Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Χαλκίδα: Ο μπόμπιρας που έκανε τον ιδιοκτήτη πολυκαταστήματος να δακρύσει...

Συγκινητικές στιγμές σε γνωστό πολυκατάστημα με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί που έκανε όσους τον άκουσαν να δακρύσουν …


Όλα έγιναν σε μεγάλο πολυκατάστημα στην πόλη. Ο μπόμπιρας είχε βγει με τον πατέρα του για ψώνια όταν σταμάτησε μπροστά από τα ράφια με τα CD. "Μπαμπά στο σχολείο μου δεν μπορούμε να ακούσουμε παραμύθια και τραγουδάκια. Θέλω να γίνω καλός μαθητής και να πάω να σπουδάσω." ήταν τα λόγια του μικρού που κοίταξε τον πατέρα του σαν να του έλεγε να το αγοράσει.

"Δεν έχουμε λεφτά παιδί μου, το εργοστάσιο που δούλευα έκλεισε" ήταν τα λόγια του πατέρα. Ο μπόμπιρας δεν επέμεινε. Του ζήτησε όμως κάτι που έκανε τον πατέρα να "λυγίσει" από την συγκίνηση. "Θα πω του Αγιου Βασίλη να το φέρει. Δεν θέλω δώρο για μένα."

Εκείνη την ώρα περνούσε από το κατάστημα ο Χαλκιδέος ιδιοκτήτης που άκουσε τα λόγια του μικρού μαθητή. Σύμφωνα με το evianews.com, κοντοστάθηκε και ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του. Δεν μίλησε, έστριψε 180 μοίρες και πήγε στις υπαλλήλους.

Πέρασαν τα λεπτά και η οικογένεια πήγε στο ταμείο για να πληρώσει. Ξαφνικά είδε μία πωλήτρια να πλησιάζει μπαμπά και γιο και να τους δίνει το ραδιοσιντί. "Σας το κάνει δώρο το κατάστημα μας, κύριε" απάντησε η πωλήτρια. Στην συνέχεια το έβαλε στο κουτί του. Ο μπόμπιρας άρχιζε να ουρλιάζει από την χαρά του και να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη που έδειξε έμπρακτα την ευαισθησία του …

Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο


Λαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ!!!

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο Αναγνωστάκης για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Έχοντας την ευθύνη της εκπροσώπησης της Δημοκρατικής Αριστεράς για  το ζήτημα της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε: ¨ Ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον χειρισμό του θέματος απέχει από κάθε μεταρρυθμιστική λογική και δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, πρόκειται για μια καθόλα απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια¨.

Ανάσα για τους αγρότες και κατόχους γεωτρήσεων

Ανάσα για τους αγρότες και κατόχους γεωτρήσεων που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην έκδοση άδειας για χρήση νερού δίνεται μετά την παρέμβαση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Κεδίκογλου Σίμου και χάρη σε συντονισμένες ενέργειες, που είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου αναφορικά με τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις-πηγάδια.
Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αιτήσεις και εκκρεμούσαν, μπορούν πλέον να πάρουν άδεια εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων όλες οι πρότερες αποφάσεις περιοριστικών και άλλων μέτρων στη χρήση υδάτων και την εκτέλεση έργων αξιοποίησής τους δεν έχουν λόγο ισχύος και οι άδειες συνεχίζουν να εκδίδονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι στην Εύβοια μόνο στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας εκκρεμούσαν 400 αιτήσεις.

Ο Αναγνωστάκης για την επιχορήγηση συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ερώτηση κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή της επιχορήγησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι καθυστερήσεις αυτές καθιστούν  προβληματική την κάλυψη της μισθοδοσίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των  πάγιων εξόδων των συνδικαλιστικών  οργανώσεων. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες  από εργατικά κέντρα σε ολόκληρη την  Ελλάδα,  ότι η επιχορήγηση  που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 2082/Β/26.8.2013, καλύπτει τις ανάγκες των οργανώσεων, μόνο για την περίοδο Μάιου – Δεκεμβρίου 2013 και δεν παρέχεται πληροφόρηση για τη διευθέτηση πληρωμών που αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του ίδιου έτους.

Πρόγραμμα εορτής Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Χαλκίδα

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η τοπική εκκλησία πανηγυρίζει τον μεγάλο αυτό Άγιο, αφού άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. 

Οι ιερές Ακολουθίες για την πανήγυρη του Αγίου θα τελεσθούν, όπως κάθε χρόνο, στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως εξής:

Την παραμονή, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00, θα λάβει χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ενώ το πρωί της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2013 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του εορτάζοντος Μητροπολίτου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος θα δέχεται τις ευχές του Κλήρου και του Λαού της Ιεράς μας Μητροπόλεως, μετά τις Ιερές Ακολουθίες στον Μητροπολιτικό Ναό και την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου το απόγευμα και κατά τις ώρες 18.00 έως 20.00 μ.μ., στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Βάκη 21 στην Χαλκίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...