Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ MRB: Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον ενικό» .

Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών (έχει γίνει ποσοστοποίηση στο συνολικό ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν συγκεκριμένο κόμμα δηλαδή στην διευκρινισμένη ψήφο)  η «ψαλίδα» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 0,8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά ΕΔΩ

Τρεις εβδομάδες κατάληψης του διοικητηρίου Εύβοιας

Τρεις βδομάδες συμπληρώνει η κατάληψη του διοικητήριο της Εύβοιας από το εργατικό κέντρο της Εύβοιας και τα σωματεία βιομηχανιών ΣΕΛΜΑΝ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και Τσούσογλου που έχουν κλείσει. 

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση, στη λειτουργία του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας και περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά. Τελευταία πράξη είναι η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων που κατηγορούν τον Περιφερειάρχη ότι την περασμένη Παρασκευή, ενώ τους ανακοίνωσε προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση όταν έφτασαν στην Αθήνα, με παρόντες και βουλευτές, διαπίστωσαν ότι τέτοιο ραντεβού δεν υπήρχε. 

Ακρόαση για την παιδική σκηνή του Θεάτρου Χαλκίδας

Το Θέατρο Χαλκίδας ζητά ερασιτέχνες ηθοποιούς, άντρες και γυναίκες έως 35 χρονών, για το έργο για παιδιά «Το Κυνήγι του Παιχνιδιού» της Μαρίας Βαρδάκα, που θα ανέβει τέλη Νοεμβρίου στο θέατρο Παπαδημητρίου 

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 6μμ και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 11πμ, στο χώρο του Θεάτρου Χαλκίδας, Μεσσαπίων 4, 4ος όροφος (μπροστά από το εβραϊκό νεκροταφείο).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ:

2221021441 - Θέατρο Χαλκίδας

6944285519 – Μαρία Βαρδάκα (σκηνοθέτης)

6984494200 – Ζωή Λιβανίου (Πρόεδρος  Θεάτρου Χαλκίδας)

Ο Αναγνωστάκης για το ¨ναυάγιο¨ της συνάντησης σωματείων – Υπουργού Εργασίας

Με συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολίασε την πολιτική στάση των εμπλεκόμενων φορέων, σχετικά με τη συνάντηση σωματείων του Νομού και τον Υπουργό Εργασίας, ως απαράδεκτη και κατάπτυστη, αφού οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα δημοκρατική ευαισθησία που απαιτεί η τραγική κατάσταση που βιώνουν.

Στήριξε και πάλι τους εργαζόμενους στην προσπάθειά τους να προωθήσουν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τους απασχολούν και δήλωσε ότι το πρόβλημά τους είναι συνολικότερο πρόβλημα της ευβοϊκής κοινωνίας και ευβοϊκής οικονομίας.

Τέλος, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας, ο βουλευτής Εύβοιας θα παραστεί αύριο στην προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Συλλήψεις μετά από αστυνομικούς ελέγχους στη Χαλκίδα

Τρία (3) άτομα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα


Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεταλλικοί τρίφτες, ξύλινο γκλοπ, αναισθητικό σπρέι και μεταλλική σιδερογροθιά

Συνελήφθησαν, χθες (06-10-2013) πρωινές και βραδινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 26 και 25 ετών και μία 21χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες νωρίς το πρωί, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 25χρονος και η 21χρονη, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:

  • Ένα αυτοσχέδιο ξύλινο γκλοπ,
  • ένα αναισθητικό σπρέι και
  • μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Στην δεύτερη περίπτωση χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:

  • Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (28,1) γραμμαρίων και
  • δύο μεταλλικοί τρίφτες, που περιείχαν υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΦΩΤΟ - Ελάχιστοι φίλοι στο μνημόσυνο του Μιχάλη Ασλάνη

Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως έχει φύγει, λένε οι αδελφές του


Απαρηγόρητες ήταν οι αδελφές του Μιχάλη Ασλάνη στο πρώτο του μνημόσυνο που τελέστηκε χθες νωρίς το πρωί στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Χαλκίδα, παρουσία ελάχιστων συγγενών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία φίλων και συναδέλφων του από το χώρο της μόδας και της σόουμπιζ.


Συντετριμμένες οι αδελφές του αδικοχαμένου Ασλάνη, στην επιμνημόσυνη δέηση για τον αδελφό τους έδειχναν να μην μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι έχει φύγει… Με δάκρυα στα μάτια, ψέλλισαν σε τηλεοπτικό συνεργείο ότι «Ζούμε μεγάλο πόνο. Να τον θυμόμαστε».


Η εικόνα των δύο αδελφών του σχεδιαστή έδειχνε τον πόνο που βιώνουν όλες αυτές τις ημέρες, καθώς με δυσκολία μπορούσαν να σταθούν ή να μιλήσουν.



Αναγνωστάκης: Προσπάθεια ματαίωσης αποχαρακτηρισμού δασικής περιοχής

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης μετά την υποβολή  υπομνήματος από το Δήμο Χαλκιδέων και τη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή καλλιεργητών Λουκισίων, για την ανάκληση ή τροποποίηση του Π.Δ.12/06/2012, στο οποίο δεν έχει περιληφθεί πρόβλεψη νόμου για τον χαρακτηρισμό μέρους του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας ¨Η ΕΣΤΙΑ¨ στη θέση Ανθηδώνα της Δημοτικής Ενότητας Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων ως δασική έκταση.

Σημειώνεται πως η εν λόγω περιοχή  έχει χαρακτηριστεί ως δασική με το Ν.4061/2012 και εξαιρεί ρητά κάθε πολεοδομική  δραστηριότητα, αλλά το Π.Δ. δεν περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη διάταξη, με κίνδυνο  να αποχαρακτηριστεί η περιοχή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα»

Η απάντηση στην ερώτηση  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (1117/30-8-2013), για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στα οικιακά τιμολόγια δόθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στις 13-9-2013, αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, η τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κατηγορία πελατών (δηλαδή του ανταγωνιστικού σκέλους των τιμολογίων) πρέπει να είναι ανάλογη με το κόστος, που η καταναλωτική της συμπεριφορά επιφέρει. Κατά συνέπεια η ΔΕΗ/Προμήθεια δεν δύναται να τιμολογεί σε τιμές κάτω από το κόστος της (…) Όσον αφορά τα αγροτικά τιμολόγια, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτά παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα άλλα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ…».

Επειδή η απάντηση αυτή αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της αύξησης του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος καλείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να μην κρύβεται πίσω από τα στελέχη των εταιρειών και να απαντήσει ξεκάθαρα και άμεσα, ανταποκρινόμενος στην πολιτική ευθύνη του ως Υπουργός, για το αν η ΔΕΗ σχεδιάζει μεγαλύτερες αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια.

Συμμετοχή αθλητών Εύβοιας στο Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics Ελλάς

Για την 4η Παγκόσμια Ημέρα Eunice Kennedy – Shriver . 


Πραγματοποιήθηκε η 4η Παγκόσμια   Ημέρα   Eunice Kennedy – Shriver  στην Πλατεία  Αναλήψεως Βριλησσίων  το σύνθημα ήταν: « Παίζουμε  Μαζί για να Ζούμε Μαζί »

Τα  Special  Olympics Ελλάς διοργανώσαν  με τον Δήμο Βρηλισίων  το  Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics :Αντιπτέριση (Badminton), Μπότσε (Bocce) και Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Ping- Pong). Συμμετείχαν αθλητές Special  Olympics  προπονητές, εθελοντές , μαθητές ειδικών σχολείων, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων .

Δημιουργήθηκαν μεικτές ομάδες (Unifiedteams) με τους αθλητές, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο για συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία, ενώ οι μικροί επισκέπτες ηλικίας 2-8, συμμετείχαν σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες του Προγράμματος Νεαροί Αθλητές.
Σ’  αυτή τη σεμνή μα ουσιαστική τελετή - εκδήλωση  συμμετείχαν ενεργά  και οι αθλητές μας του Μπότσε  με  την   προπονήτρια –σύνοδο τους Κωνσταντίνα  Μελετιάδου , καθώς   και εθελοντές  μας .

Η Eunice Kennedy – Shriver [1921 – 2009]  δίδαξε με τον αγώνα της και τα αποτελέσματα των μεγάλων προσπαθειών της , ότι δεν υπάρχει καμιά σωματική ή διανοητική αναπηρία που να μπορεί να κάμψει τη δύναμη  του ανθρώπινου πνεύματος .


Ειρήνη   Μερτζιάνη

Συντονίστρια   του   Προγράμματος Special  Olympics  Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
Enhanced by Zemanta

Η αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής

Απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Δημήτρη Αναγνωστάκη


Σε σχετική ερώτηση για την «Αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής», που είχε καταθέσει στις 2-9-2013, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκης.

Στην απάντηση γίνεται αναφορά  τόσο στο νομικό – θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όσο και στον μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών και στους κρίσιμους παράγοντες που τελικά επιδρούν στο τελικό επίπεδο των τιμών.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής  ισχυρίζεται πως λόγω της συνθετότητας του προβλήματος απαιτείται η συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πολιτειακών φορέων.

Στην απάντηση γίνεται επίσης αναφορά  στις προληπτικές δράσεις, στα κατασταλτικά μέτρα, με την επιβολή υψηλών οικονομικών κυρώσεων, καθώς και στις διαρκείς έρευνες, με τις οποίες αντιμετωπίζονται κρούσματα αισχροκέρδειας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής  στην απάντησή του επιζητά τη συνδρομή και των πολιτών- καταναλωτών  μέσω των καταγγελιών τους, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...