Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση VPRC: Τι λένε οι ψηφοφόροι για τα γεγονότα με τη χρυσή αυγή - Ποσοστά κομμάτων

Η έρευνα που παρουσιάζει το “Rizopoulos Post” σήμερα 3 Οκτωβρίου, διεξήχθη μέσα σε μια ιδιαζόντως ρευστή πολιτική και κοινωνική κατάσταση, που επικαθορίστηκε τις τελευταίες ώρες από τις δικαστικές εξελίξεις ως προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 Η συλλογή δεδομένων γινόταν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη και καταγράφει τη μεγάλη κινητικότητα γνωμών και παραστάσεων της κοινής γνώμης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Συμμορία Αλβανών είχε ρημάξει αλυσίδες super market σε Εύβοια και Βοιωτία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε καταστήματα αλυσίδας super market σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος μίας 43χρονης υπηκόου Αλβανίας, καθώς και τριών ακόμη συνεργών της, ενός άνδρα και δύο γυναικών, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν :

  • Πρωινές ώρες της 28-06-2013, κλοπή σε κατάστημα super market στην Αυλίδα Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν (16) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας ( 250) περίπου ευρώ,
  • Πρωινές ώρες της 27-08-2013, κλοπή σε κατάστημα super market στο Αλιβέρι Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν (13) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας ( 170) περίπου ευρώ και
  • Πρωινές ώρες της 26-06-2013, απόπειρα κλοπής σε κατάστημα super market στη Θήβα Βοιωτίας, κατά την οποία έγιναν αντιληπτοί από υπαλλήλους του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Χρωστούσε 1.274.095,15 ευρώ στο Δημόσιο και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (02-10-2013) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.274.095,15 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ξεκινούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έξι συνεταιριστικές τράπεζες - Και στην Εύβοια

Αγώνα δρόμου για την εξεύρεση κεφαλαίων 58 -63 εκατ. ευρώ ώστε να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων ξεκινούν 6 συνεταιριστικές τράπεζες μέσα στον Οκτώβριο. Στόχος των αυξήσεων είναι η κάλυψη των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας τους


Συγκεκριμένα συνεταιριστικές Τράπεζες σε Δυτική Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Σέρρες καλούν παλιούς και νέους συνεταιριστές - μετόχους να επενδύσουν συνολικά από 4 εως 17 εκατ. ευρώ κατά περίπτωση προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους .

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και αυξήσεις κεφαλαίου από τις υπόλοιπες 7 συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες σήμερα πληρούν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας ωστόσο μέσω των κεφαλαίων που σκοπεύουν να αντλήσουν θα στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Την ίδια ώρα τα στελέχη των συνεταιριστικών τραπεζών – οι επισφαλείς των οποίων υπολογίζονται στο 25%- εμφανίζονται αισιόδοξα ότι θα επιτύχουν την κάλυψη των αυξήσεων των μετοχικών τους κεφαλαίων ώστε να προχωρήσουν στη συνεχεια και στην υλοποίηση των σχεδίων τους για τη δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παράλληλα με τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο.

Για να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργία Τράπεζας για τις ΜμΕ οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών τραπεζών, που βρίσκονται σε επαφές με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ απεύθυναν πρόσκληση προς τα μέλη φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στηρίξουν τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαιων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Νίκος Μυρτάκης στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στη δημιουργία Τράπεζας για τους Μικρομεσαίους υπογραμμίζοντας ότι αναμενουν τις αποφασεις της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς δεν δημιουργείται νέα Τράπεζα στην Ελληνική αγορά αλλά προσαρμόζονται οι υφιστάμενες συνεταιριστικές στις ανάγκες των μικρομεσαίων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς σχολίασε ότι το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί με βάση τις υγιείς συνεταιριστικές τράπεζες, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη στήριξη όλων των επαγγελματιών βιοτεχνικών μικρομεσαίων της χώρας κα με τη στήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μπορεί α καταστεί μοχλός ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Β. Κορκίδης

Αναφερόμενος σε αυτή την προσπάθεια ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης σημείωσε την πεποίθηση των εμπόρων «ότι η Συνεταιριστική Πίστη σε συνδυασμό με την Εθνική κάλυψη της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των Επιμελητηρίων είναι σε θέση να δημιουργήσει μια Τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τονίζουμε ότι η προτεινόμενη Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έχει σκοπό να επικαλύψει δομές όπως το ΕΤΕΑΝ ή το Jeremie Holding Fund. Αντιθέτως, στόχος θα είναι η αξιοποίηση των παραπάνω δράσεων και όχι η διεκδίκηση μεριδίου αγοράς από τις εμπορικές τράπεζες, αλλά η διευκόλυνση της ρευστότητας των μικρομεσαίων στο πλαίσιο των κανόνων εποπτείας και σε υγιείς ανταγωνιστικές βάσεις».

Ο Ν. Μυρτάκης

Εκτός από τις επαφές με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με εκπρόσωπους του Ιδρύματος Ταμιευτηρίων της Γερμανίας το οποίο έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει Ταμιευτήρια σε Πελοπόννησο και Μακεδονία μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών κ. Ν. Μυρτάκης δήλωσε από την πλευρά των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας με το Ίδρυμα Ταμιευτηρίων της Γερμανίας ωστοσο οι Γερμανοί θέλουν αυτόνομη παρουσία αν και έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα πάνε σε πόλεις που έχουν παρουσία οι ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες .

Εν τω μεταξύ συνάντηση με εκπροσώπους του Ιδρύματος Ταμιευτηρίων της Γερμανίας είχαν χθες Τετάρτη και εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ. Συγκεκριμένα η ηγεσία της ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της αναζήτησης και εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων στο μείζον πρόβλημα που μαστίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Ταμιευτηρίων της Γερμανίας, κ. Engel. Η βασική ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται o συνολικός σχεδιασμός του project, της Savings Banks Foundation for International Cooperation – SBFIC, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δεν διαφέρει από την φιλοσοφία και λειτουργία των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών, αφού απώτερος σκοπός είναι η αξιοποίηση των τοπικών τραπεζικών καταθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες των ΜΜΕ, που έχουν την έδρα τους σε συγκεκριμένες περιφέρειες.

Και 60χρονος ελεύθερος επαγγελματίας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (03-10-2013) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 60χρονος ημεδαπός, ελεύθερος επαγγελματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 630.581,46 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Μενεγάκη- Λάτσιος: Το ξενοδοχείο στη Κάρυστο και η άγνωστη κόντρα πίσω από το διαζύγιο

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων.


Όταν έγινε γνωστό ότι το πρώην ζευγάρι έχει δικαστική αντιδικία, αρκετοί παραξενεύτηκαν καθώς πίστευαν ότι ο γάμος τους έληξε ομαλά. 

Σύμφωνα με το ciao, η παρουσιάστρια και ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 έχουν διαφωνίες για την περιουσία που απέκτησαν κατά την διάρκεια του γάμου τους.

Ο Γιάννης Λάτσιος διαφωνεί με κάποιες επενδύσεις που θέλει να κάνει η παρουσιάστρια, αφού πιστεύει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για τέτοιου είδους επενδύσεις και θέλει η περιουσία τους να περάσει στα παιδιά τους ατόφια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελένη Μενεγάκη θέλει να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στην Κάρυστο σε οικόπεδο που αγόρασε πριν λίγα χρόνια. Μάλιστα, η παρουσιάστρια και ο Ματέο Παντζόπουλος σκέφτονται επιχειρηματικές επενδύσεις και στο παρελθόν συζητούσαν με την Γωγώ Μαστροκώστα και τον Τραϊανό Δέλλα να κάνουν Spa στην Κύπρο, αλλά οι συζητήσεις έληξαν άδοξα.

Όλα αυτά αγχώνουν τον Γιάννη Λάτσιο και έτσι οι δικηγόροι τους έχουν αναλάβει να διευθετήσουν το θέμα, αφού κανείς από τους δυο δεν θέλει να υποχωρήσει με τους όρους του άλλου.

Συνελήφθη 47χρονος για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (03-10-2013) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 47χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 128.422,43 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο Αναγνωστάκης για το Επίδομα θέρμανσης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατάθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της οποίας, ζητά να αποσαφηνιστεί αν θα διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης ή αν υπάρχει πρόθεση και για πιθανή κατάργησή τους.

Ο βουλευτής καυτηριάζει την αναποτελεσματικότητα του υπάρχοντος συστήματος απόδοσης του επιδόματος θέρμανσης, σημειώνοντας πως μόλις ένας στους τρεις δικαιούχους κατάφερε να πάρει το επίδομα, λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και της κακής οργάνωσης.

Στη συνέχεια σχολιάζει την κακή απόδοση του συστήματος εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, που είχε ως αποτέλεσμα το μεν κράτος να καθυστερεί χαρακτηριστικά τόσο στο να αναχαιτίσει τις διάφορες μορφές λαθρεμπορίου όσο και στην αδυναμία του να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους, παράλληλα δε οι συμπολίτες μας να στερούνται τη δυνατότητα θέρμανσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...