Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ: "Ενότητα ενάντια στα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης"

"Ενότητα ενάντια στα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης" τονίζει το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού, ζητά από το λαό ενότητα. Η ενότητα που ζητούν είναι γνωστή. Είναι η ενότητα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας τσακίζοντας την ζωή των εργαζομένων. Η ενότητα που ζητούν είναι αυτή που λέει: «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Η απάντηση της εργατικής τάξης είναι μία: ενότητα, οργάνωση και αντεπίθεση με στόχο να αχρηστευθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενότητα ενάντια στα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.

Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Με αυτήν την ενότητα προετοιμάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση τους εργαζόμενους συζητώντας συλλογικά στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις, με αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες σ’ όλους τους κλάδους, για τη συνέχιση, ένταση και γενίκευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

"Το Υπουργείο Οικονομικών καθορίζει τις αντικειμενικές αξίες στο χαράτσι της ΔΕΗ και όχι ο Δήμος"

Οι αντικειμενικές αξίες στο χαράτσι της ΔΕΗ καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από τον Δήμο. Αυτό αναφέρει ο  Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας σε ανακοίνωση προς ενημέρωση των πολιτών

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Όσον αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) «ΧΑΡΑΤΣΙ», που επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω της Δ.Ε.Η., υπάρχει μία λανθασμένη ενημέρωση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι οι Δήμοι είναι αυτοί που καθορίζουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τους συντελεστές του Τέλους.
Αυτό είναι ψευδές, διότι οι αντικειμενικές αξίες καθορίζονται με τις υπ’ αριθμ.:
1020564/487/Δ00ΤΥ/27-02-2007 (ΦΕΚ 269/Β΄/2007) και 1020562/486/00ΤΥ/27-02-2007 (ΦΕΚ 268/Β΄/2007) αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Ιδιαίτερα ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με την υπ’ αριθμ. 16/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να εφαρμοσθούν, ανά Τοπική Κοινότητα, οι κατώτερες τιμές ζωνών που προβλέπονται με τις ανωτέρω αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια με την υπ’ αριθμ. 65/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε και ζητήθηκε από το Υπουργείο τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 50%.
Το Υπουργείο Οικονομικών σε απάντησή του, στο υπ’ αριθμ. ΔΤΥ Δ΄ 1094392/115/ΕΞ2012 έγγραφό του, αναφέρει ότι σε επόμενη αναπροσαρμογή οι τιμές μπορεί να επανεξετασθούν, να βελτιωθούν αλλά και να μειωθούν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Περγαντάς: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920,00€.
 
Υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920,00 €.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επισκευή και ενίσχυση του κτηρίου "Αρέθουσα", ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική μορφή του και να λειτουργήσει ως Μουσείο. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέο κτίριο στη νότια (πίσω) πλευρά του οικοπέδου, παράλληλα με το διατηρητέο κτίριο καθώς και δύο ελαφρά στεγασμένοι χώροι που θα συνδέουν τα δύο κτήρια. Στο παλιό κτίριο θα υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι και χώροι εξυπηρέτησης κοινού. Στο νέο κτήριο θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης κοινού, εργαστήρια, αρχαιολογικές αποθήκες, χώροι εξυπηρέτησης προσωπικού, γραφεία διοίκησης, αρχεία, βιβλιοθήκη. Επίσης, θα δημιουργηθούν διαδρομές περιπάτου στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και υπαίθριος και ημιυπαίθριος χώρος για έκθεση. Οι κτιριακές παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με απαραίτητα υποστηρικτικά έργα.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή, επιλογή και τεκμηρίωση των προς έκθεση αρχαίων από τα προϊστορικά έως τα μεταβυζαντινά χρόνια, ενώ θα εκπονηθεί μουσειολογικό πρόγραμμα, γενικός μουσειογραφικός σχεδιασμός και μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου θα δημιουργηθούν εκθεσιακές κατασκευές για την εισαγωγική, περιοδική έκθεση και για την τεκμηρίωση του μνημείου, ενώ τέλος αναμένεται να γίνει σχεδιασμός και παραγωγή εποπτικού υλικού και εκπαιδευτικού φακέλου για το μνημείο.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 9.426.920,00 €, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας», ενώ τόνισε: «Η Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” σε Διαχρονικό Μουσείο αποτελεί έργο προτεραιότητας στον τομέα του πολιτισμού για την Περιφέρειά μας και από την υλοποίηση του αναμένεται να προκύψει σημαντική προστιθέμενη αξία στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίησή του αποτέλεσε μια από τις βασικότερες επιδιώξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς , που πετύχαμε το στόχο μας».

Ιστιαία: Και όμως δεν είναι βάρκα αλλά ... αυτοκίνητο! VIDEO

Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική!

Νομίζεις ότι βλέπεις ένα φουσκωτό στην θάλασσα. Και όμως αυτό δεν συμβαίνει στα νερά του Ευβοϊκού αλλά στους δρόμους!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών αποκάλυψαν και τα έντονα μόνιμα προβλήματα του οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας.

Αμείλικτα μποφόρ με φουρτούνα κυριαρχούσαν τις πρωινές ώρες μεσοπέλαγα της εθνικής οδού Ιστιαίας - Αιδηψού, με τους οδηγούς σε ρόλο καπετάνιου να παλεύουν με τα κύματα.

Το βίντεο του istiaianews.blogspot.gr είναι αποκαλυπτικό...

Και το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει τραμπουκική επίθεση κατά των απεργών στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ


Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική της εταιρίας ΙΝΤΕΡΚΕΜ πρώην θυγατρική της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ συμφερόντων Λαυρεντιάδη (Χαλκίδα), η οποία την ώρα που έχει αφήσει για 4 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους χρησιμοποιεί τραμπουκιστικές ενέργειες με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή τους. 
 
Σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος η Διεύθυνση της εταιρίας με τη βοήθεια αγνώστων τραμπούκων επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τους εργάτες που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο στο πλαίσιο επίσχεσης εργασίας. 

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών και καλεί τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης να απολογηθεί για αυτές τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς συμπεριφορές, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζομένων δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους ενέργειες, αντιθέτως γιγαντώνεται αφού είναι αγώνας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία, την αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.
 
Enhanced by Zemanta

Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλει την υποχρηματοδότηση και αδυναμία λειτουργίας των Μονάδων Ψυχ. Υγείας

Υποχρηματοδότηση και αδυναμία λειτουργίας των Μονάδων Ψυχ. Υγείας, καταγγέλουν με ερώτησή τους στη Βουλή, 15 βουλευτής ΔΗΜΑΡ και επισημαίνουν:

"Ο τομέας της ψυχικής υγείας έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης για το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, αντί των 90 εκατ. ευρώ (82 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες του 2012 και 8 εκατ. ευρώ για το έλλειμμα του 2011) που κρίνονται απαραίτητα για τον ΚΑΕ 2544 για τη λειτουργία των 216 Μονάδων Ψυχικής Υγείας των 65 ΝΠΙΔ, έχουν διατεθεί μόλις 47 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό και 7 εκατ. ευρώ από την παρακράτηση του 2% επί των προμηθειών του Υπουργείου Υγείας). Επομένως, η χρηματοδότηση φτάνει το 50% περίπου των απαιτούμενων πόρων για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε 35.000 συμπολίτες, τη φιλοξενία 1.600 ψυχικά πασχόντων σε στεγαστικές δομές και συνακόλουθα τη μισθοδοσία 3.000 επαγγελματιών ψυχικής υγείας και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των 216 Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσχερής, εάν ληφθούν υπόψη οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο του 2011 ύψους 12 εκατ. ευρώ,

για τις δαπάνες νοσηλίων βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι φορείς με τον οργανισμό. Τα οφειλόμενα ποσά του Υπουργείου Υγείας προς τους φορείς, βάσει των κατατεθειμένων προϋπολογισμών τους, έχουν υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ και οι διαθέσιμοι από το Υπουργείο πόροι για τους υπόλοιπους τρεις μήνες του 2012 είναι μόλις 5 εκατ. ευρώ. Συνεπεία τούτου, είναι πλέον αδύνατο να καλυφθούν ακόμη και οι πιο βασικές λειτουργικές ανάγκες των Μονάδων (μισθοδοσίες, ενοίκια, ΔΕΚΟ κλπ), καθώς και η φιλοξενία των ενοίκων των στεγαστικών δομών.

Με δεδομένο ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν προβλέπονται, στο πλαίσιο των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας που ορίζει το Μνημόνιο, περικοπές στο χώρο της ψυχικής υγείας ύψους 50%,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι του ΚΑΕ 2544 ως προϋπόθεση διασφάλισης της συνέχισης λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας, αποκατάστασης και φιλοξενίας προς τους εξυπηρετούμενους ψυχικά πάσχοντες και διατήρησης των 3000 θέσεων εργασίας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας;

Οι ερωτώντες βουλευτές :
Δημήτρης Αναγνωστάκης , Οδυσσέας Βουδούρης, Μαρία Γιαννακάκη,Γιώργος Κυρίτσης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Πάρης Μουτσινάς, Ασημίνα Ξηροτύρη, Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Πανούσης, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα, Γρηγόρης Ψαριανός και Θωμάς Ψύρρας".

Σεμινάριο για αξιοποίηση των δεξιοτήτων παιδιών του Δημοτικού

Βιωματικό σεμινάριο αγωγής υγείας για 25 εκπαιδευτικούς οργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Εύβοιας.


Στο σεμινάριο  προτάθηκε  για αξιοποίηση σε προγράμματα ψυχικής υγείας το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης, για παιδιά 5-11 ετών «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» (έκδοση του ΚΕΘΕΑ και του Tocade) που έχει ως  στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού  και ως βασικούς  άξονες την αυτοεκτίμηση, τις διαπροσωπικές σχέσεις , την αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας ,την ανάπτυξη κριτικής σκέψης στη λήψη αποφάσεων και την αντιμετώπιση των κινδύνων, την προσωπική φροντίδα για το σώμα  και  την πρόληψη της κακοποίησης.


Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη, θεωρητικό και βιωματικό.
Εισηγήτριες και συντονίστριες ήταν οι:
- Χαρά Σπηλιοπούλου - Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Ευβοίας.
- Θάλεια Καλαμπαλίκη - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας
- Ευθυμιάδου Ελένη - Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κ.Π.Τ.Ε  Ν. Ευβοίας
- Κίσσα Μαρία - Ψυχολόγος, στέλεχος του Κ.Π.Τ.Ε. Ν. Ευβοίας


Μετά τις εισηγήσεις για την «Πρωτογενή Πρόληψη στο χώρο του σχολείου» για τη «Σημασία της εκπόνησης ενός προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τους μαθητές» και την παρουσίαση του υλικού «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί σε μικρές ομάδες επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στο υλικό πρόληψης, προσεγγίζοντας  θέματα όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και τα συναισθήματα.

ΤΕΕ Εύβοιας: Τα νέα μέτρα οδηγούν τον κλάδο των Μηχανικών στην εξαθλίωση

Τα νέα μέτρα οδηγούν τον κλάδο των Μηχανικών στην εξαθλίωση τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιπροσωπία του ΤΕΕ περιφερειακού τμήματος Ευβοίας και επισημαίνει ότι ο κλάδος αποφάσισε να κινηθεί.

«Oι εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα των Μηχανικών είναι καταιγιστικές, ισοπεδωτικές και αδιέξοδες.
Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες των Κυβερνητικών Εταίρων για μη οριζόντιες περικοπές, με τα νέα επώδυνα μέτρα ο κλάδος των Μηχανικών οδηγείται στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση.

Οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι κλπ) στον ΕΟΠΥΥ, μετά και από το “κούρεμα” των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν την τελευταία πράξη διάλυσης του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος και του κοινωνικού ιστού.

Μετά από την απώλεια σημαντικού τμήματος των αποθεματικών μας από το Κράτος, καλούνται οι μηχανικοί να πληρώσουν υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές τους για να οδηγηθούν κι αυτές στην ίδια μαύρη τρύπα αφού τα αποθεματικά του Ταμείου μας συνεχίζουν να οδηγούνται στην αποπληρωμή του χρέους.

Παράλληλα, το νέο φορολογικό σύστημα το οποίο, δήθεν, προωθείται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα οδηγήσει στον αφανισμό του Επιστημονικού Κλάδου που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Επιπλέον η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών (ωράριο-τριετίες), κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των αποδοχών και τη συνεχή απειλή της απόλυσης οδηγούν σε ένα εργασιακό μεσαίωνα τους μισθωτούς μηχανικούς.

Τέλος η συκοφάντηση που υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργεί ως πρόσχημα για την εφαρμογή της πολιτικής φτωχοποίησης και απαξίωσης των Μηχανικών στο Δημόσιο και το ξεχαρβάλωμα των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί τη νομιμοποιητική βάση για επικείμενες απολύσεις.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το Τ.Ε.Ε οφείλει να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που αφενός θα διασφαλίσουν την ενότητα του κλάδου των Επιστημόνων που πλήττεται από την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την αναχαίτιση του σαρωτικού κύματος που επέρχεται.

Παράλληλα, το σύνολο των οργάνων και των συλλόγων του Τ.Ε.Ε θα πρέπει να συντονιστεί, ώστε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.
Με το παραπάνω σκεπτικό η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε π.τ. Εύβοιας στην τακτική της συνεδρίαση της 22-10-2012 ομόφωνα αποφάσισε μια σειρά ενεργειών, νομικών προσφυγών, διεκδικήσεων, παρεμβάσεων και κινηματικών δράσεων.

Ακόμα μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, σε κοινή σύσκεψη με τους Επιστημονικούς συλλόγους Ειδικοτήτων( Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων–Ηλεκτρολόγων, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Μηχανικών σε επίπεδο Νομού προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.
Απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που συντρίβουν την παραγωγική και κοινωνική συνοχή του τόπου μας, και οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους και τον επιστημονικό κλάδο των Μηχανικών στην πλήρη ενσωμάτωση στο νέο καταμερισμό του συστήματος των αγορών, χωρίς δικαιώματα για κανένα, εμείς υψώνουμε τη φωνή μας, τονίζουμε την αντίθεσή μας, και δηλώνουμε πως θα κινητοποιηθούμε με όλους τους τρόπους, για την ανατροπή και την ακύρωση στην πράξη της νέας επίθεσης που πλήττει όχι μόνο τους Μηχανικούς αλλά συνολικά την ελληνική Κοινωνία.

Τα διλήμματα πλέον δε χωρούν παρανοήσεις και κυρίως δεν επιτρέπουν υπαναχωρήσεις. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα πρέπει να κάνει, απολύτως, σαφές ότι σε αυτή τη μάχη η Τρόικα, η Κυβέρνηση και αυτοί που τους στηρίζουν θα έχουν αντίστοιχες αν όχι σημαντικότερες απώλειες.»

Εκδήλωση 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας για Παρολυμπιακούς αγώνες

Η εκδήλωση του 16ου Σχολείου Χαλκίδας αποτέλεσε ένα μάθημα για τα παιδιά με αφορμή του Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το  θέμα ήταν « Παραολυμπιακοί Αγώνες, ίσως οι μοναδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα».

Εισήγηση για την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και το Ολυμπιακό Ιδεώδες έγινε από την εκπαιδευτικό της Ε΄ τάξης, Θεοφιλοπούλου Μαρίας.

Στην εκδήλωση πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του 3ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή και 6ου Παραολυμπιονίκη το 2004 στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας, Κολτσίδα Αθανάσιου, ο οποίος δέχτηκε την πρόσκληση του Διευθυντή, Αυξωνίδη Αριστείδη.

 Ο Αθλητής παρουσίασε στους μαθητές το αγώνισμά του αλλά και τον αγώνα του στη ζωή.
Με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν να κατανοήσουν και οι μικροί μαθητές ότι η αναπηρία δεν καταδικάζει τον άνθρωπο πάντοτε στην απομόνωση και απόρριψη , αλλά μπορεί να αποτελέσει και το κίνητρο για δράσεις που καταξιώνουν και αναδεικνύουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη φοβία και το ρατσισμό που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή καλύτερα ειδικές δεξιότητες.



Δημοσκόπηση ALPHA: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Φώτης Κουβέλης

Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοφιλέστερος πολιτικός ο Φώτης Κουβέλης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ALPHA. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,2%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν με τα εξής ποσοστά:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΗΜΑΡ: Παράταση της απαγόρευσης αναγκαστικού πλειστηριασμού κύριας ή μοναδικής κατοικίας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης αναγκαστικού πλειστηριασμού κύριας ή μοναδικής κατοικίας. Όπως τονίζουν απευθυνόμενοι στον υπουργό Οικονομικών «η επικείμενη λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες συμπολίτες μας». Γι' αυτό και «καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη της παράτασης απαγόρευσης αναγκαστικών πλειστηριασμών της κύριας ή μοναδικής κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους 2014, καθώς και της αναστολής κάθε πλειστηριασμού ακινήτων που αφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους συμπολίτες μας».

Οι 15 βουλευτές καλούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει στο ερώτημα εάν προτίθεται να προβεί σε νέα παράταση της απαγόρευσης, όπως ισχύει σήμερα, αναγκαστικού πλειστηριασμού της κύριας ή της μοναδικής κατοικίας, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους 2014, καθώς και στην αναστολή κάθε πλειστηριασμού ακινήτων που αφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους συμπολίτες μας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Όπως είναι γνωστό, ο πλειστηριασμός κύριας ή μοναδικής κατοικίας κάθε φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως εάν στερείται ή όχι πτωχευτικής ικανότητας, έχει ανασταλεί έως την 31.12.2012.

Η ως άνω αναστολή των πλειστηριασμών αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική, δεδομένου ότι, εν μέσω σφοδρότατης οικονομικής κρίσης, προστατεύθηκαν χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δυσκολεύονταν να τηρήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Επειδή η επικείμενη λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη της παράτασης απαγόρευσης αναγκαστικών πλειστηριασμών της κύριας ή μοναδικής κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους 2014, καθώς και της αναστολής κάθε πλειστηριασμού ακινήτων που αφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους συμπολίτες μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Εάν προτίθεται να προβεί σε νέα παράταση της απαγόρευσης, ως νυν ισχύει, αναγκαστικού πλειστηριασμού της κύριας ή της μοναδικής κατοικίας, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους 2014, καθώς και στην αναστολή κάθε πλειστηριασμού ακινήτων που αφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους συμπολίτες μας.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σπύρος Λυκούδης
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Γιάννης Πανούσης
Γρηγόρης Ψαριανός
Οδυσσέας Βουδούρης
Μαρία Ρεπούση
Μαρία Γιαννακάκη
Βασίλης Οικονόμου
Νίκος Τσούκαλης
Ασημίνα Ξηροτύρη
Αικατερίνη Μάρκου
Θωμάς Ψύρρας
Πάρης Μουτσινάς
Γιώργος Κυρίτσης
Νίκη Φούντα

H Εκκλησία στο πλευρό Κωφών και βαρηκόων

Η Τοπική μας Εκκλησία, εδώ και εννέα χρόνια έχει παρουσιάσει μία ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας εκείνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, δηλαδή τους Κωφούς και βαρηκόους.

Έτσι, και εφέτος θα λειτουργήσουν οι παρακάτω δραστηριότητες, στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι αδελφοί μας δύνανται:

1. Από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και κάθε Κυριακή στις 5.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιείται συνάντηση των Κωφών και βαρηκόων με σκοπό την μεταξύ των επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της καθημερινότητας και την γνωριμία τους με τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

2. Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό τη διάδοση της γλώσσας των Κωφών και την αφύπνιση των ακουόντων.

Η επίσημη έναρξη των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα γίνει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στον Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος (τηλ. 22210.82682), με τον Αγιασμό τον οποίο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Υπεύθυνος και συντονιστής όλης αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι, ως γνωστόν, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τον οποίον μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για περαιτέρω διευκρινήσεις.

«Κηφέας»: Όταν οι Χαλκιδέοι ανακαλύπτουν τον νυχτερινό ουρανό...

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα (αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., Αβάντων 50) έγινε η ομιλία της ομάδας ερασιτεχνών αστρονόμων νομού Ευβοίας «Κηφέας» με θέμα «Η Γη περιστρέφεται. Εσείς;". Ήταν η πρώτη από μια σειρά ομιλιών με θέμα την Παρατηρησιακή Αστρονομία. Εισηγητής της ομιλίας ήταν ο Νίκος Τρεμούλης ερασιτέχνης αστρονόμος από την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι».

Στόχος των ομιλιών αυτών είναι να φέρουν κοντά στην ενασχόληση με το νυχτερινό ουρανό το κοινό της Χαλκίδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας. Τα επιμέρους θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν:

Η Γη περιστρέφεται - ημερονύχτιο - έτος - λόξωση εκλειπτικής - εποχές - μετάπτωση του άξονα - εύρεση ουράνιου πόλου-

Προσανατολισμός - Άρκτοι - Αρκτούρος - ουράνιος ισημερινός - εκλειπτική - θέσεις πλανητών - σύνοδοι πλανητών

Εκλειπτικές τροχιές - Ηλιακό σύστημα - Ήλιος - Σελήνη - πλανήτες - κομήτες - η θέση μας στο Σύμπαν - άλλες κινήσεις της Γης -Εξωπλανήτες - Supernovae – διαστημοσυσκευές
Δραστηριότητες ερασιτεχνών αστρονόμων - παρατήρηση - καταγραφή - εκλαΐκευση.

Η ομάδα "Κηφέας" είναι μια ομάδα φίλων προερχόμενων από διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, τους οποίους ενώνουν οι πάμπολες βραδιές παρατηρήσεων κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Αποτελείται από ερασιτέχνες αστροπαρατηρητές από την πόλη της Χαλκίδας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Εύβοιας. Μερικές από τις δραστηριότητες μας οι οποίες μας αντιπροσωπεύουν και που θα προγραμματίζονται από τα μέλη της ομάδας, είναι: α) η διοργάνωση αστροβραδιών σε γειτονιές της Χαλκίδας και σε άλλες πόλεις και χωριά της Εύβοιας, όπου το ευρύ κοινό θα μπορεί να παρατηρήσει μέσα από τα τηλεσκόπια μας τις ομορφιές του Σύμπαντος αλλά και να συζητήσει μαζί μας, β) συστηματικές παρατηρήσεις και φωτογραφήσεις αντικειμένων από τον ουράνιο θόλο, γ) συζητήσεις, παρουσιάσεις θεμάτων και τεχνικών που έχουν να κάνουν τόσο με την Αστρονομία όσο και με θέματα τα οποία είναι σχετικά με αυτήν, δ) συμμετοχή σε σεμινάρια, συναντήσεις, συνέδρια και οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις οι οποίες αφορούν την Αστρονομία, Αστροφυσική, Κοσμολογία και άλλες σχετικές επιστήμες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...