Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επιδρομή κουνουπιών στη Νότια Εύβοια.

Επιδρομή κουνουπιών στη Νότια Εύβοια.


Κάθε καλοκαίρι κάνουν τον βίο αβίωτο σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Από τα Λέπουρα μέχρι το Αργυρό, όλη η περιοχή, είναι στο έλεος της επιδρομής των κουνουπιών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι αιτία είναι η λίμνη του Δύστου και η υγρασία με τα στάσιμα νερά, που δεν απορροφήθηκαν, και έγιναν για άλλη μία χρονιά το κατάλληλο περιβάλλον για την επώαση των κουνουπιών.

Αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να μην μπορούν να κοιμηθούν και να σηκώνονται γεμάτοι σημάδια από τα τσιμπήματα.

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη

Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ μετά το πρώτο «όχι» των δικαστών ετοιμάζει νέα αίτηση αποφυλάκισης στην οποία θα επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της, δηλαδή ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ότι ο περαιτέρω εγκλεισμός της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική της υγεία και ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού.
Στα… βήματα του Ζήγρα και ο Οικονομίδης ;

Στο μεταξύ, ο επίσης προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης ζητά να απολογηθεί συμπληρωματικά για την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Μετά τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου,  Νίκο Ζήγρα ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions με αίτησή του στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ζητά να καθορίσει ημέρα, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απολογηθεί κατ’ ουσίαν καθώς την πρώτη φορά όπως αναφέρει «δεν είχε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία ήταν ήδη δύο ντουλάπες», παρά μόνο το εισαγγελικό πόρισμα.

«Σε επανειλημμένες δε επισκέψεις του συνηγόρου υπεράσπισής μου προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα προς συμπληρωματική αλλά κατ΄ουσίαν πρώτη απολογία μου, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ίσως αυτό να είναι και δικαιολογημένο διότι εν τω μεταξύ είχε συσχετιστεί στη δικογραφία το αρχείο του συγκατηγορουμένου μου Α. Α. Τσοχατζόπουλου το οποίο έπρεπε να τύχει αποδεικτικής αξιοποίησης από εσάς, καθώς επίσης έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απολογίες βασικών συγκατηγορουμένων μου, φαντάζομαι με αρκετά διαδικαστικά προβλήματα. Ήδη όμως βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα της προσωρινής μου κράτησης χωρίς εγώ να έχω κατ’ ουσίαν απολογηθεί. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δεσμενή τη θέση μου ως κατηγορούμενου – προσωρινά κρατούμενου, αφού εν κατακλείδι στερούμαι και στην ουσία του δικαιώματος να ζητήσω την αντικατάσταση της προσωρινής μου κράτησης αφού δεν θα υπάρχουν στη  δικογραφία τα στοιχεία εκείνα που θα παρείχα και θα οδηγούσαν στην αντικατάσταση της με περιοριστικούς όρους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην αίτησή του ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος αναμένεται να καταθέσει αύριο και αίτηση αποφυλάκισης, δείχνει ναι μεν πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν προτίθεται να μιλήσει για όλους και για όλα, όπως έκανε απολογούμενος ο Νίκος Ζήγρας.

Μήνυση και αγωγή από τον Ντίνο Μιχαηλίδη

Στην… αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου  Ντίνος Μιχαηλίδης για την  εμπλοκή του ονόματος του στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με μήνυση αλλά και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα επιχειρήσει να απαντήσει στις αποκαλύψεις που έκανε ο ξάδελφος  του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης που κατονομάζεται από τον Ζήγρα ως ο «άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση» αφού ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με την απολογία του Ν. Ζήγρα, ο Κύπριος πρώην υπουργός, ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα ενώ είχε  συχνές συναντήσεις, συνήθως βράδυ, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο  στα γραφεία της Κόμνα Τράκα και της Ομήρου όπου και προγραμμάτιζαν τις ενέργειες τους σε σχέση με τη διακίνηση των μιζών.

15χρονος έβαλε φωτιά στην Έξω Παναγίτσα και συνελήφθη

Ένας 15χρονος έβαλε φωτιά, την Τρίτη το απόγευμα, σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας και όταν η φωτιά φούντωσε πανικοβλήθηκε.

Έγινε αντιληπτός, όμως, από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τον έπιασε και τον παρέδωσε στους πυροσβέστες. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Άλλη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5:45 το απόγευμα  και έκαψε πέντε στρέμματα  με ξερά χόρτα, ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα, οικοδομική ξυλεία. ενώ προκάλεσε ζημιές σε δύο αποθήκες, πάλι στην Έξω Παναγίτσα.


Και στις δύο πυρκαγιές πήγαν έξι πυροσβεστικά οχήματα και η έγκαιρη επέμβασή απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Δεν ικανοποιήθηκε σε οίκο ανοχής και κάλεσε την αστυνομία!

Ο 50χρονος πελάτης πλήρωσε και στη συνέχεια ζήτησε από την ιερόδουλη να χρησιμοποιήσει μαστίγιο - Όταν εκείνη αρνήθηκε, ξεκίνησε μια ξεκαρδιστική ιστορία...

Ένα ασυνήθιστο και ταυτόχρονα αστείο περιστατικό καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο της Πάτρας. Ένα 50χρονος Βούλγαρος επισκέφτηκε οίκο ανοχής της πόλης, για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε...

Σύμφωνα με το dete.gr, ο αλλοδαπός ζήτησε από την ιερόδουλη να ασκήσει βία και να χρησιμοποιήσει μαστίγιο. Το αίτημά του, έπεσε στο κενό και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έγινε έξαλλος! Ζήτησε τα χρήματά του πίσω και όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να τα πάρει, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και το… σόου συνεχίστηκε στους διαδρόμους του αστυνομικού μεγάρου της οδού Ερμού. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ανικανοποίητος πελάτης ήθελε να καταθέσει σαν πειστήριο το άδειο προφυλακτικό!

Έβγαλαν μαχαίρια στη Δροσιά...

Έβγαλαν μαχαίρια όταν φούντωσε ο καβγάς τους. Δύο νεαροί στη Δροσιά μετέτρεψαν σε αρένα το δρόμο και ο ένας κατέληξε μαχαιρωμένος στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο αιματηρός καβγάς μεταξύ δύο Πακιστανών έγινε χθες το βράδυ.
Για προσωπικές διαφορές ένας 21χρονος μαχαίρωσε νεαρό ομοεθνή του και εξαφανίστηκε.

Ο δράστης έσπευσε και εξαφανίστηκε αφήνοντας αιμόφυρτο τον ομοεθνή του. Αναζητείται, από την αστυνομία ενώ το θύμα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί εκφράζουν φόβους για τη ζωή του.

Πέντε Έλληνες μαθητές βγήκαν πρώτοι στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Πέντε Έλληνες μαθητές βγήκαν πρώτοι στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Tallinn της Εσθονίας από 15-24 Ιουλίου, όπου και διαγωνίστηκαν στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012, με μαθητές από 81 χώρες.

Ο Εμμανουήλ Βουρλιώτης βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο και με Τιμητικές Διακρίσεις οι Φώτιος Βόγιας και Μιχαήλ Χαλκιόπουλος.

Τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής και την Ελληνική Συμμετοχή στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την επιστημονική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την εκπαιδευτική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την οικονομική υποστήριξη της φετινής Αποστολής ανέλαβε ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου και συμπληρωματικά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Έξι αρχαία ναυάγια εντοπίστηκαν στον Ευβοϊκό

Έξι αρχαία ναυάγια σε καλή κατάσταση εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Μακρονήσου - Λαυρεωτικής, έπειτα από υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στον Νότιο Ευβοϊκό, που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Τέσσερα από τα ναυάγια αυτά βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου σε βάθη που κυμαίνονται από 37 έως και 47 μέτρα και δύο στις ακτές της Λαυρεωτικής.

Εξαιρετικά σημαντικό για τη σπανιότητα του φορτίου του είναι ναυάγιο που χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα μΧ με αμφορείς που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική και τη Σικελία.

Εξίσου σημαντικό για το μέγεθος και την αρτιότητα του φορτίου του, είναι δεύτερο ναυάγιο με ροδιακούς αμφορείς, που εντοπίστηκε στην ανατολική πλευρά της Μακρονήσου, και χρονολογείται στα τέλη 3ου ή τις αρχές του 2ου αιώνα πΧ.

Σε κοντινή περιοχή, εντοπίστηκε το τρίτο ναυάγιο, με μικτό φορτίο από αμφορείς της Ιταλίας και της Ρόδου, χρονολογούμενο στα τέλη του 2ου αιώνα πΧ. Το τέταρτο ναυάγιο της Μακρονήσου ανήκει σε μικρό πλοίο του 1ου αιώνα μΧ που επίσης μετέφερε αμφορείς.

Στις ακτές βόρεια του Θορικού (Λαυρεωτική) εντοπίστηκαν δύο ακόμα ναυάγια, το πρώτο του 1ου-2ου αιώνα μΧ, που μετέφερε οικοδομικό υλικό (κεράμους και πλίνθους) και το δεύτερο, με αμφορείς της ελληνιστικής περιόδου.

Η έρευνα διενεργήθηκε υπό τη διεύθυνση του καταδυόμενου αρχαιολόγου, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Γιώργου Κουτσουφλάκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών.

Ο εντοπισμός και η καταγραφή των έξι ναυαγίων της Μακρονήσου - Λαυρεωτικής έρχεται να προστεθεί στα ήδη 18 εντοπισμένα ναυάγια του Νότιου Ευβοϊκού.

Η παρουσία των ναυαγίων υποδηλώνει την ύπαρξη θαλάσσιου δρόμου μεγάλης σημασίας, με τον οποίο ενώνονταν το βόρειο με το νότιο Αιγαίο.

Η μελέτη των ναυαγίων και της διασποράς τους αναμένεται να ρίξει νέο φως στους θαλάσσιους δρόμους και τη διακίνηση προϊόντων κατά την αρχαιότητα.

aggelioforos.gr
Enhanced by Zemanta

Καταιγισμός αποκαλύψεων: Και τρίτη πισίνα σε φυλακές της βόρειας Ελλάδας

Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τα χλιδάτα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.


Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις τόσο ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, όσο και των ίδιων των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ύπαρξη δύο πισινών στις φυλακές Κορυδαλλού, υπάλληλοι στο σωφρονιστικό κατάστημα στη βόρεια Ελλάδα ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους και... τρίτη πισίνα και μάλιστα, ολυμπιακών διαστάσεων στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Οι διαστάσεις είναι 20*18.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν στάθηκαν εκεί, αλλά ανήρτησαν και το μπάρμπεκιου δίπλα στο γραφείο του διοικητή, με το χαρακτηριστικό σχόλιο: "Υγειονομικές παραβάσεις. Έψηναν και κοκορέτσι στο μπάρμπεκιου, οι ... εξωτερικοί φρουροί δίπλα από το γραφείο του διοικητή τους".

Οι υπάλληλοι σχολιάζουν μάλιστα και το γεγονός ότι η διοίκηση είχε απύθμενο θράσος, καθώς το 1993 που εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις, κόπηκε και κορδέλα. "Παρούσα και η πρώην υπουργός Άννα Ψαρούδα Μπενάκη", σχολιάζουν.

800.000 ευρώ και ένας.. χρόνος για τον δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης

Περισσότερα από 800.000 ευρώ θα κοστίσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου Χαλκίδας - Αρτάκης και η διάρκεια των έργων θα είναι μεγαλύτερη από ένα χρόνο. 
 
Σε συνεδρίαση που συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Χαλκιδέων αποφάσισε την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης για την κατασκευή του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΗ Ο∆ΟΠΟΙΙΑ»

Με το  έργο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ Ο∆ΟΠΟΙΙΑ» προβλέπεται να γίνει βελτίωση του ασφαλτικού τάπητα τμήματος της οδού Χαλκίδας - Ν. Αρτάκης και  άλλων μικρότερων οδών  µε νέα ασφαλτόστρωσή τους.  Προβλέπονται επίσης χωματουργικές εργασίες για την προσαρμογή οδών µε τις εγκεκριμένες μηκοτοµές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά 332.882,10 ευρώ κοστολογείται η δαπάνη των εργασιών, 59.918,78 ευρώ τα Γενικά έξοδα και το Όφελος εργολάβου, 58.920,13 ευρώ διατίθενται για τα Απρόβλεπτα, 198.685,49 ευρώ για τα Απολογιστικά Ασφάλτου και 149.593,50 θα κοστίσει ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 400 ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι αποκλειστικές και ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες του έργου αναφέρονται στην Ε.Σ.Υ.

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει µε την «ανοικτή δημοπρασία», η οποία θα διενεργηθεί στις 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 & 10:00  ώρα στο δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Χαλκιδέων,  δ/νση τεχνικών υπηρεσιών.  Το κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή. Ο φάκελος που περιέχει την οικονομική προσφορά θα είναι, απαραίτητα και επί ποινή αποκλεισμού, σφραγισμένος.

Εργοδότης του έργου, καθώς και φορέας κατασκευής είναι ο Δήμος Χαλκιδέων.

Πρωτοφανής επίθεση της Θύρας 13 σε σύμβουλο του πρωθυπουργού: Είσαι κάφρος, γελοίος και ανύπαρκτος

Με ύβρεις απάντησε ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων της «Θύρας 13» στο tweet του Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος σχολίαζε τη διαφήμιση του Παναθηναϊκού στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουρούτης φέρεται να είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter: «Εχει καταντήσει αηδία η διαφήμιση με τον ύμνο του ΠΑΟ. Εκεί που κάθεσαι ήρεμος ξαφνικά σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι», σχολιάζοντας το σποτ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, αργότερα , ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά κατέβασε το σχόλιο.

Στη σημερινή ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας της «Θύρας 13», μιλάει για «προκλητικό παραλήρημα του προσωπικού συμβούλου του δηλωμένου γαύρου πρωθυπουργού» ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο υποκείμενο», «απίθανο πολιτικό», «κάφρο» και «ανύπαρκτο άτομο» τον Γιώργο Μουρούτη ενώ τονίζουν ότι τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια και «δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί» και καλεί την κυβέρνηση να μην αφήνουν «τον κάθε απίθανο τύπο να αισχρολογεί κατά του μεγαλύτερου Ελληνικού αθλητικού συλλόγου. Μαζέψτε τον!!!».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «οι Παναθηναϊκοί που στήριξαν το κόμμα του γελοίου, είτε μέσα από ΜΜΕ, είτε μέσω άλλου τρόπου, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι ως κορόιδα».

Χαλκίδα: Κρητική Μουσική στο Κόκκινο Σπίτι

Βραδιά Κρητικής Μουσικής διοργανώνει ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Χαλκίδας, την Πέμπτη 26 Ιουλίου ( ανήμερα της Αγίας Παρασκευής), στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει μουσική τετραμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: Χατζηδάκη Νεκτάριο (Λαούτο – τραγούδι), Μητσοτάκη Δημόκριτο (Λύρα – τραγούδι), Μολυμπακή Ιάκωβο (Κρουστά), Περδίκη Χρήστο (Κιθάρα)

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό του τμήμα του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης».

Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου - Την έδιωξαν από τους Ολυμπιακούς

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ρατσιστική ανάρτηση στο twitter της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου.

H αθλήτρια έγραψε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».

Ηδη στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα είναι πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι έντονες διαμαρτυρίες έχουν προβληματίσει την Ολυμπιακή Επιτροπή που αποφάσισε να την αποκλείσει από την ολυμπιακή αποστολή.

Δείτε την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο:

Με δηλώσεις που έκανε στο Contra.gr η  Βούλα Παπαχρήστου τόνισε:

"Δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω κανέναν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ".

Λίγο αργότερα και μετά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων στο προφίλ της από χρήστες που την "ακολουθούν", η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ζήτησε συγγνώμη και μέσω Twitter, από όπου άλλωστε ξεκίνησαν όλα.

Εξελίξεις στο θέμα της αξιοποίησης της πρώην σχολής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της αξιοποίησης της πρώην σχολής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, που παραμένει ανεκμετάλλευτη αν και βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Χαλκίδας.

Μαζί με το εργοστάσιο του ΑΦΕΝΤΑΚΗ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι αποτελούν τα δύο ερείπια της Λ. Χαϊνά  και έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης της περιοχής. 

Την Τετάρτη 1/08/2012 και ώρα 19:30, θα συνέλθει  στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Επικύρωση Προηγούμενου Πρακτικού
2.Καθορισμός Ετήσιας Συνδρομής για την νέα Εταιρική Μορφή – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
3.Ορισμός Μεσίτη Αστικών Συμβάσεων για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Μεσιτών
4.Επιχορηγήσεις
5.Εξελίξεις στην υπόθεση ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
6.Ανακοινώσεις

Να δούμε πότε επιτέλους θα αξιοποιηθεί ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , κάτι που ενδιαφέρει όλους τους Χαλκιδέους, γιατί τα άλλα θέματα είναι καθαρά, συντεχνιακά.

Είχαν γλάστρα με χασίς στο αναψυκτήρι​ο της φυλακής- ΒΙΝΤΕΟ

Και γλάστρα με χασίς στο αναψυκτήριο των φυλακών στα Τρίκαλα είχε η σπείρα που τροφοδοτούσε με ναρκωτικά και κινητά τους κρατούμενους, οργανώνοντας ταυτόχρονα και συμβόλαια θανάτου.

Την απίστευτη, αλλά τόσο ελληνική ιστορία αφηγήθηκε η Μίνα Καραμήτρου στο Πρωινό Μega, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Δημήτρη Τάκη.

«Όποιος πέρναγε έριχνε και λίγο νεράκι στη γλαστρούλα», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο

Κάρυστος: "Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας ας αλλάξουμε συνήθειες"

Με την φράση: "Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας ας αλλάξουμε συνήθειες" ,ο Δήμαρχος Καρύστου έβαλε προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης. 

Ζήτησε από όλους να διαχωρίζον τα υλικά χαρτιού, χάρτινων συσκευασιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων.


Στα πλαίσια της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Καρύστου έχει θέσει ως βάσιμη προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης.

Ήδη υλοποιείται πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε πολλές γειτονιές και έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι μπλε κάδοι. Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος ζήτησε να διαχωρίζουμε τα υλικά χάρτινης συσκευασίας από τα κοινά απορρίμματα. Δηλαδή, τα βάζουμε ξεχωριστά, δίχως να είναι τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Για να μην υπερχειλίζουν οι κάδοι δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο απόρριψης των χαρτοκιβωτίων. Τα χαρτοκιβώτια τοποθετούνται μέσα στον μπλε κάδο αφού πρώτα συμπιεστούν. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού χαρτοκιβωτίων, τα δεματοποιούμε συμπιεσμένα. Στους μπλε κάδους μπορούμε να απορρίψουμε όλα τα είδη έντυπου χαρτιού (όπως : εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια και όλων των ειδών τα υλικά χάρτινης συσκευασίας, όπως : χαρτοκιβώτια, συσκευασίες τύπου τετραπακ, χάρτινες συσκευασίες από τρόφιμα, είδη προσωπικής φροντίδας και καθαρισμού σπιτιού).
Στο χώρο της Τεχνικής Υπηρεσίας (έναντι γηπέδου Καρύστου) υπάρχουν κοντέινερ για την απόρριψη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και των λαμπτήρων.
Επίσης τονίζει να μην ξεχνάμε :
Να ρίχνουμε τις σακούλες απορριμμάτων πάντα μέσα στον κάδο και να κλείνουμε το καπάκι. Δεν πετάμε τις σακούλες από απόσταση στον κάδο ή γύρω από αυτόν.
Να τοποθετούμε τα χόρτα σε σακούλες και τα κλαδιά δένδρων να τα τεμαχίζουμε και τα δεματοποιούμε για λόγους μείωσης του όγκου και του κόστους μεταφοράς.Να μην ρίχνουμε στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αντικείμενα όπως : μπάζα, κλαδιά, οικοσκευές, μπαταρίες, λάδια, ορυκτέλαια, σίδερα, κλπ.Να μην παρκάρουμε μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, διότι παρεμποδίζουμε την αποκομιδή τους.Να μην βρωμίζουμε την πόλη με τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων.Να σεβόμαστε τους εργαζόμενους της καθαριότητας και να συσκευάζουμε με ασφαλή τρόπο τα απορρίμματα.Ότι πριν την απόρριψη ογκωδών αντικείμενων (στρώματα, έπιπλα, κλαδιά, προϊόντα αποψίλωσης κήπου κλπ.) επικοινωνούμε με την Τεχνική Υπηρεσία (2224022283) για τη μεταφορά τους.Να μη ρυπαίνουμε με κανέναν τρόπο ρέματα, κοινόχρηστους χώρους, θάλασσες και ακτές.
Η καθαρή πόλη προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Αγαπώ την πόλη μου σέβομαι το περιβάλλον και τους συμπολίτες μου.
Η καθαριότητα και η ανακύκλωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας!

Ρέσλερ: Μην εκπλήσσεστε κ. Σαμαρά - Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή

Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρώτο να του απαντά ότι δεν πρέπει να εκπλήσσεται!

«Οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Πάντα λέγαμε ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή.Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες» δήλωσε με ωμότητα ο κ. Ρέσλερ στην εφημερίδα Rheinische Post.

Οι δηλώσεις Ρέσλερ είναι ξεκάθαρη απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος -όπως ανέφερε η iefimerida.gr- μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φωτογράφησε τον Ρέσλερ αναφερόμενος σε ξένουν αξιωματούχους που κάνουν συνεχώς δηλώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και είπε ότι είναι ανεύθυνοι ή ανόητοι.

ΔΗΜ.ΑΡ Για Παπαχρήστου: Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου:

Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ρατσιστική ανάρτηση στο twitter της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου. H αθλήτ...

Κάθε Δευτέρα τον Αύγουστο το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο

Κατόπιν κοινής αποφάσεως όλων των παραγόντων λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, αποφασίσθηκε κατά τον μήνα Αύγουστο να λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και από ώρα 4.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ.

Καθυστερεί η καταβολή προνοιακών επιδομάτων σε δήμους σε όλη τη χώρα

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο θα συναντηθεί αύριο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Στόχος της ΚΕΔΕ είναι να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να υποστεί περαιτέρω μειώσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο ίδιο πλαίσιο και εξαιτίας σημερινού δημοσιεύματος που καταφέρεται εναντίον της Τ.Α., ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στο σημερινό Δ.Σ. πρότεινε να προσληφθεί εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας για να ισχυροποιηθεί η εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία και να γίνει ευρέως γνωστή η κοινωνική προσφορά των δήμων.

Τις τελευταίες ημέρες οι δήμοι -εκτός από τις καθυστερήσεις πληρωμής προσωπικού σε μερικούς εξ αυτών- αντιμετωπίζουν ένα καίριο πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών τα προνοιακά επιδόματα του γ' τριμήνου. Ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται επιστολές από δημάρχους προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου γίνεται σαφές ότι οι μεν δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καταθέσει ακόμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του μάλιστα επισημαίνει ότι «από τη στιγμή που τα χρήματα πιστωθούν στο λογαριασμό του δήμου απαιτούνται τρεις με τέσσερις εργάσιμες ημέρες μέχρι να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων» προειδοποιώντας για το μέγεθος της καθυστέρησης. Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος στη δική του επιστολή σημειώνει ότι «στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ' επανάληψη προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ.) η απάντηση είναι ότι «δεν γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί»». Και καταλήγει: «Με δεδομένο ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του δήμου να καταβάλλει από ίδιους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροί συμπολίτες μας - δικαιούχοι».

Κατά το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζητήθηκε και εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα υποστήριξης εφαρμογής του «Καλλικράτη». Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Φ. Προβατάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο άμεσης απώλειας 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια άλλων 100 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης» εάν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση. Στόχος του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός δήμων και περιφερειών με ταυτόχρονη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης εγκρίθηκε πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού στους δήμους, που προωθείται και από τον υπεύθυνο για την τοπική αυτοδιοίκηση της Task Force στην Ελλάδα Γερμανό υφυπουργό κ. Φούχτελ. Στόχος είναι να δημιουργηθούν τοπικά δίκτυα σε κάθε δήμο, που θα παρακολουθούν την πορεία του τουρισμού. Σε αυτά θα συμμετέχουν οι τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες, τοπικοί συλλογικοί φορείς του χώρου του τουρισμού και προσωπικότητες που άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν τον τουρισμό.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) είναι η δομή του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας που επιβλέπει και συντονίζει όλες τις άλλες δομές που διασυνδέουν το Ίδρυμα με την αγορά εργασίας (Γραφείο Διασύνδεσης, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την γνωρίσουν διαδικτυακά στη διεύθυνση http://dasta.ucg.gr. Το Γραφείο της βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 101 (1ος όροφος) στη Λαμία.

Στις επιμέρους δράσεις της Δομής περιλαμβάνονται:
- Ο κεντρικός συντονισμός, επίβλεψη και αξιολόγηση των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου.
- Η Δικτύωση με ιδρύματα και φορείς προώθησης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
- Η δημιουργία και διαχείριση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος
- Η δημιουργία, ενημέρωση και διαχείριση ιστοσελίδας.
- Η διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης.
- Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου, μέσω της ΔΑΣΤΑ, σε εκδηλώσεις τοπικών και εθνικών παραγωγικών φορέων.
- Η δημιουργία υλικού πληροφόρησης - δημοσιότητας.
- Η έκδοση Οδηγού Σπουδών για το Πανεπιστήμιο.

Η Δομή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους.
Κεντρικός στόχος της δομής είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την αγορά εργασίας.

Έσφαξαν 45χρονο έξω από το σπίτι του!

Σήμερα το πρωί στο Λιτόχωρο δολοφονήθηκε με μαχαίρι ένας 45χρονος.

Οι δολοφόνοι ή ο δολοφόνος σύμφωνα με πληροφορίες τον παρακολουθούσαν και του είχαν στήσει καρτέρι κοντά στο σπίτι του, όπου τον σφαγίασαν, καταφέροντας του αρκετές μαχαιριές.

Το θύμα ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Περιβαλλοντική αειφορία και πράσινη επιχειρηματικότητα: Αλλάζοντας το παράδειγμα

Του Στάθη Κουρνιώτη
Μέλους της Ν.Ε. Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ

Η έξοδος της χώρας από την κρίση απαιτεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου. Ειδικά ο σχεδιασμός αποτελεί μια υποχρέωση του κεντρικού κράτους και δεν μπορεί να γίνει από την αγορά με κάποιο είδος «αυτορύθμισης». Δύο βασικά συστατικά του νέου παραγωγικού μοντέλου πρέπει να είναι η περιβαλλοντική αειφορία της οικονομίας και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Η εξασφάλισης της περιβαλλοντικής αειφορίας της οικονομίας αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανάπτυξη, όπως πολλές φορές έχει εκφραστεί σε επίσημες συνθήκες, αποφάσεις και ανακοινώσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, θεωρητικά τουλάχιστο, πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα και του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου. Η στρατηγική αυτή υλοποιείται μέσω ενός εκτεταμένου κανονιστικού πλαισίου που υιοθετείται υποχρεωτικά και στην ελληνική νομοθεσία. Ζητήματα όπως η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η απαίτηση εισαγωγής των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα, η συμμετοχή σε διεθνείς συνθήκες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, οι προδιαγραφές για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων και των στερεών αποβλήτων, η απαίτηση για ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, κλπ έχουν εισαχθεί ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η στρατηγική έχει οδηγήσει σε μια πολιτική οριζόντιας εισαγωγής του περιβάλλοντος στο σύνολο των υπόλοιπων πολιτικών της Ευρ. Ένωσης, με ρητά διατυπωμένο στόχο την αποσύνδεση (decoupling) της οικονομικής μεγέθυνσης από τις περιβαλλοντικές πιέσεις και, τελικά, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απείλησε για να βρει γιατρό συνταξιούχος μηχανολόγος

Με απειλή πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας κατάφερε να βρει γιατρό που θα εγκρίνει την αγορά των φαρμάκων του.

Εδώ και δύο μήνες ο Γιώργος Αμπατζόγλου, συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα, αναζητούσε ελεγκτή γιατρό, αλλά δεν γινόταν τίποτα, μέχρι που έφτασε στο αμήν και αποφάσισε να εγκατασταθεί στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, πίνοντας μόνο... νερό.

"Ή θα παραμείνω εδώ, ή θα πηδήξω από το παράθυρο" έλεγε. Το θέμα έληξε όταν η κεντρική διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση και απέστειλε έγγραφο με το οποίο βεβαίωνε ότι στην Πάτρα θα κατέβαινε γιατρός από την Αθήνα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ποδηλατοδρομία στο Μονόδρυ Κύμης

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 18.00μμ, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στο Μονόδρυ Ευβοίας, στην Κύμη.

Διαδρομή: Έδρα συλλόγου, γέφυρα, παράπλευρος δρόμος ποταμού, γήπεδο μανικιάτη, Κοίλι, πλατύδρομος, έδρα συλλόγου.

Την ποδηλατοδρομία την διοργανώνει ο Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου.

Έλυσαν το μυστήριο ένα χρόνο μετά-Τη σκότωσαν για να τη ληστέψουν

Η υπόθεση της 62χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο 

-Στα χέρια της αστυνομίας ένας 36χρονος από τα Τρίκαλα, ο οποίος ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος δράστης κρατείται στην Ιταλία για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων....

Ακριβώς ένα χρόνο μετά και μάλιστα την ημέρα, που "κοιμήθηκε" ο ηγούμενος της μονής Αντίνιτσας Αγαθόνικος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο με τη δολοφονία της άτυχης 62χρονης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελευθερία Ραμιώτη άρχισε όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αντίνιτσας στις 3 Ιουλίου του 2011. Ήταν κάτι που έκανε συχνά και μάλιστα το βράδυ διανυκτέρευσε στη Μονή. Νωρίς το πρωί (07:30΄) ξεκίνησε για τη Λαμία, όπως είχε δηλώσει στο LamiaReport η κόρη της, που είχε μαζί της την τελευταία επικοινωνία.

Η οικογένειά της την αναζητούσε, αλλά μάταια. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουλίου, σε δασική έκταση κοντά στη διασταύρωση για το Μοναστήρι, εντοπίζονται μακάβρια ευρήματα. Ανθρώπινο κρανίο, οστά, υπολείμματα γυναικείων ρούχων και άλλα αντικείμενα. Η άτυχη γυναίκα είχε γίνει βορρά άγριων ζώων. Λίγο αργότερα εντοπίζεται και το αυτοκίνητό της ένα κόκκινο Fiat Punto, παρκαρισμένο στο περίβολο του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα στυγερό έγκλημα, αλλά τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους ήταν ελάχιστα. Ωστόσο, σύμφωνα με το LamiaReport, οι έρευνες επικεντρώθηκαν από την αρχή στα άτομα που βρέθηκαν στη Μονή το ίδιο βράδυ με την Ελευθερία Ραμιώτη. Μεταξύ αυτών ήταν και δυο επισκέπτες που είχαν συστηθεί ως "ψυκτικοί".

Ο ένας ήταν από τα Τρίκαλα και ο άλλος από το Αίγιο. Ο δεύτερος μάλιστα φέρεται να είχε συστηθεί και ως συγγενής του ηγούμενου Αγαθόνικου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο "ψυκτικοί" έφυγαν το πρωί πιο νωρίς από την 62χρονη και την περίμεναν στο δρόμο με σκοπό να τη ληστέψουν. Τη σταμάτησαν με κάποιο πρόσχημα, την έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τη σκότωσαν.

Ο 36χρονος από τα Τρίκαλα, που κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο στη Λαμία, είπε ότι ο φίλος του την πήγε πιο κάτω και τη σκότωσε, πιθανότατα την έπνιξε και την εγκατέλειψε στο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, νόμιζαν ότι η οδοντίατρος είχε μαζί της χρήματα, αλλά τελικά δεν βρήκαν τίποτα και σκότωσαν την άτυχη γυναίκα εντελώς άδικα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, είναι βέβαιοι ότι οι δυο δράστες εμπλέκονται και στην υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, αφού εκείνες τις ημέρες έκαναν φτερά τα 8 κοντέινερς, που είχαν σφραγίσει τελωνειακοί, από αποθήκη στην περιοχή της Λαμίας.

Εξάλλου ο άλλος δράστης, κρατείται από τις Ιταλικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

LamiaReport.gr

Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι και τις «Χαμένες Πατρίδες» στο Πήλι

Για φέτος το καλοκαίρι, το τετραήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ, 5ο στη σειρά, «ΕΝΑΕΡΙΑ 2012», στο Πήλι, περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

10 Αυγούστου-Προαύλιος χώρος Δημ. Σχολείου Πηλίου, ώρα 10:30 μμ, τιμή εισόδου: 5€
Αφιέρωμα στο Μικρασιάτικο τραγούδι και τις «Χαμένες Πατρίδες», με τον Χρήστο Παπαδόπουλο (των Παιδιών από την Πάτρα), και την Νάντια Καραγιάννη (φωτό).

11-12 Αυγούστου- Παραλία Πηλίου
Πρωτάθλημα Beach Volley. Δήλωση συμμετοχών ως τις 8 Αυγούστου στο τηλ:6937389750 (Σγούρδας Κώστας).

13 Αυγούστου- Προαύλιος χώρος Δημ. Σχολείου Πηλίου, ώρα 09:30 μμ, τιμή εισητηρίου: 10€
Θεατρική παράσταση με τον γενικό τίτλο “Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι”.
Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Ελένη Γερασιμίδου
Βασίλης Μπατσακούτσας (που κατάγεται από το Πήλι)
Αντώνης Ξένος
Αγγελική Ξένου

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα τηλ: 6976624995, 6977243873

Στα 2.000 ευρώ κατεβάζουν τώρα το πλαφόν στις συντάξεις

Την περαιτέρω μείωση του υπάρχοντος πλαφόν στις συντάξεις από τα 2700 ευρώ στα στα 2000 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς δεν έχουν βρεθεί οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Οικονομικών αρχικά σχεδίαζαν να περικόψουν 4 δισεκατομμύρια από συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να βρουν περικοπές συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα κάνει τα δύο επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον περικοπές με την «εύκολη» λύση, που δεν είναι άλλη από τις συντάξεις.

Έτσι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να κατεβεί το πλαφόν στο συνολικό ύψος των συντάξεων που παίρνει ένας συνταξιούχος, όχι στα 2400 ή στα 2200 ευρώ όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στα 2.000 ευρώ.

Σκάνδαλο με αστυνομικούς πίσω από φόνο 50χρονου στο Ναύπλιο

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τριγυρνούν με υπηρεσιακά τζιπ και ψάχνουν... κρυμμένους θησαυρούς και αρχαία! Αντί να αναζητούν τρομοκράτες φορτώνουν στα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ ανιχνευτές μετάλλων και εκσκαφικά εργαλεία και πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για... χρυσό και αγάλματα!
 
ΣΕνα μεγάλο αστυνομικό σκάνδαλο -το οποίο επιχειρείται να αποσιωπηθεί- φαίνεται να αποκαλύπτεται στην έρευνα των διωκτικών αρχών για την εν ψυχρώ δολοφονία, πριν από μερικές ημέρες, 50χρονου επιχειρηματία στο Ναύπλιο που ασχολείτο κυρίως με νυκτερινά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία -και τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα- το θύμα της επίθεσης συνεργαζόταν στην αναζήτηση χρυσού και αρχαίων αντικειμένων, με τουλάχιστον δύο στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έναν 45χρονο αστυνόμο και μία 25χρονη γυναίκα και τα οποία είναι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση δολοφονίας του! Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανήκαν σε κλιμάκιο «συνδέσμων» με την πρεσβεία των ΗΠΑ όμως αντί αυτού «όργωναν» όλη την Ελλάδα με τζιπ της ΕΛ.ΑΣ ψάχνοντας για πάσης φύσεως πολύτιμα αντικείμενα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός ύποπτος για την δολοφονία του επιχειρηματία, ήταν «συνταξιδιώτης» των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε αυτές τις αναζητήσεις και τις λαθρανασκαφές...

Η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου στο σπίτι του που βρίσκεται έξω από το Ναύπλιο στην περιοχή Πυργέλα. Η ενέδρα στήθηκε στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν με τέσσερις σφαίρες. Μία στον αυχένα, δύο στο κεφάλι και μία στην ωμοπλάτη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν ακαριαίος ενώ φέρεται να πυροβολήθηκε με όπλο Scorpion. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Αργολίδας ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, και όχι μόνο, στην Αθήνα.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν την συνεχή παρουσία στο πλευρό του επιχειρηματία, πολλών αστυνομικών και κυρίως αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έδιναν και παρόν στα νυκτερινά κέντρα στο Ναύπλιο. Η έρευνά τους εστιάσθηκε στους δύο προαναφερόμενους αξιωματικούς - συνδέσμους με την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τους οποίους περιδιάβαιναν την Ελλάδα με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για τις συγκεκριμένες τυχοδιωκτικές αναζητήσεις και με τους οποίους είχε συναντήσεις την χρονική περίοδο που σημειώθηκε η εγκληματική επίθεση εναντίον του. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κλήθηκαν να καταθέσουν -χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- παραδέχθηκαν τη σχέση τους με τον δολοφονηθέντα όμως δήλωσαν άγνοια για τον δράστη της δολοφονίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν, ωστόσο, σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 50χρονου να σχετίζεται με την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας ύστερα από πρόσφατες λαθρανασκαφές. Οι αξιωματικοί εξετάζουν την περίπτωση εμπλοκής στην δολοφονία ενός επιχειρηματία του Ναυπλίου που φέρεται να συμμετείχε στις συναλλαγές με τα αρχαία αντικείμενα και στην κατοχή του οποίου βρέθηκε όπλο παρόμοιο με αυτό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένονται τα πορίσματα βαλλιστικών εξετάσεων αλλά και αναλύσεις κλήσεων από κινητά τηλέφωνα.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Μια ξεχωριστή Λαϊκή Βραδιά

Μια ξεχωριστή Λαϊκή Βραδιά με 8 μελή ορχήστρα έζησαν οι Χαλκιδέοι που βρέθηκαν στο Κόκκινο Σπίτι στην Πλατεία Μάλλιου στη Χαλκίδα.


Την Μουσική επιμέλεια είχε ο  Θωμάς Παναγόπουλος


Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων.

Φωτογραφίες:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 

Συγκλονίζει η μητέρα της 15χρονης: Θέλω να βρεθεί αυτός που ήθελε να τη σκοτώσει

Σοκαρισμένη η μητέρα της 15χρονης που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στην Πάρο, κάνει δραματική έκκληση προς όποιον μπορεί να γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να ρίξει φως στην μυστηριώδη υπόθεση, να απευθυνθεί στις αρχές.

Η ίδια αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος και δηλώνει βέβαια πως η κόρη της κακοποιήθηκε και μάλιστα βάναυσα και πως ο δράστης είχε σκοπό να την σκοτώσει. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως είδε έναν μυστηριώδη στην περιοχή λίγο μετά τον τραυματισμό του παιδιού της. Χαρακτηριστικά είπε:
Θέλω… τον παρακαλώ… να πάει να το πει. Να δώσει μία περιγραφή. Να τον βρουν! Να πληρώσει για ότι έκανε στο παιδί μου, μπορεί να το κάνει και σε άλλο παιδί, μπορεί να το έχει ήδη κάνει.

Να βρεθεί αυτός που χτύπησε το παιδί μου. Αυτός που ήθελε να το σκοτώσει. Να μάθω και εγώ γιατί, γιατί τόση κακία, γιατί τόσο μένος. Το παιδί μου δεν έπεσε από βράχια όπως θέλουν να λένε. Το βρήκα εγώ, ξέρω σε τι κατάσταση το βρήκα. Βιαιοπράγησε επάνω του… δεν ξέρω μέχρι ποιου σημείου και αν ολοκλήρωσε… Ξέρω όμως ότι το χτύπησε με τόση μανία που ήθελε να το σκοτώσει.
Δείτε το βίντεο από τον Αlpha

Γυμνό Ερετρίας : Άλλη μια αυτοκτονία

Στο  Δημοτικό Διαμέρισμα Γυμνού, του Δήμου Ερετρίας  άλλος ένας 70χρονος  αυτοκτόνησε και η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη.


Ο 70χρονος κάτοικος του χωριού,  βρέθηκε κρεμασμένος σε δένδρο στις 6  το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουλίου.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος ενημέρωσε τηλεφωνικά συγγενικό του πρόσωπο ότι έχει αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο διάβημα.

Συνελήφθη υπάλληλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για παθητική δωροδοκία

Δημόσια υπάλληλος, 52 χρόνων, ταμίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, συνελήφθη από... αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας ιδιώτη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματικού τουρισμού σκαφών, ότι η 52χρονη απαίτησε αρχικά το ποσό των 1.500 ευρώ και έπειτα από διαπραγματεύσεις το ποσό των 1.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει αίτημά της σχετικά με τη μετακίνηση – ελλιμενισμό σκαφών της σε προωθημένο σημείο της Μαρίνας Αλίμου.

Tο μεσημέρι της Δευτέρας, σε προκαθορισμένο ραντεβού στα γραφεία του υποκαταστήματος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, στη Μαρίνα Αλίμου, η δημόσια υπάλληλος, αφού παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό των 1.000 ευρώ, συνελήφθη την Τρίτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από 1/10 ξεκινά το πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων»

Τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από... την 1η Οκτωβρίου 2012 καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτσης.

Το πρόγραμμα αφορά συνταξιούχους λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης. Βασικός σκοπός της δράσης είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, με ένα ολοκληρωμένο εύρος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής εργασίας.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια καθώς και διευκόλυνση για την συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

Βοιωτία: Άγρια καταδίωξη σε δύο νομούς για τη σύλληψη τσιγγάνου διαρρήκτη!

Ο δράστης έδειχνε να μην το βάζει κάτω με τίποτα, αλλά το ίδιο συνέβαινε και με τους αστυνομικούς...

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα (23-07-2012) όταν ο δράστηςμπήκε από ανασφάλιστη είσοδο στο σπίτι 40χρονου, που έλειπε στη Θήβα. Μέσα σε λίγα λεπτά, αφαίρεσε 200€, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού. Στη συνέχεια ο δράστης πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε σαν κύριος.

Το θύμα όταν επέστρεψε στο σπίτι ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του νομού, που έκαναν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.


Αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο αυτοκίνητο, που κινείτο στην περιοχή Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.
 
Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης στην περιοχή της Χασιάς Αττικής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς.
 
Ο 21χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο διαρρήκτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

To συγκινητικό βίντεο του Ν. Γκάλη με την αδικοχαμένη σύζυγό του, το 1987

Ο Νίκος Γκάλης είναι ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Ο ερχομός του στην Ελλάδα για τον Άρη ήταν μια ευτυχής συγκυρία. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έγινε θρύλος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κυριαρχώντας τη δεκαετία του 80\', αλλά και την Εθνική ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της ηπείρου μας!

Χθες ο Νίκος Γκάλης έκλεισε αισίως τα 55 χρόνια και χιλιάδες κόσμου στο διαδίκτυο, αντάλασσε βίντεο με τα κατορθώματα του μεγαλύτερου σκόρερ που γέννησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Ψάχνοντας βρήκαμε πάρα πολλά στιγμιότυπα από αγώνες του Άρη και της Εθνικής ομάδας, αφιερώματα που έχουν κάνει κανάλια, αλλά και απλός κόσμος και φυσικά σπάνιες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Νικ.

Ένα βίντεο που ξεχωρίζει, όμως, είναι αυτό που ακολουθεί και είναι ακριβώς μετά τη λήξη του ημιτελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 1987, κόντρα στην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία. Ο Βασίλης Σκουντής κυνηγάει για μια δήλωση τον Γκάλη, ο οποίος έχει στην αγκαλιά του τη γυναίκα του, Τζένη. Ένα χρόνο αργότερα, η Τζένη θα χάσει τη ζωή της σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα...

Κρατούμενος των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού επιχείρησε να σφάξει σωφρονιστικό υπάλληλο

Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα ένα από τα προηγούμενα βράδια στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, με έναν κρατούμενο να επιχειρεί να σφάξει με σπασμένο τζάμι σωφρονιστικό υπάλληλο.

Το συμβάν σημειώθηκε στην πτέρυγα που κρατούνται οι Αλβανοί, με έναν 45χρονο κρατούμενο να εξαγριώνεται επειδή οι φύλακες δεν απενεργοποίησαν το κινητό τηλέφωνο που κατείχε παράνομα και το οποίο βρήκαν στο κελί του. Τότε επιτέθηκε στον υπάλληλο με ένα κομμάτι τζάμι, χωρίς ευτυχώς, να βρει στόχο.

Ο κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 18 ετών για ληστείες, μεταφέρθηκε στην απομόνωση ενώ η Ένωση Υπαλλήλων των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού εξέδωσαν ανακοίνωση, ζητώντας την πειθαρχική και ποινική δίωξη του, επισημαίνοντας την επιμονή του ακόμα και την επόμενη μέρα να σφάξει τον φύλακα.

Πηγή: cretalive.gr

Σαντορίνη: Πόσο εύκολο είναι 22 Σομαλοί, να πείσουν για Ιταλοί;

Οι εμπνευστές του σχεδίου που θα διαβάσετε πάντως, πίστευαν πως... οι πιθανότητες ήταν με το μέρος τους!

Όλα έγιναν χθες τα μεσάνυχτα (23-07-2012). Οι 22 λαθρομετανάστες από τη Σομαλία, αφού πήγαν στο αεροδρόμιο, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, επιχείρησαν κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων να ταξιδέψουν παράνομα με διαδοχικές πτήσεις για Βρυξέλες Βελγίου και Βενετία Ιταλίας.


Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι δυο Σομαλοί συνόδευαν τους λαθρομετανάστες και επόπτευαν τους χώρους στους οποίους κινούνταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.

Στην κατοχή των 22 λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ιταλίας, Ερυθραίας, Σουηδίας, Σουδάν, Αιθιοπίας καθώς και κάρτες επιβίβασης.
 
Επιπλέον στην κατοχή του 23χρονου Σομαλού διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα πτήσεων και ευρωπαϊκών πόλεων, 7 φωτογραφίες που απεικόνιζαν αντίστοιχα πρόσωπα (ανδρών –γυναικών), μια κάρτα επιβίβασης καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τραγωδία σε χαράδρα - Δύο αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό!

Τραγική κατάληξη - με ένα νεκρό και ένα βαριά τραυματισμένο - είχε νωρίς το πρωί, η προσπάθεια δύο 42χρονων να ρυμουλκήσουν αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης με την βοήθεια άλλου οχήματος στην Τσαγκαράδα Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στην θέση Αγ. Ταξιάρχης.

Κατά την προσπάθεια ρυμούλκησης του οχήματος, τόσο αυτό, όσο και εκείνο με το οποίο επιχειρούσαν την ρυμούλκηση, βρέθηκαν σε χαράδρα ύψους 4 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του χαλασμένου αυτοκινήτου και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ο οδηγός του ρυμουλκού.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...

Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για υπόθεση όπλων!

Σαν βόμβα "έσκασε" στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου η είδηση ότι γνωστός επιχειρηματίας κρατείται από τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας όπλων. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για έναν 31χρονο, που ζει και δραστηριοποιείται στον Άγιο Νικόλαο και ο οποίος διαπιστώθηκε, μετά από έρευνες των αρχών, ότι σε ιδιόκτητα σπίτια που έχει στην ευρύτερη περιοχή, έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Για την υπόθεση θα γίνει το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...