Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Η αυλή ζωντανεύει» - Παιδικό πανηγύρι στη Λούτσα Διρφύων

 
Ζωντάνεψε  η αυλή του σχολείου στο παιδικό πανηγύρι που πραγματοποίησε με επιτυχία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στη Λούτσα Διρφύων με την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη - Μπάου και τη συνεργασία του Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού  Συλλόγου Λούτσας (27/5/2013)

Στο χώρο της αυλής του παλιού Δημοτικού Σχολείου που παραχωρήθηκε από το Δήμο  Διρφύων – Μεσσαπίων  πραγματοποιήθηκαν  βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες όπως παιχνίδι ανακάλυψης της βιοποικιλότητας της αυλής, ομαδική ζωγραφική, πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, παιχνίδια κινητικών δεξιοτήτων,  παιχνίδια και αθλήματα με μπάλες , φύτεμα και υιοθεσία δέντρων.  Επίσης είχαν διαμορφωθεί γωνιές δραστηριοτήτων όπως γωνιά με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής,  γωνιά παραμυθιού-μυθοπλασίας και γωνιά ζωγραφικής προσώπου ενώ στο χώρο υπήρχαν ζώα όπως γάιδαρος, χελώνες , κότες κ.ά. Τέλος στο πρόγραμμα υπήρχε πεζοπορία στη φύση σε μονοπάτι που οδηγούσε στο βυζαντινό ξωκλήσι  της Αγίας  Παρασκευής.


Το παιδικό πανηγύρι είχε ως παιδαγωγικούς  στόχους τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με τη φύση, τη ψυχαγωγία  και τη δημιουργική έκφραση.

Εμψυχωτές των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί Θάλεια Καλαμπαλίκη, Δήμητρα Μανούσου, Σταυρούλα Χρυσομαλίδου ,Δημήτρης Γατόπουλος ενώ τα εργαστήρια υποστήριξαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου .

Έλαβαν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά, εκπαιδευτικοί, Διευθυντές σχολείων και γονείς. Συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία 2ο ,4ο ,9ο, 25ο Χαλκίδας, Ν. Λαμψάκου, Μύτικα, Διρφύων και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...