Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

KINHTOΠOIHΣH ο συνδυασμός του Κώστα Κουλουρίδη

Πλαίσιο αρχών και θέσεων του συνδυασμού "KINHTOΠOIHΣH" για το Δήμο Χαλκιδέων παρουσίασε  ο Κώστας Κουλουρίδης.


Πρώτη τον λόγο πήρε η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδος Μαρία Σμυρναίου, η οποία παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού και το καταστατικό του λέγοντας: "Η χώρα μας βιώνει μία βαθιά πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική και ηθική. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη δημιουργία του.


Αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και με άλλο τρόπο αρκεί να υπάρχει άλλη αντίληψη και να υπάρχει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας. Θέλουμε ο Δήμος να γίνει ενεργό κύτταρο άμεσης δημοκρατίας μέσα από θεσμούς και λειτουργίες που θα βάζουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των αποφάσεων".

Ο Κώστας Κουλουρίδης, ο οποίος δήλωσε: "Συνηθίζεται, όταν παρουσιάζεται ένας συνδυασμός, να παρουσιάζεται με έναν περίεργο τρόπο. Ας συστηθούμε σε προσωπικό επίπεδο. Το ότι κατεβάινει ένας συνδυασμός στο Νομό μας με τα χαρακτηριστικά αυτά, δε συνηθίζεται για κάποιους λόγους. Αν γινόταν αυτή η προσπάθεια πριν 4 χρόνια θα έλεγε κάποιος ότι δεν έχει ενδιαφέρον. Τώρα με την κρίση που βιώνουμε πρέπει να κάνουμε προσπάθειες δυστυχώς να πάμε προς τα πίσω, δηλαδή να πάμε πίσω 20-30 χρόνια, γιατί περνούσαμε καλύτερα, ενώ θα δείτε ότι θα υπάρχουν πρωτόγνωρες καταστάσεις από εδώ και πέρα.

Χαρακτηριστικό αυτού του συνδυασμού είναι μια προσπάθεια κινητοποίησης ανθρώπων που έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Ο δημόσιος τομέας που κάποτε ήταν προνομιούχος τώρα έχει γίνει χειρότερος και από τον ιδιωτικό. Έχω την εντύπωση ότι αν δεν πάνε σε συνδικαλιστικές πρακτικές και συγκρούσεις δυνατές δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί τίποτα. Συζητάμε τώρα ενώ έχουν υποθηκεύσει και τους νεότερους με τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει σε εθνικό επίπεδο και πρέπει οπωσδήποτε ο συνδυασμός ο δικός μας να έχει χαρακτηριστικά σύγκρουσης. Αυτές τις θέσεις θα τις κρατήσει μέχρι την κάλπη και δεν θα τις αλλοιώσει για να κερδίσει ψήφους. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά"

Ο Κώστας Κουλουρίδης παρουσίασε και τον πυρήνα του συνδυασμού, που αποτελείται από τους:

• Προέδρους σωματείων Θανάση Δεμερούτη (ΣEΛMAN), Γιάννη Χρυσάγη (NEOΣET), Θανάση Γιαπλέ (INTEPKEM)
• Την Γεν. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Mαρία Σμυρναίου
• Tους συνδικαλιστές Γιώργο Μόρτο, Γιώργο Μπουρλίδη από τα Τσιμέντα Χαλκίδας
• Δημήτρη Tσάκα, απολυμένο συνδικαλιστή της NEOΣET.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...