Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αντιδράσεις για τα αιολικά πάρκα

Η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δήμου, Φορέων και Συλλόγων Σκύρου Επιτροπή, μαζί με την Ορνιθολογική εταιρεία θεωρούν παράδοξο να βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα LIFE+2009 για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας στη Σκύρο-χρηματοδοτούμενο από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτελούμενο από το δήμο Σκύρου, περιβαλλοντικές οργανώσεις και με την σύμπραξη του «Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης», που έχει ρόλο στρατηγικού συμβούλου του ΥΠΕΚΑ- και, την ίδια στιγμή, το υπουργείο να εγκρίνει την εγκατάσταση 144 ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 432 MW στο μικρό νησί. Γι αυτό το λόγο πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ζήτησαν να μη δοθεί η τελική έγκριση από το ΥΠΕΚΑ.

Η εγκατάσταση εννιά αιολικών πάρκων, με 111 ανεμογεννήτριες ισχύος 333 MW στο νησί της Σκύρου, είναι ένα τεράστιο σε μέγεθος έργο, μαζί με τους δρόμους, τα κτίρια και τα περάματα καλωδίων που θα χρειαστούν, λένε οι κάτοικοι και πιστεύουν ότι  είναι ασύμβατο σε σχέση με τη μικρή έκταση του νησιού. Εκφράζουν επίσης και τους έντονους φόβους τους ότι  θα καταστραφεί  τόσο η χλωρίδα και η πανίδα όσο και η οικονομική ζωή του νησιού, που βασίζεται στον τουρισμό, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τη μελισσοκομία.  «Άλλες 33 ανεμογεννήτριες έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν στις νησίδες της Σκύρου, με άδεια που έχει εκδοθεί ήδη από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), ανεβάζοντας το σύνολο σε 144, γεγονός που αποτελεί "τη μεγαλύτερη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ευρώπη που γίνεται σε τόσο μικρό νησί"» καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Το μεγαλύτερο μέρος των 36.100 στρεμμάτων όπου προβλέπεται να γίνει η εγκατάσταση είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευόμενη περιοχή NATURA και Ζώνη Ειδικής Προστασίας της Ορνιθοπανίδας. Σε αυτή την έκταση, σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο όρος Κόχυλας, βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία μαυροπετρίτη. Επίσης, σε άλλη ορεινή περιοχή της Σκύρου, στο Βουνό, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, τραγικές θα είναι οι συνέπειες για την αρχαία ράτσα των ημιάγριων σκυριανών αλόγων που ξεχειμωνιάζουν εκεί, για τα 20.000 αιγοπρόβατα και τις πάνω από 2.000 κυψέλες.

Το ΟΧΙ συνεχίζει να δονεί τις παιδικές, (έστω...) καρδιές....

  
Η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπορεί να έχει γίνει, με τα χρόνια , μια υπόθεση ρουτίνας, η παρουσία , όμως των μαθητών, είναι αυτή που "ζωντανεύει" την εκδήλωση.


Η παράδοση συνεχίστηκε και σήμερα και το φωτορεπορτάζ , αλλά και το βίντεο  από την τιμή στους αντιφασίστες είναι σημαντικά στοιχεία για να αποδείξουν ότι το ΟΧΙ συνεχίζει να δονεί τις παιδικές, (έστω...) καρδιές....


Το αντιφασιστικό μήνυμα, πιο επίκαιρο από ποτέ - Εκδηλώσεις στα σχολεία. ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ από το 21ο Δημοτικό Σχολείο (Κάνηθος)


Σε όλα τα σχολεία της Εύβοιας έγιναν σήμερα οι καθιερωμένες γιορτές για την επέτειο του ΟΧΙ. Το αντιφασιστικό μήνυμα, πιο επίκαιρο από ποτέ, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους μαθητές για να πάψουν μορφώματα σαν της "Χρυσής Αυγής" να ταλαιπωρούν την κοινωνία μας.


Οι δάσκαλοι έχουν το πρώτο λόγο και οφείλουν να εμπνέουν τους μαθητές τους με τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Αντίστασης.

Για να έχουν οι γιορτές ουσιαστικό νόημα.


Από την εορτή στο 21ο  Δημοτικό Σχολείο (Κάνηθος) φιλοξενούμε ένα χαρακτηριστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση που έγινε σήμερα.




Βάζει λουκέτο η Περιφέρεια στις 6 Νοεμβρίου με την απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη Λαμία  η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα πριν την ημερήσια διάταξη.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επεσήμανε πως

Παρά το ότι οδεύουμε στο τέλος του 2013 και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, δεν έχουν ακόμα αποδοθεί στις Περιφέρειες τα χρήματα που δικαιούνται (ΚΑΠ), με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσχέρειες στον περιφερειακό προγραμματισμό.

Στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των Περιφερειών, επιβεβαιώθηκε πως η στάση του κράτους υποβαθμίζει την αυτοδιοίκηση και απαξιώνει τις αιρετές περιφέρειες

Έτσι, πρότεινε  και συμφωνήθηκε ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Το κλείσιμο και η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που προτίθενται να προχωρήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας την απομάκρυνση των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Εξάλλου πάγια θέση του  Περιφερειακού Συμβουλίου είναι  ότι τα κοινωνικά και εργασιακά  προβλήματα επιλύονται πολιτικά και  διεκδικητικά και όχι με χρήση  βίας και καταστολή.

Στη συνέχεια, με αφορμή επίκαιρες  ερωτήσεις για την πορεία έργων και τεχνικών προγραμμάτων συζητήθηκαν :

Η πορεία του προγράμματος «Πίνδος» που περιλαμβάνει έργα της Ευρυτανίας και με παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη έχει εξομαλυνθεί η χρηματοδοτική ροή και εξελίσσεται η υλοποίηση των ενταγμένων έργων
Η εξέλιξη του έργου του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι με παρακάμψεις Μάκρης – Μακρακώμης, όπου προχωρούν οι διαδικασίες επικαιροποίησης μελετών και ολοκληρώνονται τα θέματα απαλλοτριώσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι εργασίες υλοποίησης του έργου.

Τέλος ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν :

Η υποβολή πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο πρόγραμμα LEADER για την τουριστική προβολή της περιοχής νήσου Τριζονιών, καθώς και για την ανάδειξη με πολιτιστικές εκδηλώσεις και προβολής της τοπικής ποικιλίας της ελιάς.

Η εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατά το έτος 2014, με σκοπό τη συλλογική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Η έγκριση χρηματοδότησης με 188.605 € υποέργου μετατόπισης υπάρχοντος δικτύου ΟΤΕ, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες που ήδη υλοποιούνται για την ανακατασκευή και βελτίωση της οδού Μακαρίου στη Θήβα. Το έργο, προϋπολογισμού 2.000.000 € ήδη χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766) και περιλαμβάνει εργασίες από τη διασταύρωση προς ΚΕΠΒ έως τον κόμβο Πυρίου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η κυκλοφορία στο τμήμα του παλιού εθνικού δρόμου Ελευσίνα – Θήβα – Λιβαδειά.

Ακόμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε συζήτηση – ενημέρωση και τοποθετήσεις για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης, όπως είχε τοποθετηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, είπε πως θα εξακολουθήσει η λειτουργία τους ως έχουν, αφού από τη νομική γνωμοδότηση δεν προέκυψαν προβλήματα νομιμότητας.

Τέλος, εγκρίθηκε  ψήφισμα σύμφωνα με το κείμενο  της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα Δήμου, Φορέων και Συλλόγων Σκύρου, που εκφράζει την πλήρη  αντίθεση στην πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκρίνει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ορεινή περιοχή της Σκύρου.
Enhanced by Zemanta

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών οι εργαζόμενοι  των 5 κλειστών εργοστασίων της Χαλκίδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κρατική  καταστολή.


Την Τρίτη 22/10 πραγματοποίησαν πορεία από το Εργατικό Κέντρο στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο κτήριο της Νομαρχίας. Εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κλείσει την είσοδο και «υποδέχτηκαν» τους εργαζόμενους με ξύλο και χημικά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας καταγγέλει την επίθεση στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, καθώς και τη στάση του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη που αρνούνται την ευθύνη για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και δεν έκαναν τίποτα για να τις απομακρύνουν.

Οι εργαζόμενοι μπορούν  να νικήσουν με μαζικό, συντονισμένο αγώνα. Μπορούμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ  ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ  ΕΜΑΣ!

«Το ιερό επιχειρείν στοχεύει και πάλι τη Σκύρο»

Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει ένα ξεκάθαρο «όχι» σ' αυτή την επένδυση


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ

Την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος με αυστηρότητα στους μοναχούς του Αγίου Ορους, τους κάλεσε να αφιερωθούν στην αποστολή τους και να τηρήσουν το «έκαστος εφ' ω ετάχθη», επιτελώντας «άχρι κεραίας τα εκ της κλήσεως ημών απορρέοντα καθήκοντα, μακράν του κόσμου και των του κόσμου, της τύρβης και της ανασφαλείας των λεγομένων οικονομικών και άλλων επενδύσεων».

Φαίνεται πως ο Πατριάρχης δεν βρίσκει «ώτα ευήκοα» στο Ορος, αφού η Μονή Μεγίστης Λαύρας ήδη από το 2005 έχει υποβάλει αίτημα για μια γιγαντιαία επένδυση στη Σκύρο, την εγκατάσταση 10 αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 111 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 333 MW.

Η μη αποδοχή αυτού του έργου από την τοπική κοινωνία είναι καθολική και διαχρονική και έχει εκφραστεί από πολλές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλεπάλληλα ψηφίσματα λαϊκών συνελεύσεων, αντιδράσεις όλων των φορέων και βέβαια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που απέρριψε τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Windmills in Pori, Finland. 1 MW.
. (Photo credit: Wikipedia)
Δυστυχώς, το ιερό επιχειρείν στη Σκύρο έχει βρει ώς σήμερα σε επίπεδο κυβέρνησης πιστούς υπηρέτες. Και όπως φαίνεται σ' αυτούς πρωτεύουσα θέση έχει ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, που στις 10 Οκτωβρίου γνωστοποίησε σε επικοινωνία του με το δήμαρχο Σκύρου (τηλεφώνημα κατά το δήμαρχο) ότι «δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπογράψει την άδεια».

Ομως αυτή η πίεση δεν προερχόταν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά από συγκεκριμένα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως προκύπτει από την επιστολή της προηγούμενης ημέρας προς τον κ. Μανιάτη (τη δημοσιοποίησε ο ίδιος ) του επικεφαλής και διευθύνοντος συμβούλου της Ενωσης Ευρωπαϊκής Αιολικής ενέργειας EWEA κ. Thomas Becker, με την οποία του ζητά «να υποστηρίξει το πρότζεκτ των 333 MW στη Σκύρο, ως ένα τέλειο παράδειγμα ενός αιολικού έργου».

Η υποταγή στο ιερό επενδυτικό ενδιαφέρον θα αποτελέσει τη συνταγή της απόλυτης δυσφήμησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για τους Σκυριανούς μια πρωτόγνωρη επιθετική ενέργεια. Οι ιδιαίτεροι λόγοι που επικαλούνται οι κάτοικοι του νησιού είναι πολλοί, με σημαντικότερους τις επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον (η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura) όσο και στον τουρισμό (όσοι έχουν επισκεφτεί το νησί το γνωρίζουν καλά).

Ομως  υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, που εφαρμόζεται σήμερα για τις  ανεμογεννήτριες και τις καθιστά  πλέον και δυσβάσταχτες σε κόστος για τον ελληνικό λαό και είναι  η σύνδεσή τους με ένα καθεστώς επιδοτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τέλους των ΑΠΕ, που από 0,27 ―/MWH το 2008 έγινε 20,80 ― τον Ιούλιο 2013, δηλαδή η αύξηση έφτασε στο 3.000%! Οπως επίσης είναι αδιανόητο να έχει μειωθεί η αιχμή ζήτησης από 10.000 MW σε 7.500 και ταυτόχρονα με διάφορα τερτίπια να πληρώνει ο ελληνικός λαός σε όλους τους συνδεδεμένους παραγωγούς 300 εκατ. ευρώ, αδιακρίτως αναγκών και εισροών στο σύστημα. Μέχρι και ειδικό τέλος στην ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη για να κατατίθεται στο ΛΑΓΗΕ θεσπίστηκε τον Νοέμβριο του 2012.

Αν  σ' αυτά προστεθεί ότι δεν υπάρχει  και κανένα ιδιαίτερο όφελος για  την τοπική κοινωνία, αφού και θέσεις εργασίας δεν προκύπτουν και τα αντισταθμιστικά  οφέλη είναι ελάχιστα, τότε η συνολική τους προσφορά στην εθνική οικονομία είναι μηδενική.

Το  συμφέρον του σκυριανού λαού αλλά και το δημόσιο συμφέρον επιβάλλουν στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής να πει  ένα ξεκάθαρο «όχι» σ' αυτή την  επένδυση.

Ας ελπίσουμε ότι θα το πράξει στην αυριανή του συνάντηση με τους Σκυριανούς και τους βουλευτές της Εύβοιας. Αν δεν το πράξει, το «όχι» του σκυριανού λαού θα αντηχεί καθημερινά.

Οσο με αφορά, επειδή είναι γνωστό ότι από  το Αγιο Ορος επιδιώκεται και η  προσωπική μου σιωπή στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απευθύνουν εναντίον μου, γιατί στις παρεμβάσεις μου αναφέρθηκα και στον τρόπο απόκτησης της γης που προγραμματίζεται η συγκεκριμένη επένδυση, απαντώ με τα λόγια του Πατριάρχη: «Εκαστος εφ' ω ετάχθη».

Χαλκίδα, 24/10/2013  Άρθρο του Β. Αποστόλου στην Ελευθεροτυπία 24/10/2013
Enhanced by Zemanta

Ο Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) για τα "βραχιολάκια" επιτήρησης των κρατουμένων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματός του, στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια».

 Ο βουλευτής τοποθετήθηκε  θετικά στο νομοσχέδιο, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής, αλλά άσκησε έντονη κριτική στην αποσπασματικότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας πως η αναγκαία αναθεώρηση του σωφρονιστικού μας συστήματος, πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία και σε όλες τις πτυχές της.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο τροπολογιών, επισημαίνοντας την κακή αρχική σύλληψη της πρωτοβουλίας, από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού  σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στην ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και πρόχειρα.

Θετική εξέλιξη για τη ΔΗΜΑΡ αποτελεί η ενσωμάτωση όλων των νομοτεχνικών παρατηρήσεων, που κατατέθηκαν από τον ειδικό αγορητή της, κ. Γ. Πανούση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, ως «Ιδρύματα Δεύτερης Ευκαιρίας», στην ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στον κοινωνικό ιστό, στις παθογένειες του συστήματος -  με τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό – καθώς και στα μεγάλα πρόστιμα, που κλήθηκε να καταβάλλει η χώρας μας, μετά από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στάθηκε θετικά στην τροπολογία για την ίδρυση μονάδας μέριμνας νέων, που αποδέχθηκε ο Υπουργός, ύστερα από σχετική πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας των αγροτικών φυλακών, ζήτησε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και εργαλείων που διαθέτουμε και απέρριψε τον κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση.

Το ΤΕΕ κατά της επιβολής διοδίων

Η Διοικούσα Επιτροπή του π.τ. Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "πληροφορήθηκε ότι έχει κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για την ολοκλήρωση του δρόμου «Σχηματάρι –Χαλκίδα» και την εγκατάσταση σταθμού διοδίων.

Η εξέλιξη είναι απαράδεκτη. Με τα νέα διόδια υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε για 30 χρόνια, για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ στην Δυτική Ελλάδα, ενώ το έργο οδοποιίας «Σχηματάρι-Χαλκίδα» έχει κατασκευαστεί ως δημόσιο  έργο, έχει πληρωθεί από το ΠΕΠ και αποτελεί εσωτερική οδοποιία του νομού Ευβοίας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η πολιτεία δεν έχει πραγματοποιήσει καμιά απολύτως παρέμβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο του Ν. Ευβοίας, παρόλο που ήταν στην δική της αρμοδιότητα να το πράξει, με αποτέλεσμα να είναι το πλέον επικίνδυνο οδικό δίκτυο της χώρας.
Είναι γνωστό ότι οι πολίτες της Εύβοιας, αλλά και οι επισκέπτες της, έχουμε πληρώσει διπλάσια διόδια για την διαδρομή Αθήνα- Χαλκίδα και αντίστροφα, από το 1992 (όταν εγκαταστάθηκαν τα διόδια στο Καπανδρίτι) μέχρι το 2009 (όταν καταργήθηκαν αυτά του Σχηματαρίου). Πληρώναμε διόδια στο Καπανδρίτι και στο Σχηματάρι και αμέσως μετά εγκαταλείπαμε το δρόμο, για τον οποίο είχαμε πληρώσει το αντίτιμο. Δηλαδή, για 17 χρόνια, πληρώναμε για 50 χιλιόμετρα περίπου, δύο φορές διόδια, ενώ τα ίδια ποσά πλήρωναν και όσοι συνέχιζαν διαδρομή 200 χιλιομέτρων και πλέον.

Τα νέα διόδια δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και με όλα τα μέσα".

Η Πρόεδρος
Κάτια Αλιακίζογλου
Πολιτικός μηχανικός
Ο γενικός Γραμματέας α/α
Ευάγγελος Αγγέλου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός   

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...