυτα εξειδικευμένου και μιας καταστατικής δέσμευσης.

Στά πλαίσια αυτής της απόφασης καλούμε τους πολίτες να ενταχθούν οργανωτικά στις Τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που ήδη υπάρχουν είτε σε αυτές που θα δημιουργηθούν με τοπικό ,κλαδικό, χώρου εργασίας η θεματικό χαρακτήρα και θα νομιμοποιούνται από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ  (τηλ. επικοινωνίας για την Εύβοια 6981075790 Ρουμελιωτάκης Θοδωρής μέλος ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ )

Επίσης την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 8 μμ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Εύβοιας στην Χαλκίδα θα γίνει ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και θα συζητηθούν τα θέματα :

-Εκτίμηση εκλογικών αποτελεσμάτων

- Σχέδιο απόφασης ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να πάρουν μέρος .

Δικαιοσύνη: Καθαρίστρια σε ρόλο...γραμματέως!

"Είναι χρέος της Πολιτείας να οργανώσει τα δικαστήρια ώστε οι αποφάσεις να εκδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στον Real Fm, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα Ειρηνοδικείο, στο οποίο, όπως είπε αν καταθέσει κανείς μία αγωγή θα πάρει δικάσιμο το ... 2017!

Μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο κ. Ρουπακιώτης έδωσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα : "Υπάρχει ειρηνοδικείο όπου δεν υπάρχει γραμματεία και χρεη γραμματείας εκτελεί η καθαρίστρια", είπε.

"Εμείς θα επιστήσουμε την προσοχή πως εάν θέλουμε να μιλάμε για ευνομία, πρέπει να κατανοήσουν ότι σε κάποιους τομείς δημοσίου συμφέροντος πρέπει κι αυτοί να υποχωρήσουν σε κάποιες απαιτήσεις τους", επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στις συζητήσεις που θα γίνουν με την τρόικα.

Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Ιούλιο

Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο από τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).



Αναλυτικά:

Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων-Τοπική Κοινότητα Φύλλων

«ΜΙΑΟΥΛΙΑ 2012»

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μιαούλια 2012» συνδιοργανώνουν: Η Τοπική Κοινότητα Φύλλων, Τοπικοί Σύλλογοι και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ). Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

- Έναρξη τελετουργικού στις 19.30 στην οικεία Μιαούλη, όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνων και χαιρετισμοί επισήμων.

- Παρέλαση Τμημάτων Τοπικών Συλλόγων και Φιλαρμονικής.

- Παραδοσιακή και χορωδιακή βραδιά, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φύλλων.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00 το βράδυ,

Λαϊκό Γλέντι με τη συμμετοχή και χορευτικών τμημάτων, Τοπικών & Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων

Ακύρωση Παράστασης Καραγκιόζη

Η παράσταση Καραγκιόζη που ήταν να γίνει την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00, στην Τοπική Κοινότητα των Φύλλων, ακυρώνεται και θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φύλλων.

Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, Ώρα 21.00

Συναυλία με μαθητές και δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης.

Χώρος εκδήλωσης: Εξωτερικός χώρος του Δημαρχείου Νέας Αρτάκης

Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Χορευτική παράσταση «Flamengo» με τίτλο «Ηφαίστειο» της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου – Ρυθμικής.

Χορογραφίες : Κατερίνα Θωμά - Καλαμακίδη

Αφήγηση : Αναστασία Θωμοπούλου

Κιθάρα : Αριστοτέλης Γιαννακούρος

Χώρος εκδήλωσης: πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι).


Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Εκδήλωση με τίτλο «Μουσική των Χρωμάτων», παρουσιάζει στην παρθενική της εμφάνιση, η «Χορωδία Χρωμάτων» - Παιδική & Χορωδία Νέων Χαλκίδας (που δημιούργησε το έτος 2011 ο ΔΟΑΠΠΕΧ), με τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων της Φιλαρμονική Ορχήστρας του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Υπεύθυνη χορωδίας: Δέσποινα Γερογιάννη

Δ/νση Ορχήστρας & Καλ/κη Δ/νση: Πέτρος Πρόκος.

Χώρος εκδήλωσης: Κάστρο Κανήθου


Α. Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Λαϊκή Μουσική Βραδιά, με ομάδα μουσικών και δασκάλων του Δημοτικού Ωδείου «Ν. Σκαλκώτα» Χαλκίδας.

Μουσική επιμέλεια: Όλγα Κετσεμενίδου και Δημήτρης Κικίδης.

Χώρος εκδήλωσης: πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι)


Β. Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στο Κάστρο Κανήθου
Παρουσίαση της Θεατρικής παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου», από το θίασο της Άννας Βαγενά.

Τιμή εισιτηρίου 17 € και 12 €

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Επίσης Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Άτομα Τρίτης Ηλικίας και Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Απαραίτητα να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο ή την κάρτα ανεργίας σας, ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Πρόκειται για μία παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας. Την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη.

Έτσι οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Φέτος, που συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θέλοντας, να τιμήσουμε αυτήν την επέτειο, θα πραγματοποιήσουμε παραστάσεις με το έργο του Γιώργη Παπάζογλου “Αγγέλα Παπάζογλου”. Νομίζουμε ότι είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Άλλωστε, ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο βαθύς κι αγνός πατριωτισμός της, θα είναι ένα “βάλσαμο” για τις ψυχές όλων μας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00


Την Μουσική εκδήλωση με τραγούδια του σήμερα και με τίτλο: «Μια Πόλη Μαγική», παρουσιάζουν νέοι και νέες (σόλο και ντουέτα) της «Χορωδίας Χρωμάτων» - Παιδική και Χορωδία Νέων Χαλκίδας του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Υπεύθυνη χορωδίας & Καλ/κη Δ/νση: Δέσποινα Γερογιάννη

Χώρος εκδήλωσης: Θέατρο Κωτσόπουλου, Μέσα Παναγίτσα.

Στα πλαίσια του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Θεάτρου» που διοργανώνει ο ΔΟΑΠΠΕΧ, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω θεατρικές παραστάσεις.

Επισημαίνουμε ότι οι παραστάσεις είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου, και ώρα 21.00

Θεατρική Παράσταση με το έργο: «Ω! Τι κόσμος Μπαμπά» (του Κώστα Μουρσελά), παρουσιάζει το θεατρικό εφηβικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ράνιας Νταλαχάνη και Βασίλη Βαλέρη.

Παίζουν οι: Παρασκευάς Ρεζές, Αναστασία Κανταναλέων, Δημήτρης Τραχιώτης, Γιώτα Ξύδη, Χρυστόδημος Δελληβοριάς, Βασίλης Τόκαρης, Δημήτρης Βαλέρης, Δέσποινα Πολιτάκη, Έλλη Καραλή, Απόστολος Χατζηλάμπρου, Ανδριάνα Κότσαρη, Ελευθέριος Χατζηλάμπρου, Στέλλα Τομαρά.

Χώρος εκδήλωσης: Κάστρο Κανήθου.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Θεατρική Παράσταση με το έργο: «Ξύπνα Βασίλη» (του Δημήτρη Ψαθά) παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ράνιας Νταλαχάνη και Βασίλη Βαλέρη.

Χώρος εκδήλωσης: Κάστρο Κανήθου.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Συναυλία – «Μουσικό Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου», παρουσιάζει το Μουσικό Εργαστήρι Βασιλικού του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

Χώρος εκδήλωσης: στην πλατεία στο Τζαμί.

Δημοτική Ενότητα Αυλίδας - Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Παράσταση Καραγκιόζη, με το θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου.

Χώρος εκδήλωσης: Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Αυλίδας


Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας – Τοπική Κοινότητα Λουκισίων



Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Μουσική βραδιά με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Χώρος εκδήλωσης: πλατεία της Παλαιάς Βρύσης.


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00

Παραδοσιακοί Χοροί στην Πλατεία Παλαιάς Βρύσης, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λουκισίων.

Χώρος εκδήλωσης: πλατεία της Παλαιάς Βρύσης.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη -ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ

Οι «καλοκαιρινοί» εχθροί των μαλλιών

Όπως το πρόσωπο και το σώμα μας θέλουν τη δική τους φροντίδα, έτσι και τα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση κυρίως το καλοκαίρι, για να διατηρούν τη λάμψη και την ομορφιά τους.Η απαλότητα και η λάμψη των μαλλιών οφείλονται στο νερό που περιέχουν, που είναι γύρω στο 10%. Η διαρκής, όμως, έκθεση στον ήλιο, στο θαλασσινό νερό ή στο χλώριο της πισίνας και στο ζεστό αέρα μπορεί να τους στερήσει την υγρασία τους, αφήνοντάς τα αδύναμα, θαμπά και άγρια.

Έχετε επομένως υπόψη σας τα παρακάτω:

Οι «καλοκαιρινοί» εχθροί

-Ήλιος

Αυτός απομυζά την υγρασία των μαλλιών κάνοντάς τα ξηρά και άγρια.

Η λύση: Στη θάλασσα ή όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, καλύτερα να περνάτε ένα ειδικό κερί στα μαλλιά σας ή να τα έχετε καλυμμένα με καπέλο ή φουλάρι.

-Θάλασσα

Το θαλασσινό νερό κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και ξηρά.

Η λύση: Πριν πάτε στη θάλασσα μπορείτε να λούζεστε και να απλώνετε στα μαλλιά σας άφθονο conditioner, που θα το αφήνετε στα μαλλιά όσο μένετε στην παραλία. Μετά θα τα ξεπλένετε πολύ καλά.

-Υγρασία

Καταστρέφει ακόμα και το πιο ωραίο χτένισμα.

Η λύση: Η υγρασία έχει το εξής κακό: όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο χειρότερα αυτό φαίνεται στα μαλλιά σας. Ένα φουλάρι, λοιπόν, τυλιγμένο χαλαρά στα μαλλιά σίγουρα θα τα βοηθήσει να παραμείνουν στεγνά.

-Χλώριο

Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες είναι ό,τι χειρότερο για τα βαμμένα μαλλιά, αφού μπορεί να τα κάνει... «πράσινα»!

Η λύση: Φοράτε σκούφια ή αν δε θέλετε να έχετε τα μαλλιά σας καλυμμένα, να τα βρέχετε πριν μπείτε στην πισίνα και να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Φροντίδα για βαμμένα μαλλιά

Αν κάνετε παροδική βαφή: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό μαλλιών που, εκτός από τον ήλιο, θα τα προστατεύει και από το αλάτι και το χλώριο.

Καλό θα ήταν επίσης να βάψετε τα μαλλιά σας την παραμονή των διακοπών, για να έχετε τις ωραιότερες δυνατές ανταύγειες φεύγοντας.

Αν κάνετε μόνιμη βαφή: Αν μπορείτε, καλό είναι όταν κολυμπάτε να κρατάτε το κεφάλι σας έξω από το νερό. Διαφορετικά, χρησιμοποιείτε ανελλιπώς ένα προστατευτικό προϊόν, κατά προτίμηση λάδι.

Ξεπλένετε πάντα τα μαλλιά σας από το αλάτι ή το χλώριο πριν χρησιμοποιήσετε δεύτερη στρώση από το προστατευτικό σας προϊόν. Να λούζεστε καθημερινά με ένα απλό σαμπουάν.

Αν κάνετε ανταύγειες: Οι ανταύγειες είναι πολύ ευαίσθητες στον ήλιο, αφού εκτός του ότι αλλοιώνει το χρώμα τους, ξεθωριάζει και τις άκρες τους, επειδή ξηραίνει τα μαλλιά.

Αν οι ανταύγειες είναι ξανθές, αποφεύγετε το χλώριο, γιατί τις αλλοιώνει. Να λούζετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και να τα περνάτε με ένα ειδικό λάδι, για να αποφεύγετε την υπερβολική ξηρότητα.

Οι Γερμανοί βάζουν χέρι και στο ΕΣΠΑ για την χρματοδότηση του "Ήλιος"

Με χρήματα του Ελληνικού ΕΣΠΑ, του Ελληνικού Αναπτυξιακού νόμου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η Γερμανία θα «χρηματοδοτήσει» τη γερμανική επένδυση ΗΛΙΟΣ στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Γερμανού επιτρόπου της ΕΕ για την ενέργεια κ. Oettinger στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής παρέθετε απόφαση του ΥΠΕΚΑ (αρ. πρωτ. 2285) που πάρθηκε στις 3/5/2012 (τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου) σύμφωνα με την οποία «Συνιστάται και συγκροτείται εννεαμελής Επιτροπή Συντονισμού (Steering Committee) για το Πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ»… Η Επιτροπή αποτελείται από τρεις εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, δύο εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δύο εκπροσώπους του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, (BMU), έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ.) και έναν εκπρόσωπο του στρατηγικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου (Guggenheim Capital)».

Έτσι θα γίνει η σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα

Οι βασικές «γραμμές» της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον νέο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και διήρκεσε δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη τα οποία έλαβαν μέρος στην σύσκεψη, η Τρόικα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη ενώ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στις δεσμεύσεις μας και μετά όλα τα άλλα», είναι μία από τις βασικές θέσεις που διατυπώθηκαν, ενώ έγινε κατανοητό πως «η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη». «Στο κείμενο της Προγραμματικής Σύγκλισης έχουν μπει στόχοι τετραετίας και ανάλογα με το πότε ωριμάζουν, σιγά- σιγά θα θέτουμε το κάθε ζήτημα στην Τρόικα» είπαν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Αναφορικά με την «ιδιοκτησία» του προγράμματος αλλά και το ποιος αποφασίζει ποια είναι η συνταγή του, επισημάνθηκε πως πρόκειται για ευθύνη της κυβέρνησης τονίζοντας πως εάν οι εταίροι πείθονται από μία «συνταγή» πως μπορούν να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι, «τότε μπορούμε να την αλλάζουμε», είπαν χαρακτηριστικά.

Για το ευνοϊκό καθεστώς που διαμορφώθηκε για την Ισπανία και την Ιταλία στην Σύνοδο Κορυφής και για το εάν η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί σε αυτό, ειπώθηκε πως όλα μπορούν να γίνουν, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι η χώρα έλαβε τελικά το 1 δισ. ευρώ της προηγούμενης δόσης του δανείου, που είχε παρακρατηθεί από τους δανειστές και από το ποσό αυτό δόθηκαν ήδη 450 εκ. ευρώ ως πρώτη δόση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης και τα υπόλοιπα 450 εκ. ευρώ θα δοθούν τον Οκτώβριο. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι «λογικά», ανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Στουρνάρα, συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο υφύπουργος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν, με αντικείμενο τα προβλήματα που υπάρχουν στη ροή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, «υπήρξε πρόοδος» κατά τη συζήτηση, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη της Τρόικα, συμπεριλαμβάνονται και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι θα έχουν ενημερωθεί προηγουμένως για τα αποτελέσματα της διυπουργικής στο υπουργείο Οικονομικών.

Σπάταλη και αλαζονική η Βίκυ Σταμάτη, σεμνή και θύμα του πατέρα της η Αρετή

Εντελώς διαφορετικός ήταν ο χαρακτήρας των δύο γυναικών του Ακη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του και της κόρης του, όπως προκύπτει από την κατάθεση ενός πρώην αστυνομικού που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην υπουργού.

Για τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η αλήθεια είναι, ότι δεν επιφύλασσε τα καλύτερα, καθώς τη χαρακτήρισε... σπάταλη και αλαζονική.

Από την άλλη πλευρά μιλώντας για την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, ο πρώην αστυνομικός, τη χαρακτήρισε σεμνή και ευαίσθητη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ήταν θύμα του πατέρα της.

«Γνωρίζω την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μου είχε δώσει την εντύπωση μιας σεμνής γυναίκας χωρίς υπερβολές που είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ατόμων με αναπηρίες...Εγώ νομίζω ότι από τότε που ο Ακης Τσοχατζόπουλος, γνώρισε τη νέα του σύζυγο κόπηκαν οι σχέσεις με τα παιδιά του....Είναι αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος από αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρας της με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στην υπόθεση, χωρίς να το γνωρίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ενεργειακοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Οκτώ προσφορές από έντεκα επιχειρήσεις, οι δυο μεμονωμένα και  οι υπόλοιπες  εννέα συγκροτώντας τέσσερις κοινοπραξίες, έλαβε η Ελλάδα για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Πατραϊκός κόλπος (δυτικά), Κατάκολο, αλλά και σε χερσαία περιοχή στα Ιωάννινα, ανέφερε σήμερα μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Η συμμετοχή των αιτήσεων συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό κρίνεται εξαιρετικά επιτυχής παρά το δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν:

Για την περιοχή Ιωάννινα

1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc
2. Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)
3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.
4. Chariot Oil and Gas Limited

Για την περιοχή Πατραϊκός Κόλπος (Δυτικά)

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

Για την περιοχή Κατάκολο

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2. GrekoilEnergyVenturesLTD
Σημειώνεται από το υπουργείο «ότι για τις ίδιες περιοχές, στον επίσημο γύρο παραχωρήσεων το 1996 συμμετείχαν μόλις δύο εταιρίες για την περιοχή των Ιωαννίνων, δύο για τον Πατραϊκό και καμία για την περιοχή του Κατάκολου».
Ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος δήλωσε ότι "η κατάθεση των οκτώ προσφορών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα δείχνει ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας είναι μεγάλο. Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον ενεργειακό χάρτη, σε μια περίοδο που ο τομέας της ενέργειας αποτελεί μια σπουδαία ελπίδα για την εθνική οικονομία. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον από ολόκληρο τον πλανήτη στη διαδικασία δείχνει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά".

Μονόδρυ: Ενώθηκε το χωριό και έσβησε την φωτιά σε σπίτι

Στο πόδι πετάχτηκε ένα ολόκληρο χωριό στην Νότια Εύβοια, όταν χθες το βράδυ έπιασε φωτιά σε σπίτι.

Ήταν 10 το βράδυ της Κυριακής όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από σπίτι στο Μονόδρυ.

Αμέσως το χωριό έγινε μία γροθιά και με πυροσβεστήρες στα χέρια μπήκαν στο δωμάτιο για να σβήσουν την πυρκαγιά. Παράλληλα από την Κύμη ξεκίνησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα από το Αλιβέρι.

Χάριν στην προσπάθεια των κατοίκων και των πυροσβεστών η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και στα άλλα δωμάτια.

Στο εδώλιο ένας 19χρονος για επίθεση κατά αλλοδαπού

Μετά από έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκε τελικά ένας νεαρός στην Κρήτη ο οποίος αναζητείτο για επίθεση σε βάρος ενός 38χρονου Αιγύπτιου.

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στην Ακτή Παπανικολή στα Χανιά και δράστης της φαίνεται να είναι ένας 19χρονος κατά του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον ξυλοδαρμό με λοστό και τον βαρύ τραυματισμό του 38χρονου.

Στις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνονται οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η οπλοχρησία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δευτέρου δράστη, συνεχίζονται.

Ο 38χρονος Αιγύπτιος από την επίθεση που του έγινε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι γιατροί του νοσοκομείου να πραγματοποιήσουν αφαίρεση νεφρού καθώς κινδύνευε η ζωή του.

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα καλύπτει επιχειρηματίες της που δωροδόκησαν αξιωματούχους στα Σκόπια

Κόλαφο για την Ελλάδα αποτελεί έκθεση του ΟΟΣΑ που στην ουσία κατηγορεί τη χώρα μας ότι καλύπτει -παρά τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν διατυπωθεί- τρεις Ελληνες, εκ των οποίων ένας γνωστός επιχειρηματίας.

Και οι τρεις κατηγορούνται ότι μεσολάβησαν σε συμφωνία της Magyar Telecom (θυγατρικής της Deutsche Telecom) με αξιωματούχους των Σκοπίων προκειμένου να μείνει κλειστή η αγορά των τηλεπικοινωνιών στη γειτονική χώρα να διατηρηθεί το μονοπώλιο.

Οι τρεις Ελληνες κατηγορούνται ότι αφού μεσολάβησαν για την «εξαγορά» στη συνέχεια παρέλαβαν και πλήρωσαν μέσω off shore τους Σκοπιανούς αξιωματούχους με το ποσό των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην έκθεση που έχει ημερομηνία Ιουνίου 2012, και αποκαλύφθηκε από τη zougla.gr επισημαίνεται ότι η Ελλάδα συστηματικά αρνείται να συνεργαστεί στη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων προβάλλοντας προσκόμματα και αστείες δικαιολογίες.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα της έκθεσης:

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο υποθέσεις που αφορούν τους ισχυρισμούς ότι Eλληνες ιδιώτες ή εταιρείες δωροδόκησαν αλλοδαπούς δημοσίους υπαλλήλους. Η πρώτη περίπτωση έχει ισχνή σύνδεση με την Ελλάδα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας των ΗΠΑ δωροδόκησε δημόσιους λειτουργούς σε μια χώρα της Κεντρικής Ασίας. Η εθνικότητα του Ελληνα συνιδιοκτήτη μπορεί να είναι το μόνο συνδετικό στοιχείο της υπόθεσης με την Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την υπόθεση από τις καταγγελίες μέσω της ομάδας εργασίας. Εχουν ανοίξει από μια προκαταρκτική έρευνα και να περιμένουν για τη χώρα της Κεντρικής Ασίας να ανταποκριθεί σε αίτημα αμοιβαίας νομικής συνδρομής τους.

Η δεύτερη περίπτωση της Magyar Telekom εγείρει σοβαρές ανησυχίες λόγω της φαινομενικής αδράνειας εκ μέρους των ελληνικών αρχών. Η Magyar Telekom ήταν μια ουγγρική εταιρεία με δραστηριότητες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Κατά την περίοδο 2005-2006, τα στελέχη της Magyar Telekom συναντήθηκαν με δημοσίους υπαλλήλους στην ΠΓΔΜ με τη βοήθεια των τριών Ελλήνων. Ενας από τους τρεις Ελληνες ήταν «γνωστός επιχειρηματίας», δήλωσε Ελλήνας αξιωματούχος. Ως αποτέλεσμα των συναντήσεων, τα στελέχη της Magyar υπέγραψαν δύο «Πρωτόκολλα συνεργασίας" με τους δημόσιους υπαλλήλους της ΠΓΔΜ γεγονός που έδωσε στη Magyar Telekom ορισμένα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα στην ΠΓΔΜ. Αμφότερα τα πρωτόκολλα αυτά φυλάσσονται από τον Ελληνα επιχειρηματία και κρατήθηκαν έξω από τα εσωτερικά βιβλία και στοιχεία της Magyar Telekom

Ενα συνολικό ποσό ύψους 4,875 εκατομμυρίων καταβλήθηκαν βάσει αυτών των συμβάσεων σε μια off shore εταιρεία κέλυφος που ελέγχεται από τους τρεις Ελληνες εμπλεκόμενους.

Πιστεύεται ότι τα κεφάλαια αυτά διοχετεύθηκαν στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ σε δημόσιους υπαλλήλους ως πληρωμή για τις δωροδοκίες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η συμπεριφορά των τριών Ελλήνων, εκ πρώτης όψεως εμπίπτει στον ορισμό της δωροδοκίας αλλοδαπών στο άρθρο 1 της Σύμβασης.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε δίκη στις ΗΠΑ. Η πρώτη υπόθεση ήρθε στο φως όταν η μητρική εταιρεία (Deutsche telecom) της Magyar Telekom ειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2011, η Magyar Telekom και η μητρική της εταιρεία κατηγορήθηκαν ποινικά και αστικά για δωροδοκία ξένων. Κατά τη στιγμή της έκθεσης αυτής, η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη στις ΗΠΑ κατά τριών στελεχών της Magyar Telekom.

Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν αρχίσει καμία ουσιαστική έρευνα ενώ γνώριζαν για την υπόθεση. Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι έλαβε γνώση των ισχυρισμών τον Απρίλιο του 2010, όταν το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε αίτηση αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής (MLA) από τις αρχές των ΗΠΑ.

Ωστόσο, έως τα τέλη Ιανουαρίου 2012, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ακόμη ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα εναντίον τριών Ελλήνων μεσαζόντων.

Η περίπτωση της Magyar Telekom δεν ήταν το μόνο θέμα για το οποίο οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να παράσχουν επαρκείς πληροφορίες. Όπως αναλύεται παρακάτω, η Ελλάδα παρείχε πολύ περιορισμένες πληροφορίες, δεν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, και έδωσε πολύ σύντομες απαντήσεις σε πολλά άλλα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...