Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Σπανούδη για το συνεχιζόμενο έγκλημα στον Ασωπό

Και τις "προσχηματικές δράσεις και τις ευθύνες Πολιτείας και Περιφέρειας" 


Πεντέμισι χρόνια μετά τη διαπίστωση της βιομηχανικής ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα του Ασωπού ποταμού και την κήρυξη της περιοχής ως «Ειδικής Εθνικής παρέμβασης» και αρκετούς μήνες μετά τη σύσταση της «Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού της υλοποίησης των μέτρων για τον Ασωπό ποταμό» η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του ΥΠΕΚΑ δημοσιοποίησε το «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό της, με α.π. οικ. 1645/06.08.2012.

Όπως προκύπτει από την απάντηση, με δελτίο τύπου στις 10.10.2012, του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Οινοφύτων, εξακολουθεί να υφίσταται το αδιέξοδο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης, στη διαιώνιση της υπόθαλψης και της ασυδοσίας, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την ευθύνη της περιφέρειας στην παρακολούθηση και στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης: 
  • Πεντέμισι χρόνια μετά τη δημόσια αναγνώριση του προβλήματος, έχουν εντοπιστεί οι δραστηριότητες που ευθύνονται για τη ρύπανση στην περιοχή;
  • Υπάρχει ή όχι μητρώο βιομηχανιών; Έχουν καταγραφεί οι δραστηριότητες που έχουν αδειοδοτηθεί; Αληθεύει ότι τα υπάρχοντα στοιχεία είναι κατά δήλωση των βιομηχάνων, παρότι έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές η καταγραφή τους;
  • Θα υπάρξει, και πότε, συνολική χωροταξική τακτοποίηση της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων;
  • Θα διατεθεί νερό από Μόρνο - Υλίκη, που σήμερα «ξεπλένει» τον Ασωπό, για άρδευση, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της ποιότητας και της ασφάλειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων;
  • Πότε θα οριοθετηθεί ο Ασωπός και πότε θα καθορισθεί ζώνη προστασίας;
  • Θα γίνει το γραφείο περιβάλλοντος στα Οινόφυτα;
  • Θα συνεχίσει το «έργο» της η Επιτροπή; Θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για την περιβαλλοντική ευθύνη;
  • Είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των «πρωτοβουλιών», των «μελετών», των «προγραμμάτων» και των «ενεργειών» που επί πεντέμισι χρόνια εξαγγέλλει; Αναγνωρίζει ή όχι τις ευθύνες του για το συνεχιζόμενο έγκλημα στον Ασωπό;



Δέσποινα Σπανούδη

Δείτε ποιές επιχεΙρήσεις της Εύβοιας θα κάνουν μπίζνες με τα ρωσικά σούπερ μάρκετς

 Η 1η επιχειρηματική συνάντηση επαγγελματιών του νομού με Pώσους αντιπροσώπους σούπερ μάρκετς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή. Οι Ρώσοι είδαν τα προϊόντα 42 Ευβοϊκών επιχιερήσεων που δίνουν μάχη για να κλείσουν συμφωνίες και να μπούν στα ραφια των ρωσικών σουπερ μαρκετς.

Οι επιχειρήσεις της Εύβοιας  που πήραν μέρος στην εμπορική συνάντηση είναι οι:

1   ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ  - EVIA MARE  (ΜΑΛΑΚΙΑ - ΟΣΤΡΑΚΑ).
2   ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
3   ΡΟΗ Α. Ε. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣ.  ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΛΕΛΙΑ  (ΤΥΠΟΠ. ΕΛΑΙΩΝ & ΕΛΑΙΟΛ.-ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ)
4   ΜΑΡΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΗ  (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ-ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ).
5   ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΚΟΦΦΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΦΕ).
6   Μ. ΚΑΙ Α. ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΕ - ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ.
7   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ) .
8   ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ  (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ).
9   Α.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-Κ.ΛΑΔΑΣ Ο.Ε. - ALPHA FIGS CO  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ) .
10   ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ  (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΞΗΡΩΝ ΣΥΚΩΝ) .
11   ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ - ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ-ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ-ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ) .
12   ΞΥΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ).
13   Κ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΑΕ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ).
14   ΑΦΟΙ ΝΤΟΚΟΥ ΕΠΕ (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΑΡΙΩΝ).
15   HELLENIC QUALITY FOODS Α.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ).
16   ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ( ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ).
17   ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  (ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ).
18   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΕΡΗΣ – ΑΡΕΘΟΥΣΑ  (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ).
19   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΚΟΣ  (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).   
20   Η.Μ. ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ).
21   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΑΣ (ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΛΠ).
22   VRINIOTI  WINES  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ  (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
23 ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΡΟΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ- ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ). 
24   ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΒΑΝΤΕΣ.
25 ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ-ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ  – ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΤΟΙΜΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ).
26 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΝΩΝ. ΒΙΟΜΗΧ. ΚΑΙ ΕΜΠΟΡ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΥΔΡΟΕΡΕΥΝΑ -ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΑΙΩΝ).
27 ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΑΝ. ΕΜΠ. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
28  ΚΕΝΤΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ).
29   ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - ΝΕΑ ΓΗ  (ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ).
30  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ - ΕΛ. ΒΙ. ΑΛ  ΑΕ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ  ΙΧΘΥΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ).
31  ALMANDA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΙΩΑΝΝΗΣ  Χ. ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΝΩΠΩΝ ΚΑΡΠΩΝ).
32  Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ  (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΥΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ).
33   ATTIKA OLIVE OIL  (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ).
34  ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ   (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
35  Σ.Η.Β.Α.ΖΑΡΟΓΚΙΚΑ – ΑΝΩΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΟΙΝΟΥ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
36  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΥΝ.Π.Ε  (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΞΗΡΩΝ ΣΥΚΩΝ).
37  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΒΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ  (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΙΩΝ).
38   ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΕ - SEPTEM ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ  ( ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΥΡΑΣ)
39  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  (ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)
40 ΚΟΤΙΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΒΕ  (ΝΩΠA ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝA  ΚΡΕΑΤA – ΠΟΥΛΕΡΙΚA  ΚΑΙ  ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ)
41  LION ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
42  ΔΙΡΦΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ)

Πρόγραμμα κατάρτισης για νέους αγρότες στην Αρτάκη

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης του Νομού Ευβοίας θα υλοποιήσει πρόγραμμα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους Νέους Αγρότες. Το πρόγραμμα  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και είναι διάρκειας 150 ωρών.

Τα θέματα του προγράμματος είναι: "Φυτική παραγωγή" και "Φυτική-Ζωϊκή Παραγωγή". Οι ενδιαφερόμενοι – υπόχρεοι εκπαίδευσης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του  προγράμματος κατάρτισης έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτές, που είναι ενταγμένοι στο «Μητρώο Β’ Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων», του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, θα πρέπει έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, να επικοινωνήσουν με την  υπεύθυνη  κατάρτισης και να υποβάλλουν Βιογραφικό Σημείωμα και την σχετική αίτηση με την θεματική ενότητα που επιθυμούν να διδάξουν.
Πληροφορίες: Ελένη Πινακούλα   Τηλ.-φαξ: 2221042124

Κλειστά τα καταστήματα της Χαλκίδας την Πέμπτη - Στο συλλαλητήριο της Αθήνας οι έμποροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου στο "Πανεμπορικό Συλλαλητήριο", που συνοδεύεται από κλείσιμο τω καταστημάτων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. 

Ο Σύλλογος λέει στα μέλη του να κλείσουν τα μαγαζιά τους την Πέμπτη και προτείνει επίσης:

1) Να γίνει προτροπή  προς  τους Καταναλωτές την ημέρα της απεργίας να μην καταναλώσουν ΟΥΤΕ  1 ΕΥΡΩ τιμωρώντας τα ταμεία του κράτους, που δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ

2)  Να σβήσουν τα φώτα  των Βιτρινών των  καταστημάτων  (πλην λαμπτήρων ασφαλείας) από Τετάρτη Βράδυ με το κλείσιμο των καταστημάτων έως Παρασκευή πρωί.

3) Να γίνει ανάρτηση αφισών που θα διανεμηθούν από το Σύλλογο.

4)  Να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Μεταφορά με μισθωμένα οχήματα (δήλωση συμμετοχής όσων επιθυμούν  στα γραφεία του Συλλόγου, ώρα αναχώρησης από τη Χαλκίδα στις 9 το πρωί.)

Για να δούμε θα ακούσουν οι Χαλκιδέοι έμποροι τις προτάσεις του Συλλόγου τους ή θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους, όπως έχουν πράξει στο, παρελθόν σε πολλές κινητοποιήσεις;

Συνδικάτο Μετάλλου: Απεργία στις 18 και συγκέντρωση στο Αλιβέρι

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην μεγάλη απεργία στις 18 Οκτώβρη και παράλληλα να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο ΑΛΙΒΕΡΙ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) στις 10.30 π.μ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!
Δεν πάει άλλο! 
Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσουν μηχανές.

Να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται  στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε. Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.
Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! 
Εσύ παράγεις τον πλούτο.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών"

Της έβγαλε το εσώρουχο και πάγωσε όταν...

Πρόκειται για έναν 25χρονο που μένει σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας.

Την μαγκιά του όμως την πλήρωσε … ακριβά! Το στοίχημα έπεσε σε καφενείο του χωριού. Κουβέντα στην κουβέντα άρχισαν να μιλούν για γυναίκες και για την έλλειψη που υπάρχει στο χωριό.

«Όταν πηγαίνω στην Αθήνα, πάντα βρίσκω γκόμενα!» είπε σε παρέα φίλων του.

«Κάτσε καλά ρε μεγάλε, ποιος είσαι;» του είπε ένας συγχωριανός του.

«Πάμε στοίχημα;» του απάντησε και όλα κανονίστηκαν για το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η παρέα των φίλων κανόνισαν να πάνε σε νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας και να διδαχτούν από το καμάκι του 25χρονου.

Και έτσι έγινε. Τα πράγματα όμως δεν ήταν όπως τα περίμενε μιας και σε αρκετές προσπάθειες έφαγε χυλόπιτα. Άρχισε τότε να πίνει μέχρι που μία 40χρονη τον πλησίασε και άρχισε το κέρασμα.

Μετά από λίγα λεπτά, γύρισε στους φίλους του και είπε: «Είδατε τι κορίτσαρο χτύπησα; Κάτσε να δείτε που θα πάω τώρα!» Και έτσι έγινε, η 40χρονη τον κάλεσε στο σπίτι και ο ήρωας της ιστορίας δεν το αρνήθηκε.

Πήγε στο σπίτι και όλα θα κυλούσαν ομαλά αν δεν άνοιγε την πόρτα ο … άντρας της! Ο 25χρονος πάγωσε και άρχισε να τον πιάνει κρύος ιδρώτας. Με την μία φόρεσε το εσώρουχο και πήγε να φορέσει το παντελόνι όταν η ήρεμη φωνή του άντρα της τον σόκαρε.

«Κάτσε ρε μωρό, που θα πας μέσα στα σκοτάδια; Κάνε μου παρέα» είπε και πήγε να τον αγκαλιάσει. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, έβαλε τα παπούτσια και σαν χέλι κατάφερε να ξεφύγει αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το περίεργο ζευγάρι.

Πάνω στον πανικό του, άρχισε να λέει το πάθημα του στους φίλους που δυστυχώς τον πήραν στα γέλια και το έκαναν σούσουρο στο χωριό. Μάλιστα μπορεί να πέρασαν τέσσερις μέρες αλλά ακόμα τον πειράζουν ενώ όταν πηγαίνει στο καφενείο, του προσφέρουν καρέκλα και του λένε: «Κάτσε ρε μωρό! Κάνε μας παρέα!»

 evianews.com

Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα στα Ψαχνά

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 42 και 27 ετών αντίστοιχα, και ενός αλλοδαπού ινδικής υπηκοότητας, προχώρησε η αστυνομία στις 11 Οκτωβρίου, μετά από έρευνα σε μάντρα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών στα Ψαχνά Ευβοίας.

Στη μάντρα ανακαλύφθηκαν κλεμμένα οχήματα και κινητήρες, καθώς και πλήθος οχημάτων, από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι αριθμοί πλαισίων.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο 40χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η επιχείρηση ελέγχεται, μεταξύ άλλων, και από το ΣΔΟΕ για σωρεία φορολογικών παραβάσεων.

Οι έρευνες έχουν οδηγήσει ήδη στην εξιχνίαση τριών κλοπών οχημάτων, ενώ διεξάγεται έλεγχος και για άλλες περιπτώσεις.

Βίντεο: Καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Χαλκίδα

Ένα άσπρο αυτοκίνητο παραβίασε το STOP προς την οδό Ιατρίδου και συγκρούστηκε με ΤΑΞΙ.

Όπως βλέπετε τα αυτοκίνητα έπαθαν σοβαρές ζημιές ενώ το άσπρο αυτοκίνητο στο τέλος καρφώθηκε σε άλλο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο πάνω στην στροφή.

Εκείνο με την σειρά του, όπως διαβάζουμε στο eviazoom.gr, χτύπησε το μπροστινό του παρκαρισμένο αυτοκίνητο, μπλε χρώματος.

Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά δεν είχε κάτι σοβαρό, ενώ η οδηγός του ΤΑΞΙ δεν έπαθε το παραμικρό.

Οι 2 οδηγοί είναι και κουμπάροι!

Από τον θόρυβο ξεσηκώθηκε η γειτονιά και μαζί με αυτούς και οι ιδιοκτήτριες των 2 παρκαρισμένων αυτοκινήτων που σοκαρίστηκαν από το περιστατικό.

Η Τροχαία Χαλκίδας έχει αναλάβει την υπόθεση...

Αργύρης Αγγέλου: Ο παρουσιαστής των backstage του «Dancing with the stars»

Ο Αργύρης Αγγέλου «έκλεισε» να παρουσιάζει ότι γίνεται στα παρασκήνια του «Dancing with the stars 3».

Ο ηθοποιός που ήταν ο νικητής του ριάλιτι χορού στο δεύτερο κύκλο αυτή τη φορά θα είναι στο ριάλιτι αλλά από άλλο μετερίζι.

Θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί και με την καλή του φίλη Ζέτα Μακρυπούλια που θα είναι και φέτος η παρουσιάστρια.

Ο Αργύρης Αγγέλου είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία και λατρεύει το χορό. Όταν λοιπόν του έγινε η πρόταση δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...