Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Mary Rose: H μπύρα της Εύβοιας που σαρώνει τα διεθνή βραβεία

Μία ελληνική μπύρα, η Mary Rose, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πιο διακεκριμένες μπύρες παγκοσμίως με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις. Η Mary Rose κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό Brussels Beer Challenge και το Αργυρό Μετάλλιο στο International Beer Challenge του Λονδίνου στην κατηγορία red ales.
Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις αφού οι εν λόγω διαγωνισμοί θεωρούνται από τους πιο έγκριτους σε παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουν σε αυτούς καταξιωμένες μπύρες απ’ όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 ανεξάρτητοι κριτές αξιολογούν τις διαγωνιζόμενες μπύρες και αναδεικνύουν αυτές που ξεχωρίζουν για τη γεύση, το άρωμα και την εμφάνισή τους.
Η Mary Rose είναι μια απολαυστική red ale αγγλικού τύπου με μοναδική γεύση φρούτων και καραμέλας, πλούσιο άρωμα, και φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά. Μπύρα με ιδιαίτερα έντονη και μακράς διάρκειας επίγευση, περιλαμβάνεται στο portfolio της Kondor/OK Athens και παράγεται από υψηλής ποιότητας υλικά στην Εύβοια, στο υπερσύγχρονο μικροζυθοποιείο της Septem Microbreweries.
Η Mary Rose παρασκευάζεται με βάση μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη από το ομώνυμο θρυλικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον περίφημο βασιλιά Ερρίκο Η’. Το πλοίο αυτό αποτελούσε την κορωνίδα του στόλου των Άγγλων για πολλά χρόνια πρωταγωνιστώντας σε πολλές ναυμαχίες. Το πλοίο πήρε το όνομα Mary Rose από τον ίδιο τον βασιλιά ο οποίος έδωσε το όνομα της αδερφής του Mary στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη και το προσωνύμιο Rose μιας και το ρόδο ήταν το σύμβολο-έμβλημα της βασιλικής οικογενείας.
Μάλιστα, μετά από τις πρόσφατες διακρίσεις το μουσείο όπου βρίσκεται το αυθεντικό καράβι της Mary Rose, στο Portsmuth (το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα «κειμήλια» της ιστορίας του Ναυτικού της Αγγλίας) θα διαθέτει την μπύρα προς πώληση στους επισκέπτες του ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εξαγωγές της Mary Rose στην Μ. Βρετανία.


Χαρακτηριστικά  της μπύρας Mary Rose: 

  • Κατηγορία: Red ale
  • Γεύση: Φρούτων και καραμέλας
  • Xρώμα: Κόκκινο
  • Αλκοόλ: 4.5%
  • Συσκευασία: 330ml
  • Σερβίρεται στους 6 - 8° C 

Αναγνωστάκης: Αναφορά για τους Λιμενικούς Σταθμούς Λίμνης, Μαντουδίου, Πετριών και Υ/Χ Αλιβερίου

Αναφορές κατέθεσε ο  βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας, των Λιμενικών Σταθμών, Λίμνης, Μαντουδίου, Πετριών και για το Υ/Χ Αλιβερίου. 

Σχετικά έγγραφα των οικείων Δήμων συνόδευσαν την αναφορά, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής και την αδυναμία εκτέλεσης του έργου αστυνόμευσης από άλλους Λιμενικούς Σταθμούς, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφίας της Εύβοιας και της έντονης τουριστικής κίνησης που παρατηρείται κατά την θερινή περίοδο.

Η γιορτή λήξης στο Α' Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού

 
Η γιορτή λήξης στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, πρόσφερε στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, στιγμές χαράς, γέλιου και συγκίνησης.


Στην τελετή λήξης των μαθημάτων, που έγινε στις 13 και 14 Ιουνίου, παρουσίασαν  σκέτς,  κλασικά παιχνίδια και παραδοσιακούς χορούς.


Η όμορφη εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με αγώνα σκάκι, που έγινε για πρώτη φορά στο Σχολείο, νικητής αναδείχθηκε ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης, Δαβιώτης Γιώργος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Σκύρος: Άφησε τα ταγέρ και ζει το όνειρο της!


Η ζωή της στο Λονδίνο ήταν γεμάτη άγχος και στρες. Όλη την ώρα έπρεπε να είναι ντυμένη στην πένα.

Η Σαμάνθα δεν άντεξε άλλο και έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει την Γηραιά Αλβιώνα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Σκύρο.

Όταν πάτησε το πόδι της στο νησί και είδε τα Σκυριανά αλογάκια, τα ερωτεύτηκε και πήρε την απόφαση που της καθόρισε όλη της την ζωή.

Να μείνει για πάντα στην περιοχή και να δώσει όλη της την ζωή στην φύση.
"Δεν το μετανιώνω. Λατρεύω την άγρια ομορφιά και ζω ένα όνειρο που είχα από τα παλιά" είπε στο evianews η Σαμάνθα και συνεχίζει:

"Λατρεύω αυτόν το τόπο και την χώρα και με δυσκολία θα ξαναγύριζα πίσω τους ρυθμούς της πόλης".

Στην φωτογραφία την βλέπουμε με την Άλεξ (αριστερά) που τα τελευταία δύο χρόνια επισκέπτεται το νησί τα καλοκαίρια και σκοπεύει να μείνει για πάντα στο μέλλον.

evianews.com

Σοβαρό τροχαίο στην Λεωφόρο Μακαρίου, στη Κάνηθο

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Λεωφόρο Μακαρίου στην Χαλκίδα με αποτέλεσμα μια γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Από άγνωστη αιτία δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πάνω στην στροφή και η μία οδηγός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το ένα ΙΧΕ καρφώθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές μαζί με τα υπόλοιπα.

Στο σημείο δημιουργήθηκε κομφούζιο και χρειάστηκε η επέμβαση της Τροχαίας και του Λιμενικού για να καθαρίσει ο δρόμος, ενώ άμεσα κατέφθασε και το Ασθενοφόρο.

Με το πρώτο φως της ημέρας φαίνονται τα απομεινάρια του τροχαίου όπως και το ένα διαλυμένο ΙΧΕ που εχει παραμείνει, ενώ αρκετοί είναι οι οδηγοί που σταματάνε στο σημείο.

Χαλκίδα: Η βροχή έστειλε αυτοκίνητο στα χωράφια!


Εκείνη την ώρα έβρεχε δυνατά στην Χαλκίδα στις στροφές της Ριτσώνας. Ήταν μεσημέρι όταν το όχημα που βλέπετε στην φωτογραφία έφυγε από την πορεία του και προσγειώθηκε στα χωράφια.

Περαστικοί που είδαν την τρελή πορεία του οχήματος πάγωσαν και αμέσως σταμάτησαν και βγήκαν έξω να δουν αν είναι καλά ο οδηγός.

Όταν είδαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και από εκεί να βγαίνει ο 35χρονος άντρας, ανακουφίστηκαν.

Ανάβαση Ριτσώνας 15 & 16/06/2013:Μαγικό βουνό!


Την εποχή της οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει αρνητικά και τους ελληνικούς αγώνες υπάρχουν αξίες που παραμένουν σταθερές. Όπως, για παράδειγμα, η επερχόμενη Ανάβαση Ριτσώνας, που αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και συγκεντρώνει 86 συμμετοχές, έναν αριθμό που μοιάζει πραγματικά «μαγικός» στις μέρες μας.

Ποσότητα και ποιότητα λοιπόν, ανθρώπων και μηχανών σε μια βουνήσια διαδρομή που εδώ και σχεδόν 60 χρόνια παραμένει το απόλυτο «δυναμόμετρο» των ελληνικών αγώνων ανεξαρτήτως είδους.

Η πασίγνωστη διαδρομή κοντά στη Χαλκίδα, μήκους 3,2 χλμ., είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί του φίλους των αγώνων αυτοκινήτου που διψούν για θέαμα. Σημειώστε πως, πριν λίγες ημέρες τα όποια προβλήματα ασφαλείας της διαδρομής, όσον αφορά στη θέση και τη στήριξη των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων εκατέρωθεν του ασφαλτόδρομου αποκαταστάθηκαν πλήρως. Παράλληλα, όλες οι προετοιμασίες από τα στελέχη των

αθλητικών σωματείων της Α.Λ.Α. και του Αγωνιστικού ΕΛΠΑ, που συνδιοργανώνουν των αγώνα, καθώς και από τον έμπειρο Αλυτάρχη Αντώνη Χατζημιχάλη, έχουν ολοκληρωθεί ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι καθυστερήσεις και το ωράριο να τηρηθεί κατά γράμμα.

Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν μεταξύ Οργανωτικής Επιτροπής, Στελεχών-Κριτών του Αγώνα και δημοσιογράφων του Τύπου, σε μια απλή και φιλική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στον καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του Cafe Φλοίσβος, στο ομώνυμο Πάρκο του Π. Φαλήρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και προβολή του αγώνα.

Αναμένοντας την συμβολή όλων στην ενημέρωση του κοινού, σας περιμένουμε στη Ριτσώνα το προσεχές Σαββατοκύριακο για να απολαύσουμε μαζί ένταση, πάθος και εξαιρετικά θεαματικά περάσματα.

Σημειώσεις:

Τίτλος: Ανάβαση Ριτσώνας
Ημ/νια: 15 και 16 Ιουνίου 2013

Οργάνωση: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.), Αγωνιστικό ΕΛΠΑ

Χορηγός: Renault Κωνσταντίνου
Θεσμικός Χορηγός: Δήμος Χαλκιδαίων
Υποστηρικτές: ΕΛΙΝ Κρυονερίου, ΙΚΤΕΟ – Μ. Θαλάσσης ΑΕ, L’Artigiano Χαλκίδας, GEOHELLAS, Pelagos Hotel
Απόσταση (από Αθήνα): 87 χλμ., δίπλα στη Χαλκίδα
Μήκος: 3,200 μ.
Στροφές: 19
Υψομετρική διαφορά (Εκκίνησης-Τερματισμού): 217 μ.
Πρώτη διοργάνωση: 1956 (με μήκος 4,5 χλμ.)
Πρώτος νικητής (1956, άτυπη γενική): Αντώνης Κουλετιανός (Jaguar XK120, 3:26.70)
Πιο πρόσφατη νίκη (Δεκ. 2012, άτυπη γενική): Μιχάλης Ευθυμίου (Ford Escort WRC, 2:10.66)
Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 15/6/2013, 08:00-10:00 (στον χώρο των PITS)
Χρονομετρημένες δοκιμές: Σάββατο 15/6/13, 10:30
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 16/6/2013, 10:00
Aπονομή Eπάθλων: Κυριακή 16/6/2013, μετά το τέλος του αγώνα
Πληροφορίες: Α.Λ.Α., Κηφισίας και Βολανάκη 3, 11526 Αθήνα, Τηλ. 210 6923 180, Fax: 210 6923 135
ala-racingclub.gr

374 εκδηλώσεις σε 11 Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι!

Στην τελική ευθεία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY,  με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα  και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά.

Πανέτοιμες και οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας: Λιβαδειάς, Θήβας, Ορχομενού, Λαμίας, Αταλάντης, Δομοκού, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Καρπενησίου, Χαλκίδας,  και Ψαχνών!  Υπάλληλοι και εθελοντές είναι εκεί, από τις 15 Ιουνίου και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, να υποδεχτούν τους μικρούς αναγνώστες σε ένα αξέχαστο, μοναδικό καλοκαίρι ανάγνωσης και δημιουργικότητας, σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, με πλήθος δραστηριοτήτων υπό τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».!

“Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα”, όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, “αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης”.

Βασικός στόχος της φετινής καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 103 Βιβλιοθήκες απ' όλη την Ελλάδα, είναι η γνωριμία και το κτίσιμο μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, ενώ απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.

Πληροφορίες για τα προγράμματα των Βιβλιοθηκών  της Στερεάς Ελλάδας: στις ιστοσελίδες των Βιβλιοθηκών, αλλά και εδώ http://summer.futurelibrary.gr.

Ιερό Προσκύνημα στη Ζάκυνθο

 
Η Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος πραγματοποίησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Ζακύνθου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου, από 8ης έως 10ης Ιουνίου 2013.


Κατά την άφιξή μας στη Ζάκυνθο είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να μας υποδεχθεί στο λιμάνι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος μας καλοσώρισε καί μας ευχήθηκε να έχουμε ένα όμορφο προσκύνημα στο νησί του Αγίου Διονυσίου.


Τό απόγευμα της πρώτης ημέρας επισκεφθήκαμε το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Ελευθερώτριας και τελέσαμε την ακολουθία του Εσπερινού παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού μας μίλησε για το νησί της Ζακύνθου και για την ζωή του Αγίου Διονυσίου. Αναφέρθηκε με πολύ θερμά και εγκάρδια λόγια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με τον οποίον, όπως είπε, υπήρξαν «ομογάλακτοι» στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, καθώς στον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, π. Αιμιλιανό Χρήστου, με τον οποίο συνδέονται από τότε που ο τελευταίος υπηρετούσε ως διάκονος του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Στο τέλος του Εσπερινού οι αδελφές του Ησυχαστηρίου μας πρόσφεραν κέρασμα καί μας ομίλησε ο π. Χρυσόστομος, κτήτωρ και πνευματικός της Ιεράς Μονής.


Το πρωί της Κυριακής τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στο μεγαλόπρεπο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου, προεξάρχοντος του π. Αιμιλιανού, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και στο τέλος ο Καθηγουμενος π. Διονύσιος έψαλε Παράκληση μπροστά στη Λάρνακα του Αγίου. Στο τέλος της Παράκλησης άνοιξαν την Λάρνακα και είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε το άφθαρτο ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου.


Επισκεφθήκαμε το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μονής καί το Αρχονταρίκι, όπου μας προσφέρθηκε κέρασμα. Αφού πήραμε και τήν ευλογία του Αγίου Διονυσίου κατευθυνθήκαμε προς τα βόρεια του νησιού. Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Αναφωνήτριας, εκεί οπού μόνασε ο Άγιος Διονύσιος και εκεί συγχώρησε τον φονιά του αδελφού του. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το περίφημο ναυάγιο καθώς και τα καταγάλανα νερά.

Το βράδυ δειπνήσαμε όλοι μαζί στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, με χορό, τραγούδια και ευχάριστη διάθεση.

Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε και προσκυνήσαμε τό ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωσήφ του Σαμάκου, το οποίο φυλάσσεται στο χωριό Γαϊτάνι της Ζακύνθου. Μία τελευταία βόλτα στο κέντρο της Ζακύνθου καί επιβίβαση στο πλοίο για επιστροφή στη Χαλκίδα, με τις ολοκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος μας περίμενε στο Λιμάνι για να μας χαιρετίσει και να μας ευχηθεί καλή επιστροφή στην πόλη μας.

Επιστρέφοντας προς Χαλκίδα επισκεφθήκαμε τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και προσκυνήσαμε την Τιμία Κάρα του Αγίου καθώς και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

Όλοι οι εκδρομείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άψογη οργάνωση και την επιτυχία του προσκυνήματος στην Ζάκυνθο, το οποίον έδωσε και την ευκαιρία της περαιτέρω σύσφιγξης των μεταξύ μας σχέσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...