Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

«Οικογένεια σε Κρίση» από το Θέατρο Χαλκίδας

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει τη νέα κωμωδία του συντοπίτη μας Γιάννη Δεληγιάννη, «Οικογένεια σε Κρίση». Μέσα από κωμικούς διαλόγους και μονολόγους παρακολουθούμε στιγμιότυπα της ζωής μιας σύγχρονης ελληνικής οικογένειας που βρίσκεται σε τι άλλο; Σε κρίση!

Κείμενα: Γιάννης Δεληγιάννης
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρδάκα

Παίζουν: Μαρία Βαρδάκα, Γιάννης  Δεληγιάννης, Ζωή Λιβανίου, Μαρία  Μοναστηριώτη

Ζωντανά στο πιάνο η Μιχαέλα  Παρασκευοπούλου συνοδεύει τα μέλη της «οικογένειας» σε γνωστά και  αγαπημένα τραγούδια.

Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Η παράσταση θα παιχτεί στην γνωστή μουσική σκηνή «Οδός Ονείρων», Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα

Κάθε Κυριακή (για όλο το Φλεβάρη)


Είσοδος: 8 ευρώ με ποτό (κρασί ή  μπύρα)

Αναγνωστάκης: Όταν οι οπαδοί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πανηγυρίζουν, πρέπει να ανησυχούμε

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, υπεύθυνου του Τομέα Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα της Ιθαγένειας:

«Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας παραμένει σταθερή:

Η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών πρέπει να έχει ως κριτήριο τη συγκρότηση μιας ασφαλούς και συνεκτικής πολιτικής κοινότητας, με αναγνωρισμένο το δικαίωμα του μετανάστη να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με αντικειμενικό κριτήριο το δεσμό του με την Ελλάδα.

Να επαναλάβουμε ότι, ιδιαίτερα πρέπει να αναγνωρίζεται ο δεσμός με τη χώρα μας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σ’ αυτήν.

Η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου πρέπει να λάβει υπόψη του τις σύγχρονες εξελίξεις σε αντιστοίχιση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια ζητήματα.

Όταν οι οπαδοί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πανηγυρίζουν, πρέπει να ανησυχούμε».

Υδραυλικοί και θερμαστές διαμαρτύρονται γιατί τους στέλνουν για εξέτάσεις στη.. Λαμία!

Με μία παράλογη κοινή υπουργική απόφαση για την απόκτηση αδειών για τα επαγγέλματα του υδραυλικού και του τεχνικού καύσης υγρών και αερίων καυσίμων οι Ευβοιώτες ενδιαφερόμενοι πρέπει να τρέχουν στη Λαμία για τις εξετάσεις, που απαιτούνται.

Μέχρι τώρα οι σχετικές εξετάσεις, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, γίνονταν στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εύβοιας, χωρίς να επιβαρύνονται με τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στη Λαμία οι εξεταζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά για το θέμα και ζητάει να παραμείνει στη Χαλκίδα η Εξεταστική Επιτροπή, τονίζοντας ότι υπάρχει τέτοια ευχέρεια από την κείμενη νομοθεσία.

Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να συνεκτιμηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις από Σκύρο, Κάρυστο, Κύμη και οι οικονομικές δυσκολίες των εργαζομένων, ώστε να ληφθεί η ορθή απόφαση.

"Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" την Κυριακή στη Χαλκίδα

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, παρουσιάζει για 7η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο αριστούργημα του Ιούλιου Βέρν - Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, την Κυριακή 10/2 στις 11.30 πμ και στις 15.00 μμ στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ στην Χαλκίδα.

Η παράσταση είναι για παιδιά από 2,5 ετών.
Οι μικροί μας φίλοι θα "ταξιδέψουν" με Ατμόπλοιο, Ατμοτρένο, Αερόστατο, που φτιάχνουν οι ηθοποιοί, θα δουν πολλά σκηνικά, θα εντυπωσιαστούν με τα 30 κοστούμια  και τις υπέροχες κατασκευές που δίνουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση!

Η παράσταση θα μας ταξιδέψει μαγικά σε 4 Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών, "παίζοντας" διαδραστικά με τους μικρούς θεατές, οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνορους τόπους, παράξενους λαούς!

Μία παράσταση, που ταξιδεύει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει σε όλο τον ΚΟΣΜΟ!


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
"Είμαστε στο 1872 σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες, ότι μπορεί να κάνει το  "ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ".
Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους..."

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωμοδίκης Κλείτος, Κουλουμπή Βασιλική, Κουνέλας Κωστας, Κουτούγκου Κατερίνα, Κρήτος Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Ιωάννα.

Σκημοθεσία-Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ, Θρατρική Απόδοση ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, Κοστούμια ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ, Κινησιολογία ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, Σκηνογραφία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, Κατασκευές σκηνικών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ.
Ο θίασος έχει παρουσιάσει στην πόλη της Χαλκίδας τα έργα:
Ο Αλλαντίν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, ο Μάγος του Οζ, η πριγκίπισσα και ο βάτραχος και Η πεντάμορφη και το Τέρας.

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", συναντήθηκε με τα μέλη του τοπικού συντονιστικού οργάνου, κυρίες Φωτεινή Σπανού και Κέλλη Φράγκου. 

Μετά από συζήτηση, ο βουλευτής εξέφρασε την αλληλεγγύη του και δεσμεύτηκε για τη στήριξη των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν εκ μέρους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα.

Ψαχνά: Συγκέντρωση για τα ΤΕΙ την Τετάρτη

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΧΝΩΝ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ και το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ  στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας την Τετάρτη 13/2/2013 και ώρα 13:00
 
Η συζήτηση θα αφορά στις εξελίξεις σχετικά με το προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.

Κρίνεται επιτακτική και επιβάλλεται, η ανάγκη της παρουσίας όλων των επαγγελματιών, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, στη στήριξη και λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά.

Για το λόγο αυτό όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα, την συγκεκριμένη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας της εκδήλωσης.

Θα κληθούν και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, οι βουλευτές του νομού καθώς και αντιπροσωπείες των σχετικών με τις δραστηριότητες του ΤΕΙ κλάδων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...