Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Γιάλτρα: Θάνατος σε παραλία, πνίγηκε ακόμα ένας άνθρωπος

Ένας 74χρονος πήγε χθες για κολύμπι στα Γιάλτρα της Αιδηψού. Δεν αισθάνθηκε όμως καλά και κάτω από συνθήκες που... εξετάζει το λιμεναρχείο έχασε τις αισθήσεις του. 
 
Οι λουόμενοι βλέποντας πως κάτι δεν πάει καλά στα ανοιχτά της παραλίας, βούτηξαν για να τον σώσουν. 
 
Δυστυχώς όταν τον έβγαλαν έξω στην ακτή ήταν πολύ αργά μιας και δεν υπήρχαν σημάδια ζωής. Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ιστιαίας, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ξαναχτύπησε η συμμορία ληστών στον Δομοκό


Μετά από σχεδόν ένα μήνα απραξίας, ξαναχτύπησε η συμμορία των κακοποιών που εισβάλλουν στα σπίτια του Δομοκού και ληστεύουν τους ενοίκους παίρνοντας πάντα και τα αυτοκίνητά τους. Αυτή τη φορά, στο σπίτι των ηλικιωμένων που χτύπησαν κοιμόντουσαν ανυποψίαστα τα δυο ανήλικα εγγονάκια τους, τα οποία ευτυχώς δεν αντιλήφθηκαν όσα πέρασαν στα χέρια των ληστών ο παππούς και η γιαγιά τους!

Οι τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού στη Φιλιαδώνα Δομοκού από ένα ανασφάλιστο παράθυρο στον πρώτο όροφο. Κρατώντας ο ένας πιστόλι και ο άλλος ξιφολόγχη (!), ξύπνησαν βίαια τον 69χρονο ιδιοκτήτη χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τον έδεσαν και κλείδωσαν την 60χρονη γυναίκα του σε ένα δωμάτι για να ερευνήσουν όλους τους χώρους με την ησυχία τους. 

Άρπαξαν γύρω στα 400 ευρώ, ένα ανδρικό ρολόι, δύο laptop, δύο κινητά και χρυσαφικά άγνωστης αξίας και διέφυγαν με το αυτοκίνητο της οικογένειας μέσα στο οποίο υπήρχαν και άλλα 800 ευρώ! Λίγο αργότερα ο 69χρονος κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες ή το κλεμμένο αυτοκίνητο. 

Με χτυπήματα σε όλο του το σώμα ακινητοποίησαν έναν 37χρονο Πακιστανό οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Ρόδο και, αφού τον ακινητοποίησαν, άρπαξαν 200 ευρώ και το κινητό του. 

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και οι αστυνομικοί, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών, εξακρίβωσαν ότι πρόκειται για δυο ομοεθνείς του θύματος και έναν Ινδό. Όμως, δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και αναζητούνται.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σκύρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπάρες της Σκύρου. 


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πιάστηκαν στα χέρια στην εκκλησία με αφορμή τον... Πάγκαλο!


Ανήμερα της Παναγίας, στο προαύλιο του πολιούχου της Πάτρας, του ιερού ναού του Άγιου Ανδρέα, δύο ηλικιωμένοι πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή τον… Θόδωρο Πάγκαλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι δύο άντρες βρίσκονταν στο προαύλιο του ναού όταν άρχισαν να μιλούν έντονα και να φωνάζουν ο ένας στον άλλον. 
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα αιτία του καβγά, που παραλίγο να καταλήξει σε ξύλο, στάθηκαν ο Θόδωρος Πάγκαλος και το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» και τα «λαμόγια που κατέκλεψαν την χώρα», όπως έλεγε ο ένας από τους δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό συνέβη στις 10 περίπου το πρωί…

Ερέτρια: Ληστεία σε... απευθείας μετάδοση

Ληστεία σε... απευθείας μετάδοση  έγινε την Τρίτη το βράδυ στο 25ο χλμ Χαλκίδας - Λεπούρων κοντά στο ύψος του ξενοδοχείου Holiday's In Evia.

Ο οδηγός ενός φορτηγού μιλούσε με την μητέρα του στο τηλέφωνο όταν της είπε να περιμένει μισό λεπτό γιατί του έκαναν σήμα να σταματήσει δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Το τηλέφωνο έμεινε ανοιχτό και η μητέρα άκουσε τα πάντα από το τηλέφωνο. Γιατί οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο όταν οι δύο αστυνομικοί τούς έκαναν σήμα για να σταματήσουν, αρχικά δεν ανησύχησαν.

Οι άντρες φορούσαν στολή και είχαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με συνέπεια να γίνουν πιστευτοί από τα θύματα ότι πρόκειται για μπλόκο αστυνομικών.

Όταν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο,  συνειδητοποίησαν ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας από δύο  μαϊμού αστυνομικούς, που  τους ακινητοποίησαν και, σύμφωνα με πληροφορίες, τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου.

Οι δύο ληστές παραμένουν ασύλληπτοι.

Εξελίξεις στο «Πρωινό mou»

Iθύνοντες στον ΑΝΤ1 θεωρούν πως ό,τι και αν κάνουν, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους στους πίνακες τηλεθέασης  οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνουν χρήματα σε έναν αγώνα που είναι χαμένος.

Έτσι, δεν αποκλείεται να προκληθούν εξελίξεις και στο MEGA. Ο σταθμός για να μειώσει τα έξοδά του μπορεί να αποφασίσει να βγάλει το «Πρωινό mou» πολύ αργότερα.

Σύμφωνα με την Espresso, στο MEGA πριν λάβουν τις τελικές αποφάσεις και πέσουν οι υπογραφές με το ζευγάρι των παρουσιαστών, περιμένουν να δουν τις αποφάσεις του ΑΝΤ1.

Η Panamera αποκτά station wagon έκδοση

Μια station wagon εκδοχή της Panamera φαίνεται πως ετοιμάζει η Porsche για την έκθεση του Παρισιού.

Πρόκειται για μια πιο πρακτική έκδοση, με μεγαλύτερους χώρους και ευκολότερη πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ. Αυτό φυσικά επιτυγχάνεται λόγω του ανασχεδιασμένου πίσω μέρους.

Η station wagon Panamera θα παρουσιαστεί υπό τη μορφή πρωτότυπου, ενώ τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την ένταξή του στην γκάμα, μέσα στο 2016.

Φυσικά, αυτό θα κριθεί και από τις αντιδράσεις του κοινού κατά την παρουσίαση της πρωτότυπης μορφής του μοντέλου.
Enhanced by Zemanta

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ στα νησιά - Πρώτοι στις παραβάσεις: Λευκάδα, Εύβοια, Ρόδος, Πάρος, και Ζάκυνθος...

Σε μία από τις δύο επιχειρήσεις που επισκέφθηκε κατά την καλακαιρινή περίοδο ο ΣΔΟΕ διαπίστωσε.... παραβάσεις, με απόλυτη «πρωταθλήτρια» στο χώρο να αναδεικνύεται η Λευκάδα, όπου το ποσοστό παραβατικότητας φθάνει στο 100%.

Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας φθάνει στο 52,76%, με «πρωταθλήτρια» τη Λευκάδα και την Εύβοια, Ρόδο, Πάρο, και τη Ζάκυνθο να την ακολουθούν. Αντιθέτως, με ποσοστό 20% σε πέντε ελέγχους, τα Ιωάννινα συγκεντρώνουν το χαμηλότερο ποσοστό.

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το ΣΔΟΕ βασίζονται σε 707 ελέγχους που έγιναν σε όλη τη χώρα το χρονικό διάστημα από 10/8 μέχρι 13/8, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις.

Σώθηκε απο θαύμα μετά από πτώση σε γκρεμό

Σαν από θαύμα σώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος έπεσε σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 7 το πρωί και ενώ ο 25χρονος Έλληνας οδηγός κινείτο στην οδό Ηρακλείου - Μοιρών. Άγνωστο πως, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να καταγκρημνιστεί στο βάθος μιας χαράδρας.

Όμως, σχεδόν χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά, βγήκε μόνος του απο το όχημα και ανέβηκε στον δρόμο, όπου παρελήφθη απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως ο 25χρονος φορούσε ζώνη ασφαλείας, η οποία συνετέλεσε στο να μην υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες.
flashnews.gr

Φωτίστηκε το γήπεδο μπάσκετ Συκιών Αχλαδερής

Ολοκληρώθηκαν, από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στο γήπεδο μπάσκετ Συκιών Αχλαδερής, οι εργασίες εγκατάστασης των τεσσάρων πυλώνων ηλεκτροφωτισμού .

Έτσι ικανοποιήθηκε άλλο ένα αίτημα της νεολαίας μας, η οποία έχει στη διάθεση της ακόμα ένα χώρο  άθλησης με σωστές προδιαγραφές.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 25χρονου Τυνήσιου

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του 25χρονου Τυνήσιου που διεπράχθη τα ξημερώματα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν... οι αστυνομικές αρχές.

Ως δράστες του εγκλήματος κατηγορούνται δύο συμπατριώτες του θανόντος.

Πρόκειται για έναν 24χρονο κι έναν 20χρονο, εκ των οποίων ο πρώτος συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, οι δράστες συναντήθηκαν με το θύμα τους αρχικά σε παραλιακό μαγαζί της πόλης και στη συνέχεια μετέβησαν σε διαμέρισμα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, επί της οδού Καλλιβούλου 6 στους Αμπελόκηπους, όπου κατά διαστήματα φιλοξενείτο ο 25χρονος.
Εκεί, οι τρεις Τυνήσιοι, κατανάλωσαν αλκοόλ και στη συνέχεια οι δύο φερόμενοι ως δράστες ήρθαν σε αντιπαράθεση με το θύμα τους για προσωπικούς λόγους. Ο καβγάς εξελίχθηκε σε συμπλοκή, κατά την οποία ο 25χρονος δέχθηκε τραύμα από μαχαίρι στην αριστερή τραχηλική περιοχή. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα κατάφερε να κατεβεί μέχρι την είσοδο της οικοδομής, όπου βρέθηκε αιμόφυρτος κατά τις 12.30 τα μεσάνυχτα από διανομέα φαγητού. Ο 24χρονος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι ο 20χρονος συγκατηγορούμενός του ήταν αυτός που σκότωσε τον άτυχο άνδρα.

Πολλές εκδηλώσεις στο Στείρι


Πολλές εκδηλώσεις στο Στείρι μέχρι και την Κυριακή. Θεατρικές παραστάσεις, αγώνας δρόμου, συνάντηση χορωδιών, ορειβατική συνάντηση αλλά και χορός περιμένουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες.
 
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
7:00μ.μ.    Πανηγυρική θεία Λειτουργία
7:00μ.μ.    Αγώνας δρόμου Όσιος Λουκάς – Στείρι. Η εκκίνηση θα δοθεί  από το Βυζαντινό  
                   μοναστήρι του Οσίου Λουκά και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του
                   χωριού. 
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
9:00μ.μ.    Θεατρική παράσταση « Όρνιθες» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του
                   Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου σε συνεργασία  με το Σύλλογο Γυναικών
                   Αράχωβας. Σκηνοθεσία Δημήτρης Τζουβάλης.
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
9:00μ.μ.    12η Χορωδιακή συνάντηση.
                    Συμμετέχουν οι χορωδίες:
                   • Πολύπετρου Νομού Κιλκίς, διευθύνει ο μαέστρος Αντώνης Παπαδόπουλος 
                   • Διστόμου « Αμβρυσσός», διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κοσμίδης.
                   • Κυριακίου, διευθύνει ο μαέστρος Παρασκευάς Σανιδάς.
                   • Στειρίου « Η Στείριδα », διευθύνει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Λέκκας.
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
8:00π.μ.    Καθαρισμός του δρόμου από Άγιο Μηνά-Στείρι-Όσιο Λουκά.
7:00μ.μ.    Ορειβατική εξόρμηση « Δημοτικό σχολείο- Προφήτης Ηλίας-Μούλκι-
                   Καβουρκιές- Σκόμπος- Μπέργουρας ( διάρκεια διαδρομής 2 ώρες)
9:00μ.μ.    Ομιλία από γιατρό με θέμα «Πεζοπορία και υγεία» και στη συνέχεια φαγητό και γλέντι.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

9:00μ.μ.    Σεργιάνι στην παράδοση
                  •Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου.
                    Διδασκαλία χορών Ανδρέας Κουτσούμπα.
                  •Τα χορευτικά συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα «τερΗΧΟΙ»
                   Θα ακολουθήσει γλέντι με ελεύθερο χορό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τοπικό συμβούλιο Στειρίου
Εκπολιτιστικός σύλλογος Στειρίου
Χορωδιακός σύλλογος Στειρίου «Η Στείριδα»
Σύλλογος χιονοδρόμων- ορειβατών Στειρίου
Σύλλογος Αγίου Νικολάου του Αποδημητή

Αυτοκτόνησε 50χρονος

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να θέσει ένας 50χρονος στην περιοχή... του Αϊ Γιάννη Άργους. 

Το άψυχο σώμα του άνδρα εντοπίστηκε κρεμασμένο, το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

.Η ... Χαλκίδα κοίταζε τα άστρα

Η Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Νομού Εύβοιας "Κηφέας" πραγματοποίησε την πρώτη της βραδιά αστροπαρατήρησης στη παραλία Χαλκίδας. 

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την ανταπόκριση του κόσμου στην βραδιά, που η ... Χαλκίδα κοίταζε τα άστρα.

Στην εισαγγελία οι καταγγελίες του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι ισχυρισμοί του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος... μιλώντας στο ΣΚΑΪ κατήγγειλε την ένταση των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών και την ανυπαρξία ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές.

Όπως είπε, «τους τελευταίους έξι μήνες φασίστες με μαχαίρια έχουν επιτεθεί σε 500 άτομα με την ανοχή της αστυνομίας, ενώ κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται γι΄αυτούς».

Παράλληλα, ο κ. Ασλάμ κατήγγειλε πως αστυνομικοί ξυλοκοπούν μετανάστες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Ο Τζαβέντ Ασλάμ είπε ακόμα πως οι μετανάστες δεν ήρθαν εδώ για τουριστικούς λόγους, αλλά έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες για να βρουν μια καλύτερη τύχη.

Γνωστοποίησε τέλος πως με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα λόγω της κρίσης, περίπου 15.000 Πακιστανοί από τις 40.000 – 50.000 που βρίσκονταν στην Ελλάδα έχουν ήδη φύγει.
skai.gr

Βασιλικό: Τίμησαν την Παναγία - Θυμήθηκαν τον Πάνο Γεραμάνη...

Η Παναγία γιορτάζει και χτες στο Βασιλικό έγινε πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος κόσμου να τον παρακολουθεί μέσα και έξω από την εκκλησία.


Ακολούθησε μεγάλο γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Τραγούδι, φαγητό, κέφι και χορός ξεσήκωσαν τους πάντες.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και αποθανάτισε τις σημαντικές στιγμές, με γνωστούς και άγνωστους. 

Σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Στέλιος Καζαντζίδης είχε και άλλο ένα σκοπό: Να τιμήσει την μνήμη του αξέχαστου Πάνου Γεραμάνη, που σαν σήμερα γιόρταζε και το γλέντι του ήταν πάντα ανοικτό σε όλους . Όπως η καρδιά του....



Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια


Αποδοκιμάστηκ ο Κάρολος Παπούλιας από newsview
 
Με χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι πολίτες στην Άρτα.

Πολίτες τα "έψαλλαν" στον Κάρολο Παπούλια που επέλεξε να εκκλησιαστεί φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στην Άρτα και πιο συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης.

"Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο", ακούγεται να λέει ένας εκ των πολιτών που βρίσκονταν εκεί κατά την είσοδό του στον ναό.

Άνδρες μάλιστα από τη φρουρά του απομάκρυναν έναν ηλικιωμένο άνδρα μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν.

«Ο Επιθεωρητής» την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Κάστρο Κανήθου

Έρχεται «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε πανελλαδική περιοδεία σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ., στο Κάστρο Κανήθου.
Το κλασικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα  είναι έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς.

Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης,  Νικολέττα Βλαβιανού,
Σπύρος Τσεκούρας,  Δημήτρης Μυλωνάς,  Βασίλης Ανδρέου,
Μελέτης Ηλίας, Εύη Μητσοπούλου,  Χάρης Χαραλάμπους.


Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 10 € φοιτητικό.

Αναγνωστάκης - Μπουραντάς: Οι άμεσες προτεραιότητες της Εύβοιας σε έργα και δράσεις

Τον πρώην Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά επισκέφθηκε σήμερα, 14 Αυγούστου στο κτήριο του Διοικητηρίου, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νομού μας καθώς και για τις ιεραρχήσεις που έχουν τεθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Οι δυο άντρες συζήτησαν εκτενώς τις άμεσες προτεραιότητες της Εύβοιας σε έργα και δράσεις, που για την "Αντιπεριφέρεια Εύβοιας" είναι:
  • η παράκαμψη Χαλκίδας,
  • η παράκαμψη Βασιλικού,
  • η ολοκλήρωση μελετών που αφορούν στο βόρειο άξονα,
  • ο δρόμος Ροβιές-Ήλια-Αιδηψός,
  • το φράγμα Σέττα - Μανίκια,
  • ο χαρακτηρισμός ως διευρωπαικού δικτύου του διαμήκη άξονα,
  • η αποκατάσταση καταστροφών του 2007-2009,
  • τα έργα αγροτικής ανάπτυξης,
  • η τροποποίηση των κριτηρίων κατάταξης της Περιφέρειας σε στόχους 1 & 2.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και συμφωνήθηκε να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μαζί και με άλλα τοπικά πολιτικά στελέχη, έτσι ώστε να επιχειρηθεί η ουσιαστική αντιμετώπισή τους από την Κεντρική Διοίκηση.

Έχετε ημικρανία; Πιείτε νερό!

Εάν ταλαιπωρείστε από πονοκεφάλους, ίσως πρέπει να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Μία νέα μελέτη έδειξε ότι η επαρκής κατανάλωσή του μειώνει τη σοβαρότητα του πονοκεφάλου και της ημικρανίας, μειώνοντας την ανάγκη για φάρμακα.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, οι οποίοι ανακάλυψαν πως επτά πρόσθετα ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να ελαττωθεί η ένταση του πονοκεφάλου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που συχνά-πυκνά εκδηλώνουν κεφαλαλγίες.

Η μελέτη διεξήχθη έπειτα από μία παρατήρηση των ερευνητών του Μάαστριχτ. Το 2005 πρόσεξαν πως ένας ασθενής που αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, είδε τις ημικρανίες του να αραιώνουν και να γίνονται πιο υποφερτές.

Έτσι, επιστράτευσαν περισσότερους από 100 εθελοντές, οι οποίοι παρουσίαζαν συχνά μέτριους ή δυνατούς πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων ημικρανιών.

Οι ερευνητές τους έδωσαν διάφορες οδηγίες για να καταπραϋνουν την ταλαιπωρία τους, όπως να μειώσουν το στρες, να κοιμούνται περισσότερο και να αποφεύγουν την καφεϊνη.

Στους μισούς, όμως, συνέστησαν να αυξήσουν την συνηθισμένη πρόσληψη υγρών τους κατά 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Έπειτα από τρεις μήνες, όσοι έπιναν τόσο πολύ νερό, είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Family Practice» ο δρ Μαρκ Σπίγκτ και οι συνεργάτες του, στην χειρότερη περίπτωση το εύρημά τους υποδηλώνει πως όποιος υποφέρει από το κεφάλι του, καλό είναι να αρχίσει να πίνει περίπου επτά ποτήρια νερό περισσότερα την ημέρα, για να δει αν θα ωφεληθεί και ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο δρ Φαγιάζ Αχμέντ, από τον βρετανικό οργανισμό Migraine Trust, εκτιμά ότι το όφελος του νερού πιθανώς οφείλεται στο placebo effect– δηλαδή οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα, παρότι δεν αλλάζει κάτι στην φυσιολογία του οργανισμού τους.

Παρ’ όλα αυτά προσθέτει πως η επαρκής ενυδάτωση έχει πολλά άλλα τεκμηριωμένα οφέλη να προσφέρει στους ασθενείς και είναι πολύ πιθανό οι πάσχοντες από ημικρανία όντως να αισθανθούν καλύτερα – και έτσι, να μειωθούν έμμεσα και οι ημικρανίες ή οι άλλοι πονοκέφαλοί τους.
tanea

Ακυρώθηκε έκθεση ζωγραφικής στην Πάρο γιατί... έκλεψαν τα έργα

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η έκθεση του Γιώργου Μήλιου καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα 54 έργα του εικαστικού μαζί με το φορτηγό που θα τα μετέφερε στην Πάρο!

Έπειτα από έρευνες της αστυνομίας, το φορτηγό βρέθηκε την Παρασκευή στο Ζεφύρι της Αττικής, δίχως όμως το πολύτιμο καλλιτεχνικό φορτίο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνονταν το Σάββατο στην γκαλερί Citronne.

Στην Κω ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας

Σε διάψευση όλων των κακεντρεχών δημοσιευμάτων τη Γερμανίας για τη χώρα μας, η διάψευσή έρχεται από τους ίδιους τους Γερμανούς και μάλιστα... σε ανώτατο επίπεδο.
Τια διακοπές του στο νησί της Κω απολαμβάνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γερμανίας έφτασε στο νησί, με άκρα μυστικότητα μαζί με την δεδεκάχρονη κόρη του. Γεννήθηκε στο Μόσενμπεργκ-Βοέρεν (Mossenberg-Wöhren) στις 7 Απριλίου 1944. Αν και ορφανός από πατέρα, είχε μία επιτυχημένη επαγγελματική και πολιτική σταδιοδρομία. Πριν γίνει καγκελάριος της χώρας εργάστηκε ως δικηγόρος και αργότερα διετέλεσε κυβερνήτης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), ηγήθηκε κυβέρνησης συνασπισμού με το κόμμα των Πρασίνων από το 1998 έως το 2005. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2005, το κόμμα του βγήκε δεύτερο. Μετά από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την καγκελαρία για να τον διαδεχθεί η Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά την αποχώρησή του από την καγκελαρία, εργάζεται για τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Γκάζπρομ.
briefingnews.gr

Δείξτε την πλάτη σας

Το καλοκαίρι πολλά μέρη του σώματός σας είναι εκτεθειμένα. Αυτό κάποιες φορές όμως, μόνο άσχημο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Φυσικά, για να γίνει αυτό, πρέπει και τα προσόντα σας να είναι τα… ανάλογα για να σας θαυμάσει ο αντρικός πληθυσμός.

Έτσι, πολύ σικ θεωρούνται τα ρούχα που αφήνουν εκτεθειμένη και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την πλάτη σας…
Οφείλετε μόνο να δείξετε προσοχή στο σουτιέν. Για παράδειγμα αν έχετε μικρό και στητό στήθος δεν έχετε κανένα πρόβλημα όμως αν όχι, τότε βρείτε το κατάλληλο σουτιέν.

Πάντως, αν έχετε πολύ μεγάλο στήθος καλό είναι να αποφεύγετε τα μεγάλα ανοίγματα στην πλάτη. Προτιμήστε καλύτερα ένα μικρό άνοιγμα για να είναι το στήθος σας σταθερό. Και να θυμάστε ότι από κάτω πρέπει να φοράτε κάτι που θα καλύπτει το κορμί σας. Είναι πολύ κομψό!

Όλι Ρεν: "Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς"

H Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν, σε άρθρο του στην Wall Street Journal με τίτλο... «Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0».

Ο Φινλανδός αξιωματούχος περιγράφει τα βήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης για τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Μάλιστα για την Ελλάδα αναφέρει ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, κάνοντας μνεία στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει- απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης.

Υπογραμμίζει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο Ευρώ.

«Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η ΕΚΤ. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.»

Στο ίδιο άρθρο ο Όλι Ρεν ότι η διαδικασία της από κοινού ανάληψης του οικονομικού ρίσκου είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ταυτόχρονα εμβάθυνση της «από κοινού λήψης δημοσιονομικών αποφάσεων».

Τέλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις βολές που κατά καιρούς εκτοξεύονται από τις ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο που η ΕΕ αντιμετωπίζει την κρίση χρέους.

Αφού επισημαίνει ότι η κάθε πλευρά έχει τα δικά της προβλήματα να επιλύσει, τονίζει: «Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας εργαστούμε μαζί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε ισχυρότεροι και με πιο βιώσιμη περπατησιά από την κρίση.»

Έψηναν σουβλάκια στην εκκλησία την ώρα του Εσπερινού!-Έξω φρενών ο Ευβοέας μητροπολίτης

Βγήκε από τα...ράσα του ο Mητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος Μάνταλος, από την Εύβοια, όταν οι κάτοικοι του χωριού Κοντόσταυλο άρχισαν να ψήνουν σουβλάκια στην πόρτα και το ιερό της εκκλησίας την ώρα του Εσπερινού!

Εδώ και 4 χρόνια ο ιεράρχης επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο ότι είναι απρεπές την ώρα που τελείται ο Εσπερινός στην εκκλησία του χωριού, στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό, οι κάτοικοι λόγω του εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.

Ο Ευβοέας Μητροπολίτης Διονύσιος Μάνταλος
Πέρυσι είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλλει την εκκλησία και τον ίδιο.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν και ενώ ο Μέγας Εσπερινός έφτανε στο τέλος του, το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από καπνούς και τσίκνα... προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την οργή του ιεράρχη

Ο Δεσπότης διέκοψε τον Εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό αποχώρησε από το χωριό.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη.

Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο Μητροπολίτης την ποινή στον παπά του χωριού. Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.

Όσον αφορά στον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να... αλλάξει τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του!

Γερμανός πιλότος: «Καλωσήλθατε στην Ελλάδα, τη μαύρη τρύπα που πετάμε τα λεφτά μας»

Άφωνοι έμειναν οι λιγοστοί Κρητικοί επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με Γερμανούς από μεγάλη πόλη της Γερμανίας στο Ηράκλειο, με γνωστή αεροπορική εταιρεία, όταν ο πιλότος αποκάλεσε από μικροφώνου την Ελλάδα «Μαύρη Τρύπα στην οποία ρίχνουν τα ευρώ τους».

Σύμφωνα με το kriti-nea.blogspot.gr, ο Γερμανός πιλότος φέρεται να είπε στο επιβατικό κοινό, το οποίο αποτελείτο κυρίως από Γερμανούς τουρίστες: «Καλως ήρθατε στην Ελλάδα, τη χώρα "Μαύρη Τρύπα" στην οποία δίνουμε τα χρήματά μας».

Η πτήση, ερχόταν απευθείας από τη Γερμανία με προορισμό το Ηράκλειο. Ο πιλότος όμως χωρίς να γνωρίζει ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και Κρητικοί, είπε να... πρωτοτυπήσει. Έτσι, αντί να ακολουθήσει το πρωτόκολλο και να αναφερθεί στον καιρό, τα μίλια, τη θερμοκρασία και όλα τα σχετικά, είπε να κάνει καλαμπούρια...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...