Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Χαλκίδα: Αγωνία των εργαζομένων για λουκέτο στη NEOSET - ΒΙΝΤΕΟ

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι πηγαίνει προς... οριστικό λουκέτο η NEOSET, μετά και την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

.Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, μεγάλη είναι η αγωνία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Χαλκίδα, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν περίπου 10 μήνες,
ενώ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον Μάρτιο.

Συνολικά οι εργαζόμενοι στο Βασιλικό Χαλκίδας είναι 120 άνθρωποι...


Λουκέτο στη NEOSET από LAMIASTARGR

Προβολή 2 Ντοκιμαντέρ στην Ερέτρια

Προβολή 2 Ντοκιμαντέρ,διάρκειας 20 λεπτών το καθένα.

Θέμα του ενός,ο "περίφημος" Codex Alimentarius,και ουσιαστικά ο έλεγχος του Πληθυσμού Παγκοσμίως,μέσω της Διατροφής.

Το άλλο ασχολείται με την Ισλανδία,και την ανάκαμψη που είχε μέσω Δημοψηφίσματος,το οποίο επέτρεψε την σύγκλιση Εθνοσυνέλευσης,με τελική κατάληξη την σύνταξη Νέου Συντάγματος,κινήσεις που υποστηρίχθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία του Ισλανδικού Λαού.

Θα ακολουθήσει συζήτηση,κυρίως γύρω από τα θέματα της προβολής,καθώς επίσης για οτιδήποτε άλλου κοινού ενδιαφέροντος,προκύψει.

03/07/2013,20:30,Καφέ-Εστιατόριον "Θέαλος"[1η είσοδος Ερέτριας από Χαλκίδα] / e-mail : epam.eretrias@gmail.com / ΤΗΛ : 6973405722

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι την Τετάρτη 10 Ιουλίου

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής στο Πάρκο του Λαού, ο Εμπορικός & Βιομηχανικός σύλλογος Χαλκίδας σε συνεργασία με το Ωδείο Μαρσύας, θα σας παρουσιάσει μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.

Η ερωτική και συνάμα νοσταλγική μουσική του Μάνου, συναντά το δημόσιο λόγο του και πραγματεύεται τον έρωτα. Με τη παρουσία τριών μουσικών, τριών ηθοποιών και την 30μελή χορωδία του Ωδείου Μαρσύας θα παρουσιαστούν τα τραγούδια και η μουσική του για τον έρωτα, τον θάνατο και τη μοναξιά.

• Ηθοποιοί-ερμηνευτές: Κωνσταντίνος Φάμης, Άννα Έλενα, Ποθητή Σταυριανούδη

• Πιάνο: Γιάννης Αναστασόπουλος

• Μπαγιάν: Μαρία Δελή

• Κιθάρα, μαντολίνο, βιολί: Δημήτρης Μακρής

• 4/φωνή μικτή χορωδία Ωδείο Μαρσύας

• Στη Διεύθυνση: Δέσποινα Λαθούρα

•Επιμέλεια παραγωγής-προβολής: Βαγγέλης Σπυρόπουλος

Χαλκίδα: Το γυναικείο τσαντάκι που έκανε νεαρό Αλβανό να αμαρτήσει...

Όλα έγιναν σε δρόμο της Χαλκίδας με κεντρικό πρόσωπο έναν 34χρονο Αλβανό...

O πρωταγωνιστής της υπόθεσης, προχωρούσε αμέριμνος σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας χθες το μεσημέρι (01-07-2013) όταν το κάθισμα του συνοδηγού τον έκανε να σταματήσει.

Έβαλε τα χέρια του στο τζάμι και στην συνέχεια το "κάρφωσε" με τα μάτια του. Δεν σκέφτηκε καθόλου και αμέσως παραβίασε το όχημα προκειμένου να πάρει στα χέρια του το γυναικείο τσαντάκι.

Σύμφωνα με το evianews.com, αφού δεν τον είδε κανένας και τελείωσε μέσα σε δευτερόλεπτα, στην συνέχεια γλυκάθηκε και ήθελε να "ανοίξει" και το διπλανό αυτοκίνητο, αλλά οι γείτονες τον πήραν χαμπάρι και ενημέρωσαν την αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και έπιασαν επ' αυτοφόρω τον 34χρονο Αλβανό που οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα...

Ξέμεινε από ρευστό η ΛΑΡΚΟ

Κινδυνεύει, άμεσα, να κλείσει από ταμειακή ρευστότητα η ΛΑΡΚΟ, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρείας αλλά και δήμαρχοι και βουλευτές που μετείχαν σε σύσκεψη στην Αταλάντη.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της εταιρείας», υπογραμμίζουν στο κοινό τους ψήφισμα, παρουσιάζοντας συγχρόνως την ίδια την επιχείρηση «να αντιμετωπίζεται εχθρικά ακόμη και από τους ίδιους της τους μετόχους, που είναι το δημόσιο, η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα».

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκτός των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργατικών κέντρων από έξι νομούς όπου αναπτύσσει τη δραστηριότητά της η ΛΑΡΚΟ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή και ο βουλευτής της Νέας Μέρας, Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν στο συνέδριο του κόμματος.

Όπως διαπιστώθηκε, η πτώση των τιμών του νικελίου στη διεθνή αγορά στα 14.000 δολάρια ανά τόνο δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας στη ΛΑΡΚΟ, όταν το μέσο κόστος παραγωγής του εργοστασίου φθάνει τις 18.000 δολάρια ανά τόνο προϊόντος, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων από τη ΔΕΗ, ενώ παράλληλα το εργοστάσιο δεν έχει εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ από τις εξαγωγές.

Έτσι, η ίδια η ΛΑΡΚΟ εκπέμπει σήμα κινδύνου λόγω έλλειψης ρευστότητας, τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση για την επιστροφή του ΦΠΑ για να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία και ότι αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα με την τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει στη ΔΕΗ τότε ο κίνδυνος να κλείσει είναι ορατός.

Ήδη δημιουργήθηκε μια διευρυμένη επιτροπή, στην οποία εκτός από τα συνδικαλιστικά στελέχη μετέχουν δήμαρχοι και βουλευτές, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις άμεσα, τόσο με αρμόδιους υπουργούς όσο και με τις ηγεσίες των κομμάτων, ζητώντας άμεση αντιμετώπιση του θέματος επιστροφής ΦΠΑ και διευθέτησης της τιμής του ρεύματος, όπως επίσης και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.

Neoset: Δεν έκανε δεκτό το Πρωτοδικείο το αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99

Δεν έκανε δεκτό το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της επιπλοποιίας Neoset για ένταξη στο άρθρο 99. Η μοναδική «άμυνα» της εταιρείας θα ήταν να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαιοσύνης, ωστόσο μία τέτοια ενέργεια έχει περιορισμένες, εάν όχι ανύπαρκτες, πιθανότητες επιτυχίας, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.


Ως αποτέλεσμα, «η Neoset μένει απροστάτευτη έναντι των απαιτήσεων των οφειλετών της και κατ’ εξακολούθηση η συνέχιση της δραστηριότητας είναι αμφίβολη». Η μη επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης της Neoset με τους πιστωτές της, δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς έχει προηγηθεί η κατάσχεση του οικοπέδου της εταιρείας στο Βασιλικό. Αλλά και η επιστολή που είχε αποστείλει πριν από μερικούς μήνες προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενημερώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση για τη διάσωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη βιωσιμότητας, η επιπλοποιία έχει χρέη ύψους 58,5 εκατ. ευρώ (31/10/2012), από τα οποία ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ οφείλει στις τράπεζες. Το ενεργητικό της Neoset συνολικής αξίας 78 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει 19 οικόπεδα, αξίας 18,1 εκατ. ευρώ, αποθέματα αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, προϊόντα έτοιμα και ημιτελή αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, πρώτες-βοηθητικές ύλες αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, παραγωγή σε εξέλιξη ύψους 508,3 χιλιάδων ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ.
Τα περισσότερο από τα παραπάνω στοιχεία του ενεργητικού αναμένεται να εκπλειστηριαστούν, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας υποστήριζε στην αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 ότι εάν πτωχεύσει, τότε οι εισπράξεις των απαιτήσεων θα περικοπούν σε ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30%, ενδεχομένως, θα ήταν πολύ δύσκολο να εισπραχθεί. «Η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας θα εκποιηθεί σε εξευτελιστικές τιμές, συνολικά στο ποσό των 31,5 εκατ. ευρώ» σημειωνόταν στην έκθεση.

ΠΑΜΕ: Καταγγελία της παρουσίας του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου στη σύσκεψη για την ανεργία

"Καταγγελία της παρουσίας του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου στη σύσκεψη για την ανεργία", κάνει το ΠΑΜΕ Εύβοιας, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

"Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και το λαό της Χαλκίδας την  παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου στη σύσκεψη  για την ανεργία που συνδιοργάνωνε  από κοινού ο Δήμαρχος Χαλκίδας με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Η ενέργεια του Δημάρχου να καλέσει τους εκπροσώπους του φασιστικού μορφώματος είναι απαράδεκτη.

Είναι πρόκληση να προσκαλούνται σε συσκέψεις σωματείων και εργαζομένων  τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων, των  εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Είναι αυτοί που στήσανε δουλεμπορικό γραφείο στην περιοχή μας και  πλασάρουν στους βιομήχανους  τσάμπα εργάτες με 16€ μεροκάματο με σκοπό να χτυπηθούν συνολικά τα μεροκάματα όλων των εργατών και  να κερδίσουν περισσότερα τα αφεντικά τους.

Είναι αυτοί που καλούσαν τους Χαλυβουργούς του Βόλου να υποκύψουν στις ορέξεις  του Μάνεση και να μη σταθούν αλληλέγγυοι  στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών  του Ασπροπύργου, την ίδια στιγμή που πολλά σωματεία από την  Εύβοια (κάποια παρευρίσκονταν στη σύσκεψη) έκαναν πράξη την ταξική αλληλεγγύη και ενίσχυαν τον αγώνα των Χαλυβουργών με ότι μέσα διέθεταν.

Τον παραπάνω ρόλο επιβεβαίωσε  με την ίδια την τοποθέτησή του στη σύσκεψη ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι ‘’τα σωματεία κλείνουν τα εργοστάσια επειδή αριστερίζουν’’.

Η απάντηση που πήρε από  πρόεδρο σωματείου είναι αυτή που πρέπει να δίνεται από τους εργαζόμενους όπου πετυχαίνουν τους εκπροσώπους της φασιστικής αγέλης της Χρυσής Αυγής:

‘’ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΔΕ ΣΟΥ  ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ  ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ’’

Οι φασίστες δεν έχουν  καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αγωνίες και τα βάσανα των εργαζομένων που απορρέουν από τη δίψα του κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΘΡΕΦΕΙ.

ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ"!

Αναγνωστάκης: Να μην καταργηθεί το Κλιμάκιο Ασφάλισης Αλιβερίου

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας Αναφορά σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας και την ενδεχόμενη κατάργηση του Περιφερειακού Κλιμακίου Ασφάλισης Αλιβερίου.

Παράλληλα με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) ζητά από τον Υπουργό Υγείας τα πρακτικά συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής της Τρόϊκα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 29/01/2013,  σχετικά με την μορφή και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

"Η οικονομική ύφεση - λέει ο Δ. Αναγνωστάκης - έχει πλήξει τη χώρα μας και ως εκ τούτου επηρεάζει αρνητικά και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Σε τέτοιες περιόδους έντονης οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για ουσιαστικότερη προστασία της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Τα τελευταία δημοσιεύματα δημιουργούν  έντονη ανησυχία ως προς την προοπτική  και τη μορφή του ΕΟΠΥΥ.

Ανησυχώντας για την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, λόγω και των πιέσεων που ασκούνται από την τρόϊκα, παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε  τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής της Τρόϊκα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 29/01/2013".

«9η ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ» και άλλες εκδηλώσεις στις ΑΛΥΚΕΣ για την γαλάζια σημαία

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας και τη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση, για την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 12:30, με αφορμή τη «Γαλάζια Σημαία», που για άλλη μια χρονιά θα κυματίζει στην πλαζ «ΑΛΥΚΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ».

Επιπλέον, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δροσιάς, θέλοντας να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, από το πρόγραμμα των τριήμερων καλοκαιρινών του εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει, ενέταξε την Κυριακή 7/7, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα  το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

Ώρα 10.30: Καθαρισμός του Αλιευτικού Καταφύγιου Δροσιάς στον βυθό και το περιβάλλοντα χώρο του.

Ώρα 12.30: Συμμετοχή με τα μέλη του στον εορτασμό για τη Γαλάζια Σημαία, στις Αλυκές Δροσιάς.

Ώρα 16.00: «9η ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ», ψάρεμα από σκάφος και ξηρά από τα μέλη και φίλους του συλλόγου. Η εκκίνηση του ψαρέματος θα γίνει την ώρα 16.00 από το Αλιευτικό Καταφύγιο Παναγίτσας Δροσιάς και το πέρας στις 21.30 στον ίδιο χώρο. Μετά το πέρας του ψαρέματος, στο χώρο της προβλήτας του Αλιευτικού Καταφύγιου, θα δοθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες και θα ακολουθήσει ψήσιμο των αλιευμάτων.

Για πρώτη φορά κυματίζει στην πλάζ «ΛΕΥΚΑΝΤΙ» Βασιλικού ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ


Με μεγάλη επιτυχία και με πληθώρα συμμετοχών ολοκληρώθηκε το τετραήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων (Πέμπτη 27 - Κυριακή 30), που οργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, τη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού και με τη συμμετοχή του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, συλλόγων, πολιτιστικών & αθλητικών φορέων, σχολείων κ.ά.  του Βασιλικού, με αφορμή τη «Γαλάζια Σημαία», που για πρώτη φορά κυματίζει στην πλάζ «ΛΕΥΚΑΝΤΙ» Βασιλικού.

Από την Πέμπτη έως την Κυριακή, από τις πρωινές ώρες, τα παιχνίδια στην άμμο και τη θάλασσα, οι δράσεις για το περιβάλλον και την άθληση, οι εικαστικές εκθέσεις και τα διάφορα χάπενινγκ… έδιναν τη σκυτάλη στις απογευματινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο χορό, τη μουσική και τα τραγούδια, το θέατρο…. δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια διαφορετική νότα δροσιάς και διασκέδασης, σε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, που επί τέσσερις ημέρες είχε κατακλύσει την παραλία στο Λευκαντί.


Επίσης, ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας (ΙΟΧ), που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στόλισαν τη θάλασσα στο Λευκαντί με τα πανιά τους, με σκάφη optimist και leiser, υπό την επίβλεψη των προπονητών Στέλιου Ηλιάδη και Νίκου Σαμαρτζή. Οι αθλητές που στελέχωναν τα πληρώματα των σκαφών, για τα μεν optimist ήταν οι: Μόσχου Δημ., Χατζηγεωργίου Γιωρ., Καραγιαννόπουλος Τάσος και για τα leiser οι μικροί αθλητές του ΙΟΧ: Τριανταφύλλου Δημ., Σκούρας Β., Λεμπέσης Βαγ., Μαργωμένος Παν., Μπαλάκας Φιλ., και Πασχαλίδης Λεων.


Επιπλέον, κατά την τελετή έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας (Σάββατο 29/6) παρέστησαν οι: Ζλακώνη Λίλιαν και Γεραντώνης Γιώργος (Π/δρος και Αντ/δρος ΔΟΑΠΠΕΧ), Αναστασίου και Πιτσουνής Αλέξανδρος  (Αντιδήμαρχοι), Σέρρας Δημήτριος (Δημ. Σύμβουλος), Καβουκίδης Μαρίνος (Π/δρος Δημ. Κοιν. Βασιλικού) και Φώτιος Γκούνης (Δ/ντης ΔΟΑΠΠΕΧ).


Τέλος, ο ΔΟΑΠΠΕΧ, εκφράζει την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του, τόσο σε όλους τους Δημοτικούς φορείς, εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό για τη συνεργασία τους και ιδιαίτερα σε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων και δράσεων που έγιναν, όσο και στον κόσμο που με την παρουσία του στήριξε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και συμμετοχές.

70 άτομα στην Εύβοια, θα ωφεληθούν από δράση ΔΙΟΔΟΣ

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:

  • «Δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας», με προϋπολογισμό 192.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 80 άτομα,
  • «Τοπικές Δράσεις Ενίσχυσης του Εμπορικού Τομέα στο Δήμο Θήβας», με προϋπολογισμό 80.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 40 άτομα και
  • «ΔΙΟΔΟΣ – Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στην Εύβοια, μέσω ανάπτυξης θερμοκοιτίδων κοινωνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού, της προώθησης τοπικών προϊόντων και της πράσινης οικονομίας», με προϋπολογισμό 154.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 70 άτομα.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων  δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 426.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθούν τρία σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Εύβοια, την Ευρυτανία και τον Δήμο Θηβαίων για συνολικά 190 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση 9 ακόμη πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 1.784.000,00 € για 770 συνολικά ωφελουμένους. Η Περιφέρειά μας επλήγη σε υπερθετικό βαθμό από την οικονομική κρίση στον τομέα της απασχόλησης και γι’ αυτόν τον λόγο βασικό μας μέλημα αποτελεί η παροχή των απαραίτητων εφοδίων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους σημερινούς ανέργους, όπως επίσης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αξιοποίησή τους».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...