Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα Ειρηνοδικεία που κλείνουν

Τη συγχώνευση 150 Ειρηνοδικείων από τα συνολικά 301 ανά την Ελλάδα, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μέσω του προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε προς επεξεργασία στο ΣτΕ, με σκοπό να εξοικονομείται ετησίως ένα δισ. Ευρώ, περίπου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από του υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς, κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, εκτιμά ότι από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, καθώς υπολογίζεται, ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων έχουν ως εξής:

 Περιφέρεια Εφετείου Εύβοιας:

  • Τα Ειρηνοδικεία Ερυθρών και Θεσπιών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Θηβών
  • Τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγίας 'Αννης στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας
  • Τα Ειρηνοδικεία Αυλώνος Καρυστίας, Ταμινέων και Σκύρου στο Ειρηνοδικείο Κύμης

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Ο Χαλκιδέος με τη..."φτωχή" Πόρσε...!

Έχουν πάθει την πλάκα τους οι ιδιοκτήτες βενζινάδικων στη Χαλκίδα. Δεν έχουν που δεν έχουν πελατεία τους, κόβεται και η...
χαρά στη μέση!

Με το που βλέπουν τη μαύρη porsche χαρούμενοι ετοιμάζονται για το 50άρικο αλλά παθαίνουν ΣΟΚ στο άκουσμα βάλε 5 ευρώ!

Ο ιδιοκτήτης κάθε μέρα πάει και σε άλλο βενζινάδικο για να βάλει 5 ευρώ καθώς ντρέπεται να πάει στο ίδιο κάθε μέρα, ενώ έχει γίνει talk of the town...
(Από το tromaktiko)

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στις 10 μ.μ. στο KONTRA CHANNEL

Σήμερα το βράδυ 10 με 12 στην εκπομπή "επί του πιεστηρίου" στο KONTRA CHANNEL, συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, είναι καλεσμένος ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.


Ο Δημ. Αναγνωστάκης θα αναφερθεί στα νέα μέτρα και την θέση της ΔΗΜΑΡ γι΄αυτά.

Καίγεται και η Φαράκλα

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική περιοχή, στην Φαράκλα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας. 

Στο σημείο για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα κι οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πέντε αεροσκάφη ξεκίνησαν να συνδράμουν από αέρος, αλλά οι προσπάθειες τους θα σταματήσουν με τη δύση του ηλίου.

Ο Αναγνωστάκης φέρνει στη Βουλή το θέμα της επένδυσης της SIEMENS στην ΕΒΙΟΠ –ΤΕΜΠΟ

Κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 3-9-2012, ύστερα από ενημέρωση και αίτημα του Δ.Σ. των εργαζόμενων της ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ, ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετική με πιθανή επένδυση.


Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Στην ΕΥΒΟΙΑ, στο Βασιλικό Χαλκίδας, εδρεύει η εταιρία ΕΒΙΟΠ –ΤΕΜΠΟ ΑΕ,που είναι βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού, με πολύ καλή κτηριακή υποδομή, υψηλή τεχνολογία και προσωπικό με άριστη τεχνογνωσία και επιπλέον διαθέτει μεγάλη οικοπεδικά ανενεργή καλυψιμότητα.
Η μετοχική της σύνθεση  είναι:
  • SIEMENS  48%  (37% SIEMENS AG ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ & 11% SIEMENS ΕΛΛΑΣ)
  • Η Γερμανική εταιρία FHOENIX  CONTACT  31%
  • Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  21% .
Η  εταιρία  είναι 100% εξαγωγική. Το 2011 οι επενδύσεις της  ήταν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της 35 εκατ. ευρώ περίπου.

Πρόσφατα η SIEMENS ήλθε σε συμφωνία με το ελληνικό κράτος και  μεταξύ άλλων ανέλαβε να επενδύσει  ένα σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων εργοστασίων και θέσεων εργασίας.

Ανεξάρτητα από την πλήρη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο αλλά και το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε κι από τη ΔΗΜ.ΑΡ., το κόμμα του οποίου είμαι βουλευτής, είμαι αναγκασμένος να υπερασπιστώ τις θέσεις εργασίας και να διεκδικήσω τα αυτονόητα για την περιοχή της Εύβοιας, που το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Η Εύβοια όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, μαστίζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Πολλές μεταποιητικές βιομηχανίες της έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες έχουν μειώσει δραματικά το προσωπικό τους ή βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος. Επιπλέον η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ είναι ενταγμένες στο στόχο II και έτσι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες επενδυτικών προγραμμάτων της Ε.Ε.

Για όλους  τους  παραπάνω λόγους είναι σημαντικό όπως μεριμνήσετε, ένα μέρος της συμφωνηθείσης επενδυτικής δραστηριότητας της SIEMENS να υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ, γεγονός που θα ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία.

Ερωτάσθε λοιπόν κ. Υπουργέ:
  • Τι προτίθεστε να κάνετε και πως θα μεριμνήσετε  ώστε η ΕΥΒΟΙΑ και συγκεκριμένα η Μονάδα της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ στο Βασιλικό Χαλκίδας, να γίνει  υποδοχέας μέρος της σχεδιαζόμενης νέας επένδυσης από την SIEMENS;"
Enhanced by Zemanta

Στα Πολιτικά τράκαρε ένα 25χρονο παλικάρι από την Άτταλη.

Στα Πολιτικά τράκαρε ένα 25χρονο παλικάρι από  την Άτταλη.


Η μηχανή που οδηγούσε βγήκε από την πορεία της και ανατράπηκε. 

 

Ο 25χρονος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Πρόκειται για το τρίτο τροχαίο που γίνεται στην Εύβοια τις τελευταίες  ώρες. 



Η πυρκαγιά στο Μαρμάρι: Εκκενώθηκε οικισμός - Τραυματίστηκε πολίτης


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Μαρμάρι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, τουλάχιστον 7 μποφόρ, έχει ως αποτέλεσμα η φωτιά να λαμβάνει λεπτό προς λεπτό μεγάλες διαστάσεις και να απειλεί σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει διασπαστεί σε δυο μέτωπα. Το ένα κινείται προς το βουνό και το δεύτερο πολύ κοντά σε τέσσερις οικισμούς που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Για προληπτικούς λόγους με δικά τους μέσα απομακρύνθηκαν περίπου 10 άτομα από τον οικισμό Λυκόρεμα ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται κάτοικοι και στους άλλους οικισμούς έτσι ώστε αν οι φλόγες πλησιάσουν απειλητικά τα σπίτια τους να απομακρυνθούν.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως τουλάχιστον 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και κυρίως των πληρωμάτων των δυο πυροσβεστικών αεροσκαφών και για αυτό στη περιοχή επιχειρούν πλέον και δυο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, κυρίως σε αυλές. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο απομακρύνθηκε από τον οικισμό και δεν απειλούνται πλέον σπίτια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά, όταν πήγε να σώσει την περιουσία του.

Πηγή φωτογραφίας: in-karystos.gr

KNE: Πέταξαν φοιτητές έξω από την Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας

Σε δραματική κατάσταση οι ξεσπιτωμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά τον ξεσπιτωμό οικότροφων λόγω των ανεπαρκών υποδομών, σύμφωνα με ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, πως φέτος οι αιτήσεις για δωρεάν στέγαση έφτασαν τις 517 για μια εστία που χωράει μόλις 408 άτομα, χωρίς ακόμα να έχουν κάνει τις αιτήσεις τους οιπρωτοετείς.

Η ΚΝΕ σημειώνει ότι "αρκετοί σπουδαστές που ως τώρα είχαν δωμάτιο στην εστία έχασαν την γη κάτω απ’ τα πόδια τους όταν είδαν πως απορρίφθηκαν οι αιτήσειςτους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδέςτους αφού δεν τα βγάζουν πέρα."

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΚΝΕ επισημαίνει ότι στέκεται στο πλευρό των σπουδαστών και τονίζει:

" Ηπαιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον λαό και τη νεολαία και δεν επιτρέπεταινα στερείται από κανέναν. Κανέναςοικότροφος να μην πεταχτεί έξω απ’την εστία,να μην χάσει τις σπουδές του. Άμεσα ανέγερση νέας εστίας που να καλύπτει τις ανάγκες των σπουδαστών. Επινοικίαση ξενοδοχείου μέχρι την ανέγερση της νέας εστίας.

Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους στο χώρο του ΤΕΙ,τους καθηγητές, σε γενικό ξεσηκωμό,σε οργανωμένη αντεπίθεση ώστε να μην περάσουν στηνπράξη οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Να αγωνιστούν για τις σπουδές και τη ζωήπου τους αξίζει."

Πάγκαλος σε Λοβέρδο: Ανδρέα, φτιάξε κόμμα κι έρχομαι

Ο πρωινός γρίφος του Θεόδωρου Πάγκαλου -ανήμερα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ- λύθηκε καθώς στενοί του συνεργάτες επισήμαναν στο iefimerida.gr τι ακριβώς κρυβόταν πίσω από το tweet του πρώην αντιπροέδρου και σε ποιόν απευθυνόταν το μήνυμα «Μέσα κ έξω δεν μ΄ αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση, θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι. Είμαι έτοιμος για όλα.»

Ο κ. Πάγκαλος απευθύνεται στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο ουσιαστικά καλεί να κάνει το επόμενο βήμα και να εξαγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος είτε μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση είτε και μόνος του.

Αρα, το tweet ερμηνεύεται: Μέσα κι έξω (στο ΠΑΣΟΚ) δεν μ' αρέσει. Αν και όταν χρειάζεται νέα λύση (κόμμα), θέλω καθαρές προτάσεις και καθαρό παιχνίδι (καθαρή προτροπή για επίσπευση). Είμαι έτοιμος για όλα (φεύγω από το ΠΑΣΟΚ).

Πηγή: | iefimerida.gr

Κεδίκογλου: «Τα μετρά θα κλειδώσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη δικαιότερη δυνατή λύση. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑLPHA 989» ο κ.Κεδίκογλου υπογράμμισε: «Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

Ο κ. Κεδίκογλου, επεσήμανε ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης και σημείωσε ότι «αυτά τα 11,5 δισ. ευρώ είναι το ποσόν που πρέπει να εξοικονομηθεί για να αρχίσουμε να ανακτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας. Είναι αυτό που λείπει για να έρθουμε "ίσα βάρκα- ίσα νερά" σε έσοδα και δαπάνες. Διότι δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει η χώρα μας, κάθε ώρα που περνά, κάθε μέρα που περνά, να δημιουργεί νέο χρέος. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας, θέλουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Υπογράμμισε, δε, πως εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τη δόση των 31,5 δισ. «ένα μεγάλο μέρος θα πάει στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου».

Και κατέληξε: «Αυτό που θέλουμε είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Γιατί, όπως έχετε ακούσει και τον πρωθυπουργό να λέει επανειλημμένα -αν θυμάστε στις συναντήσεις του τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο- ήταν δύο λέξεις, ανάπτυξη και ρευστότητα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ρευστότητα, για να μπορέσει να δρομολογηθεί η ανάπτυξη».

Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θερμόαιμο ζευγαράκι αναστάτωσε τον προαστιακό!

Αναστάτωση προκάλεσε στους επιβάτες του τελευταίου βαγονιού του προαστιακού σιδηρόδρομου ένα ζευγάρι ασυγκράτητων νεαρών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. 

Ο λόγος για ένα αγόρι και ένα κορίτσι όχι πάνω από 17 ετών, που είχαν επιβιβαστεί και καθίσει στο τελευταίο κάθισμα, έχοντας όμως πίσω τους τους υπόλοιπους επιβάτες. Αυτό προφανώς τους έκανε να νομίζουν πως δεν γίνονται αντιληπτοί, ό,τι κι αν κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την "έπεσαν" στον Κεδίκογλου

Κάθε φορά που γίνονται αλλαγές σε πρόσωπα στην ΕΡΤ, απαιτείται σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, που έχει την πολιτική ευθύνη. 

Τις τελευταίες ημέρες όμως, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο κ. Κεδίκογλου έχει ακόμα ένα πρόβλημα. Αφού οι αλλαγές που προτείνονται στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, προκάλεσαν αντιδράσεις από τους δύο «αιώνιους», Ολυμπιακό Και Παναθηναϊκό.

Και να φανταστείτε ότι ο κ. Κεδίκογλου, είναι φίλαθλος της ΑΕΚ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Η αισχροκέρδεια καλά κρατεί

Αγανάκτηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους μισθούς στο ναδίρ και κάποιους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού να βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ανάγκη όλων για διακοπές...

 


enikos.gr ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ALPHA από Enikos_gr

Ο 2χρονος γητευτής φιδιών

  Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τα φίδια και δεν τα πλησιάσουν καν. Όχι όμως ο, μόλις δυο ετών, Charlie.

Ο μικρός, αγκαλιάζει με απίστευτη άνεση έναν τεράστιο βόα. Μάλιστα, δε διστάζει να τον κοιτάξει και στα μάτια!

Ο Charlie από την Αυστραλία, έχει εμμονή με τα φίδια και τις σαύρες και ο πατέρας του δηλώνει περήφανος για τον μικρό του γιο.

Δεν φοβάται καθόλου κανένα ζώο, ούτε καν τα φίδια'', λέει ο πατέρας του, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του ενός ζωολογικού πάρκου στην Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...