Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αφορολόγητο το 70% της βουλευτικής αποζημίωσης!!!

Μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα δημιουργεί η δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού κόσμου καθώς προκύπτει ότι παρά τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, το 70% των ετήσιων εισοδημάτων τους παραμένουν αφορολόγητα.

Όπως μάλιστα ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής: «ακόμα και σήμερα από τα περίπου 100.000 ευρώ βουλευτικών εισοδημάτων, τα 30.000 ευρώ φορολογούνται με κλίμακα και τα υπόλοιπα τα λαμβάνουν “μαύρα”».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«ΥΠΑΡΧΩ»: Ευχές, έντυπες και... τραγουδιστές!


Στον πόνο, στη χαρά, στη γιορτή, υπάρχει μια φωνή για να μας θυμίζει, ότι είμαστε πάνω απ΄ όλα άνθρωποι, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ.

Καλές γιορτές, σε όλους τους φίλους του λαϊκού τραγουδιού, από τον σύλλογο φίλων  του Στέλιου Καζαντζίδη Ευβοίας «ΥΠΑΡΧΩ»,  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Με 13 σημαντικά θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης -Αγίας Άννας

Για 13 σημαντικά θέματα θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης -Αγίας Άννας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στο κτίριο Μελά στη Λίμνη, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
  1. Αποδοχή δωρεάς μετοχών από τον κ. Χρυσικό Ανάργυρο
  2. Αίτηση της Αλεξίου Βασιλικής για μείωση μισθώματος στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ» στο Κυμάσι Μαντουδίου.
  3. Αίτημα Σκομπρή Μαρίας κλπ για πλατεία Μαντουδίου.
  4. Αίτηση Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Λίμνης για εκμίσθωση προς εκμετάλευση του Δημοτικού δάσους Λίμνης.
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της 37963/1790/5-7-12 απόφασης του υπουργού ΠΕΚΑ σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους για την υπόγεια εκμετάλλευση μεταλλείου μαγνησίτη(λευκόλιθου) στις θέσεις «Πλακαριά-Μουρτίτσα», «Γερόρεμα» Δ.Δ Προκοπίου.
  6. Συζήτηση ενημέρωση και λήψη απόφασης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός φυσικού αερίου Υψηλής Πίεσης ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ-ΛΑΡΥΜΝΑ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ».
  7. Αίτηση για Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 8. του Ν. 3879/2010. Συμμετοχή του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στο Έργο «Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου». Ορισμός Υπεύθυνου Εκπροσώπου του Δήμου. – Επικαιροποίηση με Νέα Αίτηση.
  8. Καθορισμός τέλους στους στύλους και πυλώνες της ΔΕΗ και στύλους του ΟΤΕ που υπάρχουν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου.
  9. Καθορισμός χώρου εγκατάστασης σφαγείου και λοιπές ενέργειες
  10. Καθορισμός τελών παρεχόμενων υπηρεσιών καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ
  11. Λειτουργία κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.
  12. Ορισμός επιτροπής Εκκαθαριστών από 2 μέλη του Δ.Σ για τις 2 υπό εκκαθάριση Δημοτικές Επιχειρήσεις.
  13. Έγκριση κανονισμού Νεκροταφείων.

ΤΑ «ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών.

Η αγωνιστική ομάδα του προπονητή Δήμου Ευάγγελου αποτελούμενη από πέντε αθλητές του Α.Γ.Σ. Διαγόρα και Α.Γ.Σ. Λίμνης, κατέλαβε τις εξής θέσεις :

Δήμου Άρτεμις
Kumite Μαύρων Ζωνών Νεανίδων -54 Kg 2η θέση
Kata Μαύρων Ζωνών Νεανίδων 2η θέση

Γερογιάννης Αυγερινός
Kumite Μαύρων Ζωνών Νέων Ανδρών +76 Kg 3η θέση

Μουτσοπούλου Αρσενόη
Kumite Εγχρώμων Ζωνών Νεανίδων -54 Kg 1η θέση
Kata Εγχρώμων Ζωνών Νεανίδων 2η θέση

Παπαβασιλείου Ιωάννης
Kumite Εγχρώμων Ζωνών Εφήβων -52 Kg 1η θέση
Kata Εγχρώμων Ζωνών Εφήβων 3η θέση

Αθανασούλια Μαρία
Kumite Εγχρώμων Ζωνών Νέων Γυναικών +58 Kg 1η θέση

istiaianews

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Λύκειο Λίμνης της Β. Εύβοιας

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών στο Λύκειο Λίμνης της Β. Εύβοιας. 

Συγκεκριμένα λείπουν οι καθηγητές φυσικής και αγγλικής φιλολογίας.

Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την κάλυψη των κενών.

 istiaianews

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Την 19η Δεκεμβρίου 2012 στην πλατεία Ιστιαίας, ο Σύλλογος Φίλων 4Χ4 Βορείου Εύβοιας θα συνδιοργανώσει με το «χαμόγελο του παιδιού» Χριστουγεννιάτικο Bazaar και συλλογή τροφίμων για τα παιδιά.

Σας προσκαλούμε να συνεισφέρετε με ότι μπορεί ο καθένας. Κάντε την αγάπη σας πράξη αυτές τις Άγιες μέρες...


istiaianews

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Βουλευτή Εύβοιας 
και υπεύθυνου Αγροτικής Πολιτικής 
του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Στην επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε σήμερα(17/12) στη Χαλκίδα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και τη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 παρουσιάστηκε μια κατάσταση που απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα .

Η πραγματική εικόνα τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά είναι τραγική. Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία :

1) Για το 2012 το πρώτο αίτημα για πληρωμές στην ΕΕ έγινε τέλος Οκτωβρίου για συνολικό ποσό ΜΟΝΟ 500 εκατ. ευρώ , όταν το περυσινό αίτημα την ιδία περίοδο ήταν για 1,5 δισ.και

2)Το ΠΔΕ είχε 4,3 δισ . δαπάνες για το 2012, και μέχρι στιγμής δεν έχει πληρώσει περισσότερα από 1,3 δισ.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στην εφαρμογή των προγραμμάτων και στα έργα. ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Οι έμποροι της Χαλκίδας λένε ΟΧΙ στην εργάσιμη Κυριακή

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας λέει Όχι στην εργάσιμη Κυριακή και σε ανακοίνωση του, αναφέρει την αντίθεσή του στο να ανοίγουν όλες τις Κυριακές τον χρόνο τα εμπορικά καταστήματα, έως 250τμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:
Με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό να ανακοινώνει τη πρόθεσή του να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ όλες τις Κυριακές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην περίοδο βαθειάς ύφεσης που διανύουμε, δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή.
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (αρ. πρακτ. 562/13-12-12) λέει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ διότι :
•Το διευρυμένο ωράριο είναι εδώ και καιρό πραγματικότητα. Ο Νόμος ορίζει ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ από Δευτέρα έως Σάββατο. Στις τουριστικές δε περιοχές, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και Κυριακή με απόφαση της Περιφέρειας.
•Ο καταναλωτής δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων δεν λείπουν απ’ τον καταναλωτή. Αυτό που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη. Η μετατροπή της Κυριακής σε «καθημερινή» θα ακυρώσει τη μόνη ημέρα που απομένει στον Έλληνα για να αφιερωθεί στην οικογένειά του, τη θρησκευτική του πίστη και την ξεκούρασή του.
•Η υπεραπασχόληση 365 μέρες το χρόνο θα εξουθενώσει τον Έλληνα έμπορο. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα εξοντωθούν οικονομικά αλλά και οργανικά αφού το κόστος λειτουργίας της Κυριακής είναι δυσβάσταχτο και κανένας δεν μπορεί να εργάζεται 7 μέρες την εβδομάδα.
•Είναι ψέματα ότι ο περιορισμός των 250 τ.μ προφυλάσσει τους μικρομεσαίους. Η διάταξη μπορεί να εξαιρεί τις «αλυσίδες», για τις οποίες όμως δεν υπάρχει σαφής νομικός ορισμός κι επιπλέον δεν εξαιρούνται ρητά τα Malls και τα εκπτωτικά χωριά  που νοικιάζουν χώρους κάτω των 250 τ.μ.
•Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα απαξιώσει άλλες επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες, τουριστικά καταστήματα κ.τ.λ.
Θα πρέπει, οι αρμόδιοι Υπουργοί να ακούσουν και να συμβουλευτούν τους θεσμοθετημένους Φορείς του εμπορίου, δίνοντας στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν αυτοί τη λειτουργία της αγοράς τους, κρίνοντας από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΙΣΩΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση και συγχώνευση ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ  για την κατάργηση και συγχώνευση ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργο, ανέπτυξε στη Βουλή ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης

Π Αναγνωστάκης μίλησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Παρασκευή 14/12/2012 .

 Δείτε τα δύο βίντεο




Δύο 24ωρες σε ΟΣΕ και προαστιακό

Δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη και την Πέμπτη προκήρυξαν οι σιδηροδρομικοί, που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Εξαιτίας των απεργιών, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου για 48 ώρες.

Υπάρχει δε, το σκεπτικό, οι ηλεκτροδηγοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ να εφαρμόσουν ωράριο «στενού» δημόσιου τομέα στα μέσα σταθερής τροχιάς, δουλεύοντας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και κρατώντας ακινητοποιημένα τα μέσα στις αργίες.
Enhanced by Zemanta

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την "Νεκταρία Καραντζή" και την χορωδία "De Profundis"

Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  δόθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου με την "Νεκταρία Καραντζή" και την χορωδία "De Profundis", στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Ένα καταπληκτικό χορευτικό δρώμενο έγινε από μέλη του Συλλόγου «ΑΛΩΝΑΚΙ» και η εκδήλωση έκλεισε με ευχές από τον Σεβασμιότατο 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...