Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διήμερο Εκδηλώσεων Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης


Διήμερο Εκδηλώσεων Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης

29 και 30 Ιουνίου 2013
Παραλία Σουβάλα 8-12

-Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανέργους και απολυμένους του νόμου μας
- Αντιστεκόμαστε στη φτωχοποίηση του λαού μας
- Συλλογή τροφίμων
- Bazaar ενίσχυσης (ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7-12

7:30 Προλόγιση Δικτύων

7:35 – 8:00 Ομιλίες Προέδρων Σωματείων
ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ,
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΛΑΡΚΟ

8:00 Προλόγιση Film. Προβολή ταινίας με
θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού.

9:15 ΡΟΚ Μουσικά συγκροτήματα

ΚΥΡΙΑΚΗ 7-12

7:30 – 12:30 Μουσικά Συγκροτήματα

‘’Αντιστεκόμαστε στην μιζέρια
Και στην Ανεργία μ’ ένα
Τεράστιο ΧΑΜΟΓΕΛΟ’’

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - BAZAAR

ΣΔΟΕ: Η Εύβοια στους «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή

Υψηλή παραβατικότητα που αγγίζει το 83% στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου, το 77,7% στην Κέρκυρα, το 61,9% σε Πάρο - Αντίπαρο και το 60% σε Σαντορίνη και Εύβοια, διαπίστωσαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ σε ελέγχους επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς από 21 - 24 Ιουνίου.

Από τις 841 ελεγχθείσες επιχειρήσεις, οι 381 βρέθηκαν παραβάτες. Καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώρηση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων και για αδήλωτους εργαζόμενους

Η παραβατικότητα ποικίλει στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς: Παραθαλάσσια ζώνη Πηλίου 83%,  Κέρκυρα: 77,70%, Πάρος- Αντίπαρος 61,9%, Σαντορίνη 60%, Εύβοια 60%, Πελοπόννησος 46%, Μύκονος 42%, Σποράδες 42%, Ρόδος 36%, Μυτιλήνη 34%, Χαλκιδική 32%, Πάργα 30%, Κρήτη 27%, Πλαταμώνας 0%.

Το ΣΔΟΕ έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο από 1η Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

ΓΚΑΛΟΠ: Μπροστά η Ν.Δ. - Πέφτουν ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα 1,2% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα “Τάσεις” της MRB, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τον ανασχηματισμό και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Οι Picos Apicos & the Pina Coladas στην Χαλκίδα!

Παρασκευή 12 Ιουλίου και το Xenia bar – café ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη σκηνή του τους Picos Apicos & the Pina Coladas. Σε ένα ξέφρενο πάρτι, υπόσχονται να μας προκαλέσουν γερό “Hangover”.

Φορέστε κάτι ανάλαφρο και ελάτε να χορέψετε με την «Sexy Άντα» πίνοντας, τί άλλο, «Κρασί της παρέας» και άφθονη «Ρετσίνα».

Το ζωντανό πρόγραμμα των Picos Apicos & the Piña Coladas έχει ως βασικούς άξονες τα κλασικά αμερικάνικα και βρετανικά rockabilly των 50s και τα cult κομμάτια της ελληνικής rock ‘n’ roll σκηνής του ’80. Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τον Jerry Lee Lewis έως τον Μπουλά και τον Γιοκαρίνη, με πρωτότυπες διασκευές και medley. Το rock ‘n’ roll συναντάει upbeat reggae και ska ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτυ.
Xenia bar – café
Φρούριο Χαλκίδας
Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο 2221 024616
Enhanced by Zemanta

Παράσταση μοντέρνου χορού της Σοφίας Ντενούλη στη Κάρυστο

Η ομάδα μοντερνού χορου της Σοφίας Ντενούλη σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε χορογραφίες μοντέρνου, μιούζικαλ, λάτιν, χιπ-χοπ και σύγχρονου χορού, σε μια επετειακή παράσταση για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της. 

Μας περιμένουν στην Κάρυστο την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο " Π. Μώρος ", στη Κάρυστο,  στις 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Αναγνωστάκης για πλειστηριασμούς, αναπηρικές συντάξεις, συμψηφισμούς με το Δημόσιο, επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων

Ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος  του Τομέα Οικονομικών, για την Δημοκρατική Αριστερά, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ¨Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε, αναμόρφωση Οργανισμού του Ν.Σ.Κ & άλλες διατάξεις¨.

Ο βουλευτής , αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, τόνισε, πως πλέον ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα είναι επικεντρωμένος στη διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών, στην προώθηση μεταρρυθμιστικών προτάσεων και πως θα αποκρούονται οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα πολίτη.

Αναφορικά με το Νομοσχέδιο, ο βουλευτής δήλωσε, πως η εν λόγω οδηγία αποτελεί υποχρέωση της  χώρας μας, για ενσωμάτωση στο  δίκαιό της. Παράλληλα, υποστήριξε την ενσωμάτωση της οδηγίας σε ευθεία γραμμή με την αποδοχή που χαίρει η εν λόγω οδηγία από όλες τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου. Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών, επεσήμανε πως ενώ υπάρχει η θεσμική θωράκιση της χώρας, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ακόμα δεν έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα και αυτό δημιουργεί ανησυχία τόσο στα μέλη του κοινοβουλίου όσο και συνολικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το άρθρο 65 του Νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στο επίπεδο εισοδήματος τριτέκνων & πολυτέκνων που στην ουσία περιορίζει σημαντικά τον αριθμό δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων.

Στο τέλος  ο βουλευτής της Εύβοιας, έκανε αναφορά στις τρεις τροπολογίες, που κατέθεσε η Δημοκρατική Αριστερά, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως θετικές από τον Υπουργό Οικονομικών.

Οι τροπολογίες της  Δημοκρατικής Αριστεράς αφορούν:

  • Το ελάχιστο όριο αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας σε περίπτωση πλειστηριασμού, το οποίο προτείνεται να είναι 300.000 ευρώ.
  • Την απαγόρευση αυτεπάγγελτου συμψηφισμού, από τον αρμόδιο της Δ.Ο.Υ., σε περίπτωση που τα εισοδήματα του φορολογούμενου καταβάλλονται από το δημόσιο και το ποσό που λαμβάνει ο φορολογούμενος είναι μηνιαίως, μικρότερο των 1.000 ευρώ και σε περίπτωση υπέρβασης του ποσού αυτού, να επιτρέπεται η κατάσχεση του ενός τετάρτου του υπερβάλλοντος ποσού, με δεδομένο ότι δεν θα μένει υπόλοιπο μικρότερο των 1.000 ευρώ.
  • Συνέχιση καταβολής σύνταξης αναπήρων μέχρι το χρόνο έκδοσης της γνωμάτευσης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

Χαλκιδέος, πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρός στην νταλίκα του στον Πύργο

Χαλκιδέος, πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρός στην νταλίκα του στον Πύργο. 

Η καρδιά του  τον πρόδωσε και ξεψύχησε πάνω στο τιμόνι την ώρα που είχε παρκάρει το όχημα.

Λίγα λεπτά αργότερα περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία όπου τον βρήκαν νεκρό στην καμπίνα του οχήματος.

Αν και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.

Σε ηλικία μόλις 55 ετών έφυγε για πάντα από τη ζωή ο άτυχος οικογενειάρχης και βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους του στην Χαλκίδα.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίχτηκε χθες στην κηδεία του άτυχου πατέρα δύο παιδιών.

evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...