Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Άναψε φωτιές η δήλωση Μπακογιάννη περί «κοιμώμενου γίγαντα»

Περγαντάς: ..Γίγαντας η περιφέρεια..
Αποστόλου: Δεν συμφωνώ με χαρακτηρισμούς αφορισμών ..
Άρχισαν τα όργανα.. από νωρίς στην Περιφέρεια Στερεάς


«Τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια θυμίζει ένα κοιμώμενο γίγαντα..η Περιφέρειά μας είναι διστακτική, φοβική, αναξιοποίητη, χωρίς ενότητα, και δεν παίρνει κανένα ρίσκο για να κάνει βήματα πέρα από την αγκαλιά της κεντρικής διοίκησης. »


Aυτά δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης πριν λίγες μέρες στο Καρπενήσι και φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του αιόλου με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην περιφέρεια δίνοντας την σπίθα..για αντιδράσεις.

Ο πρώτος που του απάντησε και μάλιστα ενώ ηταν εκεί και ο ίδιος ήταν ο Κλέαρχος Περγαντας στην ομιλία κατά την επίσκεψη του γερμανού επιτρόπου Γιοχάνες Χάνς.Ο περιφερειάρχης τόνισε με νόημα ότι ..»Η περιφέρεια δεν είναι κοιμώμενος γίγαντας αλλά ένας γίγαντας» υπερασπίζοντας το έργο που έχει συντελεστεί.

Η δεύτερη απάντηση ήρθε απο τον έτερο υποψήφιο Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου όταν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά μίλησε για ..αφορισμό λέγοντας..

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω με χαρακτηρισμούς αφορισμών γιατί περί αφορισμού πρόκειται. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια δυναμική περιφέρεια, έχει τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα»..

Και συνέχισε:»Ότι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν θα το πετάξουμε, θα συνεχίσουμε, είμαστε σε μια περίοδο που οι πόροι είναι πολύτιμοι και ότι έχει δαπανηθεί θα προσπαθήσουμε να το

αξιοποιήσουμε και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση όσων είναι σε εξέλιξη»..

Άμεση απάντηση έδωσε και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε Jiohannes Hahn αφού χαρακτήρισε «Θετική και άξια συγχαρητηρίων την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Στερεάς».

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν μαθαίνουμε και στο ίδιο το στρατόπεδο του Μπακογιάννη αφού πολύ μίλησαν για φάουλ του δημάρχου λίγα μόλις λεπτά απο την ανακοίνωση της υποψηφιοτητάς του και ενώ ο ίδιος με δηλώσεις του αναφερόμενος στους συνυποψηφιους του κάνει λόγο για έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα .

Ανάλογες και οι αντιδράσεις απο την ομάδα του Περγαντά στην Ευρυτανία που σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline τονίζουν ότι η δήλωση Μπακογιάννη ήταν «μεγάλο λάθος» ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπερασπιστούν μέχρι πάθους το έργο που συντελέστηκε αυτά τα χρόνια.Χαρακτηριστικά αναφέρουν..»Γιατί ο δήμαρχος δεν τα έλεγε αυτά λίγους μήνες πριν όταν με την βοήθεια της ΠΣΕ πήρε χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμύριων για τον δήμο του;

Το σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε μια καυτή προεκλογική περίοδο στην Στερεά με όχι και τόσο έντιμο τρόπο..




Πηγή: prasiaonline.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...